Loading...

over mij

Ik ben Kelly, 24 jaar oud en dus op en top twintiger. Ik heb geen lief, geen eigen huis, geen job waar ik rijk van word, geen perfect lichaam en geen gigantische inloopkleerkast of bibliotheek. Bovendien ben ik ook nog eens introvert en heb ik misschien vijf vrienden – en dat vind ik zo al vermoeiend genoeg. Klinkt als de perfecte omschrijving van iemand die je absoluut online moet volgen? JA! Omdat perfectie niet bestaat. 

In een wereld met sociale media, waar paradijselijke vakantiefoto’s, getransformeerde lichamen en droomlevens je om de oren vliegen, vond ik dat het wel eens tijd werd voor een realitycheck. Gelukkig is de trend met body positivity (vooral voor vrouwen) ingezet, maar nog steeds zijn we als millennials vaak onzeker. Nu ben ik geen psycholoog maar volgens mijn bescheiden mening komt dat mede door een psychologisch fenomeen: het ‘mere-exposure effect’. In één zin: hoe vaker je iets ziet, hoe meer je het waardeert. Als we dus veel foto’s zien van vrouwen met een minuscule taille en van mannen met sixpacks, dan vinden we dat na een tijd mooier. Zien we steeds meer updates van mensen die trouwen, een huis kopen en zelfs baby’s maken, dan vinden we dat de normale gang van zaken. Als wij zelf niet voldoen aan dat ‘ideaal’, dan komen we tot het besluit dat er wel iets grondig mis moet zijn met ons. Zever, gezever, uiteraard. Alleen is het ‘mere exposure effect’ dus een psychologisch effect en kunnen we niet zoveel veranderen aan onze hersenen. Wat we daarentegen wel kunnen doen, is gewoon meer realiteit voorschotelen en hopen dat onze hersenen ook normaal als ideaal kunnen zien. Dat bedacht ik mij zo, terwijl ik groenten aan het snijden was (life of a vegetarian), en zo was deze blog geboren.

Ter gelegenheid daarvan geef ik jullie dus een kijkje in mijn realiteit als twintiger. Je leest alle uiteenlopende dingen die me dagelijks bezighouden onder het tabblad twentysomething, bovenaan de pagina. Hierboven las je al wat ik niet heb (een bibliotheek enzo), maar uiteraard zijn er andere dingen die ik wel heb, of dingen die ik ben. Ik vind mezelf een professioneel bingewatcher, dierenvriend, lezer, en chocolade-eter. Nu zou ik dat graag als officiële jobomschrijving zien, maar in werkelijkheid ben ik receptioniste in een hotel en ben ik freelance tekstschrijver. Verder ben ik ook introvert. Kort door de bocht wil dat zeggen dat de kans groot is dat ik op zaterdagavond een date heb in mijn bed met 7 mensen, alias de personages in mijn boek. Leuk toch, zo’n introvert? Zo interessant dat ik er zelfs over schrijf! De herkenbare struggles én positieve eigenschappen van een introvert vind je onder het tabblad introversie.

Als je dus onzeker wordt van de wereldreizen op Instagram of je extraverte collega’s, dan kom je maar even hierlangs. Ik hoop van harte dat je je beter voelt na een bezoek hier. Niet noodzakelijk beter dan ik of dan je leeftijdsgenoten, maar je voelt je gewoon normaal. En dat is ook goed. Beter zelfs. Mijn blog heeft dus een overduidelijk maatschappelijk nut – waar zijn mijn subsidies van de overheid?

Heb je tips, aanvullingen, verwachtingen of vragen? Reacties op mijn artikels zijn meer dan welkom. Ik kijk ernaar uit!

liefs 
Kelly