Je bekijkt nu In mijn hoofd is corona gepasseerd

In mijn hoofd is corona gepasseerd

Ik vind het eigenlijk – op zijn zachts gezegd! – zeer bizar dat er tegenwoordig terug nieuws gaande is dat “de besmettingen gestegen zijn”. Hoezo! Besmettingen! Besmétten wij elkaar dan nog? Hoe gaat dan dan? We zijn toch gevaccineerd???

En ja ja: wetenschappelijke uitleg rond “pas twee weken na tweede vaccin” weet ik wel en hoef ik niet, en woorden als Delta en India doen mij toch eigenlijk denken aan reizen (en huh die horen toch bij het internationale alfabet en niet bij corona 🙁 🙁 ). Het ligt gewoon helemaal aan mij: mijn hoofd, mijn lichaam, mijn bloed en hart heeft beslist dat corona voorbij is.

Een paar weken na de heropening van de horeca begon het toe te slaan: je m’en fou jong, corona. Ik blijf hangen op terras. Ik boek vliegtickets. Ik koop tickets voor Studio 100 rewind! Mijn mondmaskers lijken op verdwaalde zakdoeken: ik verzamel ze! Ze komen van overal en nergens! Ik vind ze verfrommeld in mijn jaszakken, op de grond van mijn handtas en op de grond van de passagierszetel van mijn auto. Mondmaskers lijken wel een spelletje: ‘ah god, dat masker moet ook nog op’, en dan wordt er één van onder het stof gevist. Louter voor de show. Het is misschien een beetje verkeerd om te zeggen, maar ik ben lang de enige niet.

Ik heb het nodig om buiten te komen, om mensen te inspecteren en ik vond het fantastisch om het EK te kijken in groep. Ik kan niet meer van de zenuwen, maar niémand kan dat! Oh kijk, een GEDEELD gevoel! Lukaku mist een goal en iemand valt van zijn stoel! Mensen roepen “penalty” en wij, ultieme voetbalkenners, roepen na: “penaltyyy!”. Lukaku scoort en stoelen vallen om! We smijten een glas op de grond! Mijn vriendin breekt haar gsm uit frustratie! Het is fantastisch!!

Ik wil op reis: buitenlandse nummerplaten zien, rare dingen eten, ’s avonds in keiwarme temperaturen rondhuppelen en ergens op een boot zitten. Ik word zeeziek, maar zeker een boot! Toe! Ik heb het gevoel dat de wereld terug open ligt: een beetje omslachtig, hoogstens, maar ze is er. Zo raar vind ik mijn gedachten ook helemaal niet: na vaccinatie werd ons de vrijheid beloofd. (Ik vind het terzijde ook wel grappig dat ik nog geen corona gehad heb: een pandemie, en het nòg niet krijgen! Ik, het kind dat wanhopig jaloers was op bloedneuzen.)

Ik beluisterde van De Standaard de podcast over hoe we wie weet opnieuw de roaring twenties zullen beleven. Ik hoorde wat jongeren dat ze “dringend nog eens onbekend zweet willen ruiken!!” en ook heel veel dingen over schuren. Nu ja, ik schreef hier al eens over hoe we het nog zouden missen om op het vliegtuig naast Jos te zitten die ruikt naar beschimmelde citroen (we kennen de Jos allemaal!), maar allez, zo’n vaart als persé smachten naar onbekend zweet op festivals loopt het bij mij nog niet. Roaring twenties: ça va dus wel, maar vrijheid. Pak het niet meer af ze.

Dit bericht heeft 10 reacties

  1. kellynosmalltalk

   Haha, soms, soms! Zeer druk!

 1. Audrey

  Ik snap je gevoel helemaal! Hier in Nederland hebben gewoon heel slechte leiders rondlopen die heel domme beslissingen hebben gemaakt en dan nu verbaasd zijn over de resultaten, dus mijn hoofd is vooral bezig met pissig zijn op die lui.

  1. kellynosmalltalk

   Amai ook om onnozel van te worden ja. Komt goed!

 2. Lesley

  Waar heb je vliegtickets naar geboekt? 😀 Ik vertrek donderdag naar Kroatië en mijn nieuwe angst is dat ik (vals-)positief test (want een dag niet gestrest is een dag niet geleefd, toch???), dus ik hou me al een week terug panisch aan alle regeltjes zoals in het begin haha. Maar daarvoor (en waarschijnlijk ook weer daarna) ging/gaat het er exact aan toe zoals in jouw hoofd. Ik heb het ook zo gehad met die maskers haha. Ik draag ze nog braaf hoor, maar zo op restaurant aan en dan weer af, ja dat is het toch niet 😀
  Lesley onlangs geplaatst…Het EK voetbal door mijn ogenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha naar Portugal, loco!! Dat versta ik wel helemaal ja, om nu niet te kunnen vertrekken, da’s wel het zuurste van ’t zuurste :p Maar ja, eens daar hoop ik dat je alleen nog maar éventuele stress moet hebben om “oei, we moeten nog een restaurant zoeken”. Veel plezier!!

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik weet ook niet precies wat ze in Nederland aan het sukkelen zijn. Maar, tja, anders wordt er toch gefeest in Spanje hoor.

 3. Robin

  Zo begin ik mij toch ook wel stilaan te voelen hoor, kan me moeilijk voorstellen dat we straks weer van begin bij af zijn. En als’t zo is, ja jammer, dan zullen we lang nodig hebben & waarschijnlijk als bevolking, nogmaals, diep vallen.

  Ik probeer het mij niet meer aan m’n hart te laten komen. Al hoop ik dat ik straks in m’n verlof wel nog m’n citytripkes kan doen!
  Robin onlangs geplaatst…Weekoverzicht W27My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Als het weer van lockdown is dan doe ik daar niet aan mee, dan ben ik weg :p

   Maar nee, da’s ’t beste denk ik. Citytripkes zouden moeten kunnen hè!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.