Je bekijkt nu Een portie haat en gelukkenissen (vooral een portie opbeurende gelukkenissen want het regent 1000 liter)

Een portie haat en gelukkenissen (vooral een portie opbeurende gelukkenissen want het regent 1000 liter)

Ik zei het in mijn vorige post al: het is herfst en ik haat het. En ja, sommigen zijn helemaal in de ban van dekens en pompoenen en horror en kaarsen en vallende bladeren, maar ’t is haast goed hè. Het regent??? We kunnen niet naar buiten??? Het is vroeg donker????

De grote Leo Vroman schreef:

de herfst, waar de lente des doods is begonnen.

De kleine Kelly De Muyt schreef:

ik snuggle niet, ik zweet.

Ik ga stoppen met zagen hoor. Niet werkelijk, want in deze post mag ik ergernissen opsommen die ik al een tijdje gespaard heb en dat zou dan moeten opluchten wanneer je het eindelijk eens van je afschrijft (haha), maar ook gelukkenissen, want de wereld is mooi. Een toverbal! (Ik ga niet weer aan dàt lied beginnen).

Ergernissen

 • Als er op tv of in een podcast een telefoon gaat of er een telefoon begint te trillen
 • Die standaard muziekjes bij de Instagramstories. ‘Perfect day’ of ‘Sunday vibes’ op de achtergrond oh giebel giebel. Als je geen inspiratie hebt voor muziek, gebruik dan niets. SUNDAY VIBE NUL VIBE JA
 • Kinderen in pompoenen. Ocharme het kind, en het ziet er niet uit.
 • Die lelijkaards van een kuisproducten die corona misbruiken en smetvrees in de mens nog wat aanwakkeren: “Doodt 99% van de bacteriën in huis! Geeft ziektes geen kans!” Ja geef die bacteriën dan maar aan mij hè, we hebben ze toch nodig.
 • Halloween. Een totaal overbodig feest.
 • In een koude auto moeten rijden. De airco moeten aanleggen omdat je ruiten anders bedampen.

Gelukkenissen

 • Mooie woorden in boeken kunnen onderlijnen, omcirkelen, of fotograferen
 • Blenders! Oh! Ik kom 10 jaar achter maar ik heb sinds kort een blender en ’t is ongelooflijk hoe bevredigend en vertederend hij is.
 • Koeien in de wei. Ik heb hier al eens over kippen geschreven, dat weet ik zeker, maar ik denk niet dat ik het al over koeien heb gehad. Awel: koeien in de wei zijn fantastisch. Ik zag onlangs SLAPENDE koeien in de wei. Dat was zo ongeveer het meest rustgevende beeld dat ik in tijden gezien heb. Als ik ze nog eens zie, dan maak ik er een Youtubefilmpje van en kunnen mensen ernaar kijken als ze op zoek zijn naar rust. De verhogende trap van de kabbelende beek! Het enige wat u hoort is een slapende koe, en dat hoor je dus niet, en heel vaag sprinkhanen. Het patent is voor mij!
 • Een dag op het strand. Dat er dan opeens allemaal zeewierresten in je haar blijken te zitten. Dat geen kat daarnaar kraait. En geen haan ook! En dan lookbrood met kaas eten.
 • Slippers
 • Die drie weken dat we in de heerlijke illusie mochten leven dat we onze mondmaskers konden verbranden en verknippen!
 • Getuige zijn van iets dat eigenlijk helemaal niet grappig bedoeld is maar toch grappig is en zo nog grappiger wordt. Hahaha.

Dat was het wel zo weer, een mens moet ook niet overdrijven. Aan wat heb jij je geërgerd? Dat is altijd heel leuk om te lezen.

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Shirley

  Treinen, regen wanneer je net naar buiten moet/wil, dat ik nog lang niet met pensioen kan, die natte glibberige bladeren waarop je kan uitschuiven met de fiets. Maar verder is het leven eigenlijk best ok!

  1. kellynosmalltalk

   Oh god treinen ja. En dat pensioen, dat vind ik ook altijd. Daar moet toch iets aan te doen zijn??

 2. Audrey

  Verdooooorie Kelly, nu zit ik met dat liedje. En BEDANKT. En dan hoor ik ook nog eens dat je in boeken schrijft. *ademt in een zakje* Nou ja, leven en laten leven zeggen ze dan, he? En ik hou nog steeds van je, haha.

  Mijn ergernis: ik vind leven in mijn buik voelen fantastisch, maar af en toe nemen die kinderen wel HEEL onhandige posities in. Dat ik denk: ja he hallo, mag ik ook nog even op een relatief normale manier mijn leven leiden? Ik neem al keiveel rust omdat dat goed voor ze is (en er niet echt meer een alternatief is), maar als ik dan wel nog even wat leuks doe, mogen die kleintjes zich verdorie ook wel een keer aanpassen aan mij.
  Audrey onlangs geplaatst…Persoonlijke ontwikkeling: veranderingen die ik de afgelopen jaren heb doorgemaaktMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha dat maakt het toch veel charmanter! Ik laat die ook altijd open liggen, dat vind je zeker ook heel irritant :p

   JEE wat een dramatische kinderen heb jij al!! Ik ben echt gigantisch benieuwd. Zeker top drie kinderen naar wie ik al het benieuwdst was! Ik ken weinig kinderen, maar toch!!

 3. Iris

  Haha heerlijk dit! Ik word stiekem wel blij van rood-met-witte-stippen-paddenstoelen, haha. Maar ik erger mij wel aan het natte weer.

  1. kellynosmalltalk

   Ja die vind ik ook de leukste! Andere paddenstoelen vind ik dikwijls maar mwah. Zo grijzig. Muizenpaddenstoelen.

 4. Lesley

  Ik heb dus ook echt niks met Halloween. Dit jaar waren er precies duizend feestjes en ik snapte er niks van haha. En koeien weten mij ook altijd mateloos te fascineren 😀

 5. Annelies

  Haat aan de herfst, ik doe mee! En heel dat Halloween gedoe snap ik ook niet. Ik heb nu al een hekel aan alle flauwe Black Friday acties die er zitten aan te komen, bah 😃

 6. Wildcard

  Super grappig geschreven 🙂
  Wat in een koude auto rijden betreft, Tja… da’s gewoon je auto wat laten warm draaien en pas dan vertrekken hé 😉

  1. kellynosmalltalk

   Thanks! Haha dat LIJKT mij op het eerste zicht een keigoed plan maar ik vertrek altijd en overal te laat naartoe dus ik ben degene die met een open raam moet rijden of met de airco vollenbak omdat ik anders niets kan zien door mijn ramen :p

   1. Wildcard

    Een andere gemakkelijke oplossing, als’t rap moet gaan, is gewoon de verwarming aanzetten en die op de ruiten richten. Op 5 minuten zijn uw ruiten doorkijkbaar en de warmte “weerkaatst” terug naar binnen, waardoor je wagen terwijl je aan’t rijden bent, ook zo snel warm is 😉

 7. Leen

  Heeft dat echt maar drie weken geduurd, het zonder-mondmaskers-interbellum. Achja… we hebben het toch maar gehad he.
  Ik snap Halloween niet maar de herfst wel. De zon scheen nog weet ge. De voorbije week voel ik mij precies of ze gaat nooit meer schijnen. En ja voor mij begint de winter nu al en stopt hij op 1 maart, ten laatste. Kunnen we dat afspreken?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.