01: januari

De lelijkste maand van het jaar waarin ik zeer weinig bijzonders heb gedaan. Want wat moet een mens, behalve reizen bekijken en hopen dat de lente snel start.

Laat ik nog beginnen met oudejaar en nieuwjaar: van vriendin Eillish kreeg ik een supercoole sleutelhanger van vegan leer met daaraan allemaal een soort slotjes met landen die we al bezocht hebben samen. We zitten aan het uiterst competitieve 4 en we hebben België meegeteld. We zijn officieel wereldreizigers! Als cadeautjes kreeg ik ook een kookboek en de dag- en nachtcrème van Louis Widmer die ik al een tijdje wou. Zij testen niet op dieren en hebben ongeparfumeerde crèmes, want mijn huid doet soms nogal euh, raar. Ik gebruik ze nu een maand en Louis, I’m in love!

Ik zat ook een weekje ziek thuis, voelde me met een lage bloeddruk heel flauw maar gaf wel volwassen dingen als meters van gas en water en elektriciteit door. Ik ging het eerst verkeerd doen omdat ik een komma niet zag (nooit fan geweest van kommagetallen, zouden ze moeten afschaffen) maar ik weet inmiddels dat ik een beetje geld terugkrijg van het water en dat mijn elektriciteit maar een halve euro per maand duurder wordt. Spaarzame Kelly, kijk mij! 

Ik hielp mama ook met bomen snoeien in haar tuin en vroeg me prompt af of ik geen gigantische carrièreswitch zou moeten maken. Ik zou gaan tuinieren! Alles leren over bomen planten bloemen! Kort snoeien lang snoeien, veel water weinig water, en tuinen van mensen helemaal tot leven laten komen. Hoe nobel. Hoe schoon. Dat duurde tot boom 4 aan de beurt was en mijn voeten verdacht koud werden en mama me er op wees dat er ook nog een verdwaalde boom 5 staat. JA ZEG. Er zijn grenzen aan nobel zijn. Daarna gingen we frietjes eten en geen honderd frieten konden me opwarmen maar ik voelde me toch al iets beter, want ja, frietjes.

Voor tha gram en ook wel voor het nageslacht ofzo ging Jane eens op de foto. Dat werd random beslist (anders had ik mijn haar nog een keer gewassen, duh) en Jane had zoals altijd geen zin in pakken wanneer zij niet beslist heeft dat ze gepakt wil worden (hoezo, het is niet omdat ik dan op het aanrecht kan kijken of door de velux vogels kan spotten? Dan niet!!!). Maar schattig toch he. Haarbal. Over het algemeen heeft mijn huid ook een andere kleur dan lijk, ik weet niet wat er aan de hand was met de fotokwaliteit. OF het is mijn lichaam die een alarmsignaal geeft dat ik al overtijd ben met in winterslaap gaan, dat is ook mogelijk. IK ZIE JULLIE OP 21 MAART!

Op een avond deed ik ook de vaat (omg) en was ik geïrriteerd (omg) en vielen er steeds dingen terug in mijn afwaswater nadat ik het al weg had gezet om het te laten drogen. Dus zette ik het heel lomp en hard en kwaad terug recht en brak ik daarbij mijn waterglas, waarop mijn glas antwoordde: awel azo niet he, nu geef ik u een diepe bloedende snee! Dat zal u leren! En zo kleurde mijn afwaswater horrorachtig rood. Bij deze: met glazen sjoemelt u niet. 

Ik at ook Ben & Jerry’s ijs uit de pot, maakte een 4 kazen lasagne met pastinaak, en schilderde een aquarel van een landschap by night waarbij het duidelijk is dat ik geen rechte lijnen kan trekken. Ik nam ook onderstaande foto van de wandelende plumeau die door mijn appartement dartelt: het is Jane welteverstaan. 

Hoe verliep jullie post-kerstverlichting maand?

11 Reacties

 1. februari 2, 2020 / 10:07 am

  Waar is januari in godsnaam gebleven. Die maand lijkt echt voorbij gevlogen, zonder dat ik echt nog weet wat er allemaal gebeurd is. Van de winter heb ik niet al te veel last, al is het wel fijn dat de dagen stilaan terug beginnen langer te worden.
  Annelies onlangs geplaatst…Kleine wereldMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2020 / 3:08 pm

   Altijd grappig om op te merken hoe het concept tijd verloopt voor iedereen, want januari is voor mij echt voorbij gekropen. Ik dacht de hele tijd: is het nu NOG niet februari? Ja, nu beginnen de dagen echt wel te lengen. Zo rond april gaat de zon onder rond kwart over 8 en dat vind ik een perfect tijdstip, zo zou het altijd mogen zijn!

 2. Kaylin
  februari 2, 2020 / 10:55 am

  Awel, ik vind die aquarel wel nog mooi gelukt!
  Op naar februari. Ik weet nog dat het vorig jaar echt al (té) warm was toen dus dat zou wel een goed vooruitzicht zijn voor jou

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2020 / 3:10 pm

   Ah fijn, dankjewel! 😀 ja ik vind het altijd wel leuk als het snel warmer wordt maar altijd heel dubbel voor de natuur, de kerselaar in mama’s tuin bloeide half januari al en da’s echt heel weird voor de vogels denk ik dan. Ahja, altijd iets hè zo!

 3. februari 2, 2020 / 2:04 pm

  Ondanks het tegenstribbelen van Jane en de ongewassen haren vind ik het familiekiekje heel leuk geworden. 🙂 Moest wel lachen om 4 landen incl. België haha. Voel me toch altijd weer geïnspireerd om te gaan koken door de gerechtjes die ik bij jou zie voorbij komen. Deze lijkt me ook alweer zo lekker.
  Sanne onlangs geplaatst…No-buy nabeschouwing: van fatale foutjes tot wijze lessenMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 2, 2020 / 3:14 pm

   Ah, ik ook hoor, dankjewel! 😀 ja de vier kazen lasagne was superlekker, ik had er alleen wat te veel lasagnevellen in gepropt dus ze was iets te droog.

 4. februari 2, 2020 / 3:30 pm

  Die eerste zin komt hier overeen. Ik heb zo’n hekel aan dat grauwe weer! Je kat is een absolute knapperd hoop dat je geen litteken aan je afwasellende overhoudt.
  Villasappho onlangs geplaatst…De Blauwe Stenen van LevenslichtMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 3, 2020 / 6:36 pm

   Ja allemaal leuk herfst enzo, maar dat mag voor mij allemaal stoppen in januari. Ik zal het doorgeven aan Jane die momenteel haar tipi vermorzelt!

 5. februari 2, 2020 / 4:57 pm

  Ik wil ook zo’n kat! En omg een lasagne met pastinaak, jij keukenwonder.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   februari 3, 2020 / 6:38 pm

   Ze komt wel met gigantisch veel gemiauw. Maar echt gigantisch. Haha danku, receptje van Mme Zsasza!

 6. maart 3, 2020 / 10:02 am

  Dat schilderijtje is supermooi….
  En Jane ook!
  En ik moet dringend mijn meterstanden eens noteren want sinds we zijn verhuisd probeert de elektriciteitsmaatschappij er ons bij te lappen door de rekening maal drie te doen elke maand. Pakt niet he.
  Leen onlangs geplaatst…Gouden randjes #34My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.