Je bekijkt nu Juni ’21: een intense verzameling dieren, zomeravonden en een vaccin!

Juni ’21: een intense verzameling dieren, zomeravonden en een vaccin!

Juni was een intense, heerlijke, zomerse maand. Mijn moodswings waren hevig, de natuur ook, en de dieren allround.

Weet je hoe lang een junidag duurt? Ik ook niet, maar wel dat ze heeeeerlijk lang duurt. Ik slaap met een oogmasker want de zon priemt ’s ochtends door mijn gordijnen! Ik moet de veluxen openzetten – die warmte! – en de eerste vogels zijn daar al rond kwart na 4, half 5 (ik slaap slecht, dat heeft niets met de vogels te maken). Ik heb het idee dat een avond nog een voltijds dagdeel is waarin je BERGEN activiteiten kan doen want het blijft gewoon licht tot een uur of tien! Ik zit met gemak tot tien uur buiten, dekentje erbij, lichtjes aan. Mijn buren neem ik er met spijt bij. Ik drink rosé en eet pizza (uit de muur!! de pizza kwam uit de muur!!!) met een vriendin en we liggen neer alsof we ergens diep in een drugshallucinerende wereld zijn beland (we vinden allebei helemaal niets aan drugs). Ik doe barbecue met ons moeder en ik maak een zalmpapillot (dat is de zalm in alumiumfolie) (waarbij ik loop te klooien met die folie want jezus dat ligt op hete kolen) maar het is indrukwekkend lekker. Ik ga fancy eten met een vriendin en ik zeg meermaals dat ik normaal moet doen, en we belanden in een stortbui want oooo dierbaar België, het heilig land dat geen dertig graden aankan. Ik eet tomaten, de eerste komkommer uit mama’s serre, maak verse pesto. Ahhhhh junizomer. Love you.

habitat
lekkerder in ’t echt

Dus! Dieren!

Ken je ObsIdentify? Da’s een app waarbij je foto’s neemt van dieren of wilde planten, en die app zegt dan wat het exact is. Ik heb mij nog niet beziggehouden met planten, ik heb het momenteel te druk met alle dieren die op me afkomen die dringend geïndentificeerd willen worden. Mijn aantrekkingskracht is alleen maar groter geworden!

Ik heb een aantal boktorren (geringelde smalboktor!) , een gaai in moeders tuin, een aantal soorten pissebedden, en uiteraard de slakken die ik steeds help oversteken aan de voordeur. Ze komen altijd tevoorschijn bij relatief warm regenweer – de helft van de junidagen dus – en ik wil geen begrafenissen van slakken doen. Ik heb het al druk genoeg.

Er zijn ook iets grotere dieren op mijn pad gekomen. Het is zo: ik ging op weekend naar Rochefort. Gewoon, lekker wandelen. Hebben we gedaaaaan hoor, 15 dikke kilometer (waaronder 3 bij een hevige zoektocht naar een restaurant). Op onze oorspronkelijke wandeling kwamen we wat dieren tegen. De eerste waren paarden, waarbij onze conversatie als volgt ging:

Vriendin Eillish: ‘Kijk, net Amika.’
Ik: ‘ik haatte Amika.’
Vriendin: ‘Ik ook, maar er zijn nog paarden.’
Ik: ‘Ik heb daar niet veel mee, met een paard.’
Ik: ‘Hallo-ooooo paardjes! Hallo hallo hallo! Dag VRIENDJES! Maar hallo! Maar ja kom eens hier! Maar oei zal ik jouw haartjes uit uw ogen doen? Ja? Ja? Kijk nu kan je mij zien! Veel beter zo! Maar je bent zo mooi! Zo mooi!’

Daarna was het de beurt aan koeien. Enorme, imposante koeien. Met koeien heb ik wel veel! Vind ik bijzondere dieren. De koeien waren er echter niet helemaal uit of ze mij wel zo bijzonder vonden, en begonnen wat met hun poten te stampen. Het was beter dat we vertrokken, maar goed, ik had toch even mijn moment of fame. Toen we ’s avonds aan het water zaten kwam er last but not least ook nog even een eend uit het water gespetterd om te kijken wat wij daar in godsnaam zaten te doen (of om in ObsIdentify geïndentificeerd te worden, dat realiseer ik me nu!).

gegrilde smalboktor!

Spaanse aardslak!
soort van paarden met lang haar!
eend met wijn!

Dus! Vaccin!

Op 17 juni was ’t mijne geluksdag. Het was een doodnormale, redelijk saaie ochtend waarbij het stikkende warm was en ik wat hoofdpijn had (het zal weer eens NIET) en ik geeuwend op mijn gsm keek. En toen! En toen! Had ik een sms van QVAX dat er een vaccin voor mij was en dat ik dat dringend en onmiddellijk moest bevestigen. HAHAHAHAHAHA WAT, dacht ik. Ik vermoedde eerst dat ze mij sowieso zouden vergeten, en eerder die week had ik al een teleurstelling moeten verwerken: Ik had toen een onnozele mail gehad van QVAX rond die Johnson-vaccins, en toen was ik ook al beginnen springen voor helemaal niets – ik dacht toen dat ik om half 11 ’s avonds, met twee glazen rosé (ik kan niet tegen alcohol) half onnozel mijn vaccin zou krijgen. Het was dus twee dagen later – nog steeds helemaal gehyped, dat wel. Ik heb er mijn make-up wat voor gedaan, allezja. SPECIAAL! Ik heb dat ook tegen die verpleegster gezegd, dat ik het helemaal fantastisch vond. Ze heeft mij wel pijn gedaan.

Wat was dat voor een prik zeg?? Ik voelde die vloeistof mij aanvallen. Allemaal kleine coronaatjes, zeker omdat ik mijn handen niet steeds flink gewassen heb. ’s Avonds kon ik niet op mijn arm liggen en de volgende dag was ik zo mottig als spook, maar al bij al was het oké. Om zo gehyped te zijn hé zeg.

En ook nog een EK

Alsof juni dus nog niet intens genoeg was, besloten ze ook nog eens te gaan voetballen. Ik kijk niet naar sport op tv, want ik begrijp het niet, maar tja, het EK! Ik begrijp voetbal eigenlijk helemaal niet zo enorm – maar ik kan buitenspel wel uitleggen he he ik ZIE het alleen niet – maar als die Belgen spelen, dan word ik bloednerveus. Wat als ze verliezen? Zijn ze dan uitgeschakeld??? Maar dat MAG niet! Begrijpen die dan niet dat ze moeten winnen? Kunnen ze niet gewoon wat harder hun bést doen? Weten zij wel dat wij allemaal op hun puntje van onze stoel zitten kijken naar HOE ZIJ OP EEN BAL SCHOPPEN??? EN KAN JE NU NIET LOPEN? HALLO LUKAKU? LUKI?? ALLLLEEEZ? Vanaf dat die bal over de middellijn aan de verkeerde kant komt, krijg ik al aanvallen, maar ik ben natuurlijk “zeer stressbestendig”.

Ik ben al benieuwd wat daar nog van komt. Intussen lees ik nog wat verder, want ik lees mooi. En hoop ik dat het weer snel weer naar ramen open ’s nachts gaat.

Dit bericht heeft 10 reacties

  1. kellynosmalltalk

   Haha het was wel een verrassing ja, anders waren ze mij misschien toch nog vergeten. Maar een vaccin is idd een vaccin!

 1. Audrey

  Hahaha, ik heb weer zo gelachen! Die app moet ik ook hebben, echt iets voor mij. Al denk ik dat een paard of eend identificeren mij ook nog wel lukt. Ik heb echt vrijwel niks van het EK gezien (behalve wat er op het journaal kwam dan) en dat beviel me echt opperbest.

  1. kellynosmalltalk

   Haha zeker je vondsen documenteren he! Ja misschien is dat nog het beste, dan houd je er geen versleten stem aan over.

 2. Charlotte

  Je schrijft zo leuk! Ik heb echt hardop gelachen haha 🙂 klinkt echt als een heerlijke maand! Ik hou ook zo van veel buiten zijn in de zomer, dus hopelijk komt het warmere weer hier snel terug!
  Charlotte onlangs geplaatst…Mijn momentjes in juni 2021My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha da’s heel tof om te horen!! Ja niets beter dan de hele dag buiten zijn hè? Ik probeer wel van de momentjes tussendoor te profiteren en zit al eens onder de parasol in een kleine bui. Als de temperatuur meezit is het ook al iets!

 3. Wendy

  Sterkte vandaag. :/ Ik heb gisteren – net als jij waarschijnlijk – een paar bijna-hartaanvallen gehad, en nu België ook uit het EK ligt is voor mij de lol er wel vanaf. Heel jammer.

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik heb het ongeveer verwerkt intussen, aan mijn supportertalent zal het niet gelegen hebben! Wel heartbreaking om de vlaggen in ’t straatbeeld te zien verdwijnen 🙁 🙁

 4. Haha heerlijke blog weer, sterk bezig! Fijn eh ObsIdentify? Een schoolvoorbeeld van AI! Maar ik zal daar maar niet te ver over uitweiden want anders jaag ik de mensen weg :p
  Robin Schrijvers onlangs geplaatst…Weekoverzicht 26My Profile

 5. Lesley

  Ik vond dat vaccin ook een venijnige prik! Had er achteraf wel geen last van, maar vond het op het moment zelf dus wel pijnlijk. Maar liever zo dan andersom. Het doet ook eindelijk geen pijn meer als ik erop druk (wat ik veelvuldig deed om te checken of het nog pijn deed haha). Mijn lief heeft ook eens papillot voor ons gemaakt, maar toen hebben we daar veel te veel citroen over uitgeperst en was het eigenlijk niet meer te vreten. Maar ja, vis is duur dus deden we heel de tijd van: hm ja, ’t is eigenlijk wel nog lekker he ha ha.
  Lesley onlangs geplaatst…Het EK voetbal door mijn ogenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.