Je bekijkt nu GRATIS (!!!) CURSUS SUCCESSFUL ADULTING

GRATIS (!!!) CURSUS SUCCESSFUL ADULTING

Ten tijde van mijn blogpost over de zeesticks, dobberend tussen de dolfijnen, had ik het al over hoe je een georganiseerde volwassene kan zijn. Successful adulting heet dat dan, met een spannend woord. 

Dus, dames en heren, zoals jullie al in deze bijzonder om aandacht SCHREEUWENDE titel konden lezen, geef ik jullie gratis en voor niets een cursus successful adulting! Ik leer je hoe je zo’n volwassene wordt die het allemaal voor elkaar heeft! Netjes en pretjes! Die weet hoe dingen moeten en er stáát, geen getwijfel en gedraai. Ik leer het jullie met praktische voorbeelden, uit het leven gegrepen zeg maar. 

Want ik dacht zo ineens: ik ben toch de uitgelezen persoon om deze cursus te gaan leiden? Ik, als ultiem niét leidinggevend figuur? De volgeling? Als kinderlijke volwassene, een meter een half groot?

Natuurlijk! Vanzelfsprekend! Ik ben ervaringsdeskundige! 25 jaar! Expertise, diepgewortelde kennis! Alstublieft, wat een cv. Wie kan dat zeggen. Bovendien komt die meter een half van mij zeer goed uit in deze bijzondere tijden, want jullie moeten maar aan jullie groepsleider denken om te zien hoeveel afstand je moet houden. Ongeveer één Kelly afstand van elkaar, en corona wordt bestreden. Het kan als het ware niet makkelijker.

Ik zal al beginnen met een tipje van de sluier te lichten. Want eigenlijk is er maar één grote regel. Een hele simpele. Een kind kan het. Misschien de kakapo niet: die vogel wandelt immers doodleuk naar de vijand toe. En ik zeg wandelen, want het snolletje kan niet vliegen. En dat vergeet hij regelmatig, helaas. 

Maar jij bent geen kakapo. Jij bent een mens. En als mens kan jij dingen onthouden, zoals dat je gewoon, heel eenvoudig:

moet doen alsof.

Jawel! Dat is de regel!

Oh my god! Kelly, serieus! 

Ja, ik heb toch nooit beweerd dat ik nieuwe wiskunde ging uitvinden met mijn gratis cursus. Rustig. 
Maar ik zal je vertellen dat doen alsof de allerbeste regel ooit is, want uiteraard is niemand echt een georganiseerde volwassene. Eigenlijk, stiekem, schuilt er een kakapo in ieder van ons. We doen alleen alsof dat niet zo is.

En dat mag. Dat is toegestaan. 

Ik illustreer, met voorbeelden uit het alledaagse leven.

 • Het Yoghurtprobleem

Stel. Je zit in de trein en je hebt het voor elkaar gekregen om yoghurt met fruit en zaden en pitten en noten en weet ik veel wat mee te nemen, in een Tupperwarepotje nog wel, want je bent de trotse bezitter van Tupperware. Je wil aan je ontbijt starten, maar je komt tot de constatatie dat je je lepel vergeten bent. Wat doe je?

Je vist een vergeten vork op uit je handtas! Uiteraard! Simpel, de vork van gisteren die eigenlijk al in de vaat had moeten zitten! Tegenover je mede treinreizigers doe je alsof yoghurt eten met een vork het nieuwe normaal is, want ja, zo pik je die bananen toch makkelijker op. Duh.

 • Het Broodroosterprobleem

Stel. Je vindt een recept waarbij je zoete aardappelen kan roosteren in de broodrooster. Dat klinkt lekker makkelijk: geen werk voor jou, want dat doet de broodrooster. Helaas blijkt dat die aardappel niet zo vlotjes naar boven wipt zoals brood doet, maar vast zit. Wat doe je?

Je vindt jezelf een zeer, zéér respectabele volwassene omdat je de broodrooster uit het stopcontact haalt alvorens je je geduld COMPLEET verliest en met een mes die zoete aardappel er er wel eens NU DIRECT zal uithalen want wie denkt die lelijke aardappel GODVERDOMME WEL NIET DAT HIJ IS HE? Je steekt daarna de broodrooster in de kast en doet alsof het incident nooit heeft plaatsgevonden. Jij bent immers de succesvolle volwassene die zoete aardappelen kan roosteren, met twee vingers in de neus. Makkelijk toch, je steekt ze gewoon in de broodrooster!

En als algemene tip, voor als je het echt niet weet: voeg pecannoten toe. Want pecannoten zijn verheven boven de andere noten. Walnoot? Saai. Pindanoot? Allergie. Amandelnoot? Weinig smaak. Hazelnoot? Goed voor de choco. Muzieknoot? Niet te eten. Pecannoot? Subtiel geroosterde smaak! Héérlijk! Dus altijd in termen van de pecannoot denken.

Dat was het voor deze cursus! Als er nog elementen zijn uit het alledaagse leven die ik bedenk, dat komt er misschien nog een deel. Als het publiek dat wenst. En als mijn chaotisch hoofd eraan denkt, want onthou: er zit een kakapo in elk van ons, en zeker in mij. Want als er één iemand is die regelmatig dingen vergeet, dan ben ik het wel.

Dus tot binnenkort, voor een nieuwe curus hoe-word-je-goed-in-doen-alsof! Of niet!

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. OMG heb jij mij de afgelopen maanden stiekem gevolgd ofzo? Het yoghurtissue moet ergens in februari geweest zijn (alleen was het met een aardappelmesje dat nog in mijn tas zat van mijn appeltje te schillen de dag ervoor), het broodroosterincident is nog maar 2 weken geleden. En ik ben ZOT van pecannoten, aaaaaargh!!!
  Moederschip onlangs geplaatst…Waarom mijn driejarige op Trump lijkt (of omgekeerd?)My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahahaha nee allemaal uit het Kellyleven gegrepen, maar dit wil vooral ook zeggen dat ik je al kan diplomeren met een georganiseerde volwassene zijn! Volgende keer kan je master proberen halen!

 2. Heerlijk artikel. Tip, als je je bedenkt dat je geen lepel bij je hebt voor je de trein instapt kan je nog gauw een plastic variant halen bij de AH To go, ook nog helemaal gratis. Als je al in de trein zat moet je het helaas wel doen met de vork die nog onderin je tas lag. Gebeurd ons allemaal wel eens (toch?).
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Eindelijk weer structuur | Tijd voor een persoonlijke updateMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha helaas never nooit tijd voor ik de trein op spring, maar misschien moeten ze AH’s in de trein installeren!

  1. kellynosmalltalk

   Ja dat ja dat, geprobeerd maar HIELP NIET HÈ. Ik snap je denkwijze wel, maar koppige aardappelen, die zoete, jongens.

 3. Lesley

  Hehe ik heb meestal geen vergeten vork bij, dus ik zou waarschijnlijk een lege coupé opzoeken en de yoghurt beginnen opslurpen (jk, ik lust geen yoghurt en eet koeken als ontbijt, maar ik doe nu even alsof ik een goede volwassene ben, je ziet, ik leer snel).
  Lesley onlangs geplaatst…Quarantaine-moodswingsMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   O heel goed! Heel slim! Je mag aansluiten bij moederschip en de volgende keer je master halen!

  1. kellynosmalltalk

   JA HE ik ben blij dat je het opmerkt!!!

 4. Irene

  Amai ik heb deze post gemist en ik ben hier nu omdat Sanne (van sannetimmermans) jouw blog had gedeeld en ik dacht: tiens ik herinner mij precies niet dat ik een gratis cursus gevolgd heb bij Kelly. Die kakapo lijkt zo’n oud grijs meneertje met een bril op’t puntje van zijn neus, maar wel héél schattig.
  Ik heb nog nooit patatten in mijn broodrooster gestopt maar bij mij blijven zelfs mijn bokes vastzitten (die ik er dus met een vork en de pries nog in’t stopcontact uithaal) dus ik ga het denk ik gewoon best niet met patatten proberen, al klinkt het eigenlijk gewoon wel keislim.
  Het grappige is dat ik een concept heb staan met wat tips om fancy volwassen te lijken en dat van die pecannoten kan ik wel toevoegen! Goeie tip!
  Irene onlangs geplaatst…Week 31My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Hahaha kijk ik ben blij dat je ze op de valreep toch nog kan meepakken, vanaf volgende week is ’t betalen.
   Ja dat is de kakapo!!! Echt!!!
   En oh jezus met die pries nog in, dat is voor de durvers. Bij die pecannoten kan ik alleen maar ja knikken.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.