Je bekijkt nu 08 augustus: rommelen, zweten en ruitenwissers

08 augustus: rommelen, zweten en ruitenwissers

Augustus was de maand van mijn verlof, van Frankrijk en van de heerlijke hittegolf. Ja, ik vond dat tof. Doe mij maar dood, klaag maar op mij, maar ik zou moeten verhuizen naar de tropen. Ik woon trouwens in een dakappartement, het was hier makkelijk 32 graden binnen. Ik zette de ramen open, de ventilator op en pakte stiekem mijn donsdeken erbij. Tegenwoordig staat de ventilator weer op de gang want wat is dat met dat herfstweer??? Het brengt mij zo hard in de war dat ik mijn maandoverzicht vergeten schrijven ben! Enfin nooit te laat om over hittegolven en vakanties te schrijven vind ik.

Het is zo’n maand waarbij ik eigenlijk goed moet nadenken over wat ik allemaal gedaan heb. Leuke dingen, dat zeker.

Ik keek zo in mijn foto’s en het is één grote rommel. Allez, altijd is altijd een rommel bij mij. Dat wil zeggen: in mijn hoofd, in mijn frigo en op mijn bureau, maar nu ook echt in mijn foto’s. Flarden van mooie gedichten die ik las, wazige foto’s van de kat en zwarte foto’s die per ongeluk zijn genomen, reisfoto’s, rare screenshots. Ik deel graag de leukste met jullie. Met hier en daar een woordje uitleg misschien, want ja, ik ben nog steeds geen fotograaf.

Hierboven zien jullie de plek waar ik leef. Echt serieus eigenlijk, love mijn bureautje. Het is de plek van mijn aquarel, van mijn muziek, van mijn woorden, van de tekendoos van mijn pepe. Van mijn rommel en van mijn wijn. Die foto is genomen net voor 22 uur trouwens en ’t was nog niet eens donker, en kijk nu.

Dat heerlijke buitengezwem in het begin van de hittegolf, heerlijk vond ik dat!

ik heb echt heeeel veel mosselen gegeten deze zomer

Nu ik die foto’s zie lijken ze wel uit een ander tijdperk te komen of zo. Anyway, kort daarna vertrok ik op reis. Dat uitgebreid overzicht vol met waardevolle tips konden jullie hier al lezen, want je leert hoe je Instagramfoto’s kan maken in de Provence. Echt next level maar eigenlijk gaat het vooral over dat je Femkes moet vermijden en dat plassen in het openbaar echt niet gemakkelijk is. Nog nachtmerries, ik meen dat. Ik hield er trouwens een kleine blaasontsteking aan over, zo erg was het. Hoe dan ook, hieronder deel ik met plezier nog wat sfeerfoto’s van Frankrijk met jullie. Kwestie van de good vibes er nog wat in te houden hè.

Oké, de foto links is gewoon om aan te geven dat het wel degelijk nog bestaat, the good old reizen. En daarnaast: ik kijk altijd uit het vliegtuigraampje tijdens het opstijgen en dalen. Ik staar zelfs! Ik blijf het elke keer speciaal vinden en ik begrijp de mensen die ongeïnteresseerd en verveeld op een tabletschermpje zitten staren tijdens het dalen écht niet. Die wereld in miniatuur waar je overvliegt – wauw. Mensen betalen veel geld voor in een helikopter te zitten en ik heb het één keer gedaan en ik kan u zeggen: ’t maakt eigenlijk gigantisch veel lawaai, koptelefoon of niet. En in dat vliegtuig zit je op uw gemak en als je boven de wolken zit kan je ook zoveel schoons zien, ik krijg daar echt geen genoeg van! Enfin, dat wou ik even gezegd hebben. Hoe zit dat bij jullie?

De tweede foto is een mooie herinnering en was toen ik vond dat de straat er EXACT zo uitzag als in La La Land! ’t Was alsof Ryan Gosling mij ging komen halen en we gingen zweven in het Planetarium binnen vijf minuten. Dat zie je niet op de foto maar ik zweer het u, het was echt zo, dus ik heb in de auto de liedjes opgelegd en ik vond The fools who dream weer zo mooi.

Dit is een voorbeeld van ik die zei tegen mijn vriendin: “amai, schone zonsondergang, gade een foto trekken? VAN MIJ?”
Als er een wedstrijd ongemakkelijk poseren zou zijn dan zou ik ze eigenlijk moeten organiseren want ik maak die dingen ongemakkelijk. Dat zie je natuurlijk niet op bovenstaande foto want uiteindelijk zei mijn vriendin “drink van uw wijn” en dan was het uiteraard over. Anyway een grappige anekdokte van die avond (ik vind het zelf nog steeds hilarisch) is dat ik een lachbui kreeg van totaal niets en van mezelf. Ik sta daar weer te poseren met een glas wijn maar ik dronk vooral een liter water die avond want ik moest nog drie kwartier rijden, dus ik was zo nuchter als wat tijdens mijn lachbui.

De lachbui werd veroorzaakt door de ruitenwissers in de auto. We stonden aan te schuiven om de parking te verlaten. Efkes: in Sainte-Maxime vind je de meest fancy parking ooit, tussen de boten aan de haven, maar ’t was ook 14 euro voor een avond. Ik was alleszins nog vrolijk en was aan het prutsen in die huurauto en opeens doe ik die ruitenwissers achteraan aan, inclusief ruitenwisservloeistof. Dus die ruitenwissers waren daar laat op de avond maar aan het poetsen alsof hun leven ervan af hing, en het was voor geen halve meter nodig. En dat gebeurde allemaal terwijl we in een file stonden om de parking af te rijden en ik vond het zo ongelooflijk dramatisch dat ik het hilarisch vond. Ik vond ook niet hoe ze af moesten, dus ik stelde me de reactie voor van de mensen in de auto achter ons en ik vond het dan nog zoveel grappiger. En dan zei mijn vriendin dat ik een psychatrische patiënt leek en dat maakte het uiteraard nog veel beter. Ik ben een ontsnapte sociopaat, mochten jullie interesse hebben.

En qua creativiteit schilderde ik als ik terug thuis was een aquarel van de wespen die ik op vakantie redde of waarvan ik de begrafenis verzorgde, je mag kiezen.

Missen jullie augustus ook al zo? Ah en trouwens, ik denk dat ik spannend nieuws heb dat ik ga doen maar ‘t zal maar voor volgende maand ergens zijn! Joepie!

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. Lesley

  Haha ik heb ook echt niet normaal veel mosselen gegeten deze zomer en ik heb er alweer zin in, dju. Ik vond de hittegolf tof tijdens het weekend, toen ik naar een zwembad kon. Maar doorheen de week toen ik moest werken (ook in mijn dakappartement) vond ik het wel echt de hel haha. PS: We hebben dan toch niet helemaal dezelfde smaak want ik haatte ‘La La Land’ hahaha.
  Lesley onlangs geplaatst…Gezien #1My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik zou ze ook alweer eten, aan zee graag!! Allez jong La La Land <3

 2. Saskia

  Wat ziet je bureautje er tof uit zeg! Lekker bezig erop zo te zien 🙂
  Op naar een fijn September.

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik vind dat ook! En ja kijk nu maar eens aan onze gebeden hebben gewerkt!

 3. Wat een heerlijke blog! Ik voel de zomer, proef de mosselen en in mijn hoofd speelt de muziek van La la land… Kunnen we even terug in de tijd??

  1. kellynosmalltalk

   Ik wil ook zo graag terug <3

 4. Rachel

  Heerlijk met die ondergaande zon, ziet er prachtig uit! en wat een heerlijk blog artikel

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.