Je bekijkt nu No smalltalk is één jaar!

No smalltalk is één jaar!

Hallo iedereen! Ik, de blog, ben jarig vandaag. Cool hè? Ik word één. Dat vier ik vandaag door chocoladetaart met verse frambozen te fretten en ik nodig welgeteld drie vrienden, vijf katten, zevenhonderd honden en een geit uit, want ik ben een introverte blog en dierenvriend. Iedereen buiten om 21:00. Toedeloe!

Ik, Kelly, neem weer even over hoor. Ik gaf mijn blog even een personificatie en een moment of fame op haar verjaardag. Maar werkelijk, ’t is ongelooflijk: mijn blog is jarig vandaag! ’t Is met toeters en bellen (niet heus, ik heb hoofdpijn) want het voelt alsof mijn kind jarig is. Wat gaat dat dan niet zijn als mijn kat één jaar wordt in april – ik ga het land moeten afhuren, nationaal feest en alles, wie gaat dat bekostigen? Moet ik al starten met vzw Jane is jarig? (Jane is jarig op 30 april, voor wie zich geroepen voelt. In te brengen in de belastingen).

Blogger Kelly

Alle verjaardagsgekheid op een stokje is het werkelijk een jaar geleden dat mijn blog live ging en ik aan de wereld bekend maakte dat kleine Kelly ging bloggen. Want wie weet had ik echt talent voor schrijven of zo, je weet nooit. Mijn missie: WEG met die smalltalk dames en heren, bij de stort ermee, want er is eigenlijk toch geen kat die écht over het weer wil praten? En ik ben toch niet de enige die zich wil verstoppen tussen de blikken schorseneren als ik een verre bekende zie in de supermarkt? En ik lùst niet eens schorseneren.

De dubbele betekenis van no smalltalk: ik heb mijn leven niet op orde en ik denk dat niemand dat werkelijk heeft (of dat dat niet gelukkig maakt). Daar ging mijn allerallereerste blogpost over: de ‘succesvolle twintiger’. Een post met een hoop millennialstuff met fancy en cliché woorden à la “special snowflake” maar ik eindigde wel met een superschattige quote van Baloo uit the Jungle Book. Ik wou daarmee de trend te zetten voor mijn verdere blogposts die de wereld mooi zouden laten zien dat het leven van een twintiger niet zo perfect is als ons voorgehouden wordt. Dat hoop ik dan ook: dat jullie zien dat ik ook maar wat doe, ik het leven niet snap (verre, verre van) en dat nét als ik denk dat mijn enige zekerheid is dat mijn kat mij wel graag ziet, ze mijn been aanvalt.

Don’t spend your time looking around for something that can’t be found

Baloo

En medeblogger en lezer

Ik leerde blogs kennen die er naar mijn bescheiden mening onmetelijk cool uitzien en zo leuk lezen dat ik ze met plezier ’s zondags lees terwijl ik mijn yoghurt uitlepel of met mijn chocoladekoek kruimel, soms nog liever dan dat ik iets met Sir David Attenboroughs stem kijk. En ik wil niet overdrijven, maar dat wil serieus wel wat zeggen. Hij heet Sir.

Er volgen reacties op mijn blogposts die uit mijn vingers zijn gerold, die uit mijn hoofd verschijnen (ja jongens, sorry, ik weet soms ook niet vanwaar die zeesticks komen) en ik vind dat nog altijd verbijsterend. Ongelooflijk. Ik wou dat even gezegd hebben – nuchtere Kelly doet melig, geniet ervan want het komt maar één keer per jaar voor – bedankt om met mij mee te lezen, stille lezers en reactiegevers. Ik word daar iedere keer weer blij van.

Cute GIF by Disney - Find & Share on GIPHY

Ik hoop nog lang door te gaan met die no smalltalk (want wie doét dat nu nog, smalltalken, zo passé) en jullie te verheugen en te verblijden (of niet, jammeuur) met wat er in mijn hoofd spookt. Ik kan nog niet voorspellen waarover het zal gaan want ik heb een chaotisch hoofd, maar het zal allicht het midden houden tussen yoghurt eten met een vork en pelikanen (want dieren, altijd dieren. Blijdschap der leven, regel nummer 1). Alleszins iets zeer veelzeggend dat alle wereldproblemen zal oplossen.

Jullie zien mij wel verschijnen hè, in blogland. Ooit schrijf ik een boek en dan gaan jullie dat al allemaal kopen en heb ik al 15 kopers of zo, daarmee kan ik al naar een uitgeverij. En als ’t geen boek is, dan whatever, blogs zijn toch de nieuwe boeken.

Photo by S O C I A L . C U T on Unsplash

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Kaylin

  Bravo voor je blogverjaardag. Ik hoop op nog vele (herkenbare) schrijfsels en veel foto’s van Jane de poes 😀

  1. kellynosmalltalk

   Dankje Kaylin! Ik zal nog veel rare dingen schrijven en Jane zal nog veel schattig doen!

  1. kellynosmalltalk

   Dankje Annelies! 🙂

 2. Irene

  Jeej! Olépistolé en feesje enal! Keigoed bezig en ik kom hier super graag kruimelen met mijn ovencroissants (en niet alleen op zondag!).

  1. kellynosmalltalk

   Allez dan hoop ik stiekem op nog veel croissantkruimels tussen je toetsenbord 😀

 3. Sanne

  Hahaha, 15 kopers. Include me, please! Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Een heuse mijlpijl, vind ik dan. Ik heb mijn eerste verjaardag ongemerkt voorbij laten gaan bedenk ik nu, zonde!
  Sanne onlangs geplaatst…Ministedentrip: 24 uur in GroningenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Heel graag! Ah, da’s misschien wat jammer, maar dan roepen we toch gewoon de 1 jaar en 1 maand tot leven?

 4. Ik claim de allereerste uitgave van de eerste druk van je boek, heb hier al een paar (honderd) keer geroepen dat je er één moet schrijven 😀 En waaaw, 1 jaar? Het lijkt alsof deze blog er al veeeel langer is. Bij mij deze maand twee jaar maar ik kan me dus serieus niet meer herinneren wat ik deed voor ik blogde :p
  Moederschip onlangs geplaatst…Moederschip maand-ABCMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Da’s waar, jij mag die zeker hebben!! 🙂 ik zou van jouw blog ook denken dat die er al veel langer is – de leeftijd van je kinderen, zoiets! En da’s gek hè, wat doet de niet-bloggende mens?

 5. Karlijn

  Hiep hiep hoeraaaaa! Nu heb ik zin in zeesticks 😉

  1. kellynosmalltalk

   4 februari: nationale zeestickdag!

 6. weetikhet

  Happy birthday and may all your wishes come true !!

  PS zeesticks bestaan echt

  1. kellynosmalltalk

   Dankjewel!! 🙂
   En ja, heerlijk in de Delhaize maar je mag ze dus niet laten schimmelen in je handtas.

  1. kellynosmalltalk

   Heel fijn! Ik heb je blog nog niet zo lang (actief) ontdekt maarrr ik vind je schrijfstijl ook heel leuk dus tot binnenkort in blogland!

 7. Lesley

  Haha, hoe leuk schrijft gij! Ik was getriggerd door de naam van je blog, want smalltalk moet zowat het onzinnigste zijn wat de mensheid ooit heeft voortgebracht. Ziek veel zin in chocoladekoeken wel nu, gelukkig is ’t bijna zondag! 🙂
  Lesley onlangs geplaatst…Sollicitatie-assessmentsMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Dankuzeer! Ja, smalltalk, ik versta ook niet dat dat nog niet verdwenen is in de evolutietheorie. En chocoladekoeken (van die goeie hè), dat is één van de beste dingen van ’t leven. Zou ook een goede blognaam zijn, chocoladekoek. Ik zou alles lezen.

  1. kellynosmalltalk

   Gij moogt ook komen Leen, maar zoals gezegd buiten om 21:00 uur hè (en dat vind ik een zéér respectabel uur).

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.