Vragenvuur

Op de blog moederschip las ik het vragenvuur, dat ze met haar eeuwig leuke schrijfstijl had ingevuld. Zij had het ook weer van andere schepen en blogplaneten geplukt et voilà, hier is hij ook. Lijstjes invullen en onnozele testen maken is nu éénmaal altijd leuk, dat is gewoon een universele regel van de mens. Ik was verliefd op vriendenboeken vroeger (niet dat ik zoveel vrienden had, maar kom), en ik test graag of ik nu een avocado, ui of bloemkool ben (een ui, want ik heb veel lagen. Ik wist het!).

Wat ligt er altijd op je nachtkastje?

Een poëzieboek van Toon Tellegen, het boek dat ik op dat moment aan het lezen ben, mijn nachtlampje en zakdoeken. IN mijn nachtkastje: een waterflesje, want mijn kat duwt het anders zonder enige uitzondering op de grond.

Hoe lang sta je ’s ochtends voor de spiegel?

Hmm twintig minuten ongeveer, altijd vergezeld van mijn allerliefste koffietas en mijn kat.

Van welke slechte gewoonte geraak je niet af?

Aan mijn nagels en vellekes prutsen.

Wat is je favoriete feelgoodfood?

Ferrero Rochers, de Ben & Jerry’s brownies en cookie dough mix en absoluut de schelpjes cornflakes van Kelloggs. Ook bokkenpootjes van de bakker of chocoladetaartjes en warme appeltaart. En dingen waar je warme chocoladesaus kan over gieten.

Wat geeft je energie?

Schrijven, wandelen/lopen in de natuur en dieren.

Waarvoor zou je graag herinnerd worden?

Ik vind dat eigenlijk nogal een moeilijke vraag. Ik ben toch moeder Teresa niet, mensen gaan mij niet echt herinneren. En wat weet ik tenslotte van moeder Teresa? Dat ze heilig verklaard is?

Misschien dat ik een hart voor dieren heb, graag schrijf en ik de uitvinder ben van de hack om een kleinere handtas IN een grotere handtas te steken in plaats van al je spullen te wisselen. Ik doe dat al zeker een jaar en ik vind het nog steeds ongelooflijk inventief van mezelf. Zo vergeet ik tenminste geen essentiële dingen als mijn portefeuille meer. Zo van: ahja, maar dat zit in mijn andere handtas. No more! Meet me: professor Gobelina. Even geniaal en even verstrooid.

Wat is het eerste dat je ’s morgens doet?

Snoozen en mijn kat knuffelen. En als ik toch uit mijn bed ben gestrompeld: mijn pillen nemen en koffie “zetten” (= de dolce gusto aanzetten en een koffiepad nemen).

Welke hype vind je totaal overroepen?

Of het nu te klasseren valt onder hype, ik weet het niet, maar: die series à la Temptation Island en alles wat daarop lijkt en daarrond hangt. Het boeit mij letterlijk geen halve centimeter. Ik heb het ooit geprobeerd, om daarnaar te kijken en te doen alsof ik het leuk vind (dat is idioot, ik weet het). Er gebeurt NIETS dat in de previews al niet te zien valt, de deelnemers zijn zo verbijsterend onintelligent en worden betaald omdat er een stelletje halfgare mensen graag kijkt naar hun zo ontzettend niet spannende uitspattingen op tv. Veelzeggend, ik weet het.

Wat was je laatste activiteit op sociale media?

Een reactie op een tag van een vriendin.

Welk talent zou je graag bezitten?

Ik zou graag kunnen zingen, dansen en acteren. Ik kan geen van alle drie, maar als ik ze zou kunnen dan zou ik Disneyprinses worden en in musicals optreden. Lijkt me fan-tas-tisch. Kan mijn publiek uitbreiden van mijn kat, een bord, glazen en bestek vol zeepsop naar een paar duizend mensen.

Op welk lichaamsdeel ben je stiekem het meest trots?

Ik vind het woord stiekem hier misplaatst. Moet ik nu iets uitkiezen waar ik eigenlijk niet trots op mag zijn? Moet ik nu mijn teenhaar kiezen ofzo? Maareh zonder stiekemigheid, mijn ogen dan. Hoe originéél. Ik heb nochtans gewoon donkerbruine ogen, maar ik vind ze leuk met mijn lange wimpers en mijn oogwit is ook heel wit. Het schijnt dat dat een ding is.

Waaraan heb je onlangs teveel geld uitgegeven?

Niet dat ik er iets aan kan doen, maar mijn autoverzekering. Fock you AXA, jonge bestuurders zijn niet altijd slechte bestuurders. Bestraf eerder al wie ritsen niet snapt (tip: doe een onderzoek op HLN-comments bij nieuwsartikelen over ritsen).

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?

Een schrift, een potlood en een gom want ik denk dat ik na een tijd nogal onnozel zou worden van mijn gedachten, en schrijven helpt.

Welke geur maakt je nostalgisch?

Die van kroketten. Als kind at ik elke zondag kroketten bij mijn grootouders. Leve kroketten!

Wanneer heb je voor het laatste gehuild?

Ugh van die persoonlijke vragen. Afgelopen woensdag.

Waarvoor ben je altijd in de mood?

Lezen in ’t zonnetje met een ijsje.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Ik heb zelf nog nooit zo’n advies gekregen waarbij ik echt dacht: maar dat moet ik nu écht eens onthouden. Vaak was het eerder goed bedoeld, maar voelt het voor mij toch anders aan.

Wanneer ging je voor het laatst op de weegschaal staan?

Op het medisch onderzoek voor het werk, zo’n twee weken geleden. Ik heb zelf geen weegschaal. Wat is dat trouwens met die wereldvreemde dokters daar? Ik: “ik ben afgevallen door mijn medicatie.” Dokter: “is dat daardoor?”. Ja? Dat is de bekendste bijwerking, en anders zou ik het u toch niet zeggen?

Het schijnt dat de vragenlijst trouwens uit het weekendmagazine van De Morgen komt. Men neme het over, want joepje, lijstjes!

14 Reacties

 1. februari 8, 2020 / 4:18 pm

  Een hartje voor je eerste zin! Tof om een compliment te krijgen van de persoon aan wie je datzelfde compliment had willen geven 😉 We moeten maar eens samen die zanglessen gaan volgen haha. En misschien ook eens naar Temptation Island en consorten kijken, het is namelijk niet het programma zelf dat het zo leuk maakt, het zit ‘m allemaal de commentaar die je erop kan geven 😀

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 10, 2020 / 1:02 pm

   Complimentjes zijn altijd leuk he 😀 Ik denk dat wij sappige commentaargevers zouden zijn, dat wel ja!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 10, 2020 / 1:04 pm

   Dankje Amber! 🙂
   Je mag deze altijd overnemen!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 10, 2020 / 1:04 pm

   Dankjewel 😀

 2. februari 9, 2020 / 11:22 am

  Ik heb denk ik 1 reeks van Temptation ietwat volledig gezien en er zijn toen te veel hersencellen afgestorven, ik kijk dus niet meer en snap eigenlijk ook totaal niet hoe dat nog zo populair blijft.
  Annelies onlangs geplaatst…Lieze checkt in #180My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 10, 2020 / 1:09 pm

   Haha dat was bij mij het eerste seizoen (met Annelien als presentatrice bedoel ik dan wel) – met wie was dat toen nog, Marvin en co? Vreselijk.

 3. februari 11, 2020 / 3:48 pm

  Ugh Temptation. Ik kan daar eerlijk gezegd met mijn verstand niet bij maar ik zit met mijn vriend die er wel van smult (ik beloof u dat hij voor de rest echt geweldig is) dus ik draai mij dan altijd om in de zetel en lees in een boek en rol met mijn ogen. Ik ben ook voor straf voor anti-ritsers trouwens. Dat is denk ik de enige moment dat ik mij opwind in de auto :p
  Irene onlangs geplaatst…Het is hier wat stiller maar het gaat eigenlijk best goed.My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 14, 2020 / 10:45 am

   Haha ik geloof u volledig hoor, maar schoon dat jij boekprioriteiten stelt! Awel die anti-ritsers is wéér eentje voor als ik een politieke partij zou oprichten 😀

 4. februari 13, 2020 / 7:51 am

  Wat een super leuk lijstje, ik heb hem met plezier gelezen. Oh en een Disneyprinses.. lijkt me zeker heel tof! *nu nog kunnen dansen, zingen en acteren 😉
  Saskia onlangs geplaatst…Currently #29My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 14, 2020 / 10:47 am

   Ah leuk, dankjewel! Ja hè, zo’n Jodi Benson heldin worden. Magisch. Kan ik ein-de-lijk ongegeneerd mijn haar kammen met mijn vork.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   maart 11, 2020 / 8:56 pm

   Huh! Wat! Dat zou verboden moeten worden! Ik zet het op mijn agenda van mijn politieke partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.