Je bekijkt nu De jongen, de mol, de vos en het paard: magie in zoveel eenvoud

De jongen, de mol, de vos en het paard: magie in zoveel eenvoud

Af en toe, echt soms, heb je iets in handen en voel je: dit is magie. Het is niet uitzonderlijk dat dat een boek is. Boeken doen zo’n dingen. Auteurs doen zo’n dingen. Omdat ze je persoonlijk raken, met mooie woorden en zinnen, met aandachtig gekozen verhalen. Goh, ik vind dat zo schoon altijd hè, zo mooi dat dat bestaat, verhalen, zoiets universeels, zoiets WONDERLIJK. Sentimenteel word ik daarvan! Zoveel verbintenis, straks ga ik nog van mensen houden!

Nee, werkelijk, er is zo’n boek en ik zag de omslag online, en ik wist op voorhand al: awel, dat is magie. Charlie Mackesy, gij wordt mijne maat. En hij werd dat. Maar vooral ook een jongen, een mol, een vos en een paard. Ja, drie daarvan zijn beesten, ik wéét het, ik was vooral niet bevooroordeeld hoor, maar het is ook, en dat in het bijzonder, een prachtig boek.

Het is geen kinderboek. Het is geen boek voor volwassenen. Het is een boek met tekeningen, in alle eenvoud die iedereen kan begrijpen maar die voor iedereen een beetje anders zullen voelen. Ze hebben mij geraakt, op de meest postitieve manier.

Als jullie een fijn boek zoeken, voor jezelf, of om cadeau te geven: Charlie Mackesy is your man. De omslag ziet er keichique uit, er kan dus niets misgaan. En de mol eet graag taartjes en heeft de meest wijze levenslessen, maar dus werkelijk. Hij is voortaan mijn Boeddha, ofzo. (Ik zal er een handel in starten, met molbeeldjes die taartjes eten. Zullen we zakendoen, Charlie?).

Dit bericht heeft 3 reacties.

  1. Sanne

    Concentreren op taartjes, haha wat heerlijk. Ik heb dit boek (of althans een aantal van de afbeeldingen) op Instagram voorbij zien komen, maar ik had geen idee wat voor soort boek dit was. Dank u voor de opheldering! Heb de omslag even opgezocht en inderdaad: die mag zo in de boekenkast. PS heb onlangs het Vlaamse Blind Getrouwd gekeken en ben nu helemaal fan van het Vlaamse “taaltje”. Heb dus ook geprobeerd je blog op die manier te lezen in mijn hoofd, haha.

  2. Irene

    Ik heb de cover ook eens opgezocht en die spreekt mij nu eens totaal niet aan eigenlijk :p maar ik ben nu wel mega nieuwsgierig naar de rest van het boek dus ik heb het op m’n lijstje gezet. De aan taartjes denkende mol wordt m’n nieuwe spirit animal denk ik.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.