Loading...

01: januari

De lelijkste maand van het jaar waarin ik zeer weinig bijzonders heb gedaan. Want wat moet een mens, behalve reizen bekijken en hopen dat de lente snel start.

Laat ik nog beginnen met oudejaar en nieuwjaar: van vriendin Eillish kreeg ik een supercoole sleutelhanger van vegan leer met daaraan allemaal een soort slotjes met landen die we al bezocht hebben samen. We zitten aan het uiterst competitieve 4 en we hebben België meegeteld. We zijn officieel wereldreizigers! Als cadeautjes kreeg ik ook een kookboek en de dag- en nachtcrème van Louis Widmer die ik al een tijdje wou. Zij testen niet op dieren en hebben ongeparfumeerde crèmes, want mijn huid doet soms nogal euh, raar. Ik gebruik ze nu een maand en wat een producten! Ik heb niet meer puistjes maar mijn huid is zoooveel zachter.  Op oudejaar zat ik al vroeg in mijn bed want ik had hoofdpijn en voelde mij niet op mijn gemak bij feestende mensen waarbij ik al maanden in een andere mood zit. 

Ik zat ook een weekje ziek thuis, voelde me met een lage bloeddruk heel flauw maar gaf wel volwassen dingen als meters van gas en water en elektriciteit door. Ik ging het eerst verkeerd doen omdat ik een komma niet zag (nooit fan geweest van kommagetallen, zouden ze moeten afschaffen) maar ik weet inmiddels dat ik een beetje geld terugkrijg van het water en dat mijn elektriciteit maar een halve euro per maand duurder wordt. Spaarzame Kelly, kijk mij! 

Ik hielp mama ook met bomen snoeien in haar tuin en vroeg me prompt af of ik geen gigantische carrièreswitch zou moeten maken. Ik zou gaan tuinieren! Alles leren over bomen planten bloemen! Kort snoeien lang snoeien, veel water weinig water, en tuinen van mensen helemaal tot leven laten komen. Hoe nobel. Hoe schoon. Dat duurde tot boom 4 aan de beurt was en mijn voeten verdacht koud werden en mama me er op wees dat er ook nog een verdwaalde boom 5 staat. JA SEG. Er zijn grenzen aan nobel zijn. Daarna gingen we frietjes eten en geen honderd frieten konden me opwarmen maar ik voelde me toch al iets beter, want ja, frietjes.

Voor tha gram en ook wel voor het nageslacht ofzo ging Jane eens op de foto. Dat werd random beslist (anders had ik mijn haar nog een keer gewassen, duh) en Jane had zoals altijd geen zin in pakken wanneer zij niet beslist heeft dat ze gepakt wil worden (hoezo, het is niet omdat ik dan op het aanrecht kan kijken of door de velux vogels kan spotten? Dan niet!!!). Maar schattig toch he. Haarbal. 

Op een avond deed ik ook de vaat (omg) en was ik geïrriteerd (omg) en vielen er steeds dingen terug in mijn afwaswater nadat ik het al weg had gezet om het te laten drogen. Dus zette ik het heel lomp en hard en kwaad terug recht en brak ik daarbij mijn waterglas, waarop mijn glas antwoordde: awel azo niet he, nu geef ik u een diepe bloedende snee! Dat zal u leren! En zo kleurde mijn afwaswater horrorachtig rood. Bij deze: met glazen sjoemelt u niet. 

Ik at ook Ben & Jerry’s ijs uit de pot, maakte een 4 kazen lasagne met pastinaak, en schilderde een aquarel van een landschap by night waarbij het duidelijk is dat ik geen rechte lijnen kan trekken. Ik nam ook onderstaande foto van de wandelende plumeau die door mijn appartement dartelt: het is Jane welteverstaan. 

Hoe verliep jullie post-kerstverlichting maand?

You might also like

Comments (10)

 • Annelies 3 weken ago Reply

  Waar is januari in godsnaam gebleven. Die maand lijkt echt voorbij gevlogen, zonder dat ik echt nog weet wat er allemaal gebeurd is. Van de winter heb ik niet al te veel last, al is het wel fijn dat de dagen stilaan terug beginnen langer te worden.
  Annelies onlangs geplaatst…Kleine wereldMy Profile

  kellynosmalltalk 3 weken ago Reply

  Altijd grappig om op te merken hoe het concept tijd verloopt voor iedereen, want januari is voor mij echt voorbij gekropen. Ik dacht de hele tijd: is het nu NOG niet februari? Ja, nu beginnen de dagen echt wel te lengen. Zo rond april gaat de zon onder rond kwart over 8 en dat vind ik een perfect tijdstip, zo zou het altijd mogen zijn!

 • Kaylin 3 weken ago Reply

  Awel, ik vind die aquarel wel nog mooi gelukt!
  Op naar februari. Ik weet nog dat het vorig jaar echt al (té) warm was toen dus dat zou wel een goed vooruitzicht zijn voor jou

  kellynosmalltalk 3 weken ago Reply

  Ah fijn, dankjewel! 😀 ja ik vind het altijd wel leuk als het snel warmer wordt maar altijd heel dubbel voor de natuur, de kerselaar in mama’s tuin bloeide half januari al en da’s echt heel weird voor de vogels denk ik dan. Ahja, altijd iets hè zo!

 • Sanne 3 weken ago Reply

  Ondanks het tegenstribbelen van Jane en de ongewassen haren vind ik het familiekiekje heel leuk geworden. 🙂 Moest wel lachen om 4 landen incl. België haha. Voel me toch altijd weer geïnspireerd om te gaan koken door de gerechtjes die ik bij jou zie voorbij komen. Deze lijkt me ook alweer zo lekker.
  Sanne onlangs geplaatst…No-buy nabeschouwing: van fatale foutjes tot wijze lessenMy Profile

  kellynosmalltalk 3 weken ago Reply

  Ah, ik ook hoor, dankjewel! 😀 ja de vier kazen lasagne was superlekker, ik had er alleen wat te veel lasagnevellen in gepropt dus ze was iets te droog.

 • Villasappho 3 weken ago Reply

  Die eerste zin komt hier overeen. Ik heb zo’n hekel aan dat grauwe weer! Je kat is een absolute knapperd hoop dat je geen litteken aan je afwasellende overhoudt.
  Villasappho onlangs geplaatst…De Blauwe Stenen van LevenslichtMy Profile

  kellynosmalltalk 3 weken ago Reply

  Ja allemaal leuk herfst enzo, maar dat mag voor mij allemaal stoppen in januari. Ik zal het doorgeven aan Jane die momenteel haar tipi vermorzelt!

 • Moederschip 3 weken ago Reply

  Ik wil ook zo’n kat! En omg een lasagne met pastinaak, jij keukenwonder.

  kellynosmalltalk 3 weken ago Reply

  Ze komt wel met gigantisch veel gemiauw. Maar echt gigantisch. Haha danku, receptje van Mme Zsasza!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.