Loading...

No smalltalk is één jaar!

Hallo iedereen! Ik, de blog, ben jarig vandaag. Cool hè? Ik word één. Dat vier ik vandaag door chocoladetaart met verse frambozen te fretten en ik nodig welgeteld drie vrienden, vijf katten, zevenhonderd honden en een geit uit, want ik ben een introverte blog en dierenvriend. Iedereen buiten om 21:00. Toedeloe!

Ik, Kelly, neem weer even over hoor. Ik gaf mijn blog even een personificatie en een moment of fame op haar verjaardag. Maar werkelijk, ’t is ongelooflijk: mijn blog is jarig vandaag! ’t Is met toeters en bellen (niet heus, ik heb hoofdpijn) want het voelt alsof mijn kind jarig is. Wat gaat dat dan niet zijn als mijn kat één jaar wordt in april – ik ga het land moeten afhuren, nationaal feest en alles, wie gaat dat bekostigen? Moet ik al starten met vzw Jane is jarig? Inzamelactie op Facebook, maar daarvoor heb ik toch bijlage niet genoeg vrienden? Ik zal maar al beginnen piekeren hè. Gohhh. (Jane is jarig op 30 april, voor wie zich geroepen voelt. In te brengen in de belastingen).

Blogger Kelly

Alle verjaardagsgekheid op een stokje is het werkelijk een jaar geleden dat mijn blog live ging en ik aan de wereld bekend maakte dat kleine Kelly ging bloggen. Want wie weet had ik echt talent voor schrijven of zo, je weet nooit. Mijn missie: WEG met die smalltalk dames en heren, bij de stort ermee, want er is eigenlijk toch geen kat die écht over het weer wil praten? En ik ben toch niet de enige die zich wil verstoppen tussen de blikken schorseneren als ik een verre bekende zie in de supermarkt? En ik lùst niet eens schorseneren. #introvert.

De dubbele betekenis van no smalltalk: ik heb mijn leven niet op orde en ik denk dat niemand dat werkelijk heeft (of dat dat niet gelukkig maakt). Daar ging mijn allerallereerste blogpost over: de ‘succesvolle twintiger’. Een post met een hoop millennialstuff met fancy en cliché woorden à la “special snowflake” maar ik eindigde wel met een superschattige quote van Baloo uit the Jungle Book. Ik wou daarmee de trend te zetten voor mijn verdere blogposts die de wereld mooi zouden laten zien dat het leven van een twintiger niet zo perfect is als ons voorgehouden wordt. Dat hoop ik dan ook: dat jullie zien dat ik ook maar wat doe, ik het leven niet snap (verre, verre van) en dat nét als ik denk dat mijn enige zekerheid is dat mijn kat mij wel graag ziet, ze mijn been aanvalt.

Don’t spend your time looking around for something that can’t be found

Baloo

Doorheen mijn blogjaar zijn mijn posts persoonlijker geworden. Waar ik eerst nog schreef over de extraverte introvert in het algemeen durfde ik tegen eind 2019 al schrijven over mìjn meest introverte momenten. Ik vind dat niet meer kwetsbaar en zelfs niet cool van mezelf, maar heel gewoon “iets” dat ik schrijf en graag deel.

En medeblogger en lezer

Ik leerde blogs kennen die er naar mijn bescheiden mening onmetelijk cool uitzien en zo leuk lezen dat ik ze met plezier ’s zondags lees terwijl ik mijn yoghurt uitlepel of met mijn chocoladekoek kruimel, soms nog liever dan dat ik iets met Sir David Attenboroughs stem kijk. En ik wil niet overdrijven, maar dat wil serieus wel wat zeggen. Hij heet Sir.

Er volgen reacties op mijn blogposts die uit mijn vingers zijn gerold, die uit mijn hoofd verschijnen (ja jongens, sorry, ik weet soms ook niet vanwaar die zeesticks komen) en ik vind dat nog altijd verbijsterend. Ongelooflijk. Ik wou dat even gezegd hebben – nuchtere Kelly doet melig, geniet ervan want het komt maar één keer per jaar voor – bedankt om met mij mee te lezen, stille lezers en reactiegevers. Ik word daar iedere keer weer blij van.

Tired Dumbo GIF by Disney - Find & Share on GIPHY

Ik hoop nog lang door te gaan met die no smalltalk (want wie doét dat nu nog, smalltalken, zo passé) en jullie te verheugen en te verblijden (of niet, jammeuur) met wat er in mijn hoofd spookt. Ik kan nog niet voorspellen waarover het zal gaan want ik heb een chaotisch hoofd, maar het zal allicht het midden houden tussen yoghurt eten met een vork en pelikanen (want dieren, altijd dieren. Blijdschap der leven, regel nummer 1). Alleszins iets zeer veelzeggend dat alle wereldproblemen zal oplossen.

Jullie zien mij wel verschijnen hè, in blogland. Ooit schrijf ik een boek en dan gaan jullie dat al allemaal kopen en heb ik al 15 kopers of zo, daarmee kan ik al naar een uitgeverij. En als ’t geen boek is, dan whatever, blogs zijn toch de nieuwe boeken.

Photo by S O C I A L . C U T on Unsplash

You might also like

Comments (20)

 • Kaylin 3 weken ago Reply

  Bravo voor je blogverjaardag. Ik hoop op nog vele (herkenbare) schrijfsels en veel foto’s van Jane de poes 😀

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  Dankje Kaylin! Ik zal nog veel rare dingen schrijven en Jane zal nog veel schattig doen!

 • Annelies 3 weken ago Reply

  Proficiat!
  Volgens mij blog je helemaal om de juiste redenen dus doe zo verder.
  Annelies onlangs geplaatst…In eigen handen?My Profile

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  Dankje Annelies! 🙂

 • Irene 3 weken ago Reply

  Jeej! Olépistolé en feesje enal! Keigoed bezig en ik kom hier super graag kruimelen met mijn ovencroissants (en niet alleen op zondag!).

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  Allez dan hoop ik stiekem op nog veel croissantkruimels tussen je toetsenbord 😀

 • Sanne 3 weken ago Reply

  Hahaha, 15 kopers. Include me, please! Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Een heuse mijlpijl, vind ik dan. Ik heb mijn eerste verjaardag ongemerkt voorbij laten gaan bedenk ik nu, zonde!
  Sanne onlangs geplaatst…Ministedentrip: 24 uur in GroningenMy Profile

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  Heel graag! Ah, da’s misschien wat jammer, maar dan roepen we toch gewoon de 1 jaar en 1 maand tot leven?

 • Moederschip 3 weken ago Reply

  Ik claim de allereerste uitgave van de eerste druk van je boek, heb hier al een paar (honderd) keer geroepen dat je er één moet schrijven 😀 En waaaw, 1 jaar? Het lijkt alsof deze blog er al veeeel langer is. Bij mij deze maand twee jaar maar ik kan me dus serieus niet meer herinneren wat ik deed voor ik blogde :p
  Moederschip onlangs geplaatst…Moederschip maand-ABCMy Profile

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  Da’s waar, jij mag die zeker hebben!! 🙂 ik zou van jouw blog ook denken dat die er al veel langer is – de leeftijd van je kinderen, zoiets! En da’s gek hè, wat doet de niet-bloggende mens?

 • Karlijn 3 weken ago Reply

  Hiep hiep hoeraaaaa! Nu heb ik zin in zeesticks 😉

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  4 februari: nationale zeestickdag!

 • weetikhet 3 weken ago Reply

  Happy birthday and may all your wishes come true !!

  PS zeesticks bestaan echt

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  Dankjewel!! 🙂
  En ja, heerlijk in de Delhaize maar je mag ze dus niet laten schimmelen in je handtas.

 • Shirley 3 weken ago Reply

  Mijlpaal, op naar het volgende blogjaar. Ik reageer misschien niet altijd, maar ik lees wel met plezier mee.
  Shirley onlangs geplaatst…Praktische tips voor je reis naar VietnamMy Profile

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  Heel fijn! Ik heb je blog nog niet zo lang (actief) ontdekt maarrr ik vind je schrijfstijl ook heel leuk dus tot binnenkort in blogland!

 • Audrey 2 weken ago Reply

  Woehoe, alsnog van harte proficiat met je blogverjaardag!
  Audrey onlangs geplaatst…Mijn favoriete Vlaamse woorden (+ het allerlelijkste Vlaamse woord ooit)My Profile

  kellynosmalltalk 2 weken ago Reply

  Dankjewel! 😀

 • Lesley 1 dag ago Reply

  Haha, hoe leuk schrijft gij! Ik was getriggerd door de naam van je blog, want smalltalk moet zowat het onzinnigste zijn wat de mensheid ooit heeft voortgebracht. Ziek veel zin in chocoladekoeken wel nu, gelukkig is ’t bijna zondag! 🙂
  Lesley onlangs geplaatst…Sollicitatie-assessmentsMy Profile

  kellynosmalltalk 19 uur ago Reply

  Dankuzeer! Ja, smalltalk, ik versta ook niet dat dat nog niet verdwenen is in de evolutietheorie. En chocoladekoeken (van die goeie hè), dat is één van de beste dingen van ’t leven. Zou ook een goede blognaam zijn, chocoladekoek. Ik zou alles lezen.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.