Je bekijkt nu Het is absoluut onmogelijk dat het zomer is geweest

Het is absoluut onmogelijk dat het zomer is geweest

Ik schrijf dit aan de vooravond van een nazomer van jewelste. De volle 30 graden, dertig hè gasten. Ik heb er nog een restje van een verlof voor ingezet, want ja, een mens moet dat op doen en dat kan je beter doen bij 30 graden dan op een random novemberdag. Enfin, je bent een zomermens of je bent het niet. Alleen vind ik ondanks de huidige NAzomer dus dat het dit jaar helemaal geen zomer is geweest. Dat is wetenschappelijk onmogelijk, want het is mei.

Ik kan er nog mee akkoord gaan dat mijn brein denkt dat het mei is maar dat het een beetje achterloopt en dat het eigenlijk toch al begin juni is. Ik kom wel eens een kwartiertje te laat. Kan gebeuren! Ik heb me per abuis vergist van maand, het is juni! 3 juni. MAAR HET IS TOCH NOG NIET HALF SEPTEMBER. ZOT. Zotter dan zot zijn jullie allemaal. De meteorologie, de vogels, de bomen die verwilderd zijn en het aandurven een oranje blad te krijgen: dommeriken. Het is begin juni, broed eens een ei. Heb nestdrang. Verzamel insecten. Sta in bloei goddorie! En zon, sta eens wat hoger aan de hemel. En als je bezig bent, blijf ook eens wat langer staan. 8 uur is nu toch geen uur om te gaan slapen.

Misschien is het nostalgie. Ik zwijmel voor nostalgie. Maar zoals ze in Cinema Paradiso al eens durven zeggen: don’t give in to nostalgia. Forget us all.
Dat dus niet. Of allez, een beetje dan. Ik herinner mij een vroege zomer in april: ik snuffelde aan mijn zomerjurkjes en lakte teennagels (elke nagel en niet enkel die drie zichtbare bij mijn sandalen). Ik wandelde en liep tussen varens die ik zag verbranden door de zon waar ik zo van genoot. Begin juni testte ik de opening van de horeca op terrasjes, van latenamiddag tot de lichten van de kerktoren aangingen tot we naar huis moesten. Ik ging ’s avonds naar zee, overdag naar zee, dacht aan de zee. Ik zwom in de Leie. Ik at duizend ijsjes en at een twintigtal kilo mosselen. Ofzo. Ik werd gefouilleerd op de luchthaven (les chaussures madame!) en ergerde mij aan de mens op het vliegtuig dus keek ik naar de wolken, want aan een wolk valt uiteraard niet te ergeren. Ik zwom in Franse meren en zeeën, dronk roséwijn waar ik nog steeds gedegouteerd van ben (door mij gekozen) en at stokbrood met kaas. Ik bewonderde mijn eigen bruin kleurtje, kreeg zonnecrèmemondmaskeracné, deed dingen die niet moesten (na een bepaald moment zou mijn telefoon niet meer mogen functioneren) en liet planten doodgaan. Ik las de mooiste boeken en zinnen. Genoot van de stilste uitzichten.

Het zal wel zomer geweest zijn hè. Dju. Alleen voelt dat gewoon eeeeecht niet zo en ik ben zéker een geprivilegieerde zaag, maar de tijd is toch nog nooit zo’n bizar concept geweest als nu? Elk jaar is er wel iemand die zegt: “jongens, dat het alweer september is” en dan denk ik: ja, gek hè, de zomer zit er op. Ik ween even want ik moet een broek aandoen en dat is een jaarlijkse garantie voor een breakdown, maar dan ga ik door met mijn leven. Nu heb ik beslist dat ik de hele maand september nog geen broek aantrek. Heel fijn met dertig graden, met het herfstweer begin deze maand was het net iets theatraler.

Een geprivilegieerde zaag (want twintig kilo mosselen en een vakantie) en tegelijk een kind dat geen nee aanvaardt. Issues.

Kom dus alstublieft niet in mijn buurt als je zo ene bent die al denkt aan kerstbomen. Fuck kerstbomen. Tegen Kerstmis dans ik nog steeds op Club Tropicana.

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Lesley

  Oooh zalig dat je nog verlof hebt kunnen nemen. Ik ben ook 100% een zomermens, maar door al die verlofdagen en euh ja geen verlof want corona kon ik ook eindelijk nog eens kerstvakantie nemen (voor het eerst sinds drie jaar woehoeeeee), dus daar heb ik efkes prioriteit aan gegeven haha. (Want ja ik ben dus wel helemaal into kerst hehe, maar ik heb ook nog wel geen broek gedragen.) (Klinkt raarder dan ik het bedoel, echt!!!)
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #19My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Oh my nog geen broek gedragen??? Rare

  1. kellynosmalltalk

   Heerlijk hè, jij ook! Nog in stilte zonder hond nu haha

 2. Anna

  Haha wat een heerlijk stuk! Ik ben ook een zomermens, dus ik ga de komende dagen echt volop genieten. Helaas morgen nog wel een kantoordagje, maar daarna race ik meteen door naar het terras. Dat die broeken nog heel lang in de kast mogen blijven ;-).
  Anna onlangs geplaatst…Persoonlijke update: Nieuw blog schema en herfstplannen!My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Groot gelijk! Leve terras!

  1. kellynosmalltalk

   NEEEEEEEEEEEEEEEE

 3. Rachel

  haha ik heb ook niet alles uit onze zomer kunnen halen.. ik ben gek op de kerstperiode hoor.. en herfst.. regen wind en kaarsjes aan, chocolademelk in mijn hand en genieten van een kerstfilm of andere zwijmelfilm, maar zoals het weertje gisterenavond was, kon niets tegenop.. wijntje erbij en genieten maar!

  1. kellynosmalltalk

   Oei ik ga liever in winterslaap. Maar ja, nog efkes die avonden!

 4. Annelies

  Amen voor deze titel! Ik denk nog altijd dat het april is. Ik heb de zomer ook precies minder bewust meegemaakt en vind de winter ook echt mentaal een moeilijk seizoen. Nog niet te veel aan denken 😃
  Annelies onlangs geplaatst…Met de Museumpas #4: Chateau De SeneffeMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja, danku! Hoe langer we het kunnen uitstellen hoe beter he 😀

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.