Je bekijkt nu Hallo meneer De Croo, ik vind dat u dat goed doet

Hallo meneer De Croo, ik vind dat u dat goed doet

Zal ik beginnen met vertellen dat ik helemaal niets van politiek ken? Er zijn er die zullen zeggen dat ik dan maar tout court mijn mond moet houden. Wellicht zij met de hashtag ‘niet mijn regering’, of zij die mij arrogant proberen vertellen over wetteksten en vinden dat ik mijn mond pas open mag doen van zodra ik weet hoeveel zitjes het parlement telt en dat componist Vivaldi er helemaal niéts mee te maken heeft – of wel, ik ben er nu nog altijd niet aan uit. U wel? Ik vraag mij dat soms af, of u soms in dat parlement (of een Zoommeeting, godbetert!) zit en denkt ‘welke gekken toch allemaal, ik versta er allemaal de botten van’ en dat u dan doet ALSOF. Ik doe dat wel, maar goed, ik moet geen land leiden. U wel. En ik vind dus, zoals ik in mijn spoilende titel bekendmaakte, dat u dat goed doet. Dat mag ook hè: zeggen dat het goéd is!

In alle eerlijkheid: mensen kunnen in mijn ogen weinig verkeerd doen. Ik relativeer, want ik stel me steeds in de plaats van die Almachtige Regeringsleider (haha) en bedenk me dan hoe ík het zou doen. Ik zou vaccins naar alle waarschijnlijkheid kwijtraken, of de diepvriezer vergeten aanleggen. Foutje van de regering. Volgend vaccin beter.
Ik ben dus mild, ook voor u. En toch valt er mij iets op als u aan het woord bent: ik word er een beetje rustig van. Van de politiek! Niet zomaar van slaapwekkende debatten hè, maar zoals iemand je een verhaal voorleest en je denkt: ik begrijp dit, en ik ga verder blijven luisteren. Ik luister zonder frons tussen mijn wenkbrauwen, zonder kritisch draaiende radars in mijn hoofd ‘wat moeten ze nu weer van mij!’, zonder boze weerstand. Met begrip.

U kondigt mij nochtans meestal belachelijk vervelend nieuws aan en u valt ook vaak in herhaling. Hebt u daar al op gelet? Ellendig om altijd diezelfde woorden te moeten zeggen. Afstand, ontsmetten, mondmasker, sluiting: ja-haaa. Ik hoop dat u snel eens leuk nieuws mag brengen: gratis frietjes voor iedereen! (ik zeg zo maar wat, ik ben vooràl geen ideeën aan het pitchen). Maar op de één of andere manier, ik kan niet goed uitleggen waarom, denk ik: die bedoelt dat goed. Meestal heb ik daar een neus voor. Ofwel kan u goed liegen en moet u dringend meedoen aan De Mol, ofwel meent u het echt goed. Ik denk dus dat u oprecht bent, als u in de camera kijkt en heel melig zegt dat we er voor elkaar moeten zijn. Dat u uren verslijt om echt de beste oplossing voor iedereen te verzinnen in een tijd waar beste oplossingen zo’n verzinsel van De Maya’s lijken te zijn en waar iedereen de godganse dagen klaagt en zaagt en draait met zijn ogen. Ik vind dat er vanalles misgaat – u misschien ook. U legt het wel menselijk uit en dat vind ik heel fijn. Ik vind uw plukjes grijze haar ook heel aandoenlijk, dat helpt.

Ik heb het echt gehad met ons Miss Rona: totaal volledig gehad. Er zijn alleen ergere dingen, dus ik plaats in perspectief, elke dag. Het gaat over. Andere dingen gaan niet over, ik hoop dat u van die belangrijke dingen ook werk maakt. De rechtvaardiging van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart – en en en, maar dan ben ik vermoedelijk aan politieke dingen aan het doen. Dat ga ik niet doen. U doet het goed. Het schijnt dat als de overheid het op momenten onvoldoende deed, het beter moet.
(Dat laatste komt uit uw speech – ik heb het opgezocht. U moet wel wat doen aan die foto op uw website: u bent daar heel slecht gefotoshopt. Als ik dat mag zeggen hè).

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Amen to this! Blij dat er eindelijk eens positivisme is rond de regering, want zo denk ik er ook over. Ge kunt bij iedereen wel iets vinden waar ge over kunt zagen, da gaat waarschijnlijk nie anders zijn moest VB ooit aan de macht komen. Maar how eh mannekes, soms lijkt het alsof mensen echt denken dat politiekers opstaan met het gedacht van “en hoe kan ik ze vandaag eens goed liggen hebben”. Ma schei toch uit, doe het maar eens allemaal!

  Dank voor deze tekst!
  Robin Schrijvers onlangs geplaatst…Weekoverzicht W13My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ik ben heel blij dat je dat ook vindt! Ik kan slecht tegen dat gezaag altijd. Allez, ik doe dat ook hè, maar idd dat idee dat het altijd slecht bedoeld is … Nog voor die paaspauze deelde ik zo’n meme van De Mol op Instagram van de horeca en echt een stuk of 5 mensen moesten reageren “dat het toch niet gaat opengaan!!”. Ah bedankt dan :p

 2. Annelies

  Ik vind dat De Croo het ook helemaal zo slecht niet doet. Als je ziet wat een bagger die mensen constant over zicht krijgen seg. Ik zou niet graag de beslissingen moeten nemen die zij nu op hun bord krijgen.

  1. kellynosmalltalk

   Helemaal akkoord! Ik zou niet graag wakker worden en denken: ahja, ik ben Alexander De Croo, ik leid België, ‘t is corona en iedereen denkt dat ik expres met hun voeten rammel!!

 3. Samaja

  Ik heb er wat gemengde gevoelens over, maar dan over de regering(en) in België in hun geheel, niet zozeer over de eerste minister. Ik ben nu wel benieuwd naar die slechte foto, bedoel je die op premier.be?

  1. kellynosmalltalk

   Hmm ja dat volg ik niet genoeg om daar een mening over te hebben haha. Ik vind de communicatie van Alexander De Croo gewoon altijd wel oprecht en aangenaam. En ja, die! Ik vind hem zo blurry, alsof ze rimpels hebben weggepoetst.

 4. Irene

  Haha die foto, ja daar is zeker iets aan gedaan. Ik zie er spontaan een neppe palmboom en een nep strand achter maar ik ben misschien een beetje raar.
  Ik heb ook niets te klagen over die mens, ik zou niet graag in zijn schoenen staan. Ik denk altijd: als ge het zoveel beter kunt, doe het dan zelf. Dat is ook met van die mensen die alleen maar zagen op ’t onderwijs. “Weeral extra vakantie en niets doen!” Awel ja, ga dan zelf lesgeven he. Maar das een andere discussie :p
  Irene onlangs geplaatst…tram DRIE!My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahahaha het zou nog niet misstaan. Exact ja, dat zijn zo’n mensen. Helaas ook wel net zij met een soort grootheidswaanzin, die denken dat ze het ook effectief beter zouden doen.

 5. Tamara

  Awel, ik deel eigenlijk wel je mening! Ik vind ook dat hij het op zich wel goed doet en ik zou ook allesbehalve in zijn schoenen willen staan. Ik vind het trouwens soms wel een moeilijk evenwicht tussen kritisch zijn en aannemen dat de regering doet wat in hun ogen het beste is.
  Tamara onlangs geplaatst…Aan mijn kleine babyMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja dat is wel een moeilijk evenwicht hè! Kritisch zijn is gezond natuurlijk maar die defensieve houding voortdurend “ze willen mij in ’t zak zetten” daar krijg ik het van.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.