Je bekijkt nu Juli: spontane zee en vogels op één meter

Juli: spontane zee en vogels op één meter

Juli lijkt een beetje een natte maand met zeer weinig zon, maar ik vind dat dat allemaal wel meevalt. Je moet het beste eruit halen! Het kan natuurlijk ook zijn dat ik extra positief ben omdat het de eerste dag is van mijn vijf weken verlof. Hahahaha heerlijk.

Ik kijk altijd terug in mijn foto’s om mijn maandoverzicht te schrijven, en ik zag dat de maand ongeveer begon met het verlies van België tegen Italië. Dat EK lijkt alweer een eeuwigheid geleden! Ik heb ook heel wat foto’s van mijn zonnehoed die een zeer afwachtende houding aannam omwille van ja, de zon! Er ontstond met mijn mémé trouwens wat spraakverwarring rond die zonnehoed, want toen ik zei “ik heb zonnehoed!!!” dacht ze dat ik een hoedje had en ik zou niet wéten waarom ik als een 18-jarige hipster van tegenwoordig zo’n zonnehoedje zou moeten dragen. Of zijn dat vissershoedjes? Dat kan ook. Anyway, mijn zonnehoed bloeit tegenwoordig vrolijk! Om extatisch van te worden, ik weet het.

supporteren
iedereen blij!

Rond die week van de 21ste was er ook veel te doen om het schone weer. ZOMER! HOOGZOMER! Ik heb er alles uitgehaald wat er kon uitgehaald worden. Ik ging naar zomerbars, twee keer naar zee en liep buiten van zodra ik kon. De eerste keer dat ik naar zee ging was met mama, toen gingen we naar Cadzand met de hond. Het was ook effectief de eerste keer van het jaar – schande – maar het deed nog zo’n deugd. Onderweg was er efkes grote paniek “want Nederland is toch ROOD straks mogen we niet binnen” en als ik panikeer dan doe ik dat ook direct met veel overgave. Tja, ik ben nu éénmaal van mening dat je alles met je hele hart moet doen, panikeren dus ook! Het was rap weer opgelost, dus lieten we ons met plezier ondergraven door de hond en ging ik met de hond op de arm zoals een baby in zee. Heel charmant. Daarna aten we onze eerste mosselen van ’t jaar.

De tweede zee was zo’n spontane uitstap waar ik heel gelukkig van werd. Beste vriendin Eillish werkt in Zeebrugge en had gedaan met werken om 14u – dus ik had het plan opgevat om daarna naar het strand in Zeebrugge te tjollen. Het was de 21ste juli, en heel België had beslist om naar zee te gaan, dus ik was efkes lastig omdat er veel files gemeld waren. Alleen is het dan een absoluut feest om maar een half uur van de zee te wonen want je kan gewoon ROUTES KIEZEN, dus alles ging zo vlot en tof dat we uiteindelijk helemaal ongepland tot ’s avonds bleven hangen. Ik ben ook zo ene die absoluut in de zee wil zwemmen (heerlijk gevoel) dus ik loop daar als een halve gare in. Het was echt niet zo koud! De dag was in zijn totaal heel chill: goede muziek, veel honden op ’t strand, beste pizza die ik in tijden gegeten heb, goede vriendschap. We hadden niet eens een vestje mee dus de handdoek deed dan maar dienst. Zo’n spontane vibes de hele dag, dat was geleden van toen ik in ’t buitenland woonde.

Midden in die hoogzomerweek werd ik ook voor de tweede keer gevaccineerd. Ik was minder excited dan de vorige keer: toen meldde ik aan de verpleegster dat “ik héél blij was met de spuit!!!!” (het was wellicht een beetje vreemd). Nu was het een verpleger (’t was gene knappe, anders had ik mij wellicht nog vreemder gedragen) en zei ik: “RUSTIG die spuit zetten hè, ik ben er niet bang van, maar de vorige keer heb ik dat mega gevoeld!” Je ziet, ik ben niet bang om mijn grenzen aan te geven! Behalve euh, meestal, eigenlijk. Hij heeft wel geluisterd en ik heb gekeken, het was zeer rustig. Dat weerhield dat ellendig, vies vuil coronavaccin er natuurlijk niet van om mijn lichaam aan te vallen! Of omgekeerd, dat mijn lichaam zich ertegen beschermt, dat kan ook: het doet er niet toe, ik voelde mij mottig. Het was lastig, dus ik meldde mij een dag ziek en besloot dat ik ook ziek in de zon kon slapen, dus het was after all ook weer niet zo lastig. Het was toch lang geleden dat mijn lichaam zo moe was geweest, van niets.

Mama en ik (vooral mama eigenlijk) hielden ons deze maand ook enorm bezig met vogelspotten. Ze heeft van die pinda’s gehangen en die vogels zijn daar totaal gek van. Het zijn vooral mezen, en als ze durven ook gaaien en spechten. Het is fantastisch en we zitten vaak op uitkijk om die gekke vogels te zien. Die mezen zijn intussen ook totaal niet meer bang en zitten gewoon op een meter van ons te eten. TJA, aantrekkingskracht op dieren … het is een familietrekje!

Verder was ik deze maand ook heel erg blij met mijn slippers van Freedom Moses – ik kon in de Torfs gezellig doorlopen naar de kindermaatjes en zo een grotere korting incasseren. HELLO BOYS EN GIRLS, ik vind het heel gezellig in mijn maatje 34/35!! Mijn mémé heeft dezelfde gekocht, in dezelfde maat. Wel goals eigenlijk. Camping Belgica stond hier ook vaak op de achtergrond en ik luister normaal niet zo veel muziek, maar mijn summer afspeellijst is altijd wel een hele goede. Enneeeu voor de rest … heb ik ook wel toffe plannen!!! Ik heb REISPLANNEN! Haha een mens zou van minder vrolijk worden hè.

Nu donderdag vertrek ik (redelijk random en onverwachts) naar Barcelona met ons moeder. Ik vond goedkope tickets met Brussels Airlines die ik niet kon laten liggen. JA het is een rode zone (als iemand dat nog één keer zegt jezus) maar we zijn allebei volledig gevaccineerd tegen dan. Tja, we kunnen ons niet blijven opsluiten en de tapas wacht niet hè.

Eind augustus vertrek ik nog naar Portugal, die trip was al een tijdje gepland. Het is daar ook rood, ja, ik denk dat ik rood gewoon een mooi kleur vind. Het zal daaraan liggen!

Hoe was jullie juli?

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Lesley

  Groot gelijk hoor van je reizen. Ze moeten het maar niet zo makkelijk maken om naar rode zones te reizen haha. En zeker als je twee keer gevaccineerd bent, zou ik het ook doen! En woooow vijf weken verlof, zot jaloers! Ik heb nog een week aan zee, dus ik hoop toch op een iets minder natte augustusmaand (want ik was niet in mijn nopjes met het weer haha). Ik heb ook zo eens gepanikeerd op weg naar de Efteling haha, maar dat was dan ook rap opgelost. En oooh die spontane dag ziet er echt zalig uit. Ik wil ook altijd in zee zwemmen, alleen was het in Kroatië heel glad dus ben ik op mijn smikkel gegaan haha. Oh en ik wil ook Freedom Moses, maar ik heb al zoveel slippers, maar ik wil ze toch! PS: Al goed bruin precies!!!
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #48My Profile

 2. Audrey

  VIJF weken verlof, sodeknetter! Ik wens je alvast heel veel plezier in Barcelona. Ben ik nog nooit geweest – we waren ooit wel in een badplaats in de buurt, maar het zoooouuu kunnen dat we toen dat dagtripje moesten cancellen omdat mijn zus haar enkel gekneusd was en HEEL misschien was ik daar een soort van schuldig aan.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: zelf kippensoep maken (snel & makkelijk)My Profile

 3. Irene

  Ik wil ook van die Freedom Moses slippers maar ik heb mij net letterlijk een paar Birckenstocks en nog een paar andere slippers gekocht en ik heb het gevoel dat ik dan overdrijf met slippers. Langs de andere kant heb ik wel net een paar schoenen verkocht dus misschien kan het dan toch wel. Wat denk jij?
  Veel plezier in Portugal en Barcelona! En je spontane dag aan zee zag er super gezellig uit. Ik zou ook gaan maar dan zonder in de zee te zwemmen want ik vind onze zee vies.
  Irene onlangs geplaatst…Een blogje over mijn werk want daar zijn jullie allemaal super nieuwsgierig naar blijkbaarMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.