03 maart ’21: onkruidmeditatie, kattenparadijs en ruiken aan de lucht

Hoezo maart is gepasseerd? Mààrt? In wat voor een apocalyptisch bestaan leven wij nu eigenlijk weer dat er opnieuw een maand de deur uit is zonder dat ik dat goed besef? Ik ben nooit goed mee met dingen, ik heb er zelfs perfect ondersteunend beeldmateriaal bij gevonden:

Dat die pinguïn het zelf ook niet meer begrijpt en dat zijn vriend hem dan maar komt halen, ik vind het grappig en heel schoon.

Hmmm wat heb ik allemaal gedaan deze maand? De lente is begonnen (!!) en begin deze maand vond ik het weer wat teleurstellend, want natuurlijk was het in mijn hoofd zo dat maart = 18 graden en maartse buien zijn een verzinsel van de goden. Eén keer had ik het weer verkeerd ingeschat en was ik in korte broek en T-shirt gaan lopen en keek iedereen naar mij alsof ik een halve gare was, maar goed, dat doen mensen wel vaker. In de kringloopwinkel passeerde ik mensen in een emoeloopje omdat ik het in James Bondstijl wou doen gezien social distancing en ja ik weet het niet, ingeving van het moment, maar het werd minder goed onthaald. Daarna begon die man aan de kassa wel tegen mij te praten over zijn petroleumlamp en toen ik vroeg waar hij hem zou zetten keek hij heel dom want het was er één voor aan het plafond. Ah ja.

Uiteraard heeft het klimaat alles weer goedgemaakt met de afgelopen drie dagen. Ik ben dan oprecht veel gelukkiger en vind het heel gek hoe de lucht voelt. Je kan ze proeven, zelfs, het is heel bizar wat er allemaal gebeurt in zo’n lente bij goed weer. Ik nam mijn allereerste verlofdag van het jaar, want ik had mezelf beloofd dat ik ze zou opsparen voor goed weer. Ik zou niet weten wat ik met verlof zou moeten doen als het regent, dat doet het in het weekend toch al genoeg. Enfin, ik werd wakker met de zon, las een beetje, nam een overbodige douche en ging tuinieren in mama’s tuin. Heel gek hoe goed aarde ruikt, maar omdat onkruid soms te veel is, deed ik ook een trucje met zout water dat je moest oplossen in heet water. Dat mocht je uiteraard laten afkoelen, je wil toch geen insecten verbranden! Los daarvan vind ik onkruid wieden heel mediterend, gewoon sprieten uit de aarde trekken, de zon voelen en af en toe eens een dikke worm tegenkomen. Daarna las ik in de hangmat en vond ik het ritme van een beetje wroeten in de tuin, eten en hangen in de zon fantastisch. Ik ga er mijn levenswerk van maken. ’s Avonds werd ik dan helemaal gek want ik trok nog wat onkruid uit in mijn eigen tuin (het blijft echt komen jongens dat onkruid, welke gekke systemen zijn dat eigenlijk?) en als ik bezig ben dan blijf ik ook echt bezig, want ineens schermende het. Het beste van al was dat ik nog steeds in mijn korte mouwen zat, dus eigenlijk is het zomerseizoen bij deze al geopend! Ik kwam ook een gigantische spin tegen en we schrokken allebei immens van elkaar, het was eigenlijk aandoenlijk om te zien. Allez, kan ik me zo voorstellen mocht er zo’n reeks van mij gemaakt worden à la De Verhulstjes. Gewoon “Kelly”. Ook spraakmakend genoeg hoor, ik amuseer me kostelijk met mezelf en mijn vermogen om elke dag wel iets te verprutsen en dingen onnoemelijk veel moeilijker te maken dan strikt noodzakelijk! Ik durfde hoe dan ook niet meer in de buurt komen bij de spin met mijn hand maar ik heb wel staan staren naar haar hoofd (ze heette Tara vermoedelijk) en toen ik de emmer ging legen was ze weg. Wie weet heb ik ze meegesmokkeld naar binnen! O jee!

Ze is misschien in mijn auto gekropen, maar de auto gebruiken bij 18+ graden vind ik stom dus dat heb ik voorlopig niet ontdekt. Ik doe zoveel mogelijk te voet, alleen ging ik te voet te laat zijn bij de kinesist en zorgde dat voor een dilemma van jewelste. Ik deed wat niemand voor mogelijk hield en gebruikte de fiets! Ik zat er een halve minuut op en vond het vre-se-lijk, maar het ligt echt aan mijn straat: die ligt niet recht. Het is zeker daarom dat mijn olie in de pan altijd overhemelt naar rechts. In de volgende straat fietste ik al iets beter, maar wat een ellènde nog steeds. Ik volg dus (opnieuw) kiné voor een soort whiplash na een verkeersongeluk in 2013. Iemand reed toen op mij in en blijkbaar tekent één nekwervel daar nog steeds bezwaar tegen aan. Je zou denken dat hij na zeven jaar wel al overheen zou zijn, maar misschien had ik hem niet zo moeten negeren.

Ook op Vinted word ik nog steeds vooral genegeerd, al verkocht ook nog wat. Ik begrijp verder wel niet dat mensen ‘Super !’ reageren en toch maar vier sterren geven? Zelf kocht ik voor het eerst ook dingen met mijn budget aan verkochte dingen: plateausandalen en een wit blousje. Ik vind het tegenwoordig een heel leuk en verslavend ding, maar ik vind nog steeds dat mensen echt een afschuwelijke smaak hebben en dat de meeste dingen toch niet aan de straatstenen verkocht geraken. Maakt er een vod van, denk ik meestal. Ik zou ermee verven.

geen vodden: mijn nieuwe blouse en mijn nieuwe favoriete-rok-in-wording

Nu we het over verven hebben: ik schilderde een pimpelmees in een boom die van die rode bolletjes produceert waarvan niemand eigenlijk weet of die nu eetbaar zijn of niet. Allez, een ander zal het wel weten, maar ik weet het nooit en wil er dan altijd van proeven omdat ik twijfel of het die lekkere rode besjes zijn of ja, iets giftigs waar mijn maag van moet leeggepompt worden. Ik ben alleszins fan van de pimpelmees, die zitten hier vaak in de tuin. Ik wil echt heel graag eens zo’n cursus vogelgeluiden volgen, wie weet hoor ik in het bos zo’n megazeldzame vogel en ben ik er gewoon voorbij aan het lopen in het idee dat het een duif is. Allez, niets tegen duiven: ik vind duiven hele mooie dieren. Ik wil even een buigende ode maken aan de wilde klapperende duiven, we kijken er niet genoeg naar. Je moet het kleine eren! (Zeker als ze gehandicapt zijn: ik heb er ooit eens één uit een station willen adopteren. Men heeft mij dat belet. Ik weet ook niet waarom).

Vooraan het huis van mijn appartement stonden de kerselaars de hele maand in bloei. Het is er ook een kattenparadijs geworden: de zwarte kat van de buren ligt de hele tijd te chillen in mijn tuin (ik heb ze ook snoepjes gegeven, dat ligt niet daaraan) en er is ook een onbekende kat met strepen bijgekomen. Ik vind het vaak wat zielig voor Jane, die gewoon binnen in mijn appartement zit. Ze haalde één of andere gekke toer uit door te denken dat ze twee meter naar mijn velux kon springen (ze heeft zich gelukkig niet pijn gedaan, het was wel grappig) maar als ik ze aan de leiband naar buiten haal, is ze bang. Ik ga het wel rustig opnieuw proberen, iemand tips voor goede kattenleibanden? (no shame ze zeg)

mood
mood
mood!!!

Zijn we klaar voor een nog zonniger april? Ik luisterde deze maand ook vaak naar Sault. Als nummer van de maand – dat ik meestal vergeet in mijn maandoverzicht – kies ik voor Wildfires. Sault is een soort Banksy trouwens, dat ik ontdekte na eens Googelen. Heel hipster enal, voor als je eens ja, hip wilt doen als je je ooit nog in sociaal gezelschap begeeft. Groetjes! Veel buiten komen en zonnecrème smeren hè!

Dit bericht heeft 15 reacties

  1. kellynosmalltalk

   Ja, niet vergeten vrij te nemen hé! Maar lange pauzes en ijsjes klinken uiteraard ook heel goed.

 1. Wendy

  Hoe adopteer je een duif uit een station?! Toen ik nog in Amsterdam studeerde, viel het me op dat de duiven daar vaak tenen missen. Vooral in de buurt van Amsterdam Centraal wemelt het van de duiven met stompjes. Dus dat je een gehandicapte duif tegenkomt op het station verbaast me niks. Maar dat adoptieverhaal…?
  Wendy onlangs geplaatst…Starten voordat je er klaar voor bentMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha niet, het was een grapje. Ik wou hem gewoon meenemen. Ja die stadsduiven missen vaak tenen, komt omdat ze verstrikt raken in mensenhaar en dat infecteert (ofzoiets, heel zielig alleszins)

  1. kellynosmalltalk

   Dank je! Haha je weet altijd PRECIES het juiste eruit te halen.

 2. Lesley

  De voorbije dagen was ik echt zoals Jane in de zon haha. Heb al direct weer drie boeken uitgelezen, whoeps. Nu waarschijnlijk weer een maand niks :p. Goeie rok trouwens!
  Lesley onlangs geplaatst…Hoe zit het met mijn 20 doelen?My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha zijn je benen al wat gebruind intussen? Ma jaweeeel binnenkort schijnt de zon weer!

 3. Luus

  Heel leuk je rok! En ja wat ging maart snel om he!

  1. kellynosmalltalk

   Hey, dank je wel! Heel gek – hopelijk is het slecht weer in april nu ook snel weer gepasseerd.

 4. Saskia

  Het was inderdaad heerlijk weer, hoewel er nu ineens wat sneeuwvlokken naar beneden kwamen. Ik heb ontzettend genoten in de speeltuin samen met Noa en van fijne wandelingen buiten. Heerlijk!
  En ondanks een zwaar afscheid deze maand toch kunnen genieten van de mooie dingen. That’s what counts.

  1. kellynosmalltalk

   Ja, heel gek, hier ook! Blij dat je nog kunnen genieten hebt en het mooie ziet: dat vind ik altijd een heel mooie eigenschap!

  1. kellynosmalltalk

   Ik zal de camerabeelden opvragen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.