Je bekijkt nu 4000 ergernissen en gelukkenissen (hahaha nee toch)

4000 ergernissen en gelukkenissen (hahaha nee toch)

Bonjour lieve mensen! Het is januari, en ik heb ontdekt dat wij in ons leven maar gemiddeld 4000 weken leven. 4000! Dat is toch bitter weinig. Het lijkt een conversatie: ‘hé, ik vertrek op vakantie’, ‘Leuk, hoe lang ben je weg?’ ‘4000 weken!’, ‘O, tot binnenkort dan!’
Ons leven stelt dus helemaal niets voor. Het zou één grote vakantie moeten zijn, dus ik ben heel blij dat ik mijn zelfverzonnen woord gelukkenissen nog eens kan gebruiken. Zonder ergernissen bestaan ze niet, dus ik begin er maar mee. Je ergeren is toch ook nog niet zoooo erg.

Ergernissen

 • Etiquetteregels op restaurant. Ja weet ook wel dat ik deftig ga eten (met morsen, maar dat is iets anders), maar ik moet altijd naar andere mensen kijken om te zien met welk bestek ik mijn brood mag snijden en of ik nu wel of niet in mijn bord mag kruimelen. En wat is er eigenlijk mis met je mes aflikken? Dan was het toch heel lekker, dat doe je met de choco toch ook??? Ik moet mezelf altijd inhouden. 
 • Tikkende klokken. Als ik ooit in opspraak kom voor een moord, dan was het zéker de klok!
 • Dat de ondertiteling niet standaard aanstaat op tv. Ook bij Vlaamse dingen, ik versta de mensen niet. Ik hoor alles maar ik versta niets. Ook weer wat. 
 • Die gedeelde winacties op Instagram. Je gaat toch niet winnen.
 • Ik heb wellicht al eens gezegd dat ik soms onnodig de aandacht op mezelf vestig? Wel, in een vergadering ging ineens mijn elektrische tandenborstel aan die op mijn bureau lag. Het was HEEL RAAR maar ik had er natuurlijk een ZEER LOGISCHE uitleg voor.

Gelukkenissen

 • Clementines. Hongerke? Clementine! Geen hongerke? Ook een clementine! Wat het verschil is tussen een clementine en een mandarijn, dat weet ik dan weer niet. Ik vind het ook niet belangrijk.
 • Dat je je ogen gewoon random kan dichtdoen. Stomme vergadering? Ergens lang wachten? Laat je oogleden eens bewust en zachtjes zakken, en alles verandert. Je oogleden zijn trouwens behaard, ik wil daar ook niet te veel over nadenken. 
 • Dat, als de zon schijnt in januari en ik languit voor mijn raam ga liggen en ik enkel de daken van mijn buren met de helblauwe lucht met zwarte vogels en vliegtuigstrepen zie, ik spontaan begin te zweten alsof het 29 juli is met evenveel graden. 
 • Kersepitkussens. De helft van mijn belachelijke energierekening komt van mijn kersepitkussens: ik sta ermee op en ik ga ermee slapen. 
 • Spinnen zien in mijn carport, ze een naam geven, en hun naam direct daarna totaal vergeten. Bij mezelf denken: “hoe hàd ik die wolfspin nu genoemd?”. Ze daarna, stiekem weggestoken in een hoekje terug tegenkomen en me ONMIDDELLIJK herinneren dat het Fanny was!! O, Fanny toch! 
 • De plotselinge stilte als mijn oven stopt met blazen ter afkoeling. Het is bijna … extatisch!
groetjes van Fanny

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Audrey

  Hahaha, Fanny! Episch. Ik mijd restaurants waar etiquette-gedoe te belangrijk is. Ben wel ooit in een sterrenrestaurant geweest en dat was top, maar ik vond het echt extreem ongemakkelijk hoe iemand met een hand op zijn rug water inschonk. Dat gaat natuurlijk keilangzaam en dan zit je daar maar beleefd glimlachend te wachten tot diegene weg is. Djies.

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha ja dat is ongemakkelijk hè? Weet je daarna ook niet meer waar je conversatie over ging.

 2. Sanne

  Urgh voor tikkende klokken en zoemende ovens. Geluid in zijn geheel eigenlijk, waar is dat überhaupt goed voor. En ik ben ook zo een halve bejaarde die bij alles ondertitels nodig heeft.

  1. kellynosmalltalk

   AFSCHAFFEN, GELUID! We zullen ermee naar de regering gaan. Ondertitels in plaats van geluid!

 3. Irene

  KELLY, ALS GE FOTO’S VAN SPINNEN GAAT DELEN, MOET GE EEN WAARSCHUWING GEVEN!!!!
  Dank.
  Ik ben iemand die op restaurant (ik ga nooit maar stel) gewoon met haar handen wil eten. Frietjes moet ge toch met uw handen eten?
  Ik heb ook ondertitels nodig, ook al omdat ik het geluid niet té hard wil maar dat vaak wel moet omdat ik ook niets versta.

  1. kellynosmalltalk

   HAHAHAHA ik vond dit heel grappig. Op TikTok is er een mevrouw en die heeft harige spinnen, en die pootjes lijken op hondenpoten. Interesse?
   En EXACT dat is mijn probleem ook, bij mij staat ook alles vrij stil!

 4. weetikhet

  En geloofden je collega’s dat dan, dat het je electrische TANDENBORSTEL was die begon te zoemen ?
  Of was het een vergadering in het ECHTE leven, en konden ze het zelf zien ?
  Want mijn collega’s zouden dat nooit geloven, die zouden er meteen van uitgaan dat het iets heel anders is dat begon te zoemen. Dat ligt zeker niet aan mij, maar aan mijn collega’s.
  Het verschil tussen clementines en mandarijnen is enorm : de smaak en de geur van mandarijnen is heel anders, clementines zijn wat zachter en milder, en ze pellen minder gemakkelijk.
  Geniaal, 4.000 weken, het klinkt inderdaad alsof het zo voorbij is.

  1. kellynosmalltalk

   Hahahahaha het was online, en ik zwierde de elektrische tandenborstel zowaar in beeld met de boodschap: “het is maar de tandenborstel hoor!!!”. Dat maakte het erger. Ik denk dat jij hele toffe collega’s hebt.

   Bedankt voor het verschil tussen de clementine en de mandarijn! Ik ga de volgende keer clementines vragen. En 4000 weken komt helaas niet van mij, maar uit een boek. Oliver Burkeman heet de mens. De auteur hè.

 5. Lesley

  Tikkende klokken moeten van mij ook altijd weg, zeker als ik wil slapen in die kamer. En yes voor ondertiteling bij ALLE tv-programma’s en ogen dichtdoen op random momenten. Ik heb wel al veel gewonnen op Instagram dus ik ga het blijven doen sorry hahaha. Zijn de clementines nog lekker trouwens? Ik heb altijd de indruk dat die na december minder smaken of zo.

  1. kellynosmalltalk

   Ja god, ken je het als er ergens in een airbnb ofzo TIKKENDE KLOKKEN zijn ’s nachts? Geloof je toch niet dat mensen dat niet in reviews vermelden. Hahaha ik ben blij dat er toch nog mensen winnen op Instagram! Ik vind de clementines nog lekker, ze komen heus niet mee met de boot van Sinterklaas (hahaha)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.