Je bekijkt nu Het land der doods

Het land der doods

De apocalyps is aangebroken, want bevroren en met ijzeladem blijven we in 2021 massaal binnen. Er wordt gehamsterd! Dat mag niet van de regering! Ik gooi toch stiekem drié pakken yoghurt in mijn winkelkar en ze staan niet eens in promo welnee, maar ik moet overleven. Ik neem ook chocola, en vijf komkommers, en dat allemaal voor in mijn doosje van een frigo. Van de zwetende supermarkt schuifel ik met mijn drie truien en dubbele sjaal en oorwarmer weer naar mijn auto.

Lieve mensen, ik hoop dat het allemaal wel wat gaat met jullie na zo’n intense verhuis naar SIBERIË???

Alstublieft zeg, wat is mij dat nu weeral. Alsof het allemaal nog niet genoeg is geweest met corona moeten vingers er nu ook nog eens afvriezen, moet wind ijzig waaien en warmt mijn appartement met moeite op. Ik kan mijn autostuur amper vasthouden, en dat is niet van de hitte. Het is van de kou! Hoezo is het MIN twaalf eigenlijk? En niet PLUS twaalf? Het is toch februari? Start de lente dan niet? Is het dan zo niet stillekesaan tijd voor dat eerste terraske met die winterjas in de zon maar toch bij een graad of 12, zeker, in de zon een gevoelstemperatuur van 16 graden? Gelukkig schijnt de zon. Het is heus niet allemaal kommer en kwel ten huize Kelly: ik heb vandaag mijn bureautje verhuisd en ik ben in de zon gaan zitten. Ik had bijna (maar echt niet) te warm met mijn wollen trui en wollen rok.

Wij hebben hier een grote plas water – voor de kenners van de streek de befaamde Kraenepoel – waar ook onze befaamde burgemeester woont. En allez, ge weet nooit dat hij meeleest: HALLO MENEER DE CREM! Heel schoon daar (niet bij de burgemeester – ik weet enkel hoe het er daar uitziet over de heg), kijk maar:

En in de winter jongens, hopen wij allemaal dat het daar vastvriest. Allez, ik hoop eigenlijk dat het vooral niet vastvriest want dat betekent dat het tja, vriest, maar als het dan toch moet vriezen, dan kan het maar beter dichtvriezen. Nu kan ik niet schaatsen want ik beschik niet over de vereiste motoriek en evenwicht daarvoor, maar ik kan wel een beetje stappen. Niet zo schitterend, want af en toe val ik over mijn voeten, maar wel degelijk. Ik kan mij verplaatsen zeg maar. Als de o zo Schoone Kraenepoel vastvriest, dan kan ik daar dus op wandelen! Dat is heel tof, want dan kan je naar de andere kant stappen, en daar wonen de rijke mensen en dat is normaal verboden terrein. Je snapt, een rebel als ik, die droomt daarvan.

Voor zo’n prachtig natuurschoon als de Kraenepoel (schone vogels daar, echt waar) zou ik mijn drie truien, dubbele sjaal, dikke jas en oorwarmer dus aandoen en de winterkou trotseren. Ik zou de rijke mensen met plezier ambeteren en gaarne in hun tuin koekeloeren!
Alleen mag het niet. WANT HET IS GODDOMME CORONA. Ik zou dat onnozel mondmasker aandoen (lekker warm die lookadem), in tijdsslotten gaan, maar tien minuten wandelen desnoods (want ’t is wel echt heel koud allez)!
Maar nee – blijft allemaal maar binnen in uw kot. Het is zo al lastig genoeg, toch?

Ik versta het wel hè. Maar ja. Misschien dat het dan toch wel lente kan worden? Alstublieft?
(Er is een lentekalender in de maak. 21 februari publiceer ik die zodat we één maand kunnen aftellen <3)

Photo by Brent Timmermans on Unsplash

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Lesley

  Hahaha ik moest zo lachen met De Crem gisteren op Het Journaal. Hij legde dus inderdaad uit dat het niet mocht en zo, en dan hebben ze daar een ‘schaatsliefhebber’ (zo stond het er denk ik haha) naast gezet en die was bezig dat hij het niet snapte en dat het ergens anders wel mocht etc. Waar De Crem bij stond, ze hadden hem gewoon efkes uit beeld geknipt hahaha. Ik ga vandaag tijdens mijn middagpauze eindelijk een sneeuwwandeling maken met mijn lief, want dat wilde ik al lang, en daarna mag het dan terug PLUS twaalf worden, merciiii. (Al heb ik gisteren ook wel een aperolleke gedronken in de zon en ik was precies op skivakantie!)
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #33My Profile

  1. kellynosmalltalk

   ik had het nog niet gezien maar heb snel eens gekeken, ze schuiven die gewoon uit beeld hahaha. Haha tof jong! Ik ga ook wandelen maar naar de bib en stoppen om eten, ik haat mezelf nu al

  1. kellynosmalltalk

   Haha thanks Audrey! Binnenkort tellen we samen af!!

 2. Lien

  Ik wil lente én zomer! Ik heb het nu al gehad met dat weer, sneeuw… leuk ja tijdens kerst, maar wat zijn we er in godsnaam nu mee?! Verder kijk ik al uit naar je aftelkalender want ik tel mee af!

  1. kellynosmalltalk

   Ja de sneeuw heeft zijn keur gehad he, ’t is nu tijd voor blote benen graag!!

  1. kellynosmalltalk

   Haha dank je wel! Je mag binnenkort mee komen aftellen hoor! 😀

 3. Tamara

  Ik hoorde op de radio dat burgemeesters zelf mogen kiezen of ze schaatsen toelaten of niet? Of is dat intussen ook alweer gewijzigd (ik hoorde het dinsdag, denk ik). Heerlijk artikel trouwens. Vraag me nu wel echt af wat je zal doen met maar liefst vijf komkommers!
  Tamara onlangs geplaatst…Oeps, ik ben per ongeluk een snobMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja zoiets is het idd, maar de burgemeester hier verbiedt het dus. Zoals Lesley zegt was dat fragment op het journaal nogal ja, grappig :p en hahaha ja die komkommers, vijf was misschien wat voor de dramatisering van de tekst maar ik eet dus écht wel heel graag komkommers

    1. kellynosmalltalk

     Hahaha allez komkommers zijn mega onderschat!!! Ik ga er een post over schrijven

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik denk dat er met ons heel veel mensen zijn die het helemaal gehad hebben (of die het gewoon nooit tof vinden – ik ben alleszins zo iemand)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.