04 april: tuintjes en bekroningen

De tweede quarantainemaand, die van collectief aperitieven in de zon. Want jawel, ik was helemaal in mijn nopjes, in mijn allerbeste nopjes zelfs, met het weer deze maand. Het was een soort tuinvakantie, maar wel met werken. Of zo. Want ja, alles is “of zo”.

Ter gelegenheid van dat goede weer werden de lente- en zomeroutfits uit de kast gehaald. Jane vindt het een onuitstaanbare gedachte dat er een foto wordt gemaakt waar zij niet opstaat – stel je voor dat ze de wereld eens niét zou kunnen plezieren met haar volmaaktheid – dus is ze er altijd bij.

Bij mijn appartement hoort een tuintje, hoewel ik op de zolderverdieping woon. Ja, dat klinkt dus zo raar als het is. Past dus perfect bij mij! Dat stond op mijn eisenlijstje als huurder: het moet bizar zijn, want dan voel ik me thuis. Ik moet dus altijd een ommetje maken als ik in dat tuintje wil gaan zitten maar goed, het ìs er en het onkruid groeit welig. Ik maak mezelf met plezier wijs dat dat is voor de bijtjes en de insecten want die moeten ook bestuiven, zie je. Pas als het onkruid overdrijft, gaat het uit. Hoezo uitstelgedrag, ikke? Hoe dan ook zit ik veel liever in de tuin van ons moeder, want die is groot, mooi, en er zitten ijsjes in de diepvries.

In diezelfde tuin deed ik nog eens van je aquarel en waar ik normaal niet de realist uithang, vond ik dat ineens wel nodig en schilderde ik de tuin. Ik kroon mezelf bij deze tot koningin van de mindfulness want ik heb werkelijk waar een uur lang grassprietjes geschilderd en vond dat fantastisch. Zonder een spriet ironie vertel ik dit. Ik vraag mij nu al af welke kroon een mindfulnesskoningin draagt. Zo één met magrietjes? Zonnebloemen? Gras?

Op tv keek ik La casa de papel uit (hartjes) en waar iedereen natuurlijk tranen met tuiten huilde in aflevering 6, vond ik dat pas nodig in de laatste aflevering. Allez, die tuiten vallen wel mee, maar deze scène. Amai. Duizend stukken en dan nog eens in veel meer elke keer dat ik ze herbekeek. Hoeveel kunnen ogen zeggen? Welja, duizend en veel meer dingen. Oscarwaardig. En als ik nog één keer Money Heist lees of een gedubde versie hoor, dan ga ik met dingen smijten.
Ik keek ook de mol en ik wou dat Bart de mol was, want ik vind dat een heerlijke mens. Ik dacht: ja op papier zal het wel Alina zijn maar in mijn hartje is het Bart. Dus het is nog steeds Bart. Wanneer komt er eens een in your face mol? Altijd die subtiliteit, ik wou eens iets anders. Verder wel een prachtig seizoen, genoten van elk beeld. Aan de productie: huur mij in! Ik zou coole opdrachten bedenken.

Het was ook de perfecte temperatuur om te gaan lopen en dat deed ik heel graag – ultieme vrijheid en in het bos kom ik weinig mensen tegen. Verder doe ik niet aan afstand meten en van die loopapps – daarmee kroon ik mezelf (nogmaals een kroon, maar jongens!) tot één van die LEUKE mensen die niet telkens op social media moeten zetten dat ze zijn gaan lopen en hoe ver en hoe lang en wat nog allemaal wat er is geen halve MIER die dat interessant vindt! En mieren vinden véél dingen interessant!

Daarnaast kwam mijn nieuw zomerkleedje toe. Ik denk dat ik die ontwerpers van Missguided Petite in mijn hoofd zitten, want ik vind alles mooi van hen. Ik maakte er een awkward selfie mee (o help verban mij), en ik schrok want voor een keer lijk ik 25, maar daarna keek ik in de spiegel en zag ik toch weer maar 1 meter 53 aan meisje en babyface. Het was dus het licht. Het blijkt ook dat ik dringend naar de kapper moet met dat vogelnest van mij. Als eten valt er voor deze maand te vermelden dat mijn gepofte zoete aardappel op een hartje leek. Ouh! Ik kon niet wachten om erin te snijden.

De laatste dagen luister ik graag naar Florence en haar fijngevoelige Machine:

Wanneer wordt het weer terug zonnig en zomers, Frank? Want deze 1 mei was triestig hè jongen? En lezers, jullie zomerige april, hoe was die? 😀

10 Reacties

 1. mei 2, 2020 / 7:55 am

  Wat fijn dat je een tuin hebt, al is het maar voor het idee dat je een buiten hebt. Het mooie weer was echt fijn. Ik heb een balkon van 1m2 aan de schaduwkant, dus ik probeerde regelmatig te gaan wandelen.
  Shirley onlangs geplaatst…April | Moed en moetenMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   mei 2, 2020 / 1:03 pm

   Ah, dat balkon klinkt niet zo aantrekkelijk 🙁 maar des te deugddoender die wandelingen, waarschijnlijk!

 2. mei 3, 2020 / 12:32 pm

  Hahahaha, geen halve mier die dat interessant vindt. Geniaal. En zeer waar. Als ik mensen dat zie doen op Instagram of zo heb ik altijd de onweerstaanbare neiging om een ijsje uit de vriezer te halen of naar de frituur te rijden.
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #7My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   mei 4, 2020 / 8:22 pm

   Haha exact ja, als daad van protest!

 3. mei 3, 2020 / 1:32 pm

  Ijsjes in de diepvries zijn altijd interessante argumenten om liever in een ander zijn tuin te willen zitten. En haha, ik heb wel zo’n loopapp maar ik post er niets van op sociale media. Ik hou het vooral bij voor mezelf om vooral de afstand te checken ^^
  Tamara onlangs geplaatst…Mijn week in 3 woorden #6My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   mei 4, 2020 / 8:24 pm

   Akkoord! En dat het voor jezelf is, dat kan ik begrijpen. Maar welke boodschap de wereld daaraan zou hebben, ik heb werkelijk geen idee haha

 4. Kaylin
  mei 5, 2020 / 7:27 pm

  Echt zalig dat je een plekje groen hebt om naartoe te gaan.
  Als mede kleine persoon (1m54) heb ik die misguided petite opgeslagen in mijn grijze hersenpan. Kan wel eens van pas komen. Ik vind het trouwens een mooie selfie!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   mei 6, 2020 / 9:09 pm

   Ja zeker doen! Heel die petite collectie van Zalando (gewoon echt speciaal voor mensen kleiner dan 1 meter 60!!) heeft mij echt al gered. En dank je Kaylin 🙂

 5. Lien De Wolf
  mei 10, 2020 / 3:47 pm

  Ik hoop dat ik op mijn 25ste er ook nog steeds zo schoon ben!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   mei 11, 2020 / 1:29 pm

   Haha ah, hoe lief! Ik trok deze week wel mijn tweede grijze haar uit, het gaat dus rap!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.