Je bekijkt nu Gelezen (6): in mijn kot!

Gelezen (6): in mijn kot!

Oké, ik heb deze boeken niet allemaal braavekes in mijn kot gelezen want corona was nog niet eens in België bij het eerste boek, maar ik moest een thema hebben voor mijn titel hè. Bloggerlijke vrijheid, creatieve geest. Je kent dat soort zaken wel.

Noem me bij jouw naam – André Aciman

Ja, ik heb het meesterwerk ook gelezen. En met meesterwerk verklap ik al wat ik vind van het verhaal van ontluikende verliefdheid in Italië. Het boek komt hup in mijn boeken top 10 terecht (niet dat ik die er echt op nahoud, maar het idee) want ik heb zelden een boek gelezen waar ik zo werd meegesleurd in de gevoelens van een ander. André Aciman schrijft zo ritmisch, poëtisch maar niet te, als een perfect stukje muziek bijna.

Daarna heb ik de film gezien. Het schijnt dat het omgekeerd moest maar ik heb soms tijd nodig om beelden te analyseren en te begrijpen wat daarachter schuilt (sommige mensen noemen dat ook traag van begrip, wees niet zo’n mens), dus ik ben toch blij dat ik eerst het boek las. En doe mij een plezier en lees het boek in de zomer. Ik vind eigenlijk dat je boeken die zich in de zomer afspelen in de zomer moet lezen.

Leven en laten leven – Hendrik Groen

Ik weet officieel met wie ik ga trouwen. Hij heet Hendrik en hij is op dit moment een flinke 80’er, maar dat geeft niet, want hij is grappig en ik strijk zo meteen een mooi pensioen op.

Dus, ik vind hypes enzo ook niet zo fijn (sommige mensen noemen dat niet op de hoogte zijn van dingen, wees niet zo’n mens) maar ik wou toch weten wat die fuss is over die Groen. Ik koos wat er beschikbaar was in de bib en dat waren niet zijn dagboeken (ooo daar moet ik nog in beginnen!) maar wel Leven en laten leven. Het gaat niet over Hendrik Groen zelf, maar over Arthur die ontslag krijgt, een flinke premie meepakt en zijn leven euh, omgooit. Arthur is het type mens dat het grappig zou vinden om “er staat een paard in de gang” van André Van Duin door de boxen te knallen op zijn begrafenis, maar daar toch een beetje te lam voor is. Maar hij gooit zijn leven dus om. De inhoud vond ik een beetje slapjes, maar dat boeit niet, want het is humor van de bovenste plank. Helemaal mijn humor dus, dat spreekt voor zich.

De moord op Miss België – Marc De Bel

Als je mij vraagt wie mijn jeugdheld is, dan mag Marc De Bel meedingen naar die prijs. Ik heb aan bakfietsbioscopen gesleuteld, krokodilleneieren tot leven weten te komen, in boomhutten gewoond, kriegelpret gehad en ben tot over mijn oren verliefd geworden op Joppe.

Blijkbaar bracht Marc De Bel ergens in 2014 een boek voor volwassenen/een jeugdthriller uit. Dat is totaal aan mij voorbijgegaan (je kan refereren aan bovenstaande, wees niet zo’n mens), maar ik kwam het nu toevallig tegen. Het bouwt verder op de Blinkerboeken en toont Blinker en Nelle (uiteraard nog een koppeltje!) als jonge twintigers. PURE nostalgie, al miste ik veel sleutelfiguren (Jonas! Mats!) en had ik liever gehad dat Blinker for some reason terug naar good old Kruisem moest afzakken. Hoe dan ook komt de speurneus in Blinker weer helemaal naar boven als Miss België vermoord wordt en hij daar in verzeild raakt. Herinner je je ook nog die beschrijvingen van die dromen die Blinker had, zijn verwerkingen van de dag met een flink geutje fantasie? Jep, dat doet Marc De Bel nog steeds. Ik had verder wel een boek verwacht voor volwassenen maar verwacht je eerder aan een verhaal voor 14-jarigen. Niets mis mee overigens.

Iets om voor te leven – Richard Roper

Kort door de bocht is Andrew een single veertiger die een leven met een vrouw en kinderen verzonnen heeft op zijn job, maar daar toch een beetje van moet afstappen als er een bijzonder leuke, nieuwe collega komt werken. En hij heeft een nogal bizarre job: in huizen van mensen die eenzaam zijn overleden, gaat hij op zoek naar briefjes, postkaartjes, iéts dat leidt tot contact met nabestaanden. Een begrafenis is nogal duur, zie je, en verder ook leeg, zo voor eenzamen. En Andrew behandelt volwassenen, en ik citeer: “met een algemene air van argwaan en wantrouwen”. Juist, NU wordt het interessant!

Ik las ergens al dat het boek in het schuitje van Eleanor Oliphant zou passen en dat schept natuurlijk hoge verwachtingen (wees niet zo’n mens!!!). Nu, ik heb het boek graag gelezen. Leuk hè, ik heb al mijn boeken van deze lijst graag gelezen! Wat een unicum voor een sceptisch mens als ik! Maar wacht hè. Het boek was grappig (Andrew die zich zo opgelaten voelt dat hij zich verontschuldigt voor de nies van een ander), maar het heeft mij niet bijzonder geraakt. En ik vond het einde een beetje een gemiste kans ofzo. Verder helemaal prima, niets gezegd, zeker lezen!! Nee, Andrew is een leuk personage, daarom alleen al.

Dus, welke boeken stonden er bij jullie op het leesprogramma? En hoe zit dat met dat gequarantainelees, vlot dat nog of helemaal niet? Tuinlezen, ook een dingetje met dit weer, dat ga ik vandaag doen want ik heb een dag verlof genomen. Ja, iedereen in technische werkloosheid en feestje en IKKE NIET! Vandaag wel een beetje.

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Lesley

  Oeh, dat laatste boek heb ik meteen in mijn Goodreads-lijst gepleurd. En jaaaa, dat Blinker-boek. Ik vond het niet eens mega-geweldig of zo, maar was gewoon heel de tijd hyped om het te lezen want Blinker hihi. Ik ben eindelijk weer terug wat aan het lezen geslagen, dankzij de zon inderdaad. Ik heb een mini-terras waar ik mij in vreemde bochten moet wringen om maximaal zon op mijn benen te krijgen, maar BRUINEN ZULLEN ZE. En intussen lees ik dus haha.
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #3My Profile

  1. kellynosmalltalk

   We all love Blinker! Haha lezen en bruinen, multitasken next level!

 2. Kimberley

  Ik ben zo’n slechte lezer, het is al knap dat ik nog blogs lees. Ik maak geen tijd voor boeken (sorry, ik wees zo’n mens). Maar dat laatste boek, ondanks dat het je niet geraakt heeft en wel grappig was, lijkt mij wel wat. De hele opbouw van liegen over een gezin tot aan wat voor werk hij doet, interesseert me nu al.

  1. kellynosmalltalk

   Oeh dan ben ik blij dat het laatste boek tòch interessant lijkt! En dat je mijn blog komt lezen, uiteraard.

 3. Shirley

  Dat laatste boek spreekt me wel aan. Ik lees echt heel graag, maar de laatste weken heb ik de concentratie er niet echt voor. Ik las ook vooral in de trein van en naar mijn werk, maar met thuiswerk zit ik niet meer in de trein. Wie weet is mijn concentratie binnekort beter. Het laatste boek heb ik iig opgeslagen!

  1. kellynosmalltalk

   Dat lezen tijdens het pendelen begrijp ik helemaal, helaas! Ik probeer dat er nog een beetje in te stoppen als ochtendroutine en lees soms nog een 20-30 minuutjes ’s ochtends in mijn zeteltje. Soms hè, haha. Dat zorgt er dan wel weer voor dat ik nog in mijn badjas aan mijn werk begin.

 4. Waw hier staan leuke dingen tussen! Behalve die marc de bel dan, want ik ben zo’n mens dat vindt dat jeugdboeken voor de jeugd zijn 🙂
  Corona is wel killing voor mijn leesflow! Normaal lees ik vlotjes twee boeken per week, nu heb ik er nog maar eentje uit sinds we in ons kot zitten…. het helpt natuurlijk niet echt als er twee kleuters 14 uur per dag rond je heen fladderen en je ook nog eens gewoon moet werken (want ik zit ook in de club van de niet-tijdelijk werklozen).
  Moederschip onlangs geplaatst…Existentiële vragen van mijn kleuters (2)My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik begrijp je wel :p en twee per wéék, amai, wilt gij eens snel een leesrubriek gaan maken op uw blog want ik ben bij deze KEIBENIEUWD wat jij allemaal leest!!! Ik zou omvallen van vermoeiendheid met kleuters. Ik vind mijn kat al vermoeiend. Chapeau hè, maar daar ben je misschien niet veel mee.

 5. Irene

  Noem me bij jouw naam vond ik ook écht prachtig! Ik denk dat dat het mooiste boek is dat ik al ooit gelezen heb. Nu lees ik meestal niet zo’n hoogstandjes dus dat is waarschijnlijk ook niet moeilijk, maar toch! Film vond ik ook leuk.
  Ik heb er een weekje vakantie op zitten en ik heb elke dag een romantisch boek van Sarina Bowen uit gelezen (perfecte no brainers :p). Dat laatste boek lijkt me nog wel tof, die ga ik op m’n lijstje zetten.

  Ik ben hier ff niet geweest trouwens want ik volg mijn blogs nu via feedly en die van jou kan hij niet vinden raar genoeg dus ik vergeet altijd om te komen piepen. Ik ga efkes wat inhaal leeswerk doen se!

  1. kellynosmalltalk

   Ongelooflijk hè, ik begon te lezen en ik was zo hard in een andere wereld en ik moest af en toe uit het treinraam kijken en denken: shit, dit is zo schoon. Haha, elke dag een boek is keitof. Die Sarina Bowen heb ik al af en toe zien passeren bij jou :p

   Ik heb die Feedly eens opengedaan en ik vind mezelf soms terug maar dan zegt hij dat ik geen artikelen schrijf en dat vind ik niet leuk. Ga ik eens vragen aan mijn hosting (als ik eraan denk hè)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.