Je bekijkt nu De traumatische financieringswet

De traumatische financieringswet

Ik moest een externe opleiding volgen voor het werk. Enfin, privacy bla bla dus ik zal maar niet te veel zeggen welk soort opleiding, maar ik kan het samenvatten als volgt: het werd gegeven door een man die zeer enthousiast werd over de bijzondere financieringswet.

Nu, er is absoluut niets mis met enthousiast worden over de bijzondere financieringswet, laat ik dat al even vertellen. Meer zelfs: ik vind dat mooi en intelligent. Bravo! Ik vond wel dat er vanalles mis was met het feit dat ik in een opleiding zat waarin de bijzondere financieringswet vermeld werd. Wat moet ik dààr nu weer mee. Wat die wet is, dat moet je mij niet meer vragen, en het feit dat ik die term überhaupt onthouden heb komt louter door het feit dat ik die in mijn notities getypt heb omdat ik er hier over wou vertellen.

De lesgever begon met “we gaan op reis doorheen de materie”. Met zo’n zwevend taalgebruik ben je mijn aandacht eigenlijk al kwijt, dus ik zei tegen een collega: “god, I wish dat we op reis gingen.” Ik zag mezelf alweer in hangmatten liggen, maar ik deed mijn best om er iets van op te steken. Ik dacht: komaan Kelly, opperste concentratie! Ik heb het geprobeerd, ogen wijd open en van die dingen, maar er werden dingen vernoemd als artikel 154 (hoe vernuft, dat kan ik zeker gebruiken op een quiz), en mijn algehele blik was: ???. Af en toe begreep ik een zin, daarna was er weer een term als gecoörneerd (of zo, Google geeft mij geen hits) en werd ik afgeleid door het knipperen van de rookmelder. Zeer entertainend. Ik bedacht mij nog: het is misschien morsecode (voor wie de film Parasite zag!), maar dat was gewoon mijn fantasie die op hol sloeg. De lesgever was ook iemand die random cursisten uitkoos en dan een vraag stelde aan die persoon. Ja, dat is een horrorervaring en zeker als je geen centimeter interesse hebt voor de leerstof. Ik bedoel, ik zat tussen juristen en historici. Ik ben blogger! De lesgever had al geroken dat die ene daar die om de vijf minuten haar neus snoot er niets van snapte (ik had een serieuze verkoudheid), dus hij vroeg mij onder andere wat het parlement doet. Ik kan daar niet aan doen, maar ik heb dan de neiging om onzinnig te antwoorden, dus ik zeg: in het parlement zitten. Welja, dat is niet fout, en verder vind ik dat er daar weinig zinnigs gebeurt en vond ik mijn antwoord in die zin en onzinnigheid best goed gekozen. Ordeeeer zou John Bercow roepen. Mijn antwoord was niet helemaal naar wens van de lesgever, maar ik had al besloten om rebels te doen tegen arrogantie. Ik voelde me weer 16, heerlijk.

What Are You Doing Reaction GIF - Find & Share on GIPHY
Lesgever: artikel 154. Ikke: my name is Chloe (heldin).

Er was één antwoord dat ik met absolute zekerheid wist, die hele dag. Het lag zelfs op het puntje van mijn tong; ik flapte het er zo uit! Mijn trots was oneindig en ik steeg boven het lokaal uit als een alwetende engel en vloog naar buiten. Wapperde nog even met mijn vleugels, dat wel, als teken van dankbaarheid en nederigheid. Het is alleen jammer dat mijn antwoord niet uit de financiële wereld kwam. Zelfs niet uit de politieke wereld, goh nee, verre van. De lesgever vroeg zich luidop af wat de echte naam van Marcske van FC FC De Kampioenen alweer was en ik riep HERMAN VERBRUGGEN alsof ik elke nacht van die man droom. En ik vind De Kampioenen eigenlijk stom, dat is ook weer wat. Maar ja, toen was ik aan het denken dat ik het lokaal uitvloog als een lichtgevende engel en werd mij een vraag gesteld – blijkbaar van het type “herhalen wat daarnet op de PowerPoint stond” en belandde ik weer op mijn stoel. Ik snoot mijn neus nog eens, de onschuld zelve.

Anyway: blijkt dus dat het trauma zo groot is dat ik erover wil schrijven op mijn blog. Of gewoon, dat ik wellicht beter schrijf dan dat ik weet wat de bijzondere financieringswet is.

Photo by OhTilly on Unsplash

Dit bericht heeft 8 reacties

  1. kellynosmalltalk

   Nee, exact! Om daar allemaal samen te hokken, ugh.

 1. Annelies

  Werkopleidingen, daar zit toch echt veel verschil op. Vorige week had ik gelukkig nog eens een goeie, maar er zijn ook al wel wat horrordagen gepasseerd.
  Annelies onlangs geplaatst…Het moois dat we delenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Allez, ik ben blij dat je vertelt dat het toch kan, zo’n goeie opleiding 😀

  1. kellynosmalltalk

   Ja, zelfmedelijden alom hier. Horror trauma gruwel drama. Zolang jullie mijn bedenkingen maar leuk vinden! 😀

  1. kellynosmalltalk

   Bedankt voor je reactie! 🙂 Gelukkig kon ik me daarna heerlijk (maar immer beleefd hè) uitleven in een evaluatieformulier. Hoera!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.