Je bekijkt nu Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

SKILLSSSS

De Euromillions, de Lotto, ’t groot lot: er is altijd veel over te doen. Zelfs Samson en Gert hebben er ooit al over gefantaseerd en gezongen: “had je tien miljoen wat zou jij dan doen, een feestje bouwen en je geld opdoen? Ik kocht liters limonade honderd kilo chocolade, om aan iedereen uit te delen.” (Allez ik zou dat niet doen, zot, maar Gert wel blijkbaar want die hééft al tien miljoen). Enfin, nu ook ons Irene schreef over veel geld winnen, was ik ook geïnspireerd.

Want ik bedoel, wie niet!

Als ik zou winnen, dan:

 • zou ik allereerst eens een goed reisje maken. Ik ga eens naar de beestjes in Afrika kijken: serieus wishlistmateriaal daar. En niet alleen naar de big five hè, ook naar de insecten enzo. Ik vind dat allemaal interessant. Ergens in Afrika, in een luxeoord met idyllisch strand, plan ik even rust en ga ik wat lezen. Zo wil ook graag op doorreis door Australië, Zuid-Amerika, Europa en Azië. De VS slaan we over want dat zegt mij (unpopular opinion wellicht) niets, ik vind dat iets raars. Voor ik andere oorden opzoek, ga ik eerst even naar huis. Want Jane zit terwijl ik op reis ben in het meest luxueuze kattenpension dat er bestaat, zo wat te zonnen in tipi’s, hangmatten en ander luxemateriaal – en ja, Jane is zo’n diva die dat fantastisch zou vinden.
 • als ik naar huis ga, dan staat dat huis ergens in het groen. Geef mij maar geen gigantisch huis waar ik in verdwaal met vier badkamers en een eigen fitness (who am I joking hè), maar gewoon een leuk huisje. Gigantische boekenkast, gezellige keuken met kruiden die je vanuit het raam kan plukken zoals ze dat in Het huis (programma op één) doen. Als ik er zo over nadenk komt dat huis bijna in de buurt van mijn droomhuis, maar die fitness is er uiteraard al te veel aan. Ik wil veel grote ramen, veel planten, twee honden en mijn kat Jane. Een grote tuin met veel bomen en fruitbomen, een boomhut, mijn eigen groentjes kweken en boerinnetje spelen. Misschien staat dat huis in België, misschien niet, maar ik wil alleszins een buitenverblijfje voor als ’t weer mij tegensteekt (van december tot maart ben ik dan weg hè).
Dit gevoel. Ik bedoel, je wordt wakker, je gooit dat raam open en de muggen vliegen je tegemoet!
 • en, iets wat ik al jaren loop te verkondigen dus het kan nu niet achterblijven: ik doe een gigantische hangar open voor asieldieren. Meerdere hangars misschien, want iedereen welkom. Hond kat geit eekhoorn koe, zelfs bijen als ze maar niet te veel steken. Ik zet ook een detectiveteam op poten dat geheel Sherlock Holmesgewijs dierenmishandelaars gaat opzoeken en die een gepaste straf geeft. Niets te gemeen hè, maar ik heb al eens gezegd dat ik vind dat we medicijnen beter kunnen testen op verkrachters dan op dieren. Bij deze, nog een groep erbij! Ik sta daar volledig achter en ik vind dat helemaal niet raar, maar ik heb al gehoord dat dat blijkbaar toch raar is.
 • als ik nog tijd overheb, dan zou ik ook graag vanuit een creatieve benadering mensen vooruit helpen. Mijn schrijfsels die de wereld blijer maken? Gimme!
 • ik zou één keer per maand fancy gaan dineren en één keer per maand uitgebreid brunchen. Als het meer dan een keer per maand is dan is het niet meer speciaal genoeg, en worden zo’n dingen mijn inziens minder lekker of zo.
 • in plaats van dikwijls de gierige pin uit te hangen, zou ik al eens meer kunnen loslaten. Nu heb ik bij alles de neiging om te denken: en is het écht nodig of kan het ook anders/later? En dat gaat letterlijk om een potje mayonaise in de supermarkt. Dus dan zou ik zoveel lekkere mayonaise (die van Natura, hmm!) kunnen kopen als ik wil! En mensen kunnen trakteren op mayonaise! Ik zou mayonaise kunnen uitdelen en over mayonaise kunnen zingen als ik dat wil! En het is zelfs niet dat ik megamegagraag mayonaise lust, maar dat zou gewoon kunnen omdat ik rijk ben! Anyway: ik zou dus al eens wat meer kunnen kopen.

Basically zou ik dus gewoon willen genieten, zo’n beetje dat la douce France gevoel, maar ook nog nuttige dingen willen doen (boooring, ik weet het). Jammer dat je ook geld moet uitgeven aan de Euromillions voor je ermee kan winnen. Kan iemand daar iets aan doen? Dank u zeer.

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Annelies

  Het is wel herkenbaar wat je zegt. Ik zou ook niet alles omgooien en gewoon wat meer in luxe leven. En ja “het huis”, dat is echt een schoon karaktervol huis 😃.

 2. Bettie

  Als ik zoveel geld zou verdienen zou ik blijven werken al is het part-time. Anders zou ik helemaal gek worden. Maar inderdaad wat luxer leven, mooi huisje etc.

 3. Lesley

  Hahaha, ik ben ook zo’n saaie Euromillions-trut. Het moet namelijk allemaal wel nog leuk en speciaal blijven, dus ik zou niet te veel ineens willen. Gewoon inderdaad in de Delhaize kunnen winkelen zonder dat mijn lief heel de tijd witte producten in mijn kar gooit hehe. En ja, dat huis uit Het Huis is geniaal, maar de fitness zou ik er ook uitzwieren, want da’s toch maar gewoon een extra onnodige ruimte die je dan moet kuisen.
  Lesley onlangs geplaatst…7 corona-buzzwords die ik niet meer kan horenMy Profile

 4. Leen

  Oja geef mij ook maar een buitenverblijfje, maar dan om de hete Belgische zomers te ontvluchten, in de Alpen dus! En thuis een klein huis (zo’n beetje wat we nu hebben maar kleiner mag ook) met een grooooote tuin met veel bomen en schaduwpartijen voor als ik toch eens een zomer in België moet doorbrengen.
  Leen onlangs geplaatst…Kookboek: BOSH! – Henry Firth & Ian TheasbyMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.