Vragenvuur

Op de blog moederschip las ik het vragenvuur, dat ze met haar eeuwig leuke schrijfstijl had ingevuld. Zij had het ook weer van andere schepen en blogplaneten geplukt et voilà, hier is hij ook. Lijstjes invullen en onnozele testen maken is nu éénmaal altijd leuk, dat is gewoon een universele regel van de mens. Ik was verliefd op vriendenboeken vroeger (niet dat ik zoveel vrienden had, maar kom), en ik test graag of ik nu een avocado, ui of bloemkool ben (een ui, want ik heb veel lagen en ik draag vaak een rok. Ik wist het!).

Wat ligt er altijd op je nachtkastje?

Een poëzieboek van Toon Tellegen, het boek dat ik op dat moment aan het lezen ben, mijn nachtlampje en zakdoeken.

Hoe lang sta je ’s ochtends voor de spiegel?

Twintig minuten.

Van welke slechte gewoonte geraak je niet af?

Aan mijn nagels en vellekes prutsen.

Wat is je favoriete feelgoodfood?

Die schelpjes cornflakes van Kelloggs en de Ben & Jerry’s brownies en cookie dough mix. En puree en kroketten.

Wat geeft je energie?

Ik zou hier sociaal wenselijk kunnen antwoorden: lopen in de natuur (en dat is ook wel een beetje zo) maar dat is ook vrij saai. Ik krijg energie van paraderen op hoge hakken en dan zéker als dat op maat van de muziek kan. Echt, ’t wordt niet beter dan dat.

Waarvoor zou je graag herinnerd worden?

Ik vind dat eigenlijk nogal een moeilijke vraag. Ik ben toch moeder Teresa niet, mensen gaan mij niet echt herinneren. En wat weet ik tenslotte van moeder Teresa? Dat ze heilig verklaard is?

Wat is het eerste dat je ’s morgens doet?

Ik snooze. Ik ga na of ik hoofdpijn voel. Ik denk: is dit een leuke dag of niet? Is er lekker eten gepland? Zal ik toffe mensen zien? Moet ik mij zorgen maken om iets? Om wat dan? Ah, om dat. Oké. Ik roep mijn kat: Jaaaaane! En vaak doe ik zoals velen en neem ik mijn iPhone waar niets op te zien valt. Ik doe niet aan yoga en aan routines en van die dingen, ik begrijp dat allemaal niet.

Welke hype vind je totaal overroepen?

Of het nu te klasseren valt onder hype, ik weet het niet, maar: die series à la Temptation Island en alles wat daarop lijkt en daarrond hangt. Het boeit mij letterlijk geen halve centimeter. Ik heb het ooit geprobeerd, om daarnaar te kijken en te doen alsof ik het leuk vind (dat is idioot, ik weet het). Er gebeurt niets dat in de previews al niet te zien valt, de deelnemers zijn goedkoop en onintelligent en worden betaald omdat er een hoop halfgare mensen graag kijkt naar hun voorspelbare uitspattingen op tv (die misschien, en ik mag het ook weeral niet zeggen, iets te zeggen hebben over hun eigen verborgen dierlijke verlangens). Veelzeggend, ik weet het.

Wat was je laatste activiteit op sociale media?

Een reactie op een tag van een vriendin.

Welk talent zou je graag bezitten?

Ik zou graag kunnen zingen en dansen. Ik kan geen van beide, maar als ik ze zou kunnen dan zou ik Disneyprinses worden en in musicals optreden. Ik heb een heel theatraal kantje, ik zou dat ZO graag uitspelen.

Op welk lichaamsdeel ben je stiekem het meest trots?

Ik vind het woord stiekem hier misplaatst. Moet ik nu iets uitkiezen waar ik eigenlijk niet trots op mag zijn? Moet ik nu mijn teenhaar kiezen ofzo? Maareh zonder stiekem te doen, mijn ogen. Hoe origineel! Ik heb nochtans gewoon donkerbruine ogen, maar ik vind ze leuk met mijn lange wimpers en mijn oogwit is ook heel wit. Het schijnt dat dat een ding is.

Waaraan heb je onlangs teveel geld uitgegeven?

Niet dat ik er iets aan kan doen, maar mijn autoverzekering. Fock you AXA, jonge bestuurders zijn niet altijd slechte bestuurders. Bestraf eerder al wie ritsen niet snapt (tip: doe een onderzoek op HLN-comments bij nieuwsartikelen over ritsen).

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?

Een schrift, een potlood en een gom want ik denk dat ik na een tijd nogal onnozel zou worden van mijn gedachten, en schrijven helpt.

Welke geur maakt je nostalgisch?

Die van kroketten. Als kind at ik elke zondag kroketten bij mijn grootouders. Leve kroketten!

Wanneer heb je voor het laatste gehuild?

Onlangs.

Waarvoor ben je altijd in de mood?

Lezen in ’t zonnetje met een ijsje.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Don’t give in to nostalgia. Dat was geen rechtstreeks advies aan mij hor, dat komt uit de film Cinema Paradiso, maar ik geloof daar wel wat in. I’m a sucker for nostalgia, maar ik beeld mij zo’n dingen dus vaak ook wel veel te rooskleurig in.

Wanneer ging je voor het laatst op de weegschaal staan?

Op het medisch onderzoek voor het werk, zo’n twee weken geleden.

Het schijnt dat de vragenlijst trouwens uit het weekendmagazine van De Morgen komt. Men neme het over, want joepje, lijstjes!

14 Reacties

 1. februari 8, 2020 / 4:18 pm

  Een hartje voor je eerste zin! Tof om een compliment te krijgen van de persoon aan wie je datzelfde compliment had willen geven 😉 We moeten maar eens samen die zanglessen gaan volgen haha. En misschien ook eens naar Temptation Island en consorten kijken, het is namelijk niet het programma zelf dat het zo leuk maakt, het zit ‘m allemaal de commentaar die je erop kan geven 😀

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 10, 2020 / 1:02 pm

   Complimentjes zijn altijd leuk he 😀 Ik denk dat wij sappige commentaargevers zouden zijn, dat wel ja!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 10, 2020 / 1:04 pm

   Dankje Amber! 🙂
   Je mag deze altijd overnemen!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 10, 2020 / 1:04 pm

   Dankjewel 😀

 2. februari 9, 2020 / 11:22 am

  Ik heb denk ik 1 reeks van Temptation ietwat volledig gezien en er zijn toen te veel hersencellen afgestorven, ik kijk dus niet meer en snap eigenlijk ook totaal niet hoe dat nog zo populair blijft.
  Annelies onlangs geplaatst…Lieze checkt in #180My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 10, 2020 / 1:09 pm

   Haha dat was bij mij het eerste seizoen (met Annelien als presentatrice bedoel ik dan wel) – met wie was dat toen nog, Marvin en co? Vreselijk.

 3. februari 11, 2020 / 3:48 pm

  Ugh Temptation. Ik kan daar eerlijk gezegd met mijn verstand niet bij maar ik zit met mijn vriend die er wel van smult (ik beloof u dat hij voor de rest echt geweldig is) dus ik draai mij dan altijd om in de zetel en lees in een boek en rol met mijn ogen. Ik ben ook voor straf voor anti-ritsers trouwens. Dat is denk ik de enige moment dat ik mij opwind in de auto :p
  Irene onlangs geplaatst…Het is hier wat stiller maar het gaat eigenlijk best goed.My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 14, 2020 / 10:45 am

   Haha ik geloof u volledig hoor, maar schoon dat jij boekprioriteiten stelt! Awel die anti-ritsers is wéér eentje voor als ik een politieke partij zou oprichten 😀

 4. februari 13, 2020 / 7:51 am

  Wat een super leuk lijstje, ik heb hem met plezier gelezen. Oh en een Disneyprinses.. lijkt me zeker heel tof! *nu nog kunnen dansen, zingen en acteren 😉
  Saskia onlangs geplaatst…Currently #29My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 14, 2020 / 10:47 am

   Ah leuk, dankjewel! Ja hè, zo’n Jodi Benson heldin worden. Magisch. Kan ik ein-de-lijk ongegeneerd mijn haar kammen met mijn vork.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   maart 11, 2020 / 8:56 pm

   Huh! Wat! Dat zou verboden moeten worden! Ik zet het op mijn agenda van mijn politieke partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.