Je bekijkt nu Ik heb ruzie met die madam van Fluvius

Ik heb ruzie met die madam van Fluvius

Jongens jongens jongens, ik had weer wat voor deze week. Ik trippel alweer om het te vertellen! Nee maar, het was een gewone werkdag en mijn werkdag werd verstoord door iets. Het moge een wonder heten dat ik er een beetje deftig uitzag: ik had een jogging aan maar ik had OOK een bh en een trui aan toen mijn bel ging. Mijn pakketjes komen inmiddels weer aan de lopende band toe – dan stel ik me voor dat er echt een lopende band is, zo’n rolband van op de luchthaven, piep piep kapperschaar van bol.com, piep piep katteneten en dan rolt dat van die band, recht in de armen van die lieve pakjesbezorgers! Ik dacht dat het één van die dingen ging zijn en spurt naar mijn deurbeltelefoon (want stel je voor dat ze alweer weg rijden!!) en hoor: ‘Fluvius. Kan u mij binnenlaten?’

‘Fluvius!’, denk ik. ‘Wie is dat nu weer!’ En van binnenlaten krijg ik stress, want niemand komt mijn appartement binnen zonder schriftelijke toestemming. Samengevat schiet ik in een stressreactie van jewelste en denk ik die vrouw daar beneden te gaan villen want zij stoort mij onverwachts en dat doet niemand ongevraagd.

Ik doe de deur open en kijk vragend.
Nog voor ik mijn mond kan opendoen zegt een fors mens met rood haar: ‘Ik ben van Fluvius en ik kom uw meterstand opnemen.’
Fluvius, denk ik. Verdorie toch. Van waar ken ik die ook alweer. ‘Ik ben niet bij u aangesloten’, antwoord ik. ‘En ik heb vorig jaar mijn meterstanden zelf doorgegeven, dus ik zal dat nu ook wel doen.’
Mevrouw wordt ongeduldig en zegt: ‘natuurlijk niet juffrouw, wij zijn een netbeheerder. U moét mij binnenlaten!’
MOETEN? Ik moet juist niets. Van moeten en binnenlaten in één zin krijg ik nog meer stress en dan kan ik nog minder helder denken dan in normale omstandigheden, en dat is om het zo te zeggen, al aan de lage kant. Ik vertrouw haar nu al helemaal niet meer en ik ben ervan overtuigd dat ze mij komt oplichten. Ik kijk nog eens naar haar petje waar Fluvius opstaat maar ben zeker: ze zal mij iets aansmeren van zodra ze één stap binnenzet.
‘Nee. Ik geef het zelf wel door’, herhaal ik en als ik de deur wil sluiten roept ze nog: ‘het is dan uw schuld als er brandschade is! Ik zal doorgeven dat je mij de toegang geweigerd hebt!’ en net voor ik de deur volledig sluit roep ik vrolijk terug: ‘dat mag!’

Ik stamp terug naar boven en zeg al tegen mijn kat: ‘hebt ge dat nu alweer geweten, weeral oplichters aan mijn deur!’. Ik refereer met ‘weeral’ naar ergens in 2019 toen er twee mannen van één of andere vage energieleverancier (zeker Luminus! Al die -ussen zijn niet goed) aan diezelfde deur stonden en perse mijn energieplan wilden bespreken. Anyway ik google Fluvius en ik lees ‘netbeheerder’ en ik denk: ‘ah shit, dat zijn die van de zonnepanelen van mama. Dat is waar! Die mevrouw was een echte.’ Mijn stressrespons ebt weg en mijn helder denken herbegint.
Fuck. Ahja. Ik had een echte medewerker voor de meterstanden weggestuurd en dan niet alleen die van mij, maar ze kwam ook de meterstanden van de andere bewoners opnemen. Blijkbaar komen die dat om de twee jaar doen. Ik ventileer bij een vriendin en zij wéét dat: ik ben dus weer de kakapo die van niets weet.

Trust Rule GIF - Find & Share on GIPHY

En hoe los ik dat op? Mijn favoriete coping is KLACHTENBRIEVEN versturen! Dat lucht op jongens, heerlijk. Dan ben ik kwaad (maar nog steeds beleefd en met cynische humor hahaha grappig kind toch hè ik dat wil ik dan ook nog steeds tonen) in naam van iedereen die niet op voorhand weet dat Fluvius langskomt en denkt dat het oplichters kunnen zijn.

Op mijn klachtenbrief komt niet binnen de twee uur antwoord. Dat is een catastrofe! Zoals jullie de mevrouw met de rode haar ook hoorden vertellen, zou ik verantwoordelijk zijn voor brandschade. Nu moet je weten dat ik nogal gevoelig ben voor rampdenken en dat het kleinste geluid betekent dat ik sterf. Of dat mijn kat sterft: als mijn kat ’s nachts iets omver gooit, dan weet ik dat ze iets van tafel gooide, maar dan is het tegelijk zo dat ze inmiddels ongelukkig overleden is of tenminste dringend mijn hulp nodig heeft en uit elkaar aan het vallen is. De staart aan het raam geplakt en een oor in de keuken.
Bij de brandschade ging het dus ook zo: omdat mevrouw mijn meterstand niet kwam opmeten gingen de meters dus exact die nacht ontploffen, ging het huis branden en ging iedereen het wel redden maar zou het huis niet meer verzekerd zijn en zou dat betekenen dat ik dus door mijn idioterie voor de rest van mijn leven gigantische schulden zou moeten betalen. (Dat lijkt er misschien onnozel uit te zien maar lees mijn blogs en het is allemaal nog zo raar niet. Ik heb niet eens een familiale verzekering, mijn bankdirecteur vindt mij ook heel dom).

Dat moest dan ook nog eens opgelost worden, want anders ging ik, nu ja, dood. Ik belde naar Fluvius en het moet gezegd zijn: ik verafschuw bellen. Ik haat het! Ik oefen dat in op voorhand, schrijf dat op, zodat ik zeker niet kan vertellen dat ik pakweg Jane Kruid heet ofzo. Nee maar, je weet nooit, als die medewerker opneemt schiet ik altijd in zo’n kramp dat ik beter voorbereid ben. Heb ik nooit op mijn werk, gek hè, dan zing ik in mijn hoofd terwijl ik bel. Een vriendelijke man neemt op en als ik vertel dat ik zijn collega weggestuurd heb, zegt hij: ‘kan gebeuren!’ en ik doe een half samenhangend verhaal over brandschade uit de doeken. Waarop meneer zegt (een hele lieve mens, nogmaals, heeft mijn leven gered, ik zou moeten meedoen aan zo’n programma’s): ‘o nee, brandschade kan niet gezien worden met een meteropname. Dat is niet waar. Geen zorgen!’ Ik kan zelfs mijn meterstand telefonisch (niet online, dat heb ik gevraagd) doorgeven! Mevrouw hoeft dus niet meer langs te komen! Halleluja hoezee hallo!

De meneer (ik heb zijn naam vergeten vragen, zeer jammer) gaf mij ook door dat mevrouw niet had doorgegeven dat ik niet had willen meewerken maar mij op afwezig had gezet, dus ik wist dat ik haar nog eens mocht verwachten. Nu heb ik een straatzicht vanaf mijn raam aan mijn bureautje en mijn oog detecteert gevaar ONMIDDELLIJK, en wie zag ik vandaag trippelen? EWELJA! Ze was in een zeer geanimeerd telefoongesprek en ik vroeg mij een beetje af of mevrouw toevallig in gesprek was over mijn klachtenbrief. Ze heeft nooit aangebeld. Ik vind het zeer grappig en zeer dramatisch. Fantastisch allemaal!

Ik ga straks mijn meterstanden noteren. Ik hoop van harte dat ik ze een beetje vind, die meters. Vorig jaar had ik problemen met het verschil tussen de gasmeter en die van het water. Ah ja.

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. weetikhet

  Grappig ! Dramatisch, maar heel grappig !
  Ik vind je heel assertief, bravo.
  Het is niet meer van deze tijd om zomaar bij mensen aan te bellen om de meterstand op te nemen.
  Weet je, dan stel ik me voor hoe iemand na het bezoek van die mevrouw, gaat aanbellen bij een rijk oud eenzaam heertje even verderop in de straat, en zich ook gaat uitgeven als de man/vrouw van Fluvius, om binnen te geraken, en dan ik weet niet wat doet met dat heertje.
  Dat zou Fluvius dan maar mooi onrechtstreeks op zijn geweten hebben.
  Je hebt dat goed gedaan, vind ik. Fluvius mag je dankbaar zijn.

  1. kellynosmalltalk

   DANK!!
   Awelja exact! Ik wijs hen toch maar eens even op de gruwelijkheden van deze maatschappij. Wees toch niet zo naïef, Fluvius!

 2. Lesley

  Haha ik vind dat ook echt zo’n gedoe. Voor mijn werk schrijf ik vaak teksten voor een energieleverancier, dus ik begin het begin tussen leveranciers en de netbeheerders een beetje te kennen, maar in het begin dacht ik ook echt: ik zit toch niet bij Fluvius??? En ja bellen, dat verafschuw ik dus ook. Vooral wanneer iemand mij belt met een verzoek. Als ik zelf bel, weet ik wat ik nodig heb en ben ik voorbereid. Ik zou dus nooit telefoniste of zo kunnen zijn haha.
  Lesley onlangs geplaatst…Of ik slechte eigenschappen heb? Nee hoor.My Profile

  1. kellynosmalltalk

   “Een energieleverancier” haha. En zijn er meerdere netbeheerders?? Bellen is in feite voor niets goed hè. Als men bij belt dan neem ik niet op. Ik mailde deze week (na uitvoerig zoeken had ik een contactformulier gevonden) een webshop in de UK en die belden mij terug. Ik dacht neen, mailen moet ge doen!

 3. Audrey

  Hahaha, wat een goed verhaal weer! Je hebt helemaal gelijk over dat een aankondiging vooraf wel zo handig zou zijn. Enne: can relate voor het rampdenken!

  1. kellynosmalltalk

   Rampdenkers bijeen Audrey! Misschien is schrijven een gezamenlijk dingetje dan.

 4. Tamara

  Haha, heerlijk om te lezen! Dat is iets dat ik ook zo zou kunnen meemaken, troost je. Zo raar dat ze die meterstanden ook in coronatijden gewoon op komen nemen, wel. Dat zou ik ook al verdacht vinden.
  Tamara onlangs geplaatst…Ode aan manliefMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja dat vond ik ook nog verdachter! Je zou denken dat ze het dan collectief uitstellen. Nee, mijn meters corona geven. Ik dacht het niet.

 5. Irene

  Ik ben misschien te dom hiervoor ze maar wat heeft die meterstand met brandschade te maken? :p
  Dat gezegd zijnde zou ik dat ook wel verdacht vinden maar je ziet, er is voor alles een oplossing he!
  Irene onlangs geplaatst…2021 • Week 2My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahahaha dus helemaal niets. Ze maakte mij alleen maar bang.

 6. Ines

  haha zo grappig! Zou mij ook wel overkomen! Ik geloof dat ze afgelopen jaar bij ons zouden langskomen, maar door de corona ging dat niet, en dan moest je een bladje aan de venster plakken met de meterstanden zodat ze niet bij je moesten binnenkomen, VEEL handiger dan mensen die maar random aanbellen haha!
  Ines onlangs geplaatst…Een cookie policy schrijven voor je websiteMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik ben altijd blij als het grappig is. Zeg maar keigoed plan dat briefje aan de deur! Zolang ze maar buitenblijven haha. Tegenwoordig hebben ze het al opgelost want ik mocht mijn meterstanden per mail doorgeven na mijn klachtenmailtje haha.

 7. Leen

  Ik vind in deze tijden mogen ze zo’n bezoek wel even aankondigen en er niet vanuit gaan dat mensen u zomaar gaan binnenlaten. Bij ons staan de tellers vlak aan de garagepoort dus zouden ze nog wel mogen, maar langs de voordeur, neen, dan moet ge wel een heel goed excuus hebben (bv onze poetshulp, omdat hij komt poetsen, die mag binnen en verder niemand).
  Leen onlangs geplaatst…Goeie voornemens 2020: een terugblikMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Awelja ik hoop dat ze het een beetje begrepen hebben met mijn klachtenmail :p het is vooral het verschieten en omdat je die persoon niet kent hè

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.