Je bekijkt nu Everything is possible, behalve life quotes

Everything is possible, behalve life quotes

Ik had eens een idee! Ik weet nog dat ik deze blog startte en zei dat dat onder andere was in het kader van “follow your dreams en meer van die zweverige quotes die mensen boven hun bed hangen”. Ik hou dus niet van life quotes. Je moet niet live laugh love boven je bed hangen, dat is een regel, eigenlijk net zoals je ook niet zo’n sticker hangt dat Jules meerijdt in de auto. Een andere regel is: ik judge graag, en dan mogen jullie mij ook judgen. De laatste regel is dat ik altijd voorrang heb als je zo’n sticker hebt dat je kind meerijdt (ik heb daar ook niet voor gekozen, dat is artikel 13.5 in het wetboek).

Het idee is dat ik life quotes and inspirational sayings ga ontkrachten. Ze slaan nergens op! Ze geven je een tijdelijk goed gevoel: oké, daar moet ik naar leven en dan komt alles goed. Het is alleen onhaalbaar, abstract en cliché, en dat wil niemand in zijn leven. Namasté. (En wat betekent dat nu echt hè?).

Ik schakelde good old Pinterest in voor wat “life quotes”. Ik vraag, ik draai. Zoiets. Of zo.

“Everything happens for a reason”

Ik word hier een beetje triest van. Natuurlijk gebeurt niet alles voor een reden, dat zou betekenen dat oneerlijke, onrechtvaardige dingen ook met een reden gebeuren. Ik kan je verzekeren dat het niet rechtvaardig is dat mijn plant doodging en dat die niet dacht: “alles gebeurt met een reden gasten, ik ga efkes dood om Kelly een les te leren!” Los van het feit dat ik wél in toeval geloof, vind ik dit één van de idiootste life quotes. Zeg ze nooit meer. Verban wie ze wel zegt naar de brandstapel.

“Life is a gift. Wake up everyday and realize that”

Het leven suckt soms en dan vooral ‘s morgens als je wekker gaat, het nog donker is buiten en je adem ruikt naar dode mollen. Het is perfect verstaanbaar dat je het leven dan niet apprecieert. Of die hele dag niet, of langer. Als je denkt dat elke dag eruitziet als een dode mol, dan lijkt me dat minder aangenaam. Dat kan ook persoonlijk zijn, ik heb het gewoon meer voor levende mollen. Ieder zijn ding, zie je! (behalve autostickers!!!).

Everything is possible when you believe in yourself”

Ik geloof dat ik de lotto kan winnen. Geloven dat ik daarin doe jongens, echt, naast het Christendom en het Boeddhisme en de Islam en nog wat dingen is er ook “Kelly wint de Lotto” maar tot op heden is het nog niet gebeurd. Ik denk dat dat niet aan mij ligt, maar aan die quote. Ben ik verkeerd? Kan ik alsnog de Lotto winnen door heel hard in mezelf te geloven? Vertel het mij!

“If you can’t be kind, be quiet”

Als mensen middenvaksrijden, start dan gerust een portie verkeersagressie. Knipper met die lichten! Haal demonstratief in en ga naar het rechtervak terwijl je veel gebaren maakt in je achteruitkijkspiegel!
Als je onrechtvaardig behandeld wordt, dan hoef je niet stil te zijn. Belazerd worden door middenvakersrijders hoort daarbij. Veel andere dingen ook.

Also: ik vind elke quote in de derde persoon vervelend. Altijd she. “She turned her dreams into plans”, dat genre. She she she, who is she? HA?

Enfin, hebben jullie van die naar de hel ermee quotes? Dat moet haast wel!

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Leuk gedaan en je hebt helemaal gelijk. Alhoewel ik sommige quotes wel mooi vind. Zo kreeg ik van mijn psycholoog de tekst ‘ik weet dat je je heel lang zo hebt beschermd, maar misschien is het eindelijk veilig genoeg om het gevoel te voelen’, die hangt wel boven mijn bed, haha.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Body positivity: 4 tips om meer van je lichaam te houdenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Altijd! Quotes kunnen mooi zijn, zeker!

 2. Lesley

  Hahaha ik vind Jules ne goeie naam en zie al helemaal ‘Jules in den otto’ op mijn auto plakken (alé niet echt, maar toch). En ik koop op de luchthaven altijd een kraslotje en ik geloof dan ook zot hard dat ik miljonair word, maar helaas pindakaas het gebeurt maar niet. Ach ja, everything happens for a reason zeker hehe. Verder krijg ik het op mijn heupen van ‘Good vibes’, rot op met je good vibes.
  Lesley onlangs geplaatst…Hey herfstdip, how you doin’?My Profile

  1. kellynosmalltalk

   JULES IN DEN OTTO! (ik vind het ook wel een mooie naam, ik had beter een marginale naam genomen)

   Wel een cool idee hè om dat op de luchthaven te kopen! En echt good vibes en dan vaak nog met die hashtag ook

 3. Audrey

  Haha, zo herkenbaar dit! Ik heb ook echt een hekel aan de meeste van dit soort quotes. Mijn vriend en ik ergeren ons in het bijzonder aan mensen die zo’n “In dit huis…”-blabla-lijstje op hun muur of op een bordje hebben. Ik zag ze ook al voor kliko’s en caravans. Horror.

  1. kellynosmalltalk

   Haha verschrikkelijk ja! Kliko dat kende ik niet, dat is iets heel Nederlands. Ik heb het gegoogeld. WAT ZETTEN MENSEN DAAR NU WEER OP?

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha dat mag helemaal! Ik vind het alleen een beetje melig, en dan moet ik met mijn ogen draaien. Ik kan het ook inwendig, dat zijn allemaal heel veel voordelen die uit het leven te halen zijn! Gewoon doorgaan met die quotes dus (ze alleen niet op de auto plakken tenzij je de Kelly-heeft-voorrangregel in acht houdt)

 4. Hannelore

  ‘What doesn’t kill you makes you stronger’. Ik kan een hele resem dingen bedenken die mensen overleven, maar waar ze in plaats van sterker zwaar getraumatiseerd uit komen.

  1. kellynosmalltalk

   ZEER ZEKER WAAR!!!

 5. Leen

  Ik geloof écht dat alles om een reden gebeurt. Tenminste toch de eerste 33 jaar van mijn leven. Bijvoorbeeld dat ik op het nippertje toch meeging op wat uiteindelijk mijn laatste werkvakantie met Intersoc zou blijken, want eigenlijk mocht ik niet van mijn ouders die een beetje boos/teleurgesteld waren dat ik ging stoppen met mijn studies en ipv te gaan werken dan maar gratis op een ander ging werken, die dingen, dus ik overwoog het af te zeggen en een job te gaan zoeken maar kijk, ik ging mee en ik ontmoette er dus mijn toekomstige echtgenoot, het lief.
  En dat zijn dan grote dingen he, maar ook kleine dingetjes: dat een plant doodgaat, is goed omdat je dan een andere en misschien wel nog toffere kan kopen! 😀 Je kunt dat dus draaien en zo positief maken als je zelf wil. Alles.
  Of dat dacht ik toch. Ik ben er nog niet achter waarom mensen doodziek worden en misschien wel nooit meer genezen – what good gaat daar uit komen voor mij, voor de persoon in kwestie?
  Maar dus, die quote hangt voor mij fel samen met mijn levensvisie want ik geloof wel ergens in het lot of iets dat mij stuurt, en dat stelt mij gerust. In dezelfde lijn ligt ‘alles komt goed’ en daar heb ik ook lang in geloofd maar nu weet ik dat zo efkes niet meer en heb ik er maar ‘ooit’ aan toegevoegd want ooit komt alles altijd goed, niet per se voor u maar dan toch voor een ander, juist?
  (en amai sorry voor de lange reactie!)
  Leen onlangs geplaatst…Gouden randjes #38My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha lange reacties zijn de leukste! 😀

   Ik vind dat je zeker mag geloven dat alles met een reden gebeurt – ik vind jouw verhaal daar ook heel mooi in. Akkoord ook hoe je dat mooi kan verdraaien in de kleine dingen en hoe je daar zo het positieve in kan zien. Ik denk alleen niet dat je dat op ieders leven kan toepassen: inderdaad op mensen die ziek worden bijvoorbeeld, maar toepasbaar op veel verhalen vind ik. Mocht in mijn leven alles met een reden gebeurd zijn dan zou ik dat fucked up vinden, ook al kan ik daar ook positieve dingen uit halen.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.