Je bekijkt nu Dingen die mij ergeren (en ook dingen waar ik blij van word, want ’t is donker buiten enzo en TJA)

Dingen die mij ergeren (en ook dingen waar ik blij van word, want ’t is donker buiten enzo en TJA)

Ik erger mij de hele dag door, en je zou denken dat dat heel vermoeiend moet zijn van mij. Dat valt gelukkig mee! Ik erger en ik ga door met mijn leven. Tegelijkertijd is het zeer vermoeiend om mij te zijn: dat is iets anders. Dat komt omdat ik niet uit een glas water kan drinken. Ik ben geen normaal persoon. Ik giet naast mijn mond, en ik snap niet eens hoe het komt. Ik erger me dus als het ware aan mezelf! Gezien we nog steeds een half uur daglicht per dag lijken te hebben, dacht er meteen wat geluk aan toe te voegen. Het leven bestaat niet uitsluitend uit ergerenissen. Wel bijna, maar echt in de verste verte ook niet. Trouwens, tussendoor: 2021 is precies zo’n raar jaartal? Lees dat eens goed, ik vind het zo futuristisch?

Ergernissen

 • Volwassenen die de emoji’s met de aapjes gebruiken en dan vooral die ene met zijn handen voor zijn ogen. Ik weet niet wat die uitsteekt, maar zeg gewoon waar het op staat. Ik krijg daar jeuk van. ZOVEEL coole beestenemoji’s en toch een apenhoofd pakken?
 • Dieetgoeroes met een shaker in hun handen en een zelfverzonnen kruid, “KatjaKurkuma” ofzo. Dat kost dan 35 euro per 100 gram en is eigenlijk kurkuma van de Colruyt, maar dan met glitters in. Daarnaast is de algemene boodschap ook altijd: koop selder. Altijd selder drinken. Selder bestrijdt vet, vermoeidheid, regen en corona.
 • Dieetcultuur in ’t algemeen.
 • Dat ik haar van mijn kat opruim uit de zetel en dat er direct daarna weer ligt. Ik begrijp dat niet.
 • Pop-ups! Wil ik mij inschrijven voor de nieuwsbrief? NU NIET MEER!
 • Stof. Overal stof. Dood aan stof.
 • Online coaches en therapeuten. Ik moet de tekeningen van mijn kind (?) analyseren, want aan de boom (ahnee giraf, uiteraard!) moet een diagnose gelinkt worden. (spoiler: het kind is hoogbegaafd). Ik zal wel overdrijven. Ik lees ook: “de grootste fout om te vermijden als je wil stoppen met piekeren.” Ik ben in de war. Daarnaast weet ik ook niet wat ik wil (eten) en vind ik het leven wel al eens stom dus op basis daarvan heb ik ZEKER een quaterlifecrisis. Dit alles is mij gediagnosticeerd op Facebook.

Gelukkenissen (hahaha dat woord bestaat niet maar nu wel)

 • Als mijn haar net gewassen is en net droog is. Zo lang, zo zacht, zo proper. Buig voor mijn haar jullie plebs! Geen zorgen: het duurt welgeteld zes volle uren. Daarna mag je stoppen met buigen, want dan wordt het vettig.
 • Autorijden op een rustige autostrade net na zonsondergang, met de lucht die roze is en op een goede manier in brand lijkt te staan. En dan, onverklaarbaar weten: ’t komt allemaal wel goed.
 • De eerste vorst van ’t jaar! En opstaan en buitenkomen en denken: maar kijk nu, hoe is dat toch allemaal mogelijk eigenlijk?
 • Wanneer iemand random in een zin een mooi woord gebruikt en ik denk: wat een woord, ongelooflijk dat er woorden bestaan en zulke mooie nog wel. (En dan herhaal ik dat woord in mijn hoofd tot het lelijk wordt)
 • Bloggen en medebloggers! Als ik reageer op je blog dan vind ik je echt leuk. Melig hè! Het zijn dan ook gelukkenissen.
 • Kippen
 • Vogels bestuderen: ah dat is een pimpelmees! En een koolmees! Een mus! Een roodborstje! Kijk, hij eet! (Tot daar mijn kennis, maar als ik gepensioneerd ben word ik vogelaar)
 • “Uw pakket wordt tussen 15:00 en 16:00 geleverd”
 • Herkenning: een ander persoon – een persoon die je bewondert of graag hebt nog wel – heeft hetzelfde rare, bijzondere, bevreemdende gevoel als jij.
Photo by Donna Elliot on Unsplash

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Gelukenissen zou een woord van mijn kleuter kunnen zijn, love it! Ik ben een moeder en heb nog nooit van mijn leven een selder klaargemaakt, waarschijnlijk zijn mijn kinderen daardoor hoogsensitief. Bedankt voor deze inzichten!

  1. kellynosmalltalk

   Blij dat ik kleutertaal gebruik! Ja ik denk ook dat het door de selder komt, nu moet je extra dure kopen want anders komt het NOOIT MEER GOED.

  1. kellynosmalltalk

   O is het een soort facepalm??? Zo had ik het nog nooit bekeken. Ik zie er een verlegen aap in.

 2. Lesley

  Ma eikes, al die influencers die ’s ochtends seldersap naar binnen gieten en dan zeggen “ja dat is voor mij hetzelfde ritueeltje als wanneer andere mensen koffie drinken” hahaha ja BEHALVE DAT HET DEGOUTANT IS. Sorry aan iedereen die seldersap drinkt. Weet je wat ook rottig is? Van die psychologische tests bij een sollicitatie. En van die inzichtsproeven waarbij je dan moet zeggen of die witte driehoek een witte bol of een zwarte driehoek wordt. Ik kan dat niet en dan denk ik echt dat ik nooit nog van mijn leven een job ga vinden. Maar alé ik wil niet te negatief in ’t leven staan (hahahaha), dus mijn gelukkenissen: “Beste klant, uw frietbestelling is klaar voor afhaling binnen 7 minuten”, een hondje dat rond je kwispelt en vanaf nu ook het woord gelukkenissen. Ah en het woord “onvoorwaardelijk”, dat is mijn lievelingswoord.
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #31My Profile

  1. kellynosmalltalk

   JA MA EXACT.
   En hahaha ik vind het keigrappig dat je dat zegt van die tests. Ik moet er binnenkort weer ene afleggen, voor de derde keer. Niemand op mijn werk wil inzien dat ik het nooit ga kunnen, het is met van die motivational dingen “je moet erin geloven” en ik, realistische koe, denk dan vooral dat ik geen bollen en driehoeken begrijp. Nooit gekund. Ik ga niet vertellen hoe laag mijn score deze zomer was, dat durf ik niet. Frietbestellingen, ja ze kerrrrr

 3. Irene

  Amai ik ben ineens ook in de ban van al die vogeltjes. Ik kan mij precies niet herinneren dat ik vorig jaar zoveel roodborstjes en koolmeesjes zag eigenlijk.
  Selder is alleen lekker in soep heb ik ontdekt. Gemixt. En met veel andere groensels erbij. En dat dierenhaar in de zetel dat dan direct terugkomt, das onbegrijpelijk. Vroeger toen ik nog naar het werk moest in plaats van thuis te werken, ontdekte ik vaak een zwart hondenhaar van onze Archie op mijn bureau en ik vond dat dan ook altijd raar want ik deed mijn rugzak van’t werk eigenlijk alleen in de keuken open om mijn brooddoos daar in te steken.
  Irene onlangs geplaatst…21 in 21My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha ik vind dat verhaal van Archie wel heel lief eigenlijk! En ik vind dat er precies ook meer vogeltjes zijn, gek genoeg

 4. Rachel

  haha vooral het stof stukje herken ik mezelf in, wij hebben boven twee zwarte nachtkastjes naast ons bed en die kan ik iedere dag wel afstoffen. Niet normaal wat er een stof in die kamer dwarrelt. Zeker als ik een dag vrij ben kan ik mijn complete huis poetsen..

  1. kellynosmalltalk

   O ja, zwart, dat is het ergste. Dat heb ik ook met mijn auto maar die is 363 dagen per jaar stoffig

 5. Jeroen

  Schuldig aan de ‘aap’ emoticon. Ik gebruik hem soms als alternatief voor het rologen bij sommige uitspraken van mensen. En ik reken het pakje dat geleverd wordt tussen 15u en 16u als ergernis. Altijd lastig als de ‘pakketjesman/vrouw’ langskomt als je juist de dochter van school gaat halen. En ja de pop-ups die weer te pas en te onpas verschijnen. Zij kwamen precies samen met Corona tevoorschijn want de jaren er voor verdwenen ze meer en meer. Ergernis dus!

  1. kellynosmalltalk

   Hé hallo!! Grappig hoe mensen die aap interpreteren. Hij is verlegen hoor, ik denk dan dat hij iets stouts wil zeggen maar dat je het nog niet helemaal durft zeggen. Enfin, opletten dus met apen.

 6. Leen

  ’t Is ongelooflijk hoeveel influencers zichzelf beschouwen als dieetgoeroe’s terwijl ze nooit een cursus voedingskunde (of hoe heet dat eigenlijk) van dichtbij hebben gezien. En zo jammer om te zien hoeveel mensen er in de val trappen. Seldersap, ik moet er niet aan denken. Bokes met choco for life!

  1. kellynosmalltalk

   Ja!!! Oh ik vind dat altijd zo pijnlijk hè, ook nog bij vriendinnen die opeens diëten – en ik weet dan dat ik zacht moet reageren maar ’t is zo moeilijk. STUTEN MET CHOCO zou ik zeggen maar awelja!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.