Kelly’s bevindingen #3: de traumatische financieringswet

Ik moest een externe opleiding volgen voor het werk. Enfin, privacy bla bla dus ik zal maar niet te veel zeggen welk soort opleiding, maar ik kan het samenvatten als volgt: het werd gegeven door een man die zeer enthousiast werd over de bijzondere financieringswet.

Nu, er is absoluut niets mis met enthousiast worden over de bijzondere financieringswet, laat ik dat al even vertellen. Meer zelfs: ik vind dat mooi en intelligent. Bravo! Ik vond wel dat er vanalles mis was met het feit dat ik in een opleiding zat waarin de bijzondere financieringswet vermeld werd. Wat moet ik dààr nu weer mee. Wat die wet is, dat moet je mij niet meer vragen, en het feit dat ik die term überhaupt onthouden heb komt louter door het feit dat ik die in mijn notities getypt heb omdat ik er hier over wou vertellen.

De lesgever begon met “we gaan op reis doorheen de materie”. Met zo’n zwevend taalgebruik ben je mijn aandacht eigenlijk al kwijt, dus ik zei tegen een collega: “god, I wish dat we op reis gingen.” Ik zag mezelf alweer in hangmatten liggen, maar ik deed mijn best om er iets van op te steken. Ik dacht: komaan Kelly, opperste concentratie! Ik heb het geprobeerd, ogen wijd open en van die dingen, maar er werden dingen vernoemd als artikel 154 (hoe vernuft, dat kan ik zeker gebruiken op een quiz), en mijn algehele blik was: ???. Af en toe begreep ik een zin, daarna was er weer een term als gecoörneerd (of zo, Google geeft mij geen hits) en werd ik afgeleid door het knipperen van de rookmelder. Zeer entertainend. Ik bedacht mij nog: het is misschien morsecode (voor wie de film Parasite zag!), maar dat was gewoon mijn fantasie die op hol sloeg. De lesgever was ook iemand die random cursisten uitkoos en dan een vraag stelde aan die persoon. Ja, dat is een horrorervaring voor elke introvert en ZEKER als je geen halve knol kent van de leerstof. Ik bedoel, ik zat tussen juristen en historici. Ik ben blogger! De lesgever had al geroken dat die ene daar die om de vijf minuten haar neus snoot er niets van snapte (ik had een serieuze verkoudheid), dus hij vroeg mij onder andere wat het parlement doet. Ik kan daar niet aan doen, maar ik heb dan de neiging om onzinnig te antwoorden, dus ik zeg: in het parlement zitten. Welja, ik weet dat dat niet fout is, en verder weet ik honestly niet wat ze in het parlement doen buiten ruziemaken. Ordeeeer zou John Bercow roepen. Of is er daar niet zoiets als een parlement? Je moet het mij alleszins niet vragen.

Confused What Are You Doing GIF - Find & Share on GIPHY
Lesgever: artikel 154. Ikke: my name is Chloe (heldin).

Het enige antwoord dat ik zeker wist gedurende die hele dag was, heel random, de echte naam van Marcske van FC De Kampioenen. Herman Verbruggen, dat flapte ik er zò uit. Dat zat klaar in het voorste deel van mijn brein! Ha, dat wist ik beter dan de juristen! De lesgever had mijn antwoord niet gehoord en het had ook niets met de leerstof te maken, maar ik had mijn trots toch wel voor vijf minuten herwonnen. Dat duurde tot ik daarna weer niet op een vraag kon antwoorden en in plaats van “ik weet het niet” domweg “mijn geheugen is niet zo goed hoor” zei. Alsof ik mij weer moet verantwoorden omdat ik niet letterlijk kan herhalen wat er op de PowerPoint stond.

Anyway: blijkt dus dat het trauma zo groot is dat ik erover wil schrijven op mijn blog. Of gewoon, dat ik beter schrijf dan dat ik weet wat de bijzondere financieringswet is. Dat niet iedereen 1000 talenten kan hebben en dat je dat niet moet verwachten van jezelf. En het schijnt trouwens dat het parlement wetten maakt – danku VRT voor uw glasheldere uitleg. Dat men daar Google voor kan inschakelen, ongelooflijk!

Photo by OhTilly on Unsplash

8 Comments

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 21, 2020 / 9:03 am

   Nee, exact! Om daar allemaal samen te hokken, ugh.

 1. februari 14, 2020 / 2:00 pm

  Werkopleidingen, daar zit toch echt veel verschil op. Vorige week had ik gelukkig nog eens een goeie, maar er zijn ook al wel wat horrordagen gepasseerd.
  Annelies onlangs geplaatst…Het moois dat we delenMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 21, 2020 / 9:04 am

   Allez, ik ben blij dat je vertelt dat het toch kan, zo’n goeie opleiding 😀

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 21, 2020 / 9:08 am

   Ja, zelfmedelijden alom hier. Horror trauma gruwel drama. Zolang jullie mijn bedenkingen maar leuk vinden! 😀

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 25, 2020 / 7:16 pm

   Bedankt voor je reactie! 🙂 Gelukkig kon ik me daarna heerlijk (maar immer beleefd hè) uitleven in een evaluatieformulier. Hoera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.