Je bekijkt nu Gedachtes doorheen de week #4

Gedachtes doorheen de week #4

 • Berichtcategorie:gedachtes
 • Bericht reacties:8 Reacties

Ik heb nogal veel gedachtes doorheen de week. Eigenlijk doorheen de dag, maar omdat het een soort terugkerend rubriekje is (dat zeker niet wekelijks is, want zo ben ik), zijn het wekelijkse gedachtes. Mijn stemmingswisselingen zijn groots en klaar voor de literatuur en zitten vaak ook verstopt binnen één uur, maar dat houdt het allemaal zeer verrassend en entertainend voor mezelf.

 • Op welke dag ga ik eigenlijk (ooit) sterven? Is het misschien op een lelijke januaridag? Ik hoop het niet. Ik hoop op één van die eeuwigdurende dagen in juni, als de zon een kwartier is ondergegaan en de dag volledig rond en voldaan is. In de weelderige tuin, mijn grijs haar in de knoop door het zwoele avondbriesje, mijn boek op driekwart opengeslagen, een ijsjesvlek op mijn kin en de hond die geeuwt. En dan BAM dood. Wat een geluk zeg!! 
 • Wat ontbreek ik? Is het eten? Is het water? Is het slaap? Is het buitenlucht? Is het zon? Is het sociaal contact? Maar nee toch, het is mijn kersepitkussen!! Ik ga het nog eens in de microgolf steken. 
 • Een WATERVAL een waaaterval, onze liefde is een waaaterval (ik ben er stilaan over hoor)
 • Ik ga maar twee seconden weg zijn dus ik ga geen gratis parkeerticketje leggen want ik ben al te laat. Ik ga geen leggen. Geen. Ik ga niet dramatisch doen. Oké, ik ga het toch doen voor het geval DAT. 
 • Oei, er heeft mij iemand gebeld? En die staat niet op whatsapp of Google en ik weet niet wie dat ís? 
 • Waar is de kat?
 • Raadselachtig hoe mijn vriendinnen zo rustig met de auto kunnen rijden. Verdácht. 
 • Waar zijn mijn sleutels? Waar is mijn telefoon? Waar is mijn rekker? Waarom heb ik twee verschillende kousen aan? Waar is mijn koptelefoon? Ik heb die ergens strategisch gelegd maar ik ben vergeten wat de strategische plaats was. Bén ik zelfs wel strategisch? 
 • Beseft een kind zelf dat het luid is? Ik vraag mij dat af. Stoort het zich aan zichzélf? Denkt dat wel eens: mocht ik nu wat minder tieren, dan zou mijn levenskwaliteit beteren. Ik weet alleen nog niet hoé. 
 • Wat als mijn mémés sterven? En de kat? En de hond? Of MAMA? Wat dàn? Wat gebeurt er dan in godsnaam? (*gaat te ver in het inbeeldingsvermogen en moet er drie uur van bekomen*)
 • De mensen kijken naar mij. Ik heb zeker een allergische reactie op mijn dagcrème en nu zie ik er GROEN uit. Ik heb per ongeluk een wenkbrauw afgeschoren en ik ben het VERGETEN. 

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Lesley

  Uw boek driekwart opengeslagen, maar dan weet je het einde nooit??? Ik heb dat echt al gedacht hahaha: ik hoop niet dat ik doodga als ik een keispannend boek aan het lezen ben of middenin een serie zit. En hahaha, ik had vroeger een strapless kleed en dan vond ik ook altijd dat de mensen zooo keken dat ik heel de tijd dacht dat het was afgezakt.
  Lesley onlangs geplaatst…Verhuistips die ik volgde en (vooral) verhuistips die ik wilde volgen, maar waar ik grandioos in faaldeMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ik was het ook nog aan het denken, maar het was een mooi visueel beeld in mijn hoofd. Haha. Strapless is gevaarlijk!! Ik zou het de hele tijd vasthouden.

 2. Irene

  Haha dat laatste heb ik ook. “Oei, heb ik een spaghettimond? Zit er een beest op mij en voel ik het niet? Hangt er iets in mijn haar? Een snottebel uit mijn neus? Iets tussen mijn tanden?” Horror.
  Ik vind luide kinderen echt verschrikkelijk irritant. Het helpt ook niet dat ons kind nu voor de lol heel vaak gilt, gewoon omdat hij dat leuk vindt. Ik voel daar letterlijk mijn trommelvliezen van trillen en ik vraag me dan af waarom het manneke zelf nog niet doof is. Of misschien is hij al doof en gilt hij daarom?
  Irene onlangs geplaatst…Week 10 van 2022My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik vind het héél leuk dat je zo relativerend kan doen over je eigen kind!

 3. Audrey

  Ik lag for obvious reasons een beetje achter met blogs bijlezen (en een deel had ik in Bloglovin dus gewoon op ‘mark as read’ gezet maar die van jou NATUURLIJK niet). Heeeeeerlijk weer dit, al vind ik het wel een beetje jammer om nu met Waaaaaaterval opgescheept te zitten.

  O, en over dat sterven: een oudtante van mijn moeder kreeg het dus voor elkaar om op 102-jarige leeftijd nog onverwacht te overlijden. Gewoon op een willekeurige vrijdagochtend, na het douchen had ze tegen de verpleegkundige (ze woonde pas een jaartje ofzo niet meer zelfstandig) gezegd “hou me even vast” (omdat ze zich blijkbaar even niet goed voelde) en toen was ze weg. Gewoon een lichaam dat uiteindelijk klaar was, geen nare ziektes of shock-momenten, maar gewoon vredig sterven. Wauw.
  Audrey onlangs geplaatst…Een kleine babykamer inrichten voor een tweeling – zo deden wij hetMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.