Je bekijkt nu Wij maken met ons allen de brug

Wij maken met ons allen de brug

Er was eens een tijd waarin het mij niet uitmaakte of ik nu werkte op zondag, een feestdag, of op groendag. Dat was eigenlijk heel gemakkelijk. Tegenwoordig ben ik echter ook thuis als er een feestdag ontstaat (er werd al gegoogeld: waarom vieren wij Hemelvaart, en is dat dan eerst meneer of mevrouw) en maak ik zelfs de brug als er een schaapachtige vrijdag tussen de feestdag en het weekend valt! Want stel je voor dat we iets zouden moeten doen als wérken! (We hebben met z’n allen een werkprobleem. Mezelf inclusief).

Die twéé vrije dagen (naast het weekend – dat moet gewoon nog beginnen knetter knetter) werden dan ook zorgvuldig volgepland. De rest van België had hetzelfde plan. En het weer had ook vanalles voorbereid, want dat dacht dat het gamma aan weerfenomenen dat het in de aanbieding heeft dringend tentoongesteld moest worden. Op één dag, en het liefst op één uur. Stel je voor dat het zou gaan roesten!

Hemelvaart

Donderdag ging ik met een vriendin naar de plantentuin in Meise. Dat leek me leuk, planten bezichtigen, terwijl ik nog het verschil niet zou kunnen aanwijzen tussen een rododendron en een strelitzia. Je moet het groots zien! We gingen vrolijk op zoek naar de rozentuin en kwamen huppelend tot de ontdekking dat rozen blijkbaar niet bloeien in mei. We aten in de zon calamares (ik was vergeten dat ik geen inktvis meer eet) en je moet echt geen calamares eten in de plantentuin. Toen we opnieuw op wandel gingen en de mammoetboom gingen zoeken, vond het weer het nodig om om te slaan. Een paraplu? Die hadden we niet mee, want ‘dat is toch vooral serre, die plantentuin’, en mijn regenjas, die lag verfrommeld in mijn fietszak. En de parking? Die vindt de door de overheid gesubsidieerde plantentuin niet nodig (betaal ik daar belastingen voor??), dus wij stonden ergens in een rijkeluisstraat geparkeerd. En het ging van motregen, naar gedruppel, naar alles kapot. 40 minuten later waren we thuis, en waren we nog niet droog. HEMELVAART, schoon van u! ’s Avonds was het dan weer helemaal top, want de zon kwam terug en ik had een nieuwe zonnebril en we deden een terrasje en het was zelfs niet erg meer dat ze geen veggie spaghetti hadden.

De brug

Goed! Vrijdag! Nieuwe dag! Ze begon fantastisch want de zon scheen nog steeds en ik las voor mijn raam (hoerenweer! Uitvindsel van vriendin Eillish trouwens, ze wou er zeer graag credits voor) en ja nopjes, ik was er in. Toen vertrok ik naar mama, want ik zou haar naar het ziekenhuis voeren voor een kleine operatie, en ondertussen efkes gaan shoppen in Gent. Tof tof! Allez, voor mij hè.

HAHA. Het begon eigenlijk al met de gps, en daarna met de mensen op straat. Steek over op een zebrapad, anders is het nu toch wel legaal dat ik u omver rijd? Wat bezielen fietsers en voetgangers in Gent toch altijd? Efkes: wij kunnen als chauffeur voorzichtig zijn maar hebben echt geen vijf ogen.

Ik had eigenlijk een paar basics nodig en wou eens naar & other stories omdat ik ontdekt heb dat ze daar ook maat 32 hebben. Ik waggel door die winkelstraat en ik zie overal gigantische rijen. Die Stradivarius? Een rij tieners van een 100 meter. Zara? Zelfde idee. Schoenenwinkels waar ik nooit een voet zou binnenzetten? Ook. Ik begreep het niet? Van waar kwamen die mensen toch allemaal? Viel er korting te rapen? Prachtige kleren? Gekke acties? Nee! HET WAS GEWOON BRUGDAG!

Het duurde vijf minuten en ik voelde de overprikkeling binnenspijpelen. Mens. O, nog een mens. O, adem. O, parfum. O, ik werd per ongeluk aangeraakt. O, warmte door mensenmassa. Gewoon wandelen, dacht ik, en straks leuke kleedjes passen. Oké, de & other stories. Ik mag er bijna direct binnen, en ik zie een mooi kleedje … maar niet in mijn maat. Nergens een verkoopster aan wie ik het kan vragen. Als ik uiteindelijk toch dingen wil passen, staat de medewerkster daar met een blik op onweer (wellicht óók overprikkeld) en in het paskot denk ik: allez, zo’n fancy winkel, en zo’n belachelijk paskot. Iedereen komt hier toch teleurgesteld uit.

Terwijl een soort razende honger en dorst komt opzetten en ik mij een ongeluk zweet met mijn mondmasker, slaag ik er nog net in om geurstokken en oorbellen te kopen: die kan je namelijk niet in een te grote maat aankopen. Zeer handig. Intussen is ons moeder alweer flink uit het ziekenhuis en ga ik terug naar de parking. Als ik terug in de auto zit, krijg ik de onweerstaanbare neiging om eens heel luid te roepen. Alle frustratie eruit! Ik doe het niet, maar dat is eigenlijk onnozel. Wat dan nog, hè? Er gebeuren wel gekkere dingen in Gent. Ons moeder heeft intussen een terras gevonden en heeft aan iemand gevraagd of ze haar pannenkoek konden snijden, want ja, het mens haar rechterarm zit ingepakt. Je ziet: dat niveau van geen schaamte, dat werkt. Ik bestel ook een pannenkoek. All good.

Wat ik wil zeggen? Oh ja, niet veel. Dat brugdagen overrated zijn: iedereen die toch moest werken, heeft niets gemist. Maar zoals steeds, ook het goeie: dat terraskes, die goeie goeie terraskes, alles kunnen goedmaken. Zelfs als je natgeregend of totaal overprikkeld bent, dan helpt een rosétje of een pannenkoek sowieso. Je krijgt hem immers op je schoot bediend.

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. weetikhet

  Inderdaad, brugdagen : ik had het per ongeluk ook zitten.
  Niet opgelet, en ja gezegd, de 14de is ok.
  3 keer file gehad, overal megadruk verkeer, Siri die mij 1 x in een 1 richtingsverkeerstraat stuurde (in de verkeerde richting) en 1x de flauwe bocht naar rechts gemist.
  Corona doet geen goed aan mijn ondergeprikkelde hersens, want praten, de gps volgen en juist rijden is een uitdaging. Geworden.
  Ik ben de plantentuin van Meise trouwens gepasseerd, waarschijnlijk net op het moment dat je er uitgeregend werd haha ! Ik bedoel sorry.

  1. kellynosmalltalk

   Oeh files en Siri en gps’en, welkom in de hel. En haha er waren echt mensen aan ’t lachen omdat we zo natgeregend waren, sebiet was jij daarbij!!

   1. weetikhet

    Nee, ik lach mensen eigenlijk niet uit als ze natgeregend zijn, en ik passeerde daar met de auto op de snelweg, snel dus.
    Mensen spotten in de plantentuin zat er niet in.
    Maar had ik geweten dat je er rond liep, dan had ik even gezwaaid 🙂

 2. Samaja

  Ik ben ooit eens op een brugdag naar de Ikea geweest. Big mistake! Centrum Gent is mij momenteel ook te druk, ik kom er eigenlijk enkel op momenten waarvan ik weet dat het kalm zal zijn. De rest koop ik online ;-).

  1. kellynosmalltalk

   Amai ik was aan ’t denken in de Veldstraat “wat kan er nu erger zijn dan dit” maar SOWIESO de Ikea haha! Leve online hè.

 3. Shirley

  Ik heb de brugdag vooral binnen doorgebracht. Rustig en zonder andere mensen, maar dan klinkt jouwe toch spannender. Ik hoop dat het goed gaat met je moeder en haar ingepakte arm. Ze kon op een terrasje zitten, dus dat is hopelijk een goed teken?
  Shirley onlangs geplaatst…April | Een weekend in de VoerstreekMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Héérlijke brugdag die van jou! En ja alles gaat hoor met haar, was maar iets kleins 🙂

 4. Lesley

  De Plantentuin is leuk! Daar ben ik in september of zo geweest. Het duurde alleen lang voor we eindelijk bij die serres waren, en dan waren die ook nog eens gigantisch haha (we hadden te lang buiten gewandeld). En oh ik wil driiiingend nog eens naar & Other Stories, alhoewel, ’t is daar duur en al mijn geld gaat momenteel naar terrasjes. Ik had de brugdag ook sowieso aangevraagd dit jaar. Normaal doe ik dat nooit, maar bon, dagen genoeg dit jaar. En toen besliste mijn werk om ‘m iedereen cadeau te geven dus ja wel tof, maar ik had ‘m sowieso al hahaha, luxeproblemen.
  Lesley onlangs geplaatst…Gezien #12My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha oei ja ik was nu ook wel blij dat we in het begin in de serres waren, want na een tijdje denk ik altijd “allez ik ben moe en ik heb honger”. Ik vind ze ook duur, maar ik heb nu wat online besteld en allemaal promoties gekozen, en dan is het ineens soms maar 25 euro meer voor een kleedje.

 5. Irene

  Wij gingen naar ’t bos wandelen op Hemelvaart en daar was geen kat. De vrijdag zat iedereen dan wel in de Albert Heijn wat extra stom was want die van ons is zonder veel mensen al chaos dus nu was het helemaal om zeep.
  Irene onlangs geplaatst…2021 • Week 19My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ah keigoed dat het daar rustig is! In de AH is het meestal druk hè precies. Wij hebben geen en ik wil er graag eentje, maar ik ken mezelf dat als het zo druk is, ik toch niet ga. En hun karren zijn echt gigantisch hoog, dat is ook een nadeel :p

 6. Haha ja op feestdagen komen de mensen als mieren uit hun mierennest :p Verschrikkelijk is het soms! Hasselt blijven evenwel dood zoals het altijd dood is geweest. Alleen nu dat de terrasjes open zijn is weer wat leven in de brouwerij. Maar toch nog steeds provinciehoofdstad onwaardig.

  Maar goed, we hebben er wel van geprofiteerd en zelf ook een terrasje gaan doen 🙂 Heerlijk om nog zo eens tussen blije mensen te zitten!
  Robin Schrijvers onlangs geplaatst…Weekoverzicht W19My Profile

 7. Lien

  Omg ik liep onlangs ook in Gent door de Veldstraat met een vriendin, maar enkel met als doel om tot de Starbucks te komen op de Korenmarkt. Jezus man, wat een volk aan die winkels! Ik was oprecht blij dat wij niet van plan waren om te gaan shoppen… Voor de Zara stonden ze aan te schuiven tot om de hoek daar, mensen blijven me verbazen… Die terrasjes doe ik wel mee, en zalig is dat seg!

  1. kellynosmalltalk

   Ja, maar gek toch hè! En dat is dan maar gewoon de Zara, ik bedoel, die loopt niet weg hè. Had dat nu een unieke winkel geweest :p

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.