Ik heb kippenkoorts (geen corona!) en ik hoorde dat liefde liefde is (en dat, beste mensen, is alles wat nodig is)

Ik was eigenlijk volop een coronapost aan het tikken, gewoon omdat ik meestal blog over wat mij bezighoudt. Dat corona ons bezighoudt, is geen zotte wetenschap. Dat komt uit, dan kan Marc Van Ranst eens wat slaap inhalen. Het walst over Europa en ik wil het gewoon even niet laten walsen en in de plaats feelgood vanonder mijn hoed toveren. Er valt wat te toveren hoor jongens, hou jullie vast.

Kippenkoorts

Oké ik begin met wat naast corona OOK een agendapunt op het journaal zou moeten zijn: de kippen van @angelo_dorny op Instagram.

Er is één kip in het bijzonder en dat is Philomena. Zij is de fancy kip die volop aan het broeden is op een hoop eieren vol leven! Terwijl ik dit typ, op dit EIGENSTE moment jongens en meisjes (!!!!!) is ze aan het broedproces bezig kunnen de kuikens elk moment het levenslicht zien! Het is ongelooflijk spannend. Ik zou dit ook in niet-coronatijden heel cool vinden trouwens: ik ben er redelijk zeker van dat ik een gereïncarneerd boerderijdier ben (wellicht een grazend, maar ik ben er nog niet helemaal uit).

moeder Philomena – kijk haar met die strenge moederblik (nu al!)

Liefde is liefde

De meeste Vlamingen hebben dit wellicht al zien passeren (en anders vis ik u op vanonder uw steen, welkom, er zit een virus in Europa en het komt niet door Trump), maar ik deel het graag nog eens, ook voor de Nederlanders en andere wereldburgers.

Down the road is het mooiste programma van de wereld waarin een groep jongeren met het syndroom van Down op roadtrip gaat. Dit jaar hebben ze opnieuw een fantastische groep mee, en daar kwam dit fragment uit: https://www.een.be/down-the-road/liefde-is-liefde

Ik wil daarnaast ook efkes meegeven dat ik dit jaar het programma vijf minuten op pauze gezet heb toen in aflevering 2 Stijn een briesend paard “gezondheid” wenste (die empathie!) en toen de Spaanse paardrijleraar “galop” verstond uit Sophies uitleg. De slappe lach in mijne zetel, mijn kat wist niet wat er gaande was. Situatiehumor op z’n best.

Don’t settle

Toen ik na 15 minuten luisteren met oorverdovende stilte achterbleef en mijn gedachten steeds luider rinkelden. Feelgood, maar wel van een totaal ander soort als de twee hierboven.

Het is de speech die Steve Jobs geeft aan Stanford University.

“U moet wel heel erg dol op kinderen zijn” – helemaal niet!

Annie M.G. Schmidt kwam nog eens tevoorschijn in een fantastisch interview. Als iemand me voortaan vraagt wat ik wil bereiken in het leven: dat. Ik vind kinderen ook helemaal niet zo leuk, maar van die serieuze volwassenen nog veel, veel minder.

https://npofocus.nl/artikel/7544/wie-was-annie-mg-schmidt en dan doorklikken naar “Annie houdt niet van kinderen”.

Diva Jane

Als laatste feelgood geef ik graag mijn dagelijkse feelgood aan jullie mee en dat is Jane. Werkelijk: die kat breekt normaal ’t kot af als ik van mijn werk kom en weet dan serieus niet waar haar kop staat en waar haar staart naartoe vliegt, maar nu ik thuis werk, SLAAPT ze. En niet gewoon hè, ’t is met divamanieren.

Hoe gaat het met jullie?

4 Reacties

 1. maart 19, 2020 / 2:12 pm

  Ik wil later als ik groot ben ook Annie MG Schmidt worden. Weet niet of dat nog gaat lukken, maar proberen kan, toch?

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   maart 22, 2020 / 8:34 am

   Altijd groot dromen!

 2. maart 20, 2020 / 10:31 am

  Down the Road heeft hier ook al voor veel lachsalvo’s gezorgd. Vooral het speknek fragment met Jeroen Meus. Zo mooie pure televisie! Daarvoor kijken we uit naar maandag. Wat is Jane een cutie!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   maart 22, 2020 / 8:34 am

   Hahaha ja de speknek, fantastisch! En Jeroen Meus mogen ze toch elk jaar uitnodigen hè <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.