Je bekijkt nu April ’21: bevroren schrijven en gedehydrateerd zwemmen

April ’21: bevroren schrijven en gedehydrateerd zwemmen

Hallo! Goeiemorgen goeiemiddag! Hier ben ik dan weer. Ik besteedde mijn ijskoude tweede helft van april vooral aan het schrijven en redigeren van mijn kortverhaal. Daar schreef ik al eens wat over. Ik schreef al dat waarschijnlijk niet win maar NA NA NA NA NA ik vind het toch wel best goed, dus ik heb het ingestuurd. Volgens het reglement mag het wel nog niet gepubliceerd zijn (ook niet online), dus als je het al wil lezen moet je dat maar laten weten op de één of andere manier. Dan stuur ik het door. Het gaat trouwens over een tachtigjarige die ontdekt dat haar zoon een moord heeft gepleegd.

Nu! April! Wat was er verder nog mee aan de hand! Het was een zeer teleurstellende maand. Als ik zag wat ik vorig jaar uitspookte (met die “blijf in uw kot”-borden op de weg) dan was het blijkbaar de maand van collectief aperitieven in de zon (!!) en vroeg ik me af welke kroon een mindfullnesskoningin draagt. Dus. Het heeft deze maand gesneeuwd.

Ik vond die sneeuw echt verschrikkelijk. Na dat schitterende weer eind maart dan nog: letterlijk een koude douche. Ik ben over het algemeen positief maar toen was ik kwaad, echt heel erg kwaad. Daarna kwamen er gelukkig redelijke lentedagen zodat ik af en toe buiten aperitiefde in ’t zonneke met vriendinnen en daar energie uit haalde. Ik ben er dan maar van overtuigd geraakt dat de natuur krachten aan het opsparen is om er vanaf (tja, half) mei echt een keizotte, eeuwigdurende zomer van te maken met een temperatuur die aanhoudend tussen de 25 en de 28 graden ligt. Uiteraard schijnt de zon dagelijks, wolken weten niet meer waar hun vrienden naartoe zijn (ah god) en de zuidwesten wind waait fleurig, om af en toe eens tussen de tenen te verfrissen. ’s Nachts regent het, voor de natuur. Ik hoor de sprinkhanen al! JOEHOE!

Ik loop ook al maanden te verkondigen dat ik ga zwemmen. Weet je wat ik ging doen deze maand? ZWEMMEN! (Het had goed geweest als ik had gezegd: niet zwemmen! Verloren grapje). De dokter had het me aangeraden voor mijn nek, dus ik vond het ineens wel de moeite. Door corona werkt het zwembad met zo’n reservatiesysteem en heel de gemeente vliegt er als een razende op, want zwemmen in het gemeentelijk zwembad is natuurlijk de allerleukste activiteit ooit. Moet je echt doen: je mag met 24 in het bad en je moet heel hard opletten dat je niet met je voet tegen een ander stampt, kinderen doen salto’s net waar jij net aan komt zwemmen, twee vriendinnen zwemmen naast elkaar en nemen twee banen in beslag waardoor jij er als een gek rond zwemt of tussen zwemt (o coróna) en alle aandacht ongewild op je sportende zelf vestigt en alles is dikke fun! Gelukkig is onder water bewegen wel nog tof en voelt het ook niet zo vermoeiend aan als lopen. Toen ik uit het zwembad kwam was ik wel gigantisch gedehydrateerd en had ik een belachelijke migraineaanval. Ik ga volgende week terug. Fun fun fun!

Ik las ook wel best veel, en ook nog eens veel goede boeken. Daar schrijf ik binnenkort wel nog eens een post over. Op tv keek ik verder nog naar De Mol (ik vind het een minder goed jaar), Blind gekocht (loooove Bea), en Ginny en Georgia. Haha, ik vind het fantastisch: te veel in één maar gewoon goeie tv. Ik keek ook naar I love you now die op Canvas: da’s een docu over Michelle Carter die Conrad Roy zou aangezet hebben tot zelfmoord via sms’jes. Ik vond het vooral heel tragisch allemaal, ook voor Michelle. Het hele mediaverhaal deed mij wat denken aan Britney Spears. Aanrader die docu!

Uiteindelijk was het zoals altijd ook wel de maand van de dieren. Met Jane gaat alles prima: die is op 30 april twee jaar geworden. Ik was het al half vergeten, maar die dag kwam er toevallig net een verrassing toe voor haar: kauwstokjes met kattenkruid in. Het internet was unaniem: kat helemaal happy, niet van de kauwstok weg te slaan. Jane ruikt (zoals ze aan een stylo ruikt) en inspecteert dan maar de doos. OKE DAN. Jane kreeg een doos voor haar verjaardag. Dat lijkt me uiteindelijk ook niet verkeerd. De knabbelstokjes ga ik aan de katten geven die hier in de buurt rondzwerven. Het lijkt een plaag, alsof alle buren ineens katten hebben. Bij één kat twijfel ik of ze een thuis heeft, ik vind het heel zielig. Ze lijkt nog net geen jaar en ik heb haar laatst zien slapen in een oude zetel die in ons bergkot staat. Ik heb er voor de zekerheid maar wat eten neergezet. Jane heb ik eens meegenomen naar buiten, maar die vindt het binnen toch maar leuker. De buurvrouw van mama heeft verder ook kippenkuikens. Ze zijn al gegroeid maar tóch, kippen zijn zooo’n leuke dieren! Ik wil echt duizend kippen later.

kijk die pluimpjes ooo

net een zwerfkat hahahahhaha

Zo. Duimen jullie mee voor een hittegolf in mei? Ja toch.

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Rachel

  Wat heb je weer een heerlijk stuk geschreven, als je nog een serie zoekt is Outlander zeker een topper!
  Je moet er eventjes in komen, maar het is echt een fantastische serie. Mijn man en ik waren helemaal fan.
  Verder wil ik die docu ook van britney kijken, staat die op Netflix ook?

  1. kellynosmalltalk

   Bedankt Rachel! Outlander is mijn ding zo niet haha. Die docu van Britney staat niet op Netflix denk ik, hij was op de Vlaamse tv.

 2. Shirley

  Door mijn zonnige weekendje weg vorige week was ik de sneeuw alweer zo goed als vergeten. Ik hoop op lente in mei. Een hittegolf gaat me te ver. We zullen zien wie van ons haar zin krijgt, haha. Ik ben benieuwd naar je boekentips. Begin van dit jaar las ik heel veel, maar nu ben ik de leesflow weer een beetje kwijt. Moeilijk om aan iets nieuws te beginnen.
  Shirley onlangs geplaatst…April | Een weekend in de VoerstreekMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha een hele goede lente is ook al prima. Ja die leesflow, met 1 minder boek geraak ik altijd in een dip. Boekentips doen er wel altijd goed aan vind ik!

 3. Haha ja wacht inderdaad, het had gesneeuwd vorige maand! Met het thuiswerken heb ik daar niet veel last van gehad maar inderdaad, het beperkt u natuurlijk in vele doen :p En ik vind De Mol precies ook wel tegenvallen dit seizoen, al moet ik zeggen dat ik aangenaam verrast ben nu met de laatste aflevering 😀 Ik ben benieuwd naar de finale!

  Voor de rest zoals steeds weer een superleuke read dit!
  Robin Schrijvers onlangs geplaatst…Weekoverzicht W17My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja ik ben echt een buitenmens dus zo’n mottig weer heeft veel invloed op mijn humeur haha :p jaaaa amai die twist was wel keitof! Nu ben ik ineens terug hyped.

 4. Audrey

  Ja, ik mag verdorie hopen dat het lekker weer wordt in mei! Hier zijn de vooruitzichten voor komend weekend in elk geval wel goed, dus fingers crossed. Ik vind het wel echt een lekker seizoen van De Mol, hoor.
  Audrey onlangs geplaatst…Eerste hulp bij een verstopte gootsteenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja ik hoop het ook! Er staat enkel nog wat regen hier maar allez goed genoeg voor de terraskes voorlopig 😀 ik vind de opdrachten suuupertof maar ik voel de vibe van de groep zo niet. Ik vergelijk te veel met vorig jaar denk ik, ik vond de kandidaten toen echt top.

 5. Irene

  Och amai ik hoop toch ook dat de temperatuur met minstens 10 graden stijgt deze maand. Ik ben het weer moe gewoon, die kou. Ik wil ook in huis de chauffage eens af kunnen zetten en op mijn slippers rondlopen in plaats van in mijn winterse sloffen.
  Ik vind dit trouwens wel een goed De Mol seizoen maar das misschien omdat ik nu echt met aandacht kijk (en ook omdat er een hondje bij is).
  Irene onlangs geplaatst…Gelezen in aprilMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja exact! Ik had de chauffage dus efkes afgezet maar dat was ook weer verloren moeite. Echt triestig. Ik vind het ook een goed seizoen ze (met uiteraard Isidoor) maar na vorig jaar zijn mijn kandidaatverwachtingen misschien wat te hoog.

 6. Lesley

  Ik wil een hittegolf tijdens de twee verlengde weekends zodat ik ergens aan een zwembad kan gaan liggen. Als ik moet werken en het hier binnen 40 graden wordt, zie ik het minder zitten haha. En volgend weekend heel veel zon, want terrasjessss. Ik ben er gisteren wel achter gekomen dat ik verdikt ben en nu wil ik op dieet, maar de horeca gaat open hahaha. Het zit ook nooit eens mee. Ik vind ‘De mol’ even goed als anders, maar de groep wel iets minder tof. En ja Bea uit ‘Blind gekocht’, wat een fenomeen. Heerlijk mens.
  Lesley onlangs geplaatst…Als ik ooit naar de hel ga, ziet het er vast uit als ImmowebMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha ja kijk ik zal de weergoden precies dan sturen. TERRASKES JONG!!! Goh de tocht naar de terraskes is ook wat he, en allez alles open een mens komt buiten, die kilo’s gaan daar af. En ja, exact dat gevoel heb ik bij De Mol! (en ik wil dus meedoen aan Blind Gekocht voor Bea maar ja wat gaat die zeggen, kind voor u koop ik geen huis)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.