Je bekijkt nu Een paar unpopular opinions

Een paar unpopular opinions

Vaak begrijp ik “unpopular opinions”  niet helemaal en denk ik dat die meningen toch echt niet zo onpopulair zijn – zoals pizza met ananas op (ananas is natuurlijk gewoon vuil) maar ik heb er uiteraard ook een aantal. Van sommige dingen merk ik echter dat ik beter mijn mond houd in ‘t openbaar. Gelukkig is mijn blog het openbaar niet! Strikt gezien misschien wel, want het internet, maar het is ook wel mijn blog. Snapt ge. 

F.C. De Kampioenen is niet grappig

Of misschien een beetje, voor ene keer. Of als je 9 jaar bent. Maar toch echt niet om verslaafd aan te zijn als volwassene of om daar elke avond een aflevering van te willen kijken, want het is toch zo grappig en je valt ervan in slaap #guiltypleasure. Mediteer! Of kijk Tik Tak! Niet de kampioenen! (Davy in blind getrouwd heeft chance dat hij zelf nog wat grappig is). 

(Ik heb ook niets met Harry Potter en Friends maar dat schijnt zeer bijzonder onpopulair te zijn dus meestal zwijg ik daarover). 

Sommige kinderen zijn gewoon lelijk

Allemaal goed en wel dat uw kind naar de kapper is geweest maar ik vind het eigenlijk nog even lelijk als hiervoor, het spijt mij. Van sommige kinderen zie ik ook gewoon al dat het “zo ene gaat worden later”, zoals we mensen heerlijk in categorieën kunnen opdelen natuurlijk, maar bij sommige kinderen zit het gewoon niet mee. Zoals het bij sommige volwassenen helaas ook niet mee zit qua uiterlijk, niets aan te doen. Ik vind die uitspraak “maar iederéén is mooi!” trouwens ook een beetje betuttelend. Ik zei toch dat we unpopular gingen doen! 

Intermitted Fasting is brol

Het is allang niet meer zo’n onpopulaire mening – zeker niet bij mijn bloglezend publiek denk ik – maar wel nog bij de rest van bevolking, en die komt gemiddeld gezien toch wat achter. Er staat zo’n IF-boek in de non-fictie top 10, ik wil maar zeggen. Gelukkig kan je voor echt voedingsadvies ook gewoon online terecht bij experten (ik volg Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen) maar ’t is hardnekkig wat voor onnozelheid er overal te grijpen valt. 

Koemelk is veel lekkerder dan plantaardige melk

Ik eet alweer een paar jaar geen vlees en af en toe zal ik wel eens per ongeluk vegan eten, maar plantaardige melk, ik lust het dus niet. En dat terwijl veel mensen dat klaarblijkelijk easy vinden want “koemelk lust ik echt niet meer hoor!”. Ik weet allemaal wel waarom het niet diervriendelijk is hé maar kan iemand mij dan ook vertellen waarom plantaardige melk altijd zo waterig is? Je kan daar geen normale chocomelk van maken en je kan dat zeker niet bij granola of cornflakes gieten. Mij lijkt dat de basis van melk. 

Het recht op een kind wordt overschat

Anderzijds: de rechten van (ongeboren) kinderen worden onderschat. Sommige mensen zouden gewoon geen kinderen mogen krijgen, dat vind ik écht, of alleszins niet tot ze een stabielere leefomgeving kunnen bieden aan kinderen. Ik wil mij niet te sterk moeien in het debat rond hoe en wat maar wel opperen voor de rechten van kinderen die pakt verslaafd geboren worden.

Zwangere Guy valt niet te begrijpen

Wat is dat eigenlijk allemaal met die mens? Ik denk altijd dat het weeral aan mij ligt maar “Kenny is alleen heeft niemand om zich heen” is nu toch niet bepaald verrassend? Of leuk? Of hip? Allez het zal wel hip hop zijn wellicht maar dat genre heb ik nooit echt goed gevonden. Het zal wellicht daaraan liggen. Een ander zal vinden dat ik oud word. 

Enne, uiteraard: wat zijn jouw zeer duistere unpopular opinions?

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Lien

  OMG ik ga helemaal akkoord met FC De Kampioenen (en Friends en Harry Potter)! Ik snap oprecht de hype niet… Ik kan me echt vinden in bijna alle unpopular opinions van jou, behalve die van de koemelk… Ik drink switch tussen beiden, hangt af waar ik zin in heb! Maar snap wel wat je bedoelt met het ‘waterig’ zijn van plantaardige melk :p

  1. Annelies

   Ik heb ook helemaal niks met van die gehypte humorseries zoals Friends. Ik vind daar maar weinig aan. En verder vind ik zodat alles rond kinderen irritant, dus daar heb ik heel wat unpopular opinions over (maar je krijgt er toch zoveel van terug he, euh nee 🙈).

   Ik kan niet zo goed tegen onverwerkte koemelk dus geen idee hoe het smaakt. Voor chocomelk gebruik ik havermelk, het enige smeuïge alternatief. Sojamelk vind ik zelf ook verschrikkelijk.

   1. kellynosmalltalk

    Nee er zijn toch zóveel betere dingen! Haha ja kinderen :p ik begrijp het maar ik ben er al wat rustiger in, in die zin dat ik vind dat er lastige en toffe kinderen zijn.

  2. kellynosmalltalk

   Haha amai blij dat ik niet de enige ben :p ziet dat het waterig is! Ik zou nog kunnen switchen maar dan zou ik de helft moeten wegsmijten.

 2. Hahaa net hetzelfde als Lien hierboven. Bij werkelijk alles zat ik te knikken van: yes, OMG, iemand zoals ik… maar dan kwamen we bij de koemelk 😀 Dat smaakt toch eigenlijk naar niks? Koffie zonder havermelk (hipster millenials raise your hands!) is geen koffie meer voor mij. Kan begrijpen dat je wel die waterigheid hebt bij soja- of rijstmelk maar haver-, amandel- of bananenmelk zijn heaven. Zélfs in de cornflakes.

  1. kellynosmalltalk

   HAHAHA zeer unpopular die koemelk. Ik heb dus Google ingeschakeld (ook uw beste vriend meen ik mij te herinneren) op zoek naar de beste melk en ik kwam dus uit op havermelk maar ZELFS DAT vind ik vies. Ik was als kind wel als zo’n melkdrinker.

 3. Audrey

  Ik moet dus echt heel erg lachen om die tweede. Funny cause it’s true.

  Mijn unpopular opinion (al heb ik wat medestanders) is dat labradors echt supersuffe honden zijn. Zo saai en dan ook nog eens van die moddervette lijven en veel te dikke koppen ook vaak. Ik moet mezelf echt dwingen om een beetje vrolijk te doen als de nieuwe hond die iemand krijgt een labrador blijkt. Zo fantasieloos. “Ja het zijn zulke leuke gezinshonden!” Echt rot op.
  Audrey onlangs geplaatst…Waar ik blij van word #6My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha jij discrimineert in hond of wat?? Veel te dikke koppen HAHAHA. Ik vind ze ook niet de leukste honden :p golden retrievers wel, dat komt omdat ik een vriend heb langs mijn looproute die dat is. Los daarvan wil ik zo’n lelijke hond uit het asiel met een overbeet die niemand wil.

 4. Wendy

  Hahaha! Mooi lijstje. Bij de eerste twee en die over kinderen dacht ik “amen!” (al vind ik Friends dan weer wél leuk 🙊). Intermittent Fasting heb ik heel lang een belachelijk idee gevonden maar nu doe ik dat toch ongeveer één keer per maand op de 8:16 manier (dus 8 uur mag ik eten en dan 16 uur lang niet) en dat doet me echt deugd. Maar mensen die bijvoorbeeld 24 uur lang niets eten, die sporen gewoon niet. Dat kán niet gezond zijn. Wat de koemelk betreft: over het algemeen is dat inderdaad lekkerder, maar havermelk door de koffie… I’m raising my hands! 😉 En Zwangere Guy ken ik niet. Is dat een Belg? Of ben ik écht oud?

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik heb geen idee hoe het voelt, maar goed dat jij het fijn vindt! Maar 24 uur lang niet eten, doe alstublieft normaal. Het is eten. E-TEN. Ik drink mijn koffie nu wel altijd zwart, het kan daaraan liggen. Zwangere Guy is een Belg idd, een rapper of hiphopper, ik weet het niet. Nogal populair bij tieners. Nee, je wordt niet oud. Dat word je nooit 😉

 5. Irene

  Hahah dit is grappig! Dat kan inderdaad niet gezegd worden van FC De Kampioenen. Ik snap ook niet waarom dat tot in de eeuwigheid herhaald moet worden. Ik houd mijn hart al vast voor deze zomer als Thuis gestopt is (en dat zie ik ook al niet graag meer, help).
  Ik vind koemelk om gewoon te drinken of met Nesquick (neppe dan wel) ook veel lekkerder maar bij gebrek aan havermelk in de Lidl maak ik mijn havermout al twee dagen op rij met gewone melk en nja, dat is het toch ook niet.
  Ik vind veel kinderen ook echt lelijk. En baby’s ook. Mijn eigen baby uiteraard niet maar ja dat is mijn kind dus ik ben wellicht bevooroordeeld. Ik weet nog toen ik hem voor’t eerst zag dat ik echt opgelucht was: oef, ’t is geen lelijk kind. Want dan zegt iedereen dingen als ‘Amai ’t is een mooi kindje’ terwijl ook iedereen weet dat het echt geen mooi kind is.
  Irene onlangs geplaatst…2021 • Week 9My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja dàt is nu wel waar: mijn havermout was wel lekkerder met havermelk. Toen ik eens zei dat Dallas een schoon kind is meende ik dat nu wel voor alle duidelijkheid haha :p

 6. Ik waardeer iemand die een eigen mening heeft en ervoor uitkomt per direct. Hoewel ik een enkeling even moet googelen omdat ik er echt niks vanaf weet. Maar je mening over kinderen ja absoluut. Ik las pasgeleden een boek over een vrouw alleen wat die allemaal moet doen en bewijzen eer ze een spermadonor kan ‘krijgen’. De gemiddelde hetero hoeft alleen jeuk te hebben. Soms als ik ee moeilijk kindje zie en naar die ouder kijk dan denk ik of jeej zulke knappe ouders wat naar of tja de genen waren al niet zo geweldig he. En idd kinderen zijn niet allemaal leuk, ik heb vooral een hekel aan de ouders als het van die ‘kijk mij eens leuk zijn’ kinderen zijn. Bahbah. Een kennis van mij belde me op 15 minuten na ze haar baby had gekregen. Nee je hoeft geen foto’s te komen maken ik wil graag dat langskomt. Ik erheen eerste vraag: is mijn baby mooi? Jij zegt het tenminste eerlijk. Prachtbaby maar jeetje er zijn lelijkerds bij!
  Wat jij met DC hebt heb ik met Friends ik kan dat niet aanzien!
  Liesbethblogt onlangs geplaatst…Fotoserie: Eindelijk de eerste lammetjes!My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha grappig verhaal wel van die pas bevallen vriendin!

 7. Samaja

  Mijn beste vriendin wil heel graag mama worden, maar de natuur wil helaas niet mee. Zij en haar man zouden dat kind een warme thuis geven en dat kind zou alle kansen krijgen om zich te ontplooien. Maar helaas… Dat terwijl er koppels zijn met 4 kinderen die al geplaatst zijn elders, wegens drugsverslaving van de ouders, die dan nog maar eentje bij maken. Want ja, wat moeten ze anders doen? Ik deel je mening hierover helemaal, sommige mensen zouden geen kinderen moeten krijgen.

  1. kellynosmalltalk

   Ah, zo moeilijk. En exact – ze maken er gewoon nog maar ééntje, want wat is dat ééntje nog maar hè? Moeilijk debat want je moet met die mensen in dialoog gaan zodat je ze kan helpen, maar ik vind het zo onrechtvaardig.

 8. Lesley

  HOEZO NIKS MET ‘FRIENDS’ EN ‘HARRY POTTER’ haha. Over ‘FC De Kampioenen’ geef ik je dan wel weer gelijk, al heb ik er ook niet echt iets tegen of zo. Ergens doet het me ook denken aan de zomer (vanwege alle herhalingen) en dus aan betere tijden haha. En ik vind Davy in ‘Blind Getrouwd’ keitof hihi. Mijn unpopular opinion: ik heb Mr. Big uit ‘Sex & The City’ nooit echt gemoeten haha. En zo heb ik er nog wel een paar denk ik, voer voor een blogpost ooit eens!
  Lesley onlangs geplaatst…Hoe één aflevering van ‘Big Brother’ mijn levensdoelen bijsteldeMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha Harry Potter vond ik altijd eng. Davy is tof hé, nu moet die andere gewoon haar mond is houden zodat hij grappig kan vertellen. En ja, Mr. Big is toch lelijk? Allez?

   1. Samaja

    Ik vind dat ook absoluut geen knappe man, terwijl mijn collega zwijmelt telkens hij in beeld komt. Ik snap het niet!

 9. Leen

  HEERLIJKE lijst!
  Karola’s kitchen is de bijbel, allez haar twee boeken toch al, derde on the way, kan niet wachten! Elk soort dieet is brol, gelukkig zijn er mensen die dat beginnen inzien en dat beginnen te verspreiden ipv het zoveelste belachelijke sapdieet.
  Ik ben geen echte melkdrinker (cornflakes at ik vroeger bv zelden, wél elke ochtend een tas ijskoude melk, brrr ik moet er niet aan denken :-D) maar met een plantaardige chocomelk heb ik geen problemen. Haver- of amandelmelk gebruik ik daarvoor. Kan er ook wel aan liggen dat ik dat liefst met belachelijke hoeveelheden slagroom drink…
  Leen onlangs geplaatst…Gouden randjes #41My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha joepie, nog een fan! Ik vind haar stijl ook echt zalig. Recepten kook ik wel vaker van Madame Zsazsa. Hmmm ijskoude melk! Daar ben ik wel mee gestopt :p

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.