Je bekijkt nu 09 september: tanken voor gevorderden en verdrinken in melancholie

09 september: tanken voor gevorderden en verdrinken in melancholie

Ik mag weer een broek aandoen! Dat is eigenlijk zeer triestig. Voor wie in vraagtekens denkt: om de herfst te ontkennen had ik besloten om de hele maand september nog geen broeken aan te doen – en dus wel mijn rokken en kleedjes, want ze zijn heel mooi.

Goed! September is standaard de maand van de melancholie. Is het al om acht uur donker? Maar huuuh waar is de tijd dat het pas om tien uur begon te schemeren en waarom word ik niet wakker van zonlicht? Ik loop niet constant op blote voeten? Ik ben er stilaan wel over, ik heb al eens een kaars aangestoken.

We hadden in september alleszins wel een praaaachtige nazomer, waar ik van profiteerde door elke mogelijke minuut buiten door te brengen. Ik ging twee keer naar zee om daar in mijn bikini te gaan liggen en ging nog in het water, want dat moet eigenlijk aan zee, maar het water was zo koud en dat begrijp ik niet want het is toch september, het heeft de hele zomer de kans gehad om op te warmen tot een temperatuur van makkelijk dertig graden? Helaas, om een kind te citeren dat naast ons uit het water kwam: ‘mijn ballen gaan eraf vallen van de kou’. Daarna liep zijn zus in de zee alsof er niets aan de hand was en ging hij mee. En toen ging ik ook onder water want ja, ik ben nogal competitief ingesteld. Ook met onbekende kinderen, uiteraard. ALLES IS EEN COMPETITIE.

Ik deed ook nog van je zomerbar aan het water en van je restaurantje waar er buiten moest gezeten worden met koude benen. ‘Er is ook plaats binnen!’ Geen sprake van! Het is september!
Ik maakte kuilen in het gras met mijn hakken en stapte daardoor als een emoe, maar ik maakte wel een foto van een grote vogel aan het water. Ik ben er nog niet aan uit welke vogel net, maar ik ontdekte prompt dat ik later als ik oud ben vogelaarster word en door verrekijkers vogelgedrag zal bestuderen. Ik moet alleen nog oud worden, ik ben er af en toe van overtuigd dat ik een tragische dood zal sterven. Dat terzijde.

Zijn er verder lezers die zich afvragen hoe het met die monsterkat van mij is? Nee? Ik ga er toch iets van zeggen. Ze is nog steeds even leuk! Kijk, aandoenlijk toch. Ze ziet er zeer approachable uit, net ik.

Dat is trouwens geen leugen want er kwam hier een wasmachine toe van Coolblue en een week later kreeg ik een kaartje in de brievenbus.

Ik voelde al mij verheven boven al het onvriendelijk menselijk ongedierte, maar blijkt dat Coolblue nogal vaak kaartjes verstuurt. Kaartje nog steeds leuk, ik iets minder speciaal. Nu, ik heb op deze blog altijd al verkondigd dat ik niet speciaal ben en jij nog minder. Geen verrassingen eigenlijk.

Ik zei hier ook ooit al dat een vriendin meedoet aan Miss België dus ik ging bij de provinciale verkiezingen supporteren voor haar. Ik tjolde naar De Panne maar was thuis vergeten tanken en dat ontdekte ik zo halverwege met minder dan een kwartje tank – dat heb je dan altijd voor met mij. Op tijd vertrekken als unicum in mijn leven, vergeten tanken. Oké, dan maar duur tanken langs de autosnelweg, kies ik in alle haast de verkeerde kant van de pomp – je weet wel, mijn dieseltank zit rechts en de pomp stond links van mij. Ik zweer het: dat is mij nog nooit overkomen. Ik voelde mij heel stom en ik had mijn zonnebril op mijn kop terwijl het regende, had hoge hakken aan met een kleedje, dus ik leek een levend stereotype. Anyway ik verzette de auto (al dan niet met mijn voet onnodig hard op de gas, I loooove theatraal gedoe) en wil tanken, maar er komt niets uit die pomp. Ik kijk kwaad (en ik kan dat goed, kwaad kijken) naar de cijfertjes die moeten verspringen maar nope, geen reactie. Ik geef mijn bankkaart nog eens in, controleer het pompnummer, allemaal oké. NIETS. Pomp leeg zeker, bende amateurs, dus ik rijd (al dan niet met piepende banden) naar de volgende pomp. Bankkaart opnieuw in, ander pompnummer. NOG EENS NIETS. Ik wil naar die winkel lopen om mijn beklag te doen maar dat lelijk mondmasker moet nog aan dus ik haal dat uit die auto (al dan niet met hard dichtslaande deuren!) en DE DEUREN VAN DE WINKEL GAAN NIET OPEN. Andere mensen willen ook binnen maar de schuifdeur blijft dicht, muurvast. Ik kan zo’n dingen niet begrijpen – Coolblue bewijst dat ik een lieve ben maar er zijn grenzen hè – dus ik tik tik tik boos weg op mijn hoge hakken en rijd in goede hoop verder, met hopelijk een stop in een ander tankstation. Die vond ik, trouwens, maar het was XL Diesel dus in plaats van geen cijfertjes zag ik nu te veel cijfertjes op de tank. Dat was het verhaal van de tankstations, nu over naar Miss België: mijn vriendin deed het keigoed! She owned it, deed mij de spelfouten ontzien die het bestuur maakte maar ze ging niet door. Dat vind ik natuurlijk absolute onkunde, mijn mond viel daarvan open. Shock shock shock maar het zij zo.

Dan heb ik ook te melden dat ik nieuwe posters bestelde om boven mijn bed te showen zodat ik de illusie kan creëren in een museum te leven of kunstkenner te zijn (ik weet echt niet waarover ik het heb) en dat ik wat lijntekeningen maakte.

En dan moest ik even denken aan het nummer van de maand maar omdat ik nogal melancholisch was (naar wat dan toch hè? DE ZOMER) kies ik voor Aan de oevers van de tijd van Spinvis. Dat nummer ademt nogal wat melancholie. Ga liggen en geniet, zou ik zeggen.

Hoe was jullie september? Klaar voor oktober alias de maand waar ik jarig ben????

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Shirley

  September heeft ons getrakteerd op fijne nazomerdagen. Ik heb nooit een kaartje gehad van Coolblue, je bent dus toch speciaal! Ik ben klaar voor je verjaardag en oktober neem ik dan gewoon voor lief.
  Shirley onlangs geplaatst…September | Brugge en De KempenMy Profile

 2. Irene

  Ik heb ook nooit een kaartje gekregen van Coolblue! Wat jij had aan dat tankstation is waar ik altijd bang voor ben :p en dan vooral dat ik zelf de oorzaak ben en te stom ben om het door te hebben en dat andere tankers dan denken dat ik zo’n dom vrouwtje ben. Gelukkig moet ik eigenlijk bijna nooit tanken.
  Irene onlangs geplaatst…Als je bevalling niet gaat zoals je had gehooptMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja! Echt dat, er stond daar zo’n camionchauffeur te roken en die dacht er ook niet aan om te vragen wat er mis was – die dacht allicht enkel dat ik een pretwijf was die niet kon tanken. WAT IK NIET WAS

 3. Lesley

  Zo schoon die lijntekeningen! En hahaha de horror, dat tankverhaal! Daarom laat ik mijn lief dus altijd tanken, like the independent woman I am hehe.
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #21My Profile

  1. kellynosmalltalk

   hahaha grappig dit!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.