Je bekijkt nu Februari ’21: azalea’s, lieve en kwaadaardige dieren (huh) en LENTE

Februari ’21: azalea’s, lieve en kwaadaardige dieren (huh) en LENTE

Ha, de maand dat de lentewens uitkwam (ik hoop dat jullie allemaal weten dat de lente uitsluitend en alleen is begonnen omdat ik een lentekalender heb gemaakt en helemaal niet door rare Afrikaanse lucht) en tegelijk bizar genoeg ook dat mijn handen er afvroren.
Ik neem jullie mee op reis doorheen de klimaten en mijn azalea die niet bloeide. Dat is voor later. Spannend hè.

Weten jullie nog dat ik vorige maand vertelde dat ik een test moest afleggen voor mijn werk waarbij ik allerlei rare figuren kreeg en de volgende in de rij moest raden? Ik kreeg mijn resultaat. Ik had 24,7. Op honderd. Procent, dus, welja. Dat viel mee, want vorige zomer was er iets soortgelijks met ‘vliegtuig A vliegt sneller dan vliegtuig B en C’ en toen had ik 4,77. Procent. Ik leer snel bij! Laat ons vooral zeggen dat je op de wereld mensen nodig hebt die figuren kunnen aanvullen, en ook mensen die moeten kunnen schrijven en vertellen dat ze daar zeker niet toe in staat zijn. Van je soorten en maten.

Verder moest ik eerst mijn dierbare auto afdekken omdat het ook vroor onder mijn carport en ik niet wou dat hij een longontsteking opliep, en zat ik er even later in te chillen met mijn zonnebril en lange rok. Niemand weet wat nopjes feitelijk zijn, maar ze zijn zeker uitgevonden voor lenteweer! Omdat de terraskes nog niet open mogen en ik de lounge in mijn tuintje nog verder moet inrichten dit jaar, nodigde ik vriendin Iris uit in de tuin bij mama. Een rosétje, en hapkes, en een goe plekske zoeken in de zon: ’t kon niet veel beter eigenlijk. Het had beter geweest mochten we bediend worden uiteraard (ja ik heb het gehad allez: de enige versoepeling die er voor mij toe doet is de horeca).

Ook mijn tuintje nam ik al onder handen en daar trok ik het eerste onkruid uit, of het is te zeggen: het onkruid dat eigenlijk al uit had moeten zijn. Denk ik, ik heb daar allemaal niet veel verstand van. Ik weet toch niet of onkruid groeit in de winter. De dag daarna had ik ineens beten op mijn onderbeen, een stuk of zes. Geen muggenbeten hè, want ze jeuken niet echt. Ik begrijp dus echt niet dat insecten mij, de vredelievende Kelly, moeten stekken, want IK ben degene die wespen redt van de verdrinkingsdood en als ik per ongeluk op een mier trap dan probeer ik die te reanimeren want wie weet welk sociaal systeem heb ik verstoord en ja ik weet het niet, het is een levend wezentje met organen enal, heel bijzonder. Diezelfde mieren die ik zou reanimeren, die hebben mij blijkbaar gebeten! Althans dat vermoedt de huisdokter bij wie ik toevallig moest langsgaan. Ik zal twee keer nadenken voor ik overga op reanimatie van poten de volgende keer.

Tijd voor het azaleanieuws? Azààleja of azalééja? Hoe moet je het zeggen? (ikke het tweede maar ’t is sowieso verkeerd). Dus exact die bloem die kregen mijn mama en ik cadeau van mijn meme, en ze gaf er voor het gemak zichzelf ook één. Ons moeder kwam langs bij mij en die zei ‘amai wat is dat met die bloem hahaha’ en toen stuurde ze later een foto van haar schitterende azalea door. Bij mijn meme was hij zo mogelijk nog mooier. Ik weet niet goed wat ik hier verder op moet vertellen dan de foto’s hieronder. Twee weken later heb ik één bloem. EÉN KLEINTJE. Ikke met mijn groene vingers altijd hoho amai.

de bedoeling
mijn kwaliteiten (ja ik moest hem dus meer water geven daarna heb ik hem verdronken hahaha)

Ik verkocht voor het eerst ook iets op Vinted. Voor 10 euro, dat vond ik redelijk, nadat eerst iemand het weer in zijn hoofd moest halen om daar 6 euro op te bieden. Kopen heb ik tot nu toe nog niet gedaan want als ik iets wil dan is het duur (dat ik duur ben wist ik al lang) en verder zie ik precies alleen gedrochten van kledij waarvan ik niet weet van waar mensen dat eigenlijk halen. Hoe vinden jullie iets deftig??

Een update over de dieren misschien ook? En dan niet de kwaadaardige mieren in mijn tuin maar de harige binnen? (sowieso dat er ook wel een harige spin binnen zit hè, familie van Harry, zolang ze mij niet doen verschieten is ’t goed, maar ik bedoel Jane. En de hond van ons moeder).
Enfin met Jane alles prima. Van vriendin Eillish die binnenkort bij de politie gaat en mij dus snelheidsboetes komt uitdelen heeft ze een stressbal gekregen die ze als prooi aanziet (uiteraard is de politie geen vriend). Je zou misschien zeggen dat mijn schaap er wat dik uitziet, althans die opmerking krijg ik wel al eens als ik een foto deel op Instagram. Maar ze weegt nog geen 3,5 kilo! Ze eet ook helemaal niet zo veel, en bovendien doet ze ook af en toe aan yoga en gymnastiek. Dat scheelt. Toen ik daarnaast met ons moeder ging wandelen werd in de auto ook al snel duidelijk hoe de hiërarchie verdeeld is: hond boven mens. Zo en niet anders!

chillen op zondag (hoort erbij)
yoga op maandag
gymnastiek op dinsdag
juiste hiërarchie (noot van Jane: de hond stinkt)

Ik heb ook eindelijk een boek uitgelezen waar ik al veel te lang over deed, en ik ben bezig aan een kortverhalenwedstrijd waarvan de deadline eerst 1 maart was maar die ze nu verlengd hebben naar 1 mei. Met mijn uitstelgedrag vond ik dat nog zo erg niet, maar nu zit ik nog stééds met dat verhaal haha. Hoe was ’t bij jullie? Genoten van de lente? Of aan het genieten, in feite?

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Zalige blog! Ja, planten hebben een eigen leven soms.. Hier zijn ze ook onvoorspelbaar 🙂

  Lentekriebels zijn hier zeker ook aanwezig, niks zo fijn als wandelen in het mooie Limburg onder de warme zon!
  Robin Schrijvers onlangs geplaatst…Meedobberen met de golvenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja hè dat eerste warme zonnetje! Ik ben eigenlijk nog nooit echt in Limburg geweest moet ik bekennen :p

 2. Wendy

  Je bent niet de enige die geen groene vingers heeft hoor. 🙂 Al helpt het mij ook niet dat ik nu een kamer op het noorden heb. Gelukkig is de winter nu voorbij. Dat scheelt. Hopelijk mogen de terrassen snel open!

  1. kellynosmalltalk

   Haha normaal valt het bij mij nochtans goed mee! Ja, duimen voor de terrassen.

 3. Audrey

  Ik heb ook een neiging tot het verzuipen van planten. Met planten in grote potten wordt het alleen maar ingewikkelder, want daar blijft dat vocht vet lang hangen onderin. Heel onhandig. Ik vind het HEEL erg fijn dat het nu lente is. Ik vind zonder jas wandelen echt heerlijk altijd.
  Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: Anna, Hanna en Johanna – Marianne FredrikssonMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha dat wist ik zelfs niet, mijn grote planten doen het net altijd beter! Ja, wandelen zonder jas is echt heeeerlijk!

 4. Samaja

  Wat een mooie kat! Wij hadden er thuis ook zo eentje en door al dat haar lijken ze gewoon omvangrijker dan ze zijn :-). Ik ben blij dat de zon scheen en er wat lentegevoel was, ik had er echt nood aan.

  1. kellynosmalltalk

   Haha het is idd dat haar, het zit ook echt in lagen.

 5. Lesley

  Dat afdingen op sowieso al redelijk cheape kleren op Vinted, daar krijg je het toch van! Ik vind het ook moeilijk om iets anders te vinden dan brol, maar sowieso pas ik ook liever iets voor ik het koop. Doet mij eraan denken dat ik er misschien ook maar eens wat dingen op moet gooien, maar pfff. Ik ben dan wel weer goed aan het lezen, in ’t zonneke, ’t zal wel zijnnnn.
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #35My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja echt, als je echt iets wilt dan betaal je ’t maar gewoon denk ik dan :p
   JA GOED HE! Tegenwoordig wel weer achter een raam maar allez.

 6. Leen

  Bloeiende planten daar ben ik ook geen held in.
  En is het niet al dat haar dat uw kat wat euhm voluptueuzer doet lijken misschien? Bodyshaming, it’s ook a thing op katten dan blijkbaar…
  En onkruid vind ik een relatief begrip. Ik heb alles met bloemekes aan laten staan. En de rest ook maar da’s luiheid en ik haat echt onkruid wieden 😀
  Leen onlangs geplaatst…Over het eindeMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha ja blijkbaar, maar ik wil Jane nu niet laten bodyshamen allez 😀 maar ja ’t is zeker dat haar!
   Ik dacht ook dat het met bloemekes aan oké was maar ik kreeg reclamatie van ons mémé. Dat paars soort onkruid (gij weet zeker wat dat is) is blijkbaar nogal goed in kweken en moest allemaal uit – en ze had gelijk, want het was al aan het overzetten naar de buren. Onkruid wieden vind ik wel mediterend en tof! Als het te doen is wel, niet als het onoverzichtelijk is.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.