07 juli: pesto, kuchjes en proeven van zomeren

ah, juli! Juli was een fijne maand. Ik dacht voortdurend: allez, waar blijven ze hier nu met de hittegolven, waarom sijpelt er geen zweet van mijn knieholtes naar mijn voeten? Ik vond het weer nogal teleurstellend dus, maar gezien ik verlof heb in augustus (oftewel nu!!!) dacht ik ook wel: dat ze nog maar wachten, dan is het sowieso in augustus wel mooi weer. En kijk maar eens in uw weerapp: jaja, Kelly uw toekomstige weervrouw op de vrt.

Ik startte juli met mijn tekencursus. Die was in Wisper in Gent, aanrader daar! Leuke locatie aan de dokken in Gent en tof georganiseerd. Het tekenen zelf, tja, tekenen is verbazend technisch en het was met nadenken en concentreren enzo, dus mijn brein moest hard haar best doen. Ik was absoluuuut niet de beste tekenaar, maar toen we onze lesgeefster mochten natekenen met houtskool voelde ik mij een ongelooflijk artistiek mens. Dat voelde ook goed, gewoon, zelfs al was er het een en het ander mislukt. Daarnaast vond ik het talent van de andere cursisten inspirerend en heb ik echt wat bijgeleerd, en kan ik het gebruiken in mijn aquarel (wat vooral de bedoeling was, dus het was eigenlijk positief in zijn geheel). In oktober ga ik een cursus schrijven doen! Fictie: veel zin in altijd, maar er komt weinig van terecht. Na oktober ga ik boeken vol schrijven jong!

Verder ging ik na vier maanden voor het eerst ook terug in Brussel werken, las ik veel en luisterde ik muziek. Thank god voor camping Belgica op Stubru! Vriendin Iris doet mee aan Miss België (stem op haar mov18 naar 6665!) en met haar ging ik naar zomerbar Gazon. Tof tof tof vind ik die zomerbars! Ik zou ze allemaal willen testen. De allerlaatste dag van juli bleek het 37 graden te worden en ging ik zwemmen in een rivier met moeras en waande ik mij Kya uit daar waar de rivierkreeften zongen. Dat boek: ik weet niet hoe ik moet uitleggen hoe bijzonder mooi ik het vind. Misschien zal ik het in een andere post wel eens proberen. Ik at ook superlekkere vegetarische spaghetti en Iris en ik bestelden daar frieten bij, want dat is een heel rare maar heel lekkere gewoonte van ons. We hebben amper gezweet: ik geloof niet dus dat het 37 graden was.

Qua eten at ik verder verse pesto die vriendin Eillish voor mij maakte (ze heeft een pesto-obsessie) en crumble van aardbei en rabarber. Bij gebak is de belangrijkste vereiste voor mij dat het makkelijk is want ik laat dingen bizar hard aanbranden, vreemd ongaar zijn of zeer onsmakelijk zijn. Ze zijn helaas al allemaal echt gebeurd. De crumble was normaal en lekker.

Met mama’s hond ging ik ook naar zee, bij (hallo Nederlandse lezers) de buren in Cadzand. Ook maar 40 minuten rijden, ik ben omgeven door stranden en zee in feite, het is ongelooflijk! En in Cadzand mogen alle vriendjes op het strand, wat een spectakel. We hadden een fijne dag samen, de hond was heel flink. Hij heeft geen enkele keer geblaft naar een andere hond en liep niet weg toen ik 1000 andere dingen moest doen dan zijn band vasthouden, dus ik was heel trots. Toen we weggingen had hij enkel diarree in het midden van het strand dus heb ik een halve kilo zand in het hondenzakje gestoken. Het leuke was ook dat er geen file was: iedereen die richting Knokke reed kwam vast te staan en ik mocht afslaan, en dat vond ik uiteraard veel leuker dan strikt nodig.

Mijn verlof ging in vanaf 30 juli dus ik schrijf dit in mijn tuintje in een heerlijke zon, en ik vind het fantastisch. Ik vierde dat al met een apero en een wijntje en frietjes! Meer van dat!

En o ja verder deed ik tussendoor ook een coronatest. Haha. Ik zal de climax al weggeven: hij was negatief. Nosmalltalk bevat geen coronavirussen (of vissen voor wie mijn vorige schrijfsels nog herinnert) je kan blijven lezen. Het zit zo: ik had een hoest. Ik had al eventjes een “kuchje” maar dat was niets, maar toen kreeg ik ineens echt hoestbuien. Ik had geen enkel ander symptoom maar als een verantwoordelijke burger besloot ik toch de dokter te bellen, en gezien je met het minste symptoom al een test mag toen, kreeg ik de neuswisser in mijn neus. Voor wie daar bang voor is: ik vond dat niets. 3 seconden vervelend. De dokter vermoedde dat het om een ander virusje zou en inderdaad: geen corona. Gelukkig maar want ik vertrek de 11ste augustus (echt hopelijk) naar Frankrijk dus ik had al schrik. En ik had ook weinig zin om de eerste 2 weken van mijn verlof in quarantaine door te brengen, allezja.

De creativiteit deze maand zat in … andermans werk kopiëren! Hoho niet heus (maar wel een beetje). Ik zag een schilderij in de maison du monde waar ik eens rondslenterde. Ik dacht: ik betaal dat niet, ik kan dat zelf. Er stond ook geen naam bij dus sorry, random kunstenaar. Ik vind mijn replica vrij goed gelukt, wie wil kan zoeken op de website wat het origineel is haha.

O en wat heel leuk is, is dat mijn velux altijd openstaat als het warm is ‘s nachts en dat ik de maan dan kan zien. Wauw, ja, en dan hoor ik sprinkhanen en dan hoeft dat eigenlijk niet veel meer te zijn.

Ennn qua liedjes van de maand heb ik goed moeten nadenken waar ik het meest naar luisterde, maar ik ga dan toch voor my dear Rosalía.

Dit is nogal een chaotisch maandoverzicht, maar misschien zijn dat ook wel de betere maanden. Hoe was juli bij jullie? Zijn jullie ook zo’n zomerfans of willen jullie die ventilators het liefst buiten smijten en de verwarming (o god horror) al aanleggen?

12 Reacties

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 4, 2020 / 9:45 pm

   Dank u Audrey! Ja, 25 is eigenlijk prima hè, maar bizar genoeg komt dat eigenlijk bijna nooit voor hier en is het of regen of hitte ofzo. Allez zo lijkt dat dan.

 1. Kaylin
  augustus 3, 2020 / 11:25 am

  Zoveel te beter dat de coronatest goed meeviel. Toen alle personeel en bewoners getest werden bij ons op het werk, was ik dus ook aan de beurt. Het was aan mij rond 10u en ik heb nog tot 15u ofzo ongemak gehad aan mijn sinussen… Ik hoop dus wel dat ik het niet (snel) nog eens zal moeten ondergaan.
  Mooie julimaand wel! Geniet van je verlof en een minstens zo goed augustus! 😀

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 4, 2020 / 9:46 pm

   Oei, dat klinkt heeeel vervelend! Blijkbaar is die neuswisser toch voor iedereen anders, of ze hebben die bij u heel diep gestoken ofzo :p
   en dank je wel!! 🙂

 2. augustus 4, 2020 / 9:01 am

  Ik ben ook echt een zomerkind! Mocht het het hele jaar door lente en zomer zijn, en dan zo gewoon een weekje kerst(vakantie) met plotse sneeuwval, ik zou zo in mijn nopjes zijn mannekes. En boeken dat ik zou lezen haha, want ik lees dus echt 2 boeken van oktober tot maart en 10.000 van maart tot september of zo haha. Daar waar de rivierkreeften zingen ga ik straks halen in de winkel, kijk er al naar uit! En dat hondje in het zaaaaand 😍

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 4, 2020 / 9:48 pm

   Ja amai DIT EXACT!!! Echt! Compleet akkoord, ik vind dat we de meteorologie zouden moeten overnemen en het klimaat eigenhandig zouden moeten herschikken (of we zouden kunnen verhuizen, ’t is maar een gedacht). Anyway, ik lees ook duust boeken in de zomer en oh ik hoop dat je Kya ook zo mooi gaat vinden!

 3. augustus 4, 2020 / 1:46 pm

  Ik vond Daar waar de rivierkreeften zingen toch een beetje tegenvallen maar ik kan me dan weer wel voorstellen dat je u helemaal Kya waande zo in dat moeras.
  Met onze Archie kan je zo hele wandelingen in de ongerepte natuur maken waar je geen mens tegen komt, het beest kakt niet. Maar dan als je in de bewoonde wereld bent en er net heel veel volk is en je dus liefst geen platte kaka van de grond wil schrappen, hoppa, direct een hele lading (en ik vind dat zo al ranzig, om hondendrollen in die zakjes te rapen, bweik).
  En ik vond die 37 graden toch wel echt aanvoelen als 37 graden en dat vind ik toch wel wat te warm. Ik heb dan ook ’t gevoel dat mijn babybuik een groot ei is dat aan’t garen is (dat is waarschijnlijk raar hé?) :p
  Irene onlangs geplaatst…Week 31My Profile

  • augustus 4, 2020 / 1:47 pm

   Ik vergeet u helemaal een toffe verlof te wensen dus bij deze: TOF VERLOF!

   • kellynosmalltalk
    Auteur
    augustus 4, 2020 / 9:55 pm

    DANK U!!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 4, 2020 / 9:55 pm

   O dat vind ik zo jammer dat je het niet zo goed vond 🙁 En hahaha dat verhaal van Archie, dat is nu eens zo typisch hè. Hoe doen die dat toch! Of zo voor de oprit van iemand en dan komt die mens net buiten, precies controleren of dat het wel goed opgekuist is.
   Dat garen vind ik helemaal niet raar, want nu je het zegt: voelt die baby dat nu eigenlijk dat het 37 graden is???

 4. augustus 30, 2020 / 9:30 am

  Ik ben een herfstkind maar hallo wat was dat ineens na die hittegolf? De herfst komt precies véél te vroeg dit jaar, ik heb nog maar net de liefde voor shortjes ontdekt en ik hoop echt dat het nog eens een paar dagen keiwarm wordt! Ook de tuin heeft het nodig, die is ook al in herfstmodus aan ’t gaan met al die koude nachten. Zo gaan mijn baby’s niet meer groeien he…
  Leen onlangs geplaatst…Over de kunst van het ongelukkig zijnMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 3, 2020 / 7:04 am

   Amai ik ben zo blij dat jij dit zegt want dan is het officieel niet meer normaal. Ik denk te sterven bij dit weer, gepland voor dit weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.