Je bekijkt nu Een zonnig tussendoortje

Een zonnig tussendoortje

Hallo beste lezers! 

Of niet-lezers hè, want als ik hier niets schrijf kunnen jullie ook niet lezen. MAAR NU WEL. Een klein stukje. Een tussendoortje. Joepie! 

De blog blijft een beetje achterwege omdat ik het soms druk heb. Dat is lastig, want druk zijn staat mij niet. Er zijn die klagende mensen die er stiekem plezier uit halen om van hun werk naar een opvang naar de winkel te tjollen, maar ik niet. Ik chill. Ik vind chillen tof, want ik wil van ons FANTASTISCHE leven genieten enzo. Ik word ook gewoon snel zenuwachtig van drukte, dus dat werkt bij mij gewoon niet. Maar om dat fantastische leven wat beter te benutten, heb ik het nu even een beetje druk. Wel nog aan de leuke kant van druk, maar ook met keuzes maken. Bloggers: ik vind jullie nog steeds tof en ik lees jullie posts heel binnenkort eens tijdens een dode vergadering (elke vergadering dus!!). Lezers: altijd bedankt.

Dus. Het tussendoortje. Dat afwijken van mij altijd. 

Ik wil gewoon even zeggen dat ik heel gelukkig ben met het weer. Hahaha. 

Het is net zomer!!!

Nee serieus, je voelt dat het in de lucht hangt. Lente, zomer en alles daartussen. Uit de wind voelt het als 27 graden. Het asfalt ruikt naar warme regendruppels. Er is een vogel die trrrr trrr zingt. Het is haast niet te geloven dat ik nog geen gediplomeerd vogelaar ben, want het staat in de encyclopedieën dat als de trrr trrr vogel er is, het stilletjesaan warmer tot het heet wordt en ik weer samen met de maan kan slapen die door mijn open veluxen schijnt.

Het ding is ook: het is tegenwoordig al warmer geweest dan de gemiddelde zomerdag van 2021. Dat is geen hogere wiskunde (zelfs ík zou dat kunnen mocht ik het klimaat zijn): je voelt het aan de lucht. En anders moet je maar beter voelen. 

Dat van het klimaat zijn vind ik wel een interessante: hoe zou jíj zijn mocht je plots het klimaat worden? Ik bedoel: wat zou je doen en alles? Dat is een goede vraag voor wanneer ik nog eens met een vriendin in een zomerbar beland om 14 uur ‘s middags en het opeens 22 uur blijkt te zijn.  Uit het niets!! Daar lenen diepe klimaatvragen zich erg goed voor. 

Ik heb de afgelopen tijd onkruid uitgetrokken in mijn tuintje (is paardebloem onkruid? Ik vind van niet) en de drie cafés van Zedelgem bezocht. We bestelden kaas en ik wou het selderijzout op ons plankje aanvullen, en gooide de helft van dat potje erop leeg. Altijd entertainment! Mijn beste vriendin vond de “verwenwijn” uit en ik ga er een boek over schrijven. Als dat geen goede verlengde weekends zijn, dan weet ik het ook niet meer. Bovendien was het al zo warm dat ik mijn kleed uitdeed (heus niet openbaar) en is het de mol op televisie. Als je dan nog eens op voorhand kan gaan lopen, aperitieven en zomerse ovenschotel kan eten, dan is het hek helemaal van de dam. Het is bijna alsof het terug lockdown in 2020 is, maar dan met terrassen en meer verkeer. 

Intussen ben ik natuurlijk mijn zonnebril kwijt geweest (“ja, ik ben hem KWIJT, ik zeg het toch!!”) en heb ik een oud retro exemplaar met roze rand teruggevonden in mijn auto. Ergens in het handschoenkastje. Binnenkort moet mijn strandparasol terug in de auto: basispakket voor de zomer (mijn vriendinnen: “jij kan wonen in je auto”).  Mijn echte zonnebril vond ik terug in mijn sjakos. Zomaar. Ineens. Ik was ook mijn afgewassen slaapshirt in maat large de hele winter kwijt (“ja, kwijt, het is verdwénen!!!”) en ik vond hem terug in mijn kleerkast. Ik weet zeker dat dat komt door de zon. Helderheid en van die dingen. 

Zo, dat wou ik vertellen. Geniet ervan. Lees een boek in de halfzon, smeer 50+ zonnecrème, vergeet niet om aan de aarde te ruiken en zorg ervoor dat iemand in je dichte kring ondertussen al tomatenplanten in de grond heeft gestoken. Maak toekomstplannen, zeg maar. (Reacties als “ik lust geen tomaat” zijn niet welkom. Sorry. Ik hou van diversiteit maar niet op vlak van tomaat.) 

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Annelies

  Eik tomaat. Toch al één zorg minder dat ik geen tomatenplantjes moet planten.
  Voor de rest voel ik dit hard. Zitten en van de zon genieten en je afvragen wat je zou doen als je het klimaat zou zijn. Dat is pas het echte leven.

 2. Audrey

  Ik lust wel tomaat!

  Ik vind dit nog aardig lang voor een tussendoortje MAAR grote tussendoortjes zijn natuurlijk geweldig dus dat scheelt. (Ik typte eerst per ongeluk heweldig en nu voel ik me een West-Vlaming – of waar praten ze ook alweer zo???)

 3. Lesley

  Ik voel de zomer echt nog harder door deze post. Ik heb ook erg drukke weekends de laatste tijd en ben ook niet graag druk. Verrry overrated. Een parasol in de auto is wel een heel goeie lifehack. Ik heb nog geen factor 50 gesmeerd, maar wel al 30 en ook zonne-olie met factor 2. Hahaha. Oh en ik lustte vroeger geen tomaat maar nu ongeveer wel.
  Lesley onlangs geplaatst…De unsuccessful adulting tagMy Profile

 4. weetikhet

  19 april is ondertussen bijna 3 maanden geleden.
  Leeft Kelly nog ?
  Werd ze ontvoerd door aliens ?
  Is ze off grid gegaan ?
  Heeft ze een boerderij gekocht in de Provence en kweekt ze nu kippen ? Of octopussen ?
  Niemand die het weet.
  Ik stel voor om een grootscheepse zoekactie op te richten op planetair niveau want dit jonge veulen kan zich overal bevinden.
  Alle vrijwilligers melden zich best hier aan.
  WAAR IS KELLY ?
  to be continued.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.