Everything is possible, behalve life quotes

Ik had eens een idee! Ik weet nog dat ik deze blog startte en zei dat dat onder andere was in het kader van “follow your dreams en meer van die zweverige quotes die mensen boven hun bed hangen”. Ik hou dus niet van life quotes. Je moet niet live laugh love boven je bed hangen, dat is een regel, eigenlijk net zoals je ook niet zo’n sticker hangt dat Jules meerijdt in de auto. Een andere regel is: ik judge graag, en dan mogen jullie mij ook judgen. De laatste regel is dat ik altijd voorrang heb als je zo’n sticker hebt dat je kind meerijdt (ik heb daar ook niet voor gekozen, dat is artikel 13.5 in het wetboek).

Het idee is dat ik life quotes and inspirational sayings ga ontkrachten. Ze slaan nergens op! Ze geven je een tijdelijk goed gevoel: oké, daar moet ik naar leven en dan komt alles goed. Het is alleen onhaalbaar, abstract en cliché, en dat wil niemand in zijn leven. Namasté. (En wat betekent dat nu echt hè?).

Ik schakelde good old Pinterest in voor wat “life quotes”. Ik vraag, ik draai. Zoiets. Of zo.

“Everything happens for a reason”

Ik word hier een beetje triest van. Natuurlijk gebeurt niet alles voor een reden, dat zou betekenen dat oneerlijke, onrechtvaardige dingen ook met een reden gebeuren. Ik kan je verzekeren dat het niet rechtvaardig is dat mijn plant doodging en dat die niet dacht: “alles gebeurt met een reden gasten, ik ga efkes dood om Kelly een les te leren!” Los van het feit dat ik wél in toeval geloof, vind ik dit één van de idiootste life quotes. Zeg ze nooit meer. Verban wie ze wel zegt naar de brandstapel.

“Life is a gift. Wake up everyday and realize that”

Het leven suckt soms en dan vooral ‘s morgens als je wekker gaat, het nog donker is buiten en je adem ruikt naar dode mollen. Het is perfect verstaanbaar dat je het leven dan niet apprecieert. Of die hele dag niet, of langer. Als je denkt dat elke dag eruitziet als een dode mol, dan lijkt me dat minder aangenaam. Dat kan ook persoonlijk zijn, ik heb het gewoon meer voor levende mollen. Ieder zijn ding, zie je! (behalve autostickers!!!).

Everything is possible when you believe in yourself”

Ik geloof dat ik de lotto kan winnen. Geloven dat ik daarin doe jongens, echt, naast het Christendom en het Boeddhisme en de Islam en nog wat dingen is er ook “Kelly wint de Lotto” maar tot op heden is het nog niet gebeurd. Ik denk dat dat niet aan mij ligt, maar aan die quote. Ben ik verkeerd? Kan ik alsnog de Lotto winnen door heel hard in mezelf te geloven? Vertel het mij!

“If you can’t be kind, be quiet”

Als mensen middenvaksrijden, start dan gerust een portie verkeersagressie. Knipper met die lichten! Haal demonstratief in en ga naar het rechtervak terwijl je veel gebaren maakt in je achteruitkijkspiegel!
Als je onrechtvaardig behandeld wordt, dan hoef je niet stil te zijn. Belazerd worden door middenvakersrijders hoort daarbij. Veel andere dingen ook.

Also: ik vind elke quote in de derde persoon vervelend. Altijd she. “She turned her dreams into plans”, dat genre. She she she, who is she? HA?

Enfin, hebben jullie van die naar de hel ermee quotes? Dat moet haast wel!

8 Reacties

 1. oktober 11, 2020 / 10:58 am

  Leuk gedaan en je hebt helemaal gelijk. Alhoewel ik sommige quotes wel mooi vind. Zo kreeg ik van mijn psycholoog de tekst ‘ik weet dat je je heel lang zo hebt beschermd, maar misschien is het eindelijk veilig genoeg om het gevoel te voelen’, die hangt wel boven mijn bed, haha.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Body positivity: 4 tips om meer van je lichaam te houdenMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   oktober 16, 2020 / 4:38 pm

   Altijd! Quotes kunnen mooi zijn, zeker!

 2. oktober 11, 2020 / 11:56 am

  Hahaha ik vind Jules ne goeie naam en zie al helemaal ‘Jules in den otto’ op mijn auto plakken (alé niet echt, maar toch). En ik koop op de luchthaven altijd een kraslotje en ik geloof dan ook zot hard dat ik miljonair word, maar helaas pindakaas het gebeurt maar niet. Ach ja, everything happens for a reason zeker hehe. Verder krijg ik het op mijn heupen van ‘Good vibes’, rot op met je good vibes.
  Lesley onlangs geplaatst…Hey herfstdip, how you doin’?My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   oktober 16, 2020 / 4:37 pm

   JULES IN DEN OTTO! (ik vind het ook wel een mooie naam, ik had beter een marginale naam genomen)

   Wel een cool idee hè om dat op de luchthaven te kopen! En echt good vibes en dan vaak nog met die hashtag ook

 3. oktober 12, 2020 / 7:29 am

  Haha, zo herkenbaar dit! Ik heb ook echt een hekel aan de meeste van dit soort quotes. Mijn vriend en ik ergeren ons in het bijzonder aan mensen die zo’n “In dit huis…”-blabla-lijstje op hun muur of op een bordje hebben. Ik zag ze ook al voor kliko’s en caravans. Horror.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   oktober 16, 2020 / 4:39 pm

   Haha verschrikkelijk ja! Kliko dat kende ik niet, dat is iets heel Nederlands. Ik heb het gegoogeld. WAT ZETTEN MENSEN DAAR NU WEER OP?

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   oktober 16, 2020 / 4:40 pm

   Hahaha dat mag helemaal! Ik vind het alleen een beetje melig, en dan moet ik met mijn ogen draaien. Ik kan het ook inwendig, dat zijn allemaal heel veel voordelen die uit het leven te halen zijn! Gewoon doorgaan met die quotes dus (ze alleen niet op de auto plakken tenzij je de Kelly-heeft-voorrangregel in acht houdt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.