03 maart: boskatten, afstand en paaseieren

In mijn vorige post schreef ik al dat we best alles documenteren tegenwoordig, zodat we later genoeg anekdotes te hebben om anderen mee te vervelen. Maart is dus een belangrijke maand, want toen de maand begon hadden we eigenlijk geen flauw idee dat we in een semi lockdown zouden terechtkomen. Het zal binnen 50 jaar misschien een beetje tegenvallen dat ik vooral foto’s van mijn kat genomen heb. Valt uiteraard hevig over te discussiëren.

Anyway. De maand startte toen ik aan ’t zeetje ging ontbijten met vriendin Eillish. Het was een afscheidsontbijt want ze vertrok weer naar Portugal om daar te gaan werken. Mijn rit naar zee was zoals altijd leuk, want ik rijd graag naar zee. De autosnelwegen zijn leuker, het weer wordt steeds mooier en ja kweetniet, je rijdt naar zee. Toen ik terug naar huis reed, kwam ik een tof verkeersbord tegen.

De dag daarop lieten mama en ik haar hond inslapen. Nu de tijd zo’n rare dimensie aanneemt, is het raar dat onze vriend al zo lang en toch nog maar net weg is van ons.

Begin maart was ik nogal pissed omdat ik vond dat het onderhand zéér dringend tijd werd dat het lente zou worden, maar die kwam niet dus ik besloot vliegticketjes te bekijken. Maar ik werd zo precies tegengehouden door iets vaag in de verte.

En toen hè, toen kwam dat vage ding. Toen kwam CORONA.

Vanalles gaande! Een wortel voert een vluchtverbod in voor vluchten van en naar Europa! Bijeenkomsten van meer dan 1000 mensen mogen niet meer en de Vooruit in Gent zegt: “lol dan doen we 990!” Marc Van Ranst wordt onze nationale held! We voorspellen de kleur van zijn pullekes! Ineens denken we: shit, ’t is serieus.

Ik mag ons meme die een halfuur verderop woont niet meer bezoeken en da’s niet zo fijn. Voor de andere meme doe ik boodschappen en meer dan haar spullen droppen zit er ook niet in, zelfs al heeft de meme nog zo’n een fancy mondmaskertje gemaakt.

Als ik naar de apotheker ga dan is dat met anderhalve meter afstand en plakbandjes op de grond. Bij de bakker staat er een ellenlange rij buiten. Het verkeer is magisch en is waar ik altijd al van gedroomd heb, maar ik mag niet naar zee EN ZE VOORSPELLEN EINDELIJK GOED WEER. Verdomme hè, dan wil een mens al eens vloeken (niet dat ik dat anders niet doe, maar je snapt mijn punt). Het frustreert mij mateloos dat de diesel goedkoop staat en dat ik er niets mee kan aanvangen. Ik wil cruisen, lange autoritten, roadtrips! Kleine rebel hier, maar ik blijf toch in mijn kot hoor.

Hoe dan ook: naast me irriteren aan corono/corona werk ik ook gewoon nog. Ik ging in een quasi lege trein naar Brussel, nam mijn spullen en installeerde me bij mijn kat. Jane is er nog niet helemaal aan uit of ze het fan-tas-tisch vindt dat ik er elke minuut ben, of het vreselijk vindt. Vooralsnog verschilt het ieder uur.

Als je je mocht afvragen of ik verder intussen al vloeiend Fins spreek, dagelijks zonnegroet en mijn interieur volgens de shakra’s staat, dan moet ik je zeer grondig teleurstellen. Mijn belangrijkste prestaties zijn dat ik een nacht met een haarmasker geslapen heb (sleeping beauty hè) en dat ik gemiddeld een halve kilo paaseieren per dag eet. Goed hè! Vind ik ook. Ik volgde ook de kuikentjes van Philomena ook (intussen geboren JAWEL 7 kuikens!!) en deed af en toe een suggestie voor een naam, maar de mijne werd helaas nooit gekozen. Met namen als Alfons vond ik dat natuurlijk een gemiste kans.

Ik heb verder wel één bijzondere anekdote te vertellen, en dat is de volgende.

Ik heb al eens geschreven dat ik een aantrekkingskracht op dieren heb, en dat is nogmaals bewezen. Tegenwoordig loop ik ook katten tegen het lijf in het bos. Jazeker: tijdens mijn looproute kwam ik een kat tegen. Ik zei: “maar hallo dag vriendinnetje” en ze kwam snuffelen. Ik weet het, zeer bijzonder. Ieder zijn talenten natuurlijk. Ik sluit binnen de 30 seconden vriendschappen met dieren, wat is het jouwe?

De boskat (goed kijken, ze camoufleert! Again, ieder zijn talenten)

WAT IS DAT HIER MET DIE BOSKATTEN

Nog een boskat

Oh ja, het mooiste nummer dat ik deze maand hoorde was het lied waar Sex Education seizoen 2 mee afsloot. Veel liefde voor die serie ook, en voor Maeve.

12 Reacties

 1. april 2, 2020 / 9:01 pm

  Jaaaa, dat nummer uit ‘Sex Education’. Love it. Mijn paaseieren zijn ook bijna op hehe, ik moet dringend een nieuwe voorraad inslaan, al heb ik niet eens meer een idee wanneer Pasen eigenlijk valt. Ach ja, dat merk ik wel weer wanneer de supermarkt haar chocolade afprijst, haha. Dan ga je mij zien hamsteren mannekes 🐹
  Lesley onlangs geplaatst…EUH JA #2My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   april 6, 2020 / 7:30 pm

   Ja de mijne zijn ook bijna op (allez de lekkere, met praliné). Nu zondag is ’t Pasen want Paasmaandag is een verlofdag, hehehe.

 2. april 3, 2020 / 6:44 am

  Ik schreef laatst in mijn dagboek – ja dat heb ik ook nog – en het voelde echt alsof ik fictie schreef. Maart was een bizarre maand en dat is inmiddels een understatement. Sex Education is zo’n heerlijke serie.
  Shirley onlangs geplaatst…Maart | Een slechte aflevering van Black MirrorMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   april 6, 2020 / 7:31 pm

   Héél gek hè, echt alsof je het script schrijft van – inderdaad – Black Mirror.

 3. Kaylin
  april 3, 2020 / 9:35 am

  Loooove de foto’s van Jane 😀 (zoals altijd)
  Ik heb ook hard genoten van Sex Education. Al vind ik de originele versie van On the radio (van Regina Spektor) wel mooier.
  Wij hadden een reis geboekt in mei naar Kreta en die gaat nu niet door omdat Corendon al hun vluchten hebben geannuleerd. Echt wel een tegenslag. Je kijkt daar dan een heel jaar naar uit en boem, weg met je vooruitzichten. Nuja, het is nu zo en we zullen er een staycation (of hoe noemen ze dat weer) van moeten maken.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   april 6, 2020 / 7:32 pm

   Ze poseert dan ook speciaal voor de blog! 🙂
   De versie van Regina Spektor vind ik ook heel mooi. En oh da’s wel heel jammer, dat uitkijken naar een reisje is nochtans zo leuk … Hier hetzelfde voor in juni.

 4. april 7, 2020 / 12:44 pm

  Hahaha, wat schrijf jij heerlijk! Ik heb echt hardop gelachen en sommige stukjes voorgelezen aan mijn vriend. “Het zal binnen 50 jaar misschien een beetje tegenvallen dat ik vooral foto’s van mijn kat genomen heb. Valt uiteraard hevig over te discussiëren.” Daar begon het al en ik ben blijven lachen. Ik heb dat trouwens ook met dieren, maak overal vrienden. Kinderboederijen love me. It’s amazing.
  Kimberley onlangs geplaatst…Journal #2My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   april 8, 2020 / 9:59 am

   Dankjewel, dat doet mijn schrijvershart gloeien van plezier! O, heerlijk. Interessant dat jij ook dat talent hebt. Heb je het ook met krokodillen en reptielen? Ik wel.

 5. april 13, 2020 / 7:03 pm

  Wat een fijne blog heb je, zeg! Ik heb echt met plezier gelezen. 🙂 En ja, maart is echt raar en ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat dit onze realiteit is. Ik vraag me vooral af hoelang het nog allemaal gaat duren (maar dat doet iedereen, natuurlijk) en dat maakt me soms wel eens onrustig.
  Anne onlangs geplaatst…Dagboekje #15My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   april 14, 2020 / 6:59 pm

   Dank je, daar word ik weer helemaal blij van! 🙂 Dat is het vreemde inderdaad: het leek mij te beginnen als #flattenthecurve voor een week of drie maar nu lijkt het alsof het leven na een maand of drie nog niet normaal zal zijn.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   mei 1, 2020 / 8:24 pm

   hahaha allez een gemiste kans, ze stonden in promo dit jaar omdat niemand ze wou door corona! Er zouden zomaar eens VIRUSSEN op paaseitjes kunnen zitten hè seg. Ik heb mij dan maar opgeofferd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.