Je bekijkt nu Ik laat uw eten aanbranden aan 50 euro per uur (in ’t zwart)

Ik laat uw eten aanbranden aan 50 euro per uur (in ’t zwart)

In mijn laatste maandoverzicht dacht ik dat alles zo tof lijkt, en dat ik dus zeker ook eens moet zeggen wat ik tegenwoordig allemaal verpruts (veel). Ken je die ene persoon in de kamer die geen idee heeft waarover het gaat? Ik ben die persoon. Ter indicatie: af en toe vergeet ik dat het corona is.

Een kijkje in de dingen van de maand! Aan de titel kan je al vermoeden dat een aantal dingen te maken hebben met eten verbranden, maar technisch gezien is dat niet helemaal waar. Ik liet onbestaand eten verbranden, onder andere. Wat? Ja, talent, ik heb het met bakken en kruiken!

 • Ik ontdekte de kunst van een lege pot pasta te laten aanbranden. Weet je niet hoe dat kan? Ik leg het gaarne uit!
  1. heb het allemaal nog niet door en eet je pasta op ’t gemak op
  2. ruik een aanbrandgeur maar wees verbaasd, want de pan met overschot pasta en saus staat toch op een vuur dat uit is?
  3. als de aanbrandgeur blijft, stel je eigen kwaliteiten en gezond verstand dan NOG STEEDS NIET in vraag en begin gewoon op te ruimen en start aan de afwas
  4. pas als het lijkt alsof je eigen haar aan het verkolen is, kijk dan eens naar de andere pot die toevallig ook op het kookvuur zweeft en ontdek dan pas dat die op een warm vuur staat dat je vergeten uitdoen bent, en dat daar nog een halve centimeter aan pastasliert ligt te verkolen
  5. denk hard na: ‘hoe los ik dit nu op een volwassen, intelligente manier op?’ en giet er het bodempje van je glas water in zodat de pot en je hoofd heerlijk kan dampen
  6. (dat laatste moet je vooral niet doen)
 • Ik ging naar de tandarts. Ik heb daar schrik voor, voor tandartsen. Ik heb ooit eens een autobiografisch horrorverhaal geschreven omdat ik na de afspraak in de spiegel keek en een vampier zag, en ik heb toen letterlijk geschreven “ik word hier gefolterd en geslacht”. Enfin, ik moest op jaarlijkse controle, en dat was dus met mondmasker en dat hele gedoe. Ik besloot het mondmasker omgekeerd op te zetten. Het was een mondmasker waar dat duidelijk aan te zien was. De assistente keek alsof ik iemand was die speciale assitentie nodig had. Ik had geen gaatjes. Wel veel bloed.
 • Ik ging naar de bank om mijn autoverzekering bij Argenta te laten zetten, want ik vind hen wel leuk en vooral goedkoper. De bankdirecteur vraagt: ‘heb je je oude polis mee?’ Ik zie hem denken: ‘juist, die Kelly weet nooit iets, ik had haar moeten waarschuwen. Mongool.’ Nee, dat heb ik dus niet. ‘Ik heb die ooit gemaild!’, roep ik. Een jaar geleden. GDPR, die mail is weg. Ik zoek hem op mijn eigen telefoon. Blijk ik de achterkant gemaild te hebben. Ik moet terug naar huis rijden, die polis zoeken, terwijl ik in de auto denk: god, heb ik dat toch nog niet weggesmeten??? Enfin, als ik iets goed gedaan heb dit jaar is dat ik een stapel papieren bijhoud en dat die polis daar nog tussen zat. Goed hè!
 • We gaan terug koken, dat is leuk. Wie mij volgt op tha gram zag al dat ik pannenkoeken bakte op een donderdagavond. Wie mij volgt zag niet dat mijn mixer begon te roken. IK WEET NIET WAAROM. Ik maakte deeg: ik plof bloem, eieren en melk in een pot. De batterijen van mijn weegschaal zijn leeg, en die batterij is zo’n schijf, dus de conclusie is dat ik geen weegschaal heb. Ik schatte de bloem dus ergens op 250 gram, ik plofte, en ik mixte gretig met de mixer die ik al zo’n jaar niet meer gebruikt heb. En toen rook ik iets. Ik dacht: heb ik de mixer vorig jaar niet goed afgewassen ofzo, ma eih Kelly? Maar (gelukkig) besefte ik snel: dit is chemisch. Dit ruikt naar lessen natuurwetenschappen waar de school gaat ontploffen. Dus ik trok mijn stopcontact uit en trok mijn mixer en dat opzetstuk uit elkaar en zag dat mijn mixer al vrolijk aan het roken en aan het verbranden was. Of dat dat aan mij ligt of aan het feit dat die mixer van de Aldi komt, dat weet ik niet.
 • Als afsluiter ging ik nog eens romige pasta maken. Ik had mijn champignons gesneden en gebakken, dus ik kapte zure room in mijn pan. (Wie opmerkzaam is, merkt dat ik geen voorzichtige kok ben. Ik doe namelijk aan ploffen en aan kappen, en ook aan kuisen want alles belandt altijd op de grond. Tot nu toe nog geen vingers, dat vind ik wel opmerkelijk want ik heb hier eens geschreven dat ik voorspel ooit in het ziekenhuis te belanden nadat ik drie vingers heb afgesneden en er maar twee heb teruggevonden. Enfin). Toen de room in de pan gekapt was, dacht ik alleen: tiens, ik had nu toch room van het merk Delhaize gekocht en niet van Inex vandaag? Zo raar? En toen was ik mezelf eerst wat aan het gaslighten maar keek ik daarna in de frigo en zag ik ongeopende zure room van Delhaize! Toen begon het: ik keek naar het doosje Inex room en daar stond: na opening maximum drie dagen bewaren. Nu ben ik geen vieze en eet ik vrolijk chips van de grond die ik daar niet zien vallen heb, maar ik kon mij niet herinneren wanneer ik die room gekocht had. Je zou dus kunnen stellen dat er zich een probleem voordeed, want dat betekende dat er room bij mijn champigons aan het pruttelen was van ettelijke maanden oud. En toen moest ik walgen toen ik mijn champignons vol vieze oude room rook. ik moest bijna huilen. (Dat is niet waar, ik heb ermee gelachen, maar dat leek me geen passend dramatisch element binnen de tekst.)

Ik kan hieruit alleen maar conculderen dat na het lezen van deze tekst niemand nog zal willen dat ik kok van dienst ben, en dat ik dus nog zo onintelligent niet blijk te zijn.

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Lesley

  Ik ben ook echt een messy chef, tot groot ongenoegen van mijn lief. Die heeft zich ontpopt tot chefkok tegenwoordig, maar ik verdenk hem ervan dat alleen te doen zodat hij mijn gore smeerboel niet moet aanzien. En room is bij mij altijd net iets te veel, maar ik kap het hele busje dan toch maar in de saus, omdat ik inderdaad schrik heb dat dat te snel slecht wordt haha.
  Lesley onlangs geplaatst…Gezien #4My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha alleen maar voordelen toch hè! Ik vind dat een slim plan, van die room. Ik ga dat ook maar doen.

  1. kellynosmalltalk

   Ik word hier heel blij van!

 2. Tamara

  Wat een grappige verhalen! Ik ben ook zo eentje dat het vuur weleens per ongeluk liet branden helaas. Zonder pot wel. Maar toen we ooit thuis kwamen en dus nog zagen dat het gasvuur nog aan het branden was, zijn we toch maar verhuisd en hebben we nu een elektrische kookplaat. Haha, oké, het was niet de hoofdreden maar ik ben oprecht heel wat meer gerustgesteld nu.
  Ik had ook een afspraak bij de tandarts voor controle deze week maar heb die afgezegd, ik heb er lang over getwijfeld maar besliste dat ik het toch liever niet wil doen.
  Tamara onlangs geplaatst…Mijn stijl doorheen de jarenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Amai ik begrijp dat! Bij een elektrisch vuur is het nu geen gigantische ramp als je dat vergeet uit te doen hè? Of wel?
   Ja als het niet superdringend is, dan begrijp ik dat hoor. Ik vond het raar dat het mondmasker ineens af mocht maar ja, het kan niet anders :p het was bij mij nu wel al anderhalfjaar geleden want ik moest normaal in april gaan, maar toen was er ineens veel te doen rond tandartsen die duurder waren in de eerste lockdown dus ik had het ook uitgesteld.

 3. Lien

  Haha Kelly, je lompigheid wordt er toch niet beter op met jaren! Ik kan het zo al voor me zien jij die bezig bent met de verkeerde room haha!

  1. kellynosmalltalk

   Hahahaha nee! Ik ging eergisteren naar de Colruyt en ik liep al per ongeluk in het magazijn en ik vergat mijn sjakos in de kar en ik zat alweer in de auto. Het is wat.

 4. Irene

  Ik heb ook eens oude room in een pot gekapt om chocoladesaus te maken en in die room zaten schimmelbrokken. Dus ik denk dat zolang er geen schimmelbrokken in zitten, het nog wel kan :p (ik moet een beetje overgeven van het schimmeleiland in de room nu ik er aan terug denk)
  Ik moet binnenkort ook eens een afspraak maken voor een tandartscontrole maar ik ga doen alsof ik dat vergeten ben want ik heb daar ook veel schrik voor.
  Irene onlangs geplaatst…Favorietenlijstje #4My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.