10 oktober: verjaren, zwarte lijst en paraderen

10 oktober: verjaren, zwarte lijst en paraderen

Ai, oktober! De maand ging heel snel vooruit. Dat vind ik wel leuk, want we tellen af naar de lente. Over ronnie coronnie heb ik al gezaagd (ik vind het grappig hoe iedereen tegenwoordig bijnamen geeft aan corona alsof ze onze beste maat is, maar zoals frommelrommel zegt, eigenlijk is ’t een vuiloer). Please doet allemaal eens deftig zodat ik tijdens kerst een tripke naar de zon kan maken. Ik weet, dat is een onrealitisch plan, maar laat mij.

Ik blader even terug naar begin oktober. Het was werelddierendag en dat had Jane natuurlijk goed begrepen. Fuck dierendag, dacht zij, het moet hier elke dag dierendag zijn: voor minder doe ik het niet. Ze beeldt op de eerste foto ook wel de manier waarop ik om aandacht vraag uit. Mijn kat is een meme! Ik maakte ook van de uitzondering dat ze op mijn schoot lag gebruik om een foto te nemen. Jane is zo’n kat die HOOGSTENS tegen mij aan komt liggen, en het vijf keer per jaar tolereert dat ik haar op mijn schoot neem. Verder loopt ze wel de hele dag te spinnen, dus ik denk dat ze mij apprecieert. (Haar staart beweegt ook wel continu, en dat zou irritatie zijn, dus ik ben het ook niet helemaal zeker). Daarnaast maakte ik ook veggie lasagne maar ik stond gigantisch lang in de keuken (dat komt omdat ik dat niet ken, efficiëntie) en zette ik lasagne op de zwarte lijst in de keuken. Het was wel lekker, kan ik dat toch nog. Ik maakte daarna romige pasta (15 minuten werk, ik verkies zo’n dingen) en nog een ander pastarecept uit de Libelle. Ik deed ook aan spruitjes met ketchup, aan kaasplank en uit-er-aard aan frieten.

Ik vierde ook mijn verjaardag! HOER-A! Ik ging deftig en keilekker eten. Het was er wel aan te merken dat ik mijn honger had gespaard en dat het met aperitiefke en aangepaste wijnen was. HOER-A! Het smaakte zo hard, en ik kan daar zo van genieten om correct bediend te worden. Een geluk zeg dat de restaurants nog open waren toen, ’t was een nipte. Als cadeau kreeg ik ook echt zeeeer mooie laarsjes (ik had ze getipt). Het hartverscheurende probleem is dat alles dicht is en ik thuis werk, en ik mijn laarzen dus nergens kan showen. Behaaaalveeee in de supermarkt! Dus ik paradeer als een fancy mormel met hakken van 10 cm tussen het fruit en de chocolade omdat alles kan. Ze zijn donkergroen trouwens, want een foto is ook maar een foto en hoe neem je ook een foto van schoenen?

Ik ontdekte verder ook OPEENS paddenstoelen in mijn tuin en ik moest daar te hard om lachen. Op tv kijk ik Ratched en vind ik dat goed – dat lachje van Mildred op het einde van de intro is trouwens exact deze smiley: 🙂 Ik ben ook blij dat Wim Opbrouck danste op Whistle while you work en ik kijk de slimste mens en ben helemaal in awe met Delphine Lecompte. Daarnaast is mijn coronacoupe 2.0 ook al begonnen. Ik weet niet hoé ik daarin slaag, maar ik ga dus om het half jaar naar de kapper. Begin dit jaar moest het ergens in maart maar toen moesten ze sluiten en werd het mei. In november was ik weer aan de beurt, EN NU IS HET VERBODEN. Ik plan mijn kappersbezoeken dus altijd precies als kappers moeten sluiten. Ik herhaal: voor efficiëntie moet je niet bij mij zijn.

HAHAHAHAHAHA

Uiteraard was er ook mijn schrijfcursus waar ik toch het één en het ander bijleerde en waar ik vooral moést schrijven, ook al was mijn eerste gevoel meestal “maar ik weet hier toch niets bij”. Meestal deed ik daar toch mijn ding mee, dus dat versterkte mijn stijl dan ook wel wat vond ik. Mijn toetsenbord heeft vrolijk getokkeld en mijn pen heeft duchtig geschreven, van die dingen hè. Tof tof tof, ga ik nog doen. Ik volg ook mijn cursus ceremoniespreken online en dat is ook allemaal tof.

En dan, wat heb ik nog te zeggen? O ja, ik kocht een leuk bijzettafeltje in de kringloopwinkel. Het zou oorspronkelijk een naaikastje zijn, maar ja, nu is het een bijzettafel voor boeken en mijn koffietas en nog meer dingen die daar op zullen slingeren. Ik schilderde ook een ijsvogel en ik moet zeggen dat ik hem nog leuk vind. Ahja, en stad Gent vindt mij als autobestuurder minder leuk. Ik vond stad Gent met de auto hiervoor ook al niet leuk, maar nu nog veel minder. NEH.

Aan Halloween doe ik niet mee (behalve dan in Ratched want daarin verbranden ze je levend in bad, vond ik heel grappig) maar een liedje kan wel. Ah ik sloot deze maand trouwens af met the greatest switch op Stubru! #knaldrang enzo.

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Annelies

  Ik ben al van vorig jaar september niet meer naar de kapper geweest. In het voorjaar vond ik het nog niet nodig, toen kon het niet meer, toen gaf ik maar voorrang aan de mensen die het heel dringend vonden, toen kwam het er even niet van en nu had ik dus over 2 weken een afspraak, maar ja, nougabollen dus he.

  1. kellynosmalltalk

   Oeh amai dan zou mijn haar echt een nog veel onverzorgder vogelnest zijn dan dat het met momenten al is nu :p het zal voor eind 2020 of begin 2021 zijn bij jou/ons!

 2. Audrey

  Ik ben in februari voor het laatst naar de kapper geweest en mijn haar kan er nog wel even mee door. Ik zie wel wanneer ik weer ga, haha. Ik vind Jane trouwens wel een beetje ondankbaar, hoor. Doe mij maar honden die gewoon altijd hun liefde tonen, haha.
  Audrey onlangs geplaatst…De resultaten van mijn blog-enquêteMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Dat is ze! Katten, echt, ondankbare schepsels. Maar ik heb ze echt leren appreciëren, dat gespin ’s morgens is to die for. Ik ben altijd al een hondenmens geweest, maar in the end een dierenmens. MAAR JOUW 2 SNOEZELS, DAT BEGRIJP IK WEL

 3. Lien

  Wat een prachtig schilderij Kelly, een verborgen talent van jou 😉 Ik ben denk ik ook al een jaar niet meer naar de kapper geweest, de laatste keer knipte ik mijn haar weer kort en nu is het weer veel te lang… En Jane is best wel een cutie ondanks haar moeilijkere persoonlijkheid, I need more Jane spam haha

  1. kellynosmalltalk

   Maar maar maar dank u Lien! Ja ik herinner me het kort, ik ben wel benieuwd naar dat lange haar. Hopelijk met kerst hè!! Ennnn pinky promise dan krijg je Jane for real te zien, dat duurt nu al veel te lang!

   1. Lien

    Ik hoop inderdaad op kerst, ik kijk er allesinds naar uit (enkel om Jane te ontmoeten hoor, mopje je weet dat ik je wel mis)! Hopelijk steekt corona er geen stokje voor…

    1. kellynosmalltalk

     Haha anders altijd welkom hè! 😀 we zullen zien, als mama twee knuffelcontacten neemt en ik twee dan zijn we er 😉

 4. Lesley

  Ik vind Ratched qua verhaal toch minder goed dan ik uiteindelijk gedacht had. Ik ga het wel afkijken, maar het is soms een beetje een opgave (ondanks dat het wel heel goed gemaakt is en een plezier om naar te kijken). En I loooooove Delphine Lecompte haha! Ik zei dat onlangs nog tegen mijn buurmeisjes en die vonden haar allebei stom en ik dacht echt watttt. PS: Schoon laarzen!
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #24My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja ga ik mee akkoord! Ik vond het soms ook wat te veel, maar ik vond Charlottes verhaallijn (als je daar al zit) wel keigoed. En dank u!!

 5. Shirley

  Mijn nieuwe schoenen hebben hetzelfde probleem, maar niet zulke hoge hakken. Jouw laarzen zijn heel mooi! En zo blijven ze dat vast ook nog even… Ik zou in jouw geval toch maar van de tondeuse afblijven. Je haar ziet er mooi uit, maar ik zou het zelf best irritant vinden als mijn haar niet meer goed zit. (Vaak is daar voor anderen niets van te zien, maar vóelt het gewoon niet meer ok, haha)
  Shirley onlangs geplaatst…Oktober | FlardenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Dank je, benieuwd naar de jouwe! Ik las dat je ze filmde maar ik heb ze niet zien passeren. Van de tondeuse blijf ik af, zonder haar zou ik er (en dit is geen grap) 14 jaar uitzien, en niemand wil terug 14 zijn. En ja dat klopt wat je zegt, dat is hetzelfde met vettig haar. Dat voel je zelf vaak eerder dan dat een ander het ziet (enfin, dat hoop je toch ook ofzo)

 6. Irene

  Ik ben in december vorig jaar voor ’t laatst naar de kapper geweest maar ‘k had ook wel als doel dit jaar om mijn haar te laten groeien dus ’t is nu niet zo raar dat ik niet geweest ben (al heb ik wel héél veel gesplitste punten). Ik vond Delphine eerst echt mega raar maar ik moest altijd zo om haar lachen dat ik haar nu raar maar ook super tof vind!
  Irene onlangs geplaatst…7 dingen waar ik van oplaadMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.