AAN AL WIE MIJN BLOG LEEST, IK HEB GROOT NIEUWS!!!

AAN AL WIE MIJN BLOG LEEST, IK HEB GROOT NIEUWS!!!

Maar dus echt, ik meen het, nieuws van het grote kaliber. Als mijn nieuws een vis zou zijn die je kon vangen dan was het zo’n grote met lange tanden met een lampje bovenaan zijn hoofd. (Kwestie van allemaal wat beeldender te maken, ik zou nooit een vis vangen. Dat is voor mannen op bepaalde apps beginnend met een T, daar is al een niche voor).

Wie mij volgt op de socials zag misschien al dat ik mijn verjaardag vierde en dat ik dat deed met lekker eten, heel lekker eten. Ik werd 26! Oud, ’t zal wel zijn, 10 jaar geleden dacht ik dat ik er onderhand wel volwassen zou uitzien en getrouwd zou zijn. Nu, ik ben niet getrouwd, dat weten wij allemaal, en wie nu dacht dat het grote nieuws was dat ik mijn verjaardag vierde: fout en wie dan denkt dat ik ga trouwen: meer dan fout. Het heeft wel met trouwen te maken. HUH?

Ben ik wat drama aan het creëren? Zijn jullie al benieuwd?? Hoezo het is met trouwen en Kelly gaat niet zelf trouwen? Gaat ze huwelijken verpesten?

Organiseren? (nee toch, ik organiseer mijn eigen leven nog niet)

… Ik ga spreken op huwelijken! Op ceremonies! Op elk sleutelmoment in je leven waarvan je denkt: hierbij organiseer ik graag een ceremonie en ik wil dat Kelly komt spreken. Dus ook als je iets, iemand wil herdenken. Bij een afscheid, bij verdriet.

Ik word ceremoniespreker! Enfin, binnenkort. In bijberoep. Met heel veel plezier. Het is nog met opleiding nu, maar ik wou het jullie al graag meegeven.

Het gaat bij ceremoniespreken niet enkel om het vertellen maar voor een groot stuk ook om luisteren en om schrijven. Ik vind het zo interessant dat mensen een persoonlijk verhaal te vertellen hebben, in welke context dat ook mag zijn. Als je daar dan woorden aan kan geven, als door de juiste woorden een verhaal tot leven kan komen en mensen zich daarin kunnen herkennen – dan zal ik dat, denk ik, heel fijn vinden. Ik vind het natuurlijk ook gewoon leuk omdat het met schrijven is en we all know dat dat is wat ik het liefste doe, en ik kan niet beloven dat ik geen woordgrapjes verstop in huwelijksceremonies.

In 2021, wanneer corona vertrokken is (dat denken we nog allemaal heel vrolijk!) en Kelly in de plaats komt aanwaaien, dan kunnen jullie met z’n allen vrolijk trouwen. Met mij erbij. Ik doorkruis het hele land en verder voor jullie. Ik zou aanraden om zelf nog even te wachten met overlijden, maar elke andere ceremonie vertel ik met plezier. Ik laat weten wanneer jullie mij wildenthousiast kunnen boeken!

DAARNAAST! IS HET NOG NIET GEDAAN! Het nieuws blijft komen, hou jullie vast. Nee, het is niet echt nieuws maar een mededeling voor al wie nog wakker is. Wie een ravisant geheugen heeft, weet misschien nog dat ik ooit gezegd heb dat ik een schrijfcursus ging volgen. Wel, die is nu bezig. Ik schrijf keiveel fictie en ik vind het natuurlijk fantastisch. Nu staan die kortverhalen op mijn laptop te schimmelen tussen screenshots van mijn kat en van het bovenstaande coronavirus. Daar is een mens misschien niet veel mee, dus ik dacht: ik post die op nosmalltalk voor de 5,5 geïnteresseerden!
En, belangrijker, het zullen vier verhalen zijn en na publicatie van ze allemaal kunnen jullie stemmen welk verhaal jullie het interessants vinden om verder uit te werken en dan zal ik dat ook gewoon doen. (Ik weet niet hoe ik dat stemmen ga doen maar then again ik ben niet echt van het nadenken).

Zeer veel groetjes van jullie allerbeminde Kelly
(dit is onnodig officieel)

Dit bericht heeft 18 reacties.

 1. Shirley

  Wauw, wat een tof nieuws! En hoe leuk dat je gaat spreken op allerlei evenementen. Waar volg je je schrijfcursus? Ik was er laatst ook naar aan het kijken. Ik schrijf veel voor mijn werk (een bekende plek met de laagste prijzen ;-)) maar ik zou mezelf ook wel weer eens wat creatiever en buiten mijn comfort zone willen uitdagen. Je kan vast wel een plugin downloaden voor een poll waarin we kunnen stemmen. Of je embed een poll van een andere website. Komt goed, leuk!
  Shirley onlangs geplaatst…September | Brugge en De KempenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja vond ik ook haha! Ik volg de cursus bij Wisper in Gent, daar deed ik ook mijn tekencursus deze zomer (❤️). Ik vind de cursussen daar echt professioneel en leuk ook gewoon, ze zitten ook in Leuven als dat wat makkelijker mocht zijn. En ze doen ook online dingen met corona. En anders valt er in Antwerpen ook wel wat te vinden haha, zou je goed doen!

   1. Shirley

    Thanks voor de tip! Ik heb inderdaad ook bij Wisper gekeken. Mijn voorkeurslocatie was al vol, maar ik heb me wel ingeschreven voor de nieuwsbrief. Wie weet zit er volgende keer iets leuks bij.
    Shirley onlangs geplaatst…September | Brugge en De KempenMy Profile

 2. Maar zo tof! Jammer dat ik al getrouwd ben, misschien dat we speciaal voor jou onze geloften nog eens kunnen hernieuwen ofzo 😉

  1. kellynosmalltalk

   Ja dat kan!!! Toevallig gisteren nog geleerd over verschillende type ceremonies en een scheiding gezien dus hernieuwen zit er ZEKER in

 3. Oooh nu ben ik echt ontzettend benieuwd naar jouw fictie. Ik houd echt zo enorm van jouw schrijfstijl, dus dat kan niet anders dan leuk zijn. Veel succes met je nieuwe bijbaan! <3

  1. kellynosmalltalk

   Ahhh vind ik altijd KEILEUK om te horen, echt waar! Ik publiceer er binnenkort eentje. En dank je wel!

 4. Irene

  Awel Kelly, als ik ga trouwen (enfin, ik ga sowieso trouwen, de vraag is eerder wanneer) dan stuur ik u een mail! 😀 En kom maar op met die verhalen, ik vond je vorige ook super tof dus ik ben mega benieuwd!
  (Zijn er ook ceremonies voor scheidingen of versta ik dat fout wat hierboven ergens staat? :p)
  Irene onlangs geplaatst…Dansen op de dijkMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   JAAA amai ik zou kei vereerd zijn om het verhaal van David en jij te schrijven/vertellen!

   En ja haha tegenwoordig wordt een scheiding ook al eens “gevierd”, wel redelijk een UK/USA dingetje maar zoals met die gender reveals zou dat wel eens naar hier kunnen komen ook. Pas op, bij de video die ik gezien had was het wel op een serene manier om het huwelijk zo wat af te sluiten voor beide partijen en dan kan ik er wel inkomen. Wilde party’s daarbij vind ik vreemder :p

 5. Lien

  Wat leuk Kelly! Als ik ooit mocht trouwen dan 1) ben je zeker uitgenodigd en 2) mag je spreken en laat je maar gaan, ik ben nu al benieuwd naar wat je te zeggen hebt haha (maar eerst dat lief nog hé…)

  1. kellynosmalltalk

   Merci Lien! 😀 dat ga ik zeker onthouden haha, ooit komt die trouw er zeker! 😉

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik laat de clichés er sowieso uit 😀 en joepie!!

 6. Lesley

  Hoe tof!!!! Ik wil u als ceremoniespreker hahaha (dan moet ik wel eerst trouwen en dan pas een hondje nemen, want anders ben je zeker afgeleid maar dat komt snor).

  1. kellynosmalltalk

   Jaaaa tof!!! Maar hahaha je brengt mij wel keihard op ideeën: ik breid daar gewoon een hondenoppas aan, ik spreek eerst en dan pas ik op de hond (win-win hè)

   1. Lesley

    Dan moet je ook al niet aan de smalltalk met alle andere genodigden, win-win-winnn.
    Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #23My Profile

 7. Leen

  Haha wat spannend allemaal!
  Wij hadden voor onze trouwceremonie ook iemand ingehuurd (want niet voor de kerk) en die heeft dat allemaal geweldig goed gedaan. Grote fan dus van het concept, want zoveel beter dan ne saaie pastoor! (Al heb ik ergens een lichtjes klein beetje spijt dat ik niet voor de kerk ben getrouwd, maar wat niet is, kan altijd nog komen.)
  Leen onlangs geplaatst…Over leuke dingen om deze kortere dagen te doenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Oh, zo leuk! Waarom die spijt dat je niet voor de kerk bent getrouwd? Anyway, wij zijn (te bespreken met de kerk uiteraard ;)) ook in te huren daar, dus wat niet is kan inderdaad nog komen!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.