Je bekijkt nu Mei: op terras met een winterjas

Mei: op terras met een winterjas

Nu het zo’n heerlijk weer is, lijkt het al bijna onwerkelijk dat we deze maand massaal op terras zaten met onze winterjas en dat de parasol dienst deed als buffer tegen regen en wind. Maar allez, het was wel de maand waarin de vrijheid ingezet werd en waarin mijn portemonnee wat leger werd.

Ik had het symbolischer gevonden als de horeca openging op 1 mei, maar op 1 mei dacht ik: ’t regent toch. Alleen regende het op 8 mei OOK, dus het was in feite allemaal heel onnozel. Op 8 mei zat ik de hele dag met een half oog op mijn weerapp te kijken en te wachten tot wanneer die ellendige buien eindelijk zouden wegtrekken want vanaf het eerste moment dat die app het volgende uur géén regen zou geven, waren wij weg om in een zeteltje bediend te worden en daar veel geld voor te betalen.

EN JAWEL, rond 4 uur was het van dat: geen druppel meer buiten, geen druppel meer op de weerapp – een mens moet zeker zijn bij een zomerbar. Het begon met een cocktail en daartussen was er een tapasplank en ergens tegen 10 uur zei ik: straks ga ik een kersenpitkussen in de microgolf steken. Mijn gehoopte hittegolf is er helaas niet van gekomen, het zal voor in juni zijn. Mijn meme heeft trouwens een spreuk: een koude mei is een gouden mei – dat impliceert dat we een prachtige zomer gaan hebben. HOUD U MAAR VAST HE! Mijn bos had alleszins wel deugd van de regen, ’t is daar precies een jungle. Zeker nu de zon er nog eens bij schijnt ook!

Ik geniet daar wel van, van die horeca. Van weer buiten te kunnen komen, die heerlijke ambiance onder elkaar te voelen: he he, we zitten weer allemaal op een terraske zeg! Zit er een ander volk dan wij zo massaal op terrassen, eigenlijk? Ik vind het toch iets speciaals. Alles op die terrassen: van een ontbijt ’s morgens, naar een koffie met taart tussendoor tot gewoon, mensen kijken met een wijntje. LOVE IT, maar ’t is toch leuker met de 20 graden nu.

Ik nam deze maand ook afscheid van mijn lieve, lieve gsm. Mijn iPhone SE die vijf jaar fantastisch werk leverde en buiten de batterij eigenlijk nog steeds keigoed werkte – een vriendin en ik zijn ervan overtuigd geraakt dat die een productiefout bevat waardoor die niet kàn kapot gaan. Enfin, omdat ik niet meer buiten kon zonder lader, vond ik het na 5 jaar misschien tijd voor een nieuwe. Het is de nieuwe versie van de SE geworden, in de hoop dat hij ook een goede productiefout bevat. Tegenwoordig kan ik filters op Instagram. Ik ben supermodern!!!

Verder ging ik ook naar de kapper, en liet ik voor het eerst eens een echt kapsel in mijn haar snijden. Wonderlijk! Ik had de befaamde curtain bangs op Pinterest gevonden en wou ze in zo’n korte versie, maar toen ik daar op die kappersstoel zat en ze effectief ging knippen, had ik schrik. Maar allez, ik heb het gedaan, en het is goed uitgedraaid. Ik vind het zelfs beter zo, maak dat mee. Met dat, de nieuwe gsm en wat nieuwe kleedjes en een nieuwe zonnebril, is Kelly 2.0 opgestaan.

Om de maand fan-tas-tisch te eindigen, had ik ook een platte band. Was mij nog nooit overkomen: chance wellicht, maar ik wist dus ook niet goed wat er aan de hand was. Ik was op zaterdagochtend op weg naar de bakker en mijn auto deed ‘raar’, dus dan bestaan er twee Kelly’s: de impulsieve, hahaha-Kelly, en de rampdenk Kelly. We hadden het allemaal tesamen in een dolle rit van drie minuten! Halverwege mijn straat voelde ik: tiens, dit voelt niet normaal. Eerst was ik gewoon nog normale Kelly, die haar muziek stil zet en luistert. Dan komt impulsieve Kelly: ik zal eens PLANKGAS geven, en kijken wat er dan gebeurt! Hahaha! (er gebeurde weinig). Als we halverwege huis en bakker zijn, komt rampdenk Kelly in actie. Wat als het de motor is? Ik moet nu aan de kant (natuurlijk moet ik dat). Mijn stuur trekt scheef, dus het is een band, het is zeker een platte band. Maar wat als de auto dan in brand schiet? Dan ben ik verkoold??

Het kwam allemaal heel goed. De band werd absoluut niet door mezelf vervangen en bleek uiteindelijk tot op de draad versleten te zijn. Ik bleek op 8 jaar oude banden te rijden die nogal, tja, versleten zijn. Nu rijd ik op wolkjes!

Hoe is het bij jullie? Elke minuut buiten aan het genieten van de muggen? Klaar voor een hittegolf in juni?

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Audrey

  Fiet-fiiiiieeeuw, looking good! Hier is het de laatste dagen dus wel al serieus warm, maar na vandaag schijnt het weer ietsje minder te worden, maar dat overleef ik wel. Ik hoop dat we mooi weer hebben tijdens ons midweekje op Texel straks.

  O, en hier in de tuin zitten nu dus allemaal jonge musjes en merels uit nestjes uit de boom van de buurvrouw. Ik vind het echt helemaal te gek.
  Audrey onlangs geplaatst…Betaalbare kunst kopen voor een gallery wall? Dit zijn mijn tips!My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Thanks!! Ah, ik zal duimen voor goed weer, klinkt goed Texel! Wil ik eens naartoe, dus ik wacht uiteraard jouw blogpost af hè 😉 zo tof van de vogeltjes!! Ik kan me voorstellen dat dat superleuk is. Ik denk dat er bij de buren ook zitten, maar ik hoor het enkel aan dat jonge getjirp (en vooral ’s ochtends haha)

 2. Lesley

  Ik was klaar voor een hittegolf tot ik doorhad dat het hier onder dat dak alweer 28 graden is. Dus voorlopig vind ik 23 graden nog efkes prima hehe. (Al hoop ik wel mee op die gouden mei en goeie zomer!!!) Vijf jaar met een iPhone trouwens, zotjes! Ik heb de mijne nu bijna twee jaar, en ’t is al van dat met de batterij. Iedereen roept altijd dat een batterij vervangen het domste is wat je kan doen, maar ik ga het toch doen denk ik haha, want voor de rest werkt ‘ie nog prima. (Ik zou ook kunnen stoppen met iPhones kopen, maar tja haha.)

  Ik dacht eerst dat je een platte fietsband had, en toen dacht ik: nee dat zal wel niet haha. Ik las trouwens ergens dat de terrascultuur inderdaad nergens zo sterk is als in België en Nederland haha. Om fier op te zijn, denk ik zo. Ah en heel schoon, uw haar!
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #42My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha dat is erg hè, ik had het ook (élke keer weer hè) onderschat hoe warm het hier is onder het dak. Het is buiten sowieso aangenamer maar ja. Goh kijk ja ik vind dat dus niet dom he haha, als hij verder nog werkt? Kan je er gerust weer twee jaar mee door denk ik :p

   en hahaha die platte fietsband, ja nu ik het herlas vond ik het ook niet duidelijk :p ik heb enkel op zo half platte fietsbanden gereden waardoor ik niet vooruit kwam haha

 3. Irene

  Ik wou ook fluiten gelijk Audrey maar ik kan dat niet dus ik geef gewoon een complimentje: uw haar en kleedje staan u keigoed!
  Ik heb ook ooit eens platte band gehad en ik dacht dat mijn wiel er af ging vallen voor ik doorhad dat het een platte band was :’)
  Irene onlangs geplaatst…5 random dingen over mijMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Merci Irene!! Haha goh erge dingen eigenlijk hè. Toen ik mijn banden dan liet vervangen had die mens mij gevraagd om de auto in eerste vitesse te zetten (doe ik normaal nooit) en uiteraard vloog mijn auto gelijk een zot naar voren toen ik wou wegrijden daarna. Wegrijden in schaamte, maar tja :p

 4. weetikhet

  Keigoede titel !
  Euh, een parasol als buffer tegen regen ? Je wilt niet weten hoe nat een zetel onder een “buffer” van een parasol aanvoelt !
  Lege portemonnees zijn goed en niet goed.
  Ik ben tegen zomerse hitte, dus ik volg u niet sowieso.
  Plankgas met een lekke band, chapeau, zo ken ik er niet veel. Toen ik een lekke band had, leek het alsof de achterkant van mijn golf in een ravijn donderde. Ik zag wel wat er aan de hand was, ik zag mijn wiel in de retroviseur in flarden gereten weggeslingerd achter mij in de richting van de auto’s die mij volgden (en klaxonneerden, ipv mij te helpen) maar mijn verstand kon dat niet aan – een lekke band, MOI ?
  Je moet sowieso maandelijks je bandendruk nakijken, iedereen, weet dat, dat staat ook geprogrammeerd in mijn agenda. Alleen durf ik het niet. Ik heb het 1x gedaan, de druk gemeten in een tankstation, en bijgepompt. En het geluid van ontsnappende lucht uit je band… ik wil het nooit meer horen.
  Voor de rest hier alles goed, merci, zeker NOT klaar voor een hitegolf. Ik vond dat voze depriregenweer best OK.
  Ik doe start to run, en als het te warm is, is dat niet goed voor mij. Zegt Evy Gruyaert.

  1. kellynosmalltalk

   Ja vond ik ook, dank haha!

   Oei ja met serieuze regen heb ik dat nu wel nog niet uitgetest haha, die parasols. Jezus wat een verhaal wel van die band, maar dat is toch een klapband ofzo? HAHAHA ik begreep dus ook niet dat ík of all people een platte band kreeg (maar ik weet niets van bandendruk dus ik negeer uw zin wel).

   Maar misschien is ’t volgende week dan ideaal weer? NIET? Zo 21 graden, dan is het ’s morgens of ’s avonds perfect om te gaan lopen. Zegt Kelly van die blog.

 5. Haha zalige blog! Ja, dat weer kwam echt wel ongelegen uit met de opening! Wij hebben toen nog tot het hemelvaart weekend gewacht maar hohoho ik heb er ook wel van genoten hoor! Alleen al die blije gezichten overal.. Zalig 🙂

  Nu toevallig met het huidige weer zijn we bijna elke avond al weggeweest in’t stad. Alles inhalen en gewoon genieten van’t weer. Ben benieuwd deze zomer!!

  En ja, de portefeuille.. Zorgen voor morgen!
  Robin Schrijvers onlangs geplaatst…Q&A antwoorden #1My Profile

  1. kellynosmalltalk

   ja zalig hè! Ik heb het gezien jong uw drinks tussendoor, profiteer er maar van!

 6. Rachel

  Wauw ziet er goed uit en wat heerlijk he dat zonnetje.. je word er weer helemaal zen van.

 7. Annelies

  Ik hoop dat je oma gelijk krijgt over die zomer. En dat er veel terrasjes en anders leuk inzit ook. Die regen, daar had ik het echt wel even mee gehad.

  1. kellynosmalltalk

   Dank je wel!! Ja, laat ons duimen dat die spreuk klopt en dat we een zomer vol terrasjes hebben hè 😀

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.