Je bekijkt nu Dat het leven toch wel een schoon ding is

Dat het leven toch wel een schoon ding is

Goh, hier ben ik weer. Ik weet ook niet wat het is maar ik heb opvallend weinig blogschrijfinspiratie de laatste tijd. Het kan komen omdat ik meer teken en schilder en kladder en ik zelfs een schildershemd heb gekocht (zijnde een mannenhemd van de kringloop waar alle verfspetters op mogen belanden en waarin ik als een artistieke vogel door mijn appartment glijd). Of misschien zijn er gewoon grenzen aan talenten en kan het internet geen Gobelina’s meer aan: wie zal het zeggen.

Ik ben er alleszins weer! Ik kom vermelden dat ik iets opgemerkt heb. Ik heb opgemerkt wat jullie allemaal al in de titel konden lezen, echt helemaal niets spannends dus, maar eigenlijk toch ook weer wel: dat het leven toch wel een bijzonder mooi ding is. Een orakel, eigenlijk! Dat het leven mooi is wordt helemaal gevormd door kleine gelukskes, jawel, diezélfde kleine gelukskes waar iedereen het in blogland over lijkt te hebben. Ik lees ze graag, maar “een klein gelukske” heeft voor mij zo wat een betekenis verloren omdat ik het al zo vaak gehoord heb. Mijn god, straks wordt het nog net zoals het modewoord stress, daar krijg ik ook jeuk en duizend kriebels van. Als ik bijvoorbeeld zeg dat ik hoofdpijn heb, dan is er altijd wel iemand die moet reageren met “O, misschien heb je wel STRESS!”. Dan wil ik mensen hun kop inslaan, zoveel stress krijg ik daarvan. (Ik heb problemen, ik weet het). Enfin, happy place enzo, het leven is bijzonder mooi, daar had ik het over. Ik wil dus niet dat het met kleine gelukskes die kant op gaat. En ik wil er ook geen pseudowoord voor verzinnen, want dat is net zoals je allochtoon vervangt door migrant, dat is in feite na een tijd hetzelfde.

Ik heb de laatste tijd dus opgemerkt dat het leven, als je dat kan zien, mooi is. Het zijn die momenten die ervoor zorgen dat je hart opspringt en je je niet, pakweg, onder de grond wilt begraven omdat er menselijke figuren bestaan. Soms zijn het momenten dat je blij bent dàt er menselijke figuren bestaan! Orakels, ik zei het. Soms gaat het ook over iets voelen. Of gewoon over tomaten.

 • Een terraske met een vriendin, in een avondzonnetje, en dat het begint te schemeren en zachtjes en opeens donker wordt. Dat de lichten van de kerktoren aangaan en het marktplein een cocon van gezellig wordt.
 • Volle maan vanuit mijn open velux
 • Wandelend ergens naartoe gaan – naar de supermarkt, idioot basic, omdat een mens gemaakt is voor wandelen en toch niet voor ellendig fiétsen. (of dat dan wel voor autorijden is, daar ga ik niet op in. Het antwoord is ja.)
 • Ademen. Verse lucht. Zuurstof, boslucht, zeelucht. Normaal kunnen ademen nadat het mondmasker af mag. En daar dan eens mee wapperen, want daaaaag.
 • De geur van verse tomaten. En de smaak, uiteraard – maar de geur bereidt voor op de smaak en niets evenaart een verse, zelfgeplukte tomaat. Ik trouw ooit een tomaat.
 • Een compliment krijgen over je huisdier, van de eigenaar van een ander schattig huisdier. Dat scoort extra punten! Als iemand Jane complimenteert met haar pluimstaart maar die heeft een basic kat dan denk ik: o dank u, ik weet het. Maar als iemand met een fancy huisdier complimenteert, dan weet ik niet hoe ik mij moet gedragen. Zo was er de eigenaar van de schattigste en liefste golden retriever die de hond van mama complimenteerde toen ik met hem ging wandelen. Ik was zo gigantisch trots, ik wou hem in de lucht steken en aan de wereld laten zien! Hij had niets in de gaten. Wou doorwandelen, verdomme, met dat geneuzel hier ook.

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Audrey

  Jaaa, fijn is dat altijd he, complimenten over je huisdier. Als je er goed over nadenkt, weet je dat het niet echt je eigen prestatie is, maar who cares, haha.

  Fietsen vind ik ook echt stom trouwens. Mijn fiets staat echt al een hele tijd ongebruikt in de garage. De laatste keer dat ik hem gebruikte dacht ik ook echt: ugh, ik snap wel waarom ik dit haat.

  1. kellynosmalltalk

   Haha ja dat is zo hè, maar toch! :p
   En oh ik ben blij dat er nog mensen fietsen stom vinden. Wat een onding toch.

 2. Irene

  Haha ja huisdiercomplimentjes zijn het beste! Ik gloei ook altijd als een lampje als iemand zegt dat onze honden er zo goed uit zien of zo schattig zijn, ook al heb ik daar – zoals Audrey zegt – zelf totaal geen aandeel in. Maar we hebben ze wel soort van uitgekozen dus toch ook wel weer een beetje onze verdienste denk ik dan.

  1. kellynosmalltalk

   Haha dat is waar eigenlijk, het is toch òns huisdier hè.

 3. Lesley

  Haha bah tomaten. Maar ook: wandelen boven fietsen, aaaaaltijd. Alhoewel: op een lentedag doelloos wat rondfietsen vind ik nog wel tof. Maar vanaf ik ergens naartoe moet, vind ik het altijd zoveel gedoe. Want dan moet je op tijd zijn, en stressen over dat fietsslot en hij zal toch niet gepikt worden en en en. Bleh.

  1. kellynosmalltalk

   Haha ja dat fietsslot in godsnaam, daar is toch al veel op gevloekt geweest!

 4. Leen

  Omg jaaaa tomaat <3 Ik snap mensen niet die tomaten in de winkel kopen, die zijn hard en smaken naar niks. Iedereen moet een tomatenplant zetten, dat past ook op een balkon en zélfs in uw living voor een zuidgericht raam. Geen excuses eigenlijk.

  1. kellynosmalltalk

   JA! Echt tomaten uit de winkel zijn zo vies! Ik was bij familie en die hadden van die coeur de boef tomaten, man, ik stond die daar in de serre te pellen en te eten en dat was het sappigste ooit, fan-tas-tisch

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.