januari ’21 (en ook nog een stuk december want die maand bestond ook nog)

Als ik in de zomer toevallig terugblader in mijn foto’s en ik zie daar de random datum van 18 januari bijstaan, dan denk ik altijd: iew! Wat verschrikkelijk! Hoe heb ik dat overleefd!

Ik weet dus ook niet hoe ik dat nu aan het doen ben. Het is koud en bar en ik ontdekte dat er maar drie seizoenen van This is us op Amazon prime staan.

Ik ga nog even terug naar december, want die maand had ik overgeslaan in mijn overzichten. Ja veel spannends valt daar niet in te vertellen – net zoals elk jaar haatte ik kerst maar ik stuurde dit jaar wel opnieuw zelfgemaakte kerstkaartjes. Mensen vinden ze klaarblijkelijk nogal mooi terwijl ik gewoon wat klungel, dus ik denk er volgend jaar een goed doel aan te koppelen. Zo zo toch nog wat goedheid in mij! Kerstavond vierde ik met raclette en oudejaar met oesters. Verder ging ik in december ook nog naar de Real Bodies-tentoonstelling, dat echt wel de moeite was maar waarbij ik helaas vooral onthoud dat we meer dan een uur in de kou buiten moesten aanschuiven.

Verder had ik de afgelopen maanden ook maar liefst twee testen voor mijn werk. Kort gezegd: de eerste test moest uitmaken of ik mijn werk kon houden of niet. Los van positieve evaluaties moest er dus ook nog een ‘objectieve’ test zijn: het is de overheid, daar kunnen ze nooit eens normaal doen. Dat bleek ook uit het feit dat mijn test bestond uit: ga op interview voor technisch controleur bij de FOD Economie en als ze je willen aannemen mag je bij ons ook blijven. HAHAHAHA ikke technisch controleur, doe eens allemaal normaal. Ik heb speciaal geen hakken aangedaan voor mijn interview en wel stoere botten, maar die mensen keken naar mij alsof er een pinguïn kwam binnenwaaien. En ik had nog zo mijn opzoekwerk gedaan over het ijken van weegschalen! Ik kwam buiten en ik dacht dat ik ging wenen (ik heb mij in de plaats eten gekocht), trunte wat bij mijn teamverantwoordelijke maar een week later bleek dat ik geslaagd was met 51/100! (ik denk dat ze medelijden hadden, maar ik vond het hi-la-risch. Ik onderteken mijn mails tegenwoordig BIJNA met Kelly, technisch controleur).

Enfin ik mag mijn werk dus houden. Maar het is nog niet gedaan! Welnee! Ik moet ook echt nog een officiële saaie ambtenaar worden, want nu ben ik nog maar een gewone werkmens daar – die tellen niet. Nog een test dus. Die deed ik afgelopen vrijdag. Het was zo’n computergestuurde test waarbij ik onder andere abstract moest redeneren (daar begint het al) en waarbij je de volgende figuur in de reeks moet raden. Ja, raden, want weet ik veel. Het was dan nog eens op tijd en met GIS-correctie dus ik vulde er maar 8/20 in. Men kan concluderen dat ik niet abstract kan redeneren.

vraagteken ja ik weet het ook niet

Daarnaast ging ik met vriendin Charline dus ook een wandeling doen, want dat doet iedereen. Konden wij dus ook! Dachten we. We gingen na de sneeuwval in Vlaanderen: je weet wel, de zaterdag had het gesneeuwd en toen had het geregend en was het ineens 10 graden warmer en was alles gesmolten. We namen een wandelroute en na 5 minuten begon het: modder. We ontweken de modder, kunnen we! Toen liepen we verloren. Ik zei dat ze ons so-wie-so met de helikopter zouden moeten komen zoeken. Mijn vriendin moest plassen en er waren niet eens bomen in de buurt (schandelijk). ‘Huh, we moeten bordje 35 hebben! Hier staat alles behalve bordje 35!’ Gezien we beiden dachten dat het 100% zeker naar rechts was liepen we naar links. Statistisch gezien lopen we altijd verkeerd dus we gingen onzelf als het ware voor zijn! Toen kwamen we voor de tweede keer een boer met rare tanden tegen want we wandelden toch maar weer terug (niets aan de hand hoor) en toonde die mens ons zomaar de weg. Bleek dat we in het laagste deel van de streek wandelden, daarom dat het zo modderig lag! Bij de weg die hij wees zou de modder wel verdwijnen.

NIETS VAN DAT! Ik weet dus niet hoe ik beeldmateriaal moet uploaden maar laat ons het erop houden dat ik met mijn voeten aan de ene kant van het pad stond en me aan de andere kant met mijn handen recht probeerde te houden aan een hekken. Er was dan ook een modderpoel van anderhalve meter diep te ontwijken (ha ja). Mijn witte jas werd uiteraard vuil. Ik haalde mijn hand open aan een prikkeldraad. Maar: en dat is het meest verrassende deel uiteraard: geen van ons viel en er kwamen geen helikopters aan de pas! Het was wel al donker als we terug aan de auto waren. We besloten dat dit enkel kon afgesloten worden met frietjes.

Ennn verder kwam na ruim twee weken eindeloos ongeduld mijn gezichtsverzorging van The Ordinary toe. Ik ben er nog niet helemaal aan uit of ik het ook zo fantastisch vind als iedereen: ik gebruik het nu een goeie week. Met Jane ook alles goed, die haalde mijn andere hand ook meteen open na de wandeling. Topkat! Gelukkig soms ook écht wel.

Hoe was jullie januarimaand (wat een woord)?

18 Reacties

 1. januari 31, 2021 / 8:32 pm

  Ik heb in een laagje poedersuikersneeuw in het Stadspark gedaan alsof het de Hoge Venen was. En net als iedereen heb ik een verplichte sneeuwfoto gemaakt. Die testen voor je werk klinken wel een beetje vreemd, hehe. Ik ben blij dat je ervoor geslaagd bent!
  Shirley onlangs geplaatst…Januari | New year, same shit?My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2021 / 8:05 am

   Haha ja dat telt ook als Hoge Venen! Wij gingen er bijna naartoe maar kwamen tot de constatatie dat we daar zeker zouden verdwalen

 2. februari 1, 2021 / 9:29 am

  Ik kijk ‘This Is Us’ gewoon via VTM3, maar da’s één aflevering per week dus niet ideaal om de winter mee door te komen haha. Ik vind je kerstkaartje ook mooi!! En jaaa ‘Real Bodies’, daar wil ik naartoe. Zonder aanschuiven wel liefst. En amai die test, ik zou daar ziek hard voor stressen. En dat abstract redeneren, ja dat ga ik dus nooit kunnen. Zeker niet op tijd, want sorry maar je krijgt daar echt belachelijk weinig tijd voor. Ik heb ‘m eens samen ingevuld met iemand die dat wel redelijk goed kan, en zelfs die kreeg ze niet allemaal op tijd ingevuld. Ik vond januari voor de rest wel eens snel voorbij gaan. Normaal is dat de langste maand ooit, maar tja, nu glijden alle dagen zo in elkaar over dat het op de een of andere manier wel snel gaat. Saai, maar snel. (Dan is ’t wel sneller lente en gaan de terrasjes hopelijk weer open …)
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #32My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2021 / 8:08 am

   Awel ik heb eens gekeken en tis idd begin seizoen 3 ergens. Ik zal dan wel inpikken hopelijk! Ja ik vind dat het ook nog redelijk gaat, nog efkes en ‘t is lente!!

 3. Lien
  februari 1, 2021 / 9:32 am

  Januari, hoe beschrijf je zoiets? Aangezien ik nog maar net die examens overleefd heb, beschrijf ik het als een moeizame maand. Het enigste wat mij door deze maand gesleept heeft, is mijn vierdaagse aan zee met een vriendin (en ik kan je zeggen dat ik al spijt heb dat ik terug thuis ben haha). Nu nog die eerste week van februari stresserend doorkomen want vrijdag staan de resultaten eindelijk online! Daarna back to the same day over and over again, wat kijk ik daar naar uit…not. X

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2021 / 8:09 am

   Ah ik heb dat precies gemist die vierdaagse! Maar allez goed dat dat er eens inzat. Die resultaten gaan sowieso keigoed zijn en nog een beetje en dan is ‘t lente en zit er al eens een terraske bij en kunt ge uw schone benen showen 😉

 4. februari 1, 2021 / 11:03 am

  Hahaa die testen, ik had er dus ook deze maand. Wat een giller! Ik wacht nog op het resultaat… Maar serieus, wat was me dat.
  Ik deel je teleurstelling over This is us, vooral omdat de afbeeldingen van S4 en 5 er wel staan. Pure misleiding is het!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2021 / 8:12 am

   Ja het is onvoorstelbaar hè. Ik keek dan ook eens rond in die zaal: HALLO ik begrijp dit niet maar iedereen geconcentreerd aant werk. We mochten geen kladblad gebruiken dus ik heb mijn horloge afgedaan en zat zo met mijn pen te kijken om het wat visueler te maken maar ik denk niet dat het geholpen heeft :p en ja puur consumentenbedrog!!!

 5. februari 1, 2021 / 11:28 am

  Djiezus wat bizar die testen voor EEN BAAN DIE JE GEWOON AL HEBT. My God, alsof dat soort reeksen nog niet erg genoeg zijn in alleen sollicitatieprocedures. Pff.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2021 / 8:12 am

   Het is onbegrijpelijk!!!

 6. februari 1, 2021 / 9:03 pm

  Omg, ik werk dus ook bij de overheid en ik moest ook zo’n tests doen en ik raak daar gewoon van in een soort rare trance waarbij ik naar dat scherm blijf staren en dan in paniek geraak omdat de tijd op gaat. Ik dacht eerst ook dat er geen juist antwoord was maar dat ze op basis van uw antwoord konden checken op wat voor manier je denkt maar dat is dus niet. Ben er door geraakt maar heb geen flauw benul hoe. Ik had een interimcollega die ook de tests ging doen om vast te kunnen werken bij ons en ze heeft die denk ik drie keer gedaan en drie keer niet geslaagd. En ze had een masterdiploma dus ik ga er dan van uit dat ze tienduizend keer slimmer is dan ik ben. Dus ja, wat concludeer ik daar dan uit? Je moet niet slim zijn voor die tests maar wat dan wel dat weer ik niet. Ik heb er nu ook echt al veel te veel woorden aan vuilgemaakt eigenlijk :p
  Irene onlangs geplaatst…2021 • Week 4My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2021 / 8:13 am

   Maar dat is wel keizot dat jij daar door bent geraakt in trance! Je hebt de test gemanipuleerd met je ogen. Ik weet toch ook niet wat ze daarmee willen vertellen over hun medewerkers hoor, doe eens normaal zoals in de privé en laat dat afhangen van uw eigen evaluaties.

 7. weetikhet
  februari 3, 2021 / 5:35 pm

  Vroeger was het beter, toen moest je enkel de grootste gatlikker zijn, en van tests voor de rest geen sprake.

  Proficiat met je geslaagde test voor technisch controleur ! (ben ik blij dat ik niet in Vlaanderen woon)

  Ik vond januari super, behalve de 28ste, toen moest ik naar kantoor. Ze kunnen de mensen echt niet met rust laten.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 4, 2021 / 8:09 pm

   Dat ze u verdorie eens gerust laten hè zeg. Maar super klinkt ja, super!

   Ja vroeger had ik al los geslaagd geweest, charmeur dat ik ben!

 8. februari 7, 2021 / 1:23 pm

  Ooooh die ogen van Jane! Vet mooi! En ik gebruik ook al een tijdje The Ordinary. Maarrrr het ene spulletje helpt goed en vind ik fijn, terwijl het andere potje dan weer totaal niet werkt voor mij. Ik heb ook ergens begrepen dat het ongeveer drie maanden zou duren voordat je pas goed kunt zien wat voor resultaat het heeft? Hm.. Wat intens wel, trouwens, dat je zoveel lastige tests moet doen.. Pfoe. Hier nog een voor wie van die opdrachtjes als die hierboven net Chinees zijn. I just can’t, people. Doe mij maar taal. Liefs!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 9, 2021 / 7:18 pm

   Ik vind het ook heel moeilijk om duidelijk te weten wat nu wel of niet werkt haha! Het enige dat ik merk is dat mijn huid minder dof is, ben ik wel heel blij mee.

   Haha ik ben blij dat jij hetzelfde hebt! Het zal wel aan een taalbrein liggen 😉

 9. februari 8, 2021 / 2:28 pm

  Ik wilde ook heel graag naar Real Bodies, maar krijg mijn man daar helaas niet mee naartoe en om nu daar alleen naartoe te gaan. Hmm :p Ik heb nu wel tickets voor Tiktak expo (onder het mum van mijn peuter maar eigenlijk zie ik er ook echt wel hard naar uit!) 😀
  Tamara onlangs geplaatst…Verschil tussen zwanger zijn van een jongen en een meisjeMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 9, 2021 / 7:17 pm

   Haha je zou dan wel echt op uw gemak kunnen kijken, maar Tiktak expo lijkt mij suuuuperleuk! Haha ik keek daar heel graag naar :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.