Je bekijkt nu 06 juni: terraskes, klachten en Jerôme

06 juni: terraskes, klachten en Jerôme

Bon, juni is gepasseerd en ik wil proberen om niet te zagen over hoe snel de tijd gaat, maar ze gaat toch echt wel heel snel. Het werd zomer, de horeca heropende en ik had eigenlijk een heerlijke maand. Eigenlijk valt mijn algehele stemming samen te vatten in twee foto’s:

druk bezig met het beoefenen van “expert luieren”

joepie eten en wijn

Ik was vaak buiten deze maand en dat maakt van mij gewoon een gelukkiger mens. Ik trok vervelend onkruid uit in mijn tuintje, maar ik liet ook nog wat staan voor de insecten. Dat werd prompt beloond want er kwam een lieveheersbeestje op mijn jurkje kruipen. Ik nam Jane ook eens mee naar buiten, aan de leiband. Dat ding aandoen was, tja, iets, maar éénmaal buiten vond ze het prima en keek ze met veel interesse naar de insecten. Tja, katten gaan op baasjes lijken hè. Ik heb een coole kat.

Mama’s tuin wordt steeds groener en er is tegenwoordig een kleurrijk ding bijgekomen: een hangmat. Jawel! Ze had die gekocht in de Aldi en we gingen die in elkaar zetten, maar ik heb minstens vijf keer gezegd dat ik een klacht ging indienen tegen de producent van de hangmat WANT WAT EEN VRESELIJKE OPERATIE WAS DAT. Ik moest en zou het zelf doen, maar de handleiding in het Nederlands klopte niét: de inhoud was fout en ze ging opeens over in het Duits. Ik heb de Franse er dan maar bijgenomen. Daarna moesten we die stof van de hangmat over de haakjes hangen, maar ikzweerhetu: het is een wonder dat wij onze schouder daar niet uit de kom getrokken hebben. Die stof leek veel te kort! Ik dacht dat we het verkeerd ineen gezet hadden, maar bleek dat je gewoon heeeeel hard moest trekken aan dat ding. In de handleiding stond: “vraag hulp”. Ik dacht: dat ziet ge van hier, wij gaan dat als sterke vrouwen godmiljaar zelf doen, dus uiteindelijk, na een half uur trekken, is het gelukt. Goed é! Moeder is er bij mijn weten maar één keer uitgevallen. En de hangmat is zalig, echt waar. Nu nog gaan klagen.

Zoals alom geweten mochten we ook terug wijn drinken op terraskes en dat heb ik dus ook gedaan. Mijn portefeuille een beetje leger, maar mijn avonden wel wat gevulder. Ik heb daar van genoten, echt waar! Het leuke nieuws is dat ik TOCH een vakantie geboekt heb, haha. Met vriendin Eillish, mijn reismaatje, ga ik in augustus 10 dagen roadtrippen in het zuiden van Frankrijk. We zijn die twee uitzonderingen die daar eigenlijk nog nooit bewust geweest zijn – ik enkel eens op een CM-kamp. In de hoop dat corona stabiel blijft, denk ik dat het verder wel zal meevallen. We gaan vliegen (want het was heel goedkoop, sorry), een autootje huren en slapen in leuke airb&b’s. Verder heb ik de hele maand augustus al verlof ingezet en heb ik nog 11 dagen verlof over, dus ik zal nog véél chillen! Joepie!

Ik ging ook voor de eerste keer dit jaar naar zee. Ik was al eens gaan ontbijten daar in februari maar toen had ik de zee niet gezien, dus dat telde niet. Ik woon op een halfuur rijden van de zee dus normaal ga ik af en toe wel eens, maar ja corona, dus het deed me deugd om terug met de voetjes in het zand en in de zee te zitten. Ik ging trouwens ’s avonds, dus het was niet met braden maar wel met eten, flaneren, en foto’s met zonsondergang. Ik ga meestal naar Bredene – Oostende en neem dan het overzetbootje om in Oostende te geraken. Bij de overzet moesten er mondmaskers op (want strikt gezien openbaar vervoer) en begonnen er wildvreemde, vervelende mensen tegen ons te praten en te zagen over die maskers. Ik weet niet wat dat was, alsof ik dat opeens uitstraal ofzo? Ik kan dat ook niet afblokken, ik ben daar te “lief” voor. Anyway het was wel heel leuk want lieve lezers, ik had weer oogcontact met een dier. Deze keer was het met een zeehond! Ja, die beesten die liggen te chillen op het strand in Oostende. We doopten ze Jerôme, Cindy en Gerald (die laatste naar die ene uit Finding Dory) en het was met Jerôme, de charmantste van allemaal, dat het oogcontact ontstond. Ik stond dus iedere keer: “dag Jerôme!” te roepen, totaal ongegeneerd, want het is een zeehond. En ik zal het nog maar eens zeggen: blijf wel op afstand van die dieren hè, laat die gewoon chillen en hun portie vitamine D opdoen. Jij doet dat graag, de zeehond ook. Oogcontact is toegestaan, maar je kan dat niet forceren. Maar verder: goals toch, die zeehonden. Beetje zonnen, beetje eten, beetje zwemmen. “Waar zie je je zelf binnen 10 jaar, Kelly?” “Als zeehond.”

sealwatching
RECHTS IS JERÔME

Qua creativiteit schilderde ik een haai, want vriendin Iris was jarig en is in de ban van haaien, en terwijl we toch in de onderwaterwereld zaten schilderde ik meteen ook een rog. Ik ga trouwens vanaf 1 juli een tekencursus volgen, 3 avonden. Ik ben heel benieuwd of het tof gaat zijn, of er iets cools gaat uitkomen én of ik mijn perfectionisme daarin aan de kant zal kunnen zetten. Da’s iets voor de volgende keer. O en met Jane gaat ook alles goed: die is nog steeds even vervelend en schattig.

Hoe was jullie maand? En zijn we dan allemaal blij dat het zomer is en we niet meer kunnen slapen ’s nachts??? Als laatste heb ik een nummertje van Loïc Nottet. Misschien niet zomers (excuses hè) maar wel een prachtig nummer.

Dit bericht heeft 18 reacties.

 1. Lesley

  Haha, ik ben ook zo’n uitzondering die nog nooit in Zuid-Frankrijk op reis is geweest 😀 Wij gingen als kind standaard naar Griekenland, Italië en vooral Spanje. Normaal gezien ga ik in juli een week naar zee, maar als het echt héél slecht weer wordt, wil ik misschien lastminute ook nog naar het zuiden van Frankrijk rijden. Wordt dus nog afwachten!

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik ben blij dat ik niet de enige ben :p ik hoop dat je niet volgende week ofzo zou gaan want het weer is nu wel heel triestig!

   1. Lesley

    Haha nope, de laatste week van juli. Dus ik vind het stiekem niet zo erg dat het nu kwakkelweer is, want mijn redenering is: het kan geen slecht weer blijven en die volgende hittegolf moet toch ooit eens komen!

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha ja het werkt dus bij alles hè, zelfs bij luieren!! Ik zal het op m’n cv zetten. Hangmat gemonteerd.

 2. Sanne

  Hahaha, dat oogcontact met een dier. Dat is zó herkenbaar. Kan m’n dag echt maken. Wat fijn om zo dicht bij zee te wonen. Ik ga dus echt nooit naar zee, en de Belgische kust, dat is misschien zelfs al wel 15 jaar geleden. Wil deze zomer in ieder geval een keer naar de zee, wanneer het lekker weer is!
  Sanne onlangs geplaatst…5 tips voor een digitale declutterMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja hè, groot geluk dat! Zeker doen! Ik wil ook eens naar de Nederlandse kust, dat is ook maar 40 minuutjes denk ik. Wat is België toch een vreemd land hè haha

 3. weetikhet

  Heel mooi schilderij !
  En die kat , om op te vreten, zo schattig.

  1. kellynosmalltalk

   Dank je en dank je! Die kat ja, bijzonder beest wel. Eet mijn haar op.

 4. Kaylin

  Ik sta ook in een halfuurtje aan de zee en ga eigenlijk véél te weinig.
  Loïc Nottet heeft zo’n mooie en krachtige stem.

  1. kellynosmalltalk

   Oh, ik vroeger ook hoor … maar sinds ik ontdekt heb dat de rit op de autosnelweg tof kan zijn als je de andere dagtoeristen vermijdt, ga ik heel graag.

 5. Irene

  Ik ga ook naar de zee in mijn verlof (ik wou er “in juli” bij zeggen maar ’t is al juli)! Een paar dagen. Kijk er al super hard naar uit. Ik heb nog geen terrasjes gedaan maar dat zal er aan de zee vermoedelijk wel van komen 🙂 Voor ons is’t zeetje toch 75 min rijden dus we gaan niet heel vaak helaas.
  Irene onlangs geplaatst…Maandoverzicht juniMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Dat kan ik geloven!! Terraskes aan de zee zijn superleuk ook, en ijsjes, en nog ijsjes en pakt nog eentje hè, dus geniet er maar van!

 6. Tamara

  Die haai is keimooi gemaakt! En naar de zee gaan is ook echt leuk! Ik woonde vroeger in mijn ouderlijk huis ook een dikke halfuur van de zee en ging er regelmatig heen maar nu ook wat verder woon, komt het er niet meer van. Ik vind de zee nochtans heerlijk, vooral als het wat kouder is.

  1. kellynosmalltalk

   Dank je!! Ja, als ik die meeuwen hoor, ben ik direct happy ofzo. Misschien komt het er deze zomer wel nog eens van!

 7. Annick

  Lig hier in mijn luie zondagsezetel😂en ik dacht nu ga ik eerst Kelly haar blog lezen, dit leest terug fantastisch, ik zou zeggen doe zo verder. Geniet van jullie reis naar Frankrijk, niet te zat …🥂🍾😂succes met jouw tekencursus en hier word wel voor Jane en uw mama gezorgd, we zullen een oogje in het zeil houden dat ze niet uit haar hangmat valt🙉😂.

  1. kellynosmalltalk

   Haha merci Annick! 😀 ik ben blij dat jullie ervoor zullen zorgen dat ze geen ongelukken doet 😉

 8. Lien

  Klinkt als een goeie maand, zee, zon, wijn en luieren :D. Laat maar weten of Zuid-Frankrijk de moeite is! Zeer benieuwd naar de resultaten van je tekencursus, ik ben nu al ontzettend jaloers op je skills!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.