Als ik een politieke partij zou oprichten: deel twee

Er schijnt iets aan de hand te zijn met onze Belgische politiek. Ik weet verder niet wat, behalve dat Antonio Vivaldi er iets mee te maken heeft. Niet waar, zeg je? Geen componisten in het spel? Ja, ik zei toch al dat ik er niets van weet.

Bij de recentste nationale veiligheidsraad leek het al helemaal nergens op. “Ja, weet u beste Belgen, er is een virus, wilt u dus even opletten en flink de handjes wassen. Verder weten wij het ook niet meer hè zeg”.
Met al die Tom Van Griekenlikkers in België lijkt mij dat enigszins verontrustend. Anyway, ik doe niet aan politiek correct en ook niet aan politiek, maar wel fictief.

Goed! Punt nummer één!

Ik weet het niet maar het lijkt alsof we allemaal een beetje schrik hebben voor de donkere dagen en TOEDOEM cooorooooonaaa? (je moet je voorstellen dat ik het fluister in een horrorstem).
Als ik het land zou regeren (wie heeft het eigenlijk nog over een politieke partij hè) dan zou ik elke avond via luidsprekers dramatische meezingers laten afspelen. Die luidsprekers zijn nog te installeren, maar ik kan me voorstellen dat de Belg daar graag zijn belastinggeld aan geeft. Want we geven allen graag ons geld aan IT’S ALL COMING BACK TO ME NOOOW toch? Niets dat Céline Dion niet kan, alle Belgen verenigd! Je hart uitschreeuwen met een dramatisch nummer en dan de wetenschap dat iedereen dat nummer hoort op hetzelfde moment: next level tous ensemble. En je mag schreeuwen op straat, in je huiskamer, overal! Elke avond kan je trouwens stemmen, via the socials en oude mensen mogen ook meedoen via ’t nieuws (gratis) zodat pakt Jacques Brel ook eens mag meedoen (ik zou stemmen!!!). En stel je voor, j’aime j’aime la vieee!

Canadian Yes GIF by Kyle - Find & Share on GIPHY

Punt twee: weet iemand waarom wij geen gratis frieten krijgen op 21 juli? Ik ook niet eigenlijk.

Punt drie: dat er nog aan broodfok wordt gedaan, dat kan mijn hoofd niet begrijpen. Ik pak die fuckers allemaal op en ik steek ze in de gevangenis en ik zeg tegen de cipiers dat er geen sympathie wordt opgebracht voor hen. Ja maar, ik ken dat. Broodfok valt in de zware categorie, want 0 empathie.

Punt vier: er worden geen bossen meer gekapt voor woningen of andere menselijke doeleinden. Ik begrijp niet hoe moeilijk dat kan zijn? Je plant een boom in plaats van er één te kappen. (Los van de biodiversiteit enzo, ik ben geen achterlijke. Behalve soms).

Punt vijf: ik schreef deze zomer dat autokeuringen veel te duur zijn. Dat klopt, dat is nog steeds een regelrechte schande. 50 euro om je auto door elkaar te laten schudden? 300 euro belastingen om op attractiewegen te rijden en in de file te staan? Ik begrijp het ook niet.

Punt zes: er worden te weinig gedichten gelezen. Mijn partij organiseert acties waarbij Remco Campert ’s nachts op de straten verschijnt. Niet Remco zelf, die mens moet rusten, maar zijn poëzie. Geen mens die daar ongelukkig van wordt.

Aanvulling punt 1: jullie nummersuggesties zijn trouwens al toegestaan, niettegestaande dat j’aime la vie één van de beste nummers ooit is. Ik stel ook al voor dat we kinderen en jonge tieners uitsluiten, want de kinderen van mijn buren luisteren graag naar rare Nederlandse rap en ik niet.

16 Reacties

 1. september 25, 2020 / 2:21 pm

  Euh JA voor gratis frieten op 21 juli! En ik word altijd blij van Wim Soutaer en zijn ‘Allemaal’, dus mag die in de playlist???
  Lesley onlangs geplaatst…Gezien #2My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 27, 2020 / 8:13 pm

   Ja voor Allemaal! Maar ik moet wel zeggen dat ik die te vaak hoor de laatste tijd. Vroeger vond ik dat zo’n licht vergeten nillies parel die af en toe eens naar boven mocht komen. (Wimmeke was ooit een crush trouwens, 9-jarige Kelly going biggg).

   • september 28, 2020 / 1:50 pm

    Haha ja klopt wel! En 9-jarige Kelly had sowieso concurrentie van mini Lesley ook hoor!
    Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #21My Profile

 2. september 25, 2020 / 7:05 pm

  Hoe leuk zou gratis friet op 21 juli zijn. Ik vroeg dit jaar (mijn tweede 21 juli in België) aan mijn vriend hoe we het gingen vieren. Ik stuurde natuurlijk subtiel aan op friet eten. Maar hij antwoordde met: ‘De toespraak van de koning kijken.’ Maar wat éten we daar dan bij?!
  Shirley onlangs geplaatst…31 | Even over dit jaar van mijn levenMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 27, 2020 / 8:14 pm

   O niets leuker dan frieten en koning Filip luisteren!

 3. weetikhet
  september 26, 2020 / 11:58 am

  Zalige post !!!!

  Je hebt mega-goede ideeën, ik weet niet waarom jij nog niet op een lijst staat ???

  Voor die gratis frieten moet je volgens mij naar de koning schrijven, hoor, die kan dat in orde brengen.

  Dat broodfok niet strafbaar is, gaat ook mijn brein te boven. Het is zoiets als slavernij, en dat was er nu toch al even uit, dacht ik ? Maar ik zal wel mis zijn, als je weet dat er ook nog mensen in mijnen en sweatshops werken.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 27, 2020 / 8:14 pm

   Joepie je bent hier nog eens!
   En ik weet het ook oprecht niet. Echt niet.

   Ik ga de koning echt een brief schrijven.

   • weetikhet
    oktober 1, 2020 / 9:11 am

    Bedankt ! Ik kom altijd lezen, maar ik reageer niet altijd.
    Kan toch niet altijd schrijven dat ik het eens ben en dat je goeie dinges schrijft ?
    Past echt niet bij mij, zoveel positiviteit !
    We wachten dus op je brief naar King Fil. Succes !

    • kellynosmalltalk
     Auteur
     oktober 1, 2020 / 12:47 pm

     nee blijf maar ironisch, veel leuker! Love King Fil!!!

 4. september 26, 2020 / 12:04 pm

  ok, voor die gratis frieten zou ik dadelijk stemmen. Hoe kan het dat niemand daar ooit al is opgekomen?

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 27, 2020 / 8:15 pm

   Totaal onbegrijpelijk! Ik weet zeker dat Filip daar wel voor te vinden is.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 27, 2020 / 8:20 pm

   Jaaaa Firework, heb ik in mijn dramatische meezingerslijst gegooid. Goed Audrey! Kom maar hier wonen.

 5. september 29, 2020 / 9:12 am

  Ik vind dat punt 2 eigenlijk punt 1 moet worden (PRIORITEITEN!) en ik vind ook dat dat er echt door moet komen dus misschien moet je een brief sturen naar de koning ofzo. OFNEEWACHT! Schrijf een brief aan de koning én organiseer een petitie! (Ik raak er zowaar enthousiast van en dat is al iets want het enige waar ik de laatste dagen enthousiast van word is van de boertjes van mijn baby en slapen)
  Irene onlangs geplaatst…ONZE BABY IS GEBOREN!My Profile

 6. oktober 25, 2020 / 8:57 am

  Efkes een domme vraag maaar: als we geen hout meer mogen gebruiken, welk materiaal dan? Plastic is ook al uit den boze. Ik denk dat hout dan eigenlijk nog duurzamer is. Maar ze moeten stoppen met bossen omhakken om huizen op die plaats te bouwen, aan landbouw te doen of omdat iemand last heeft van een overhangende tak van zijn buur. Please mag ik uw eerste minister worden? (Of hoe heet dat, de rechterhand van een dictator?) Het kriebelt om een heel wetsvoorstel te schrijven (of hoe heet dat als ge het gewoon door ieders strot wilt duwen :p ).
  En iedereen verplichten om zoveel mogelijk thuis te werken, altijd. Dan moet ge niet meer betalen om in de file te staan. Zijn er minder gebouwen nodig. Is meer plaats voor groen.
  Mag Marco Borsato ook tussen de verzoeknummers?
  Leen onlangs geplaatst…Over mijn sportschema en hoe ik drie keer per week sporten makkelijk volhoudMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   november 9, 2020 / 2:10 pm

   Awel Leen jij mag dat, die rechterhand worden van dictator Kelly, want het lijkt mij heel slim dat iemand ook effectief NADENKT over mijn ideeën. Alles gaat door iedereens strot, uiteraard, maar iedereen wordt er wel gelukkiger van. (We gaan direct vermoord worden, dat weet je toch).

   Marco, zeker! Ben je “een ik leef niet meer voor jou”-type?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.