Je bekijkt nu 365 (of minder) vragen aan mezelf: deel drie

365 (of minder) vragen aan mezelf: deel drie

Dus, omdat ik mezelf heel interessant vind (ik heb niet voor niets een tag “ik vind mezelf ZO interessant dat ik mezelf interview hahahahaha”) doe ik mee met Irenes idee om per maand een aantal vragen te beantwoorden. Ik pluk die vragen van Pinterest of het internet of ik vind er uit (het is altijd iets vreemds bij mij) zodat ik de illusie kan creëren dat een tijdschrift mij interviewt omdat ik intussen al zo een beroemd auteur geworden ben dat elk weetje over mij interessant is.

21. Draag je thuis ‘normale’ kleren of comfy kleding zoals een legging of een jogging?

Dat verschilt echt naargelang mijn mood. Ik draag mijn sportkledij heel graag als chillkledij (die leggings zitten echt zo goed) maar zeker nu het lente is vind ik het net zo tof om in mijn lange rokken te lopen. Ik draag tegenwoordig ook bijna nooit meer échte broeken.

22. Wanneer ging je voor het laatst uiteten?

Maar dus echt vlak voor deze winterse eeuwigdurende lockdown (wie spreekt er zelfs nog van lockdown drie, da’s allemaal ’t zelfde want ik mag geen rosé drinken met hapkes op een terras??) ging ik voor mijn verjaardag gastronomisch eten. Voor de eerste mei heb ik daar een reservatie staan en ik ben nog steeds de positivist die denkt dat ik daar in het zonnetje ga eten op hun terras. Ik heb het moeilijk met mensen die onmiddellijk mijn positiviteit proberen doorbreken en zeggen ‘ja maar het gaat niet open gaan haha’, zwijgt gewoon.

23. Wat is verwennerij voor jou?

Bediend worden. Nog een beetje wijn bijschenken terwijl ik dat niet eens moet vragen. En ik blijf bij mijn leuze: lekker eten in goed gezelschap is één van de heerlijkste dingen van ’t leven.

24. Welk dier zou je willen zijn?

O ik zou elk dier wel willen zijn, toch fascinerend om te weten hoe het voelt om een spin te zijn en met mijn acht poten te kunnen ruiken, of een slang of tja, standaard, een vogel (maar dan ook ineens een specht, dan kan ik in bomen pikken).

25. Fietsen of wandelen?

Ik wandel nog liever drie kilometer dan dat ik het op een kwartier fiets. Ik heb echt een diepe haat ontwikkeld tegenover de fiets, ik vind het echt een afschuwelijk ding. Kan iemand mij vertellen waarom fietsen zo lastig is? Waarom ik er zo van zweet? Waarom ik niet vooruit ga en voortdurend ingehaald wordt door bomma en door pietsnot? Ik heb dan nog een vrij deftige fiets hè, met versnellingen enal, die ik nooit gebruik want ik kan op niet meer dan twee. Gaan lopen: allemaal geen probleem, maar fiétsen, ik zie daar echt van af. Mijn lichaam maakt daar antistoffen tegen aan.

26. Wat is je favoriete kledingstuk?

Mijn lange rok in zwart-wit pantermotief! Ik kocht hem ergens eind 2019 denk ik. Een goedkoop dingetje maar van goede kwaliteit! Ik loop er maar mee rond te zwieren, en prop het gewoon in de wasmachine en DAT KOMT ER KREUKLOOS UIT en in 1 2 3 is het droog. Ik weet niet wat je meer moet verwachten van een kledingstuk. Allez, ook dat het u goed staat hè. Ik denk dat de meeste mensen goed staan met een lange rok maar nu niet voor het één of het ander, ik vind dat ik er heel goed mee sta. Tot daar mijn complimentjesronde.

27. Wat is je favoriete recept?

Zomerschotel van Madame Zsazsa! Het is megasimpel met krieltjes, tomaten, witte bonen, sjalot en basilicum maar echt hemels om buiten op te eten. Eten is bij voorkeur ook makkelijk om te maken, want intussen kan je ijsjes eten. Ik heb het recept niet online gevonden, maar ze houdt wel een receptenlijstje bij op haar blog en het is ook nog eens een grappig mens.

28. Wat is je favoriete moment van de dag?

Nu komt de shock, maar de ochtend denk ik. Met voorwaarden: ik moet mij niet opjagen (wat meestal zo is met telewerk of weekend), de zon schijnt, en ik heb koffie, speculoos en een boek. Ik sta daar ook echt drie kwartier vroeger voor op tegenwoordig, ik heb het helemaal in mijn gekke kop gekregen. Da’s nog altijd maar om 7:15 hahaha, maar dat zou ik mij pre-corona niet moeten permitteren.

29. Heb je recent een doel bereikt? Welk?

Het schijnt dat we altijd bezig zijn met werken aan een nieuw doel terwijl we er eigenlijk al bereikt hebben hè? Welja, in tussentijd heb ik mezelf echt al veel beter leren kennen. Ik dacht altijd wel dat ik het wist, maar dat waren leugens. Wie weet denk ik binnen een paar jaar hetzelfde, dat kan, misschien ben ik dan nog leuker geworden!

30. Wat is je favoriete verrassing?

Doe alstublieft allemaal normaal en verras mij niet. Ik heb een harstochtelijke hekel aan verrassingen. Ja, leuk en lekker spontaan naar de andere kant van het land rijden: absoluut, maar dan heb ik dat mee beslist. Ik cringe altijd in programma’s waar mensen geblinddoekt ergens heen moeten rijden.
Natuurlijk mag iedereen wel onverwachts een parfum kopen voor mij (Chanel Eau Tendre: ja al jarenlang dezelfde ik ben doodsaai hahaha).

31. Hou je van pikant eten?

Neen. O ja dan ben ik maar weak, blijf gewoon ver weg van mij met die sterke kruiden. Ik kan er echt niet goed tegen, maar goed, ik raak over het algemeen snel overprikkeld.

32. Wat waren je hobby’s als kind?

Geen! Haha toch niet in de zin van ‘na school naar de muziekschool/dansles/volleybal’. Dat ik geen sport zou doen, dat zal wel niet als een verrassing komen, maar ik vind het nu wel wat jammer dat ik nooit tekenschool heb gevolgd. Ik tekende dus wel vaak, maar dan alleen. En ik las uiteraard ook vaak. Schrijven ben ik pas veel later beginnen doen.

In feite kunnen jullie na deze vragenlijst concluderen dat mijn leven uit niet veel meer bestaat dan een fascinatie voor dieren, eten in goed gezelschap, creativiteit en goed weer. Enfin, ik heb het goed leven gevonden! Nu moet het goed leven míj ook nog vinden. (Ik maak het nodeloos ingewikkeld, zoals steeds. Heb je dan ook met mij).

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Lesley

  Schone rok inderdaad! En ja dat stukje over fietsen, dat had ik dus kunnen schrijven hé. Mijn schoonfamilie wil al anderhalf jaar een fietstocht van een ganse dag maken maar corona steekt er altijd een stokje voor (echt, ik ga dat virus nog tof vinden). En gisteren haalden ze het plan weer boven en kreeg ik zelfs een fietspakje en al en ik wilde echt bleiten haha. Ik ga wel mee, maar verwacht NIET dat ik het tof ga vinden. Mijn wekker staat wel nog altijd om 8h55 om te telewerken, dus daarin lijken we dan weer niet op elkaar haha. En jaaaa, lange rokken. Ik doe ook echt alweer niks anders meer aan. Binnen een maand of twee mogen de hittegolven dan wel terug beginnen, want tegen dan ben ik die lange rokken beu en wil ik mijn korte kleren en bruine benen aan.
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #37My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha een fietspakje oh, ik ga dan wel eens goed lachen :p. Ja lange rokken zijn precies gemaakt voor de lente! Ik weet zelfs niet meer wat ik ooit aandeed voor dat die bestonden.

 2. Audrey

  Jaaaaa, nog een clublid voor de ‘IK HAAT FIETSEN’-club! Laat mij maar lekker wandelen inderdaad. Ik heb mijn fiets echt al jaren niet meer gebruikt. Die rok staat je heel leuk maar ik betwijfel wel heel erg of het er bij mij niet totaal bizar uit zou zien. Nu heb ik sowieso nogal korte benen, dus waarschijnlijk is het sowieso onmogelijk om er een in een goeie lengte te vinden.
  Audrey onlangs geplaatst…Last van duizeligheid? Zo kwam ik ervan af!My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha ik ruik een échte club!! Natuurlijk zou het je staan. Je hebt sowieso langere benen dan ik en ik draai ze vaak ook wat naar binnen in de taille, en anders doe je ze maar naar de naaister.

   DE LANGE ROKKEN CLUB!!

   1. Audrey

    Eeeeeeh, ik geloof je niet met die langere benen. Ik ben 1,62 maar mijn benen zijn dus ook nog eens heel kort in verhouding. Als in: lengtemaat 28 in broeken (inderdaad, die verkopen ze bijna nergens, moet je je indenken hoe erg het is…)
    Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: winter 2020/2021My Profile

    1. kellynosmalltalk

     Hahaha als ik je ooit eens ontmoet dan ga ik het vergelijken. Het klinkt heel schattig (maar dat is vreselijk om te horen, ik weet het)

 3. Lien

  Omg ik herken mezelf zo hard in de haat voor de fiets en verrassingen! Ik pas hier toch wel liever voor, ha! En die rok staat je kei goed! Trouwens, als Ms. Rona eens beslist om ons meer vrijheid te geven: wat denk je van samen eens in de tuin of op je terrasje een rosé’tje te drinken?

  1. kellynosmalltalk

   Jaaa heel graag! Kan je Jane ook zien! Ik zal je eens uitnodigen als mijn tuintje klaar is (een terras heb ik niet :p) om een rosé te drinken!

 4. Irene

  Voor mij kan een verrassing wel maar alleen als mijn lief het fixt en er geen andere mensen bij zijn en ik geen dingen moet doen waar ik bang voor ben. En ook als ik niet geblinddoekt in de auto moet want ik word daar kotsmisselijk van. Dus een verrassingsfeest ofzo, no thanks. Ik ga daar instant chagrijnig van worden.
  Irene onlangs geplaatst…2021 • Week 15My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.