Je bekijkt nu We zijn allemaal zogezegd georganiseerde zeesticks

We zijn allemaal zogezegd georganiseerde zeesticks

U denkt: wat voor een titel is dat nu, hoe kan een zeestick nu georganiseerd zijn? En wat ìs dat zelfs, een zeestick? Aha, dat noemen ze dus een catchy titel. Je moet toch wat, in een tijd dat we gebombardeerd worden met woorden en beelden.

Nu, ter zake. En niet op de vrt, want die staken. Er zijn dus mensen die keurige ochtendroutines hebben. Je weet wel: niet snoozen, outfit de vorige avond al klaargelegd, alles netjes.
En dan heb je mij.

Ik snooze 25 minuten (getimed, dat wel), gooi op goed geluk een mandarijn in mijn handtas, bedenk een outfit terwijl ik mijn make-up doe. Net voor ik vertrek gaan mijn gedachten zo: sokken en schoenen jajaja oké, shit de kat heeft geen drinken meer, verdomme waar is die fietssleutel nu weer?! Gevolg: ik ben nooit diegene die op mijn treinperron staat te wachten. Ik ben diegene die de trappen op komt lopen als de trein aan komt rijden. Die nog snel een wagon binnenwipt. Die een plekje zoekt, bezweet, berood, tussen anderen die inmiddels al een boek bovenhalen. Mensen die op het perron met een beker on the go koffie staan: hoe? Welke tijd hebben jullie? Ik heb meestal niet eens tijd om een Metro mee te grissen! Laat staan om aan te schuiven in een winkel, te wachten op een koffie en daarvoor te betalen! Dat zijn minstens 5 minuten en dan moet je nog naar je spoor lopen, dat is ongelooflijk. Dat is briljant. 

Bij mijn laatste afspraak bij de neuroloog wandelde ik de wachtzaal binnen met een gat in mijn panty en kreeg ik een judgy blik à la Violet Crawley van een 70-jarige dame die GIF-waardig was. Zij dacht: wat smijten ze hier nu weer binnen. Ik dacht: er zitten ook veggie vissticks aka zeesticks in mijn handtas te schimmelen want ik ben die er vergeten uithalen, dàt is hoe goed ik mijn leven kan organiseren. Maar dat wist zij niet, dus in plaats van die zeesticks haalde ik mijn boek uit die handtas en speelde ik een intelligent wezen. Hashtag successful adulting: ik heb het helemaal begrepen. Vanaf nu organiseer ik workshops en cursussen. We gaan niet zoemen, beloofd.

https://giphy.com/gifs/downton-abbey-maggie-smith-6Fi6FRul7yi40

Wat ik wil zeggen: we doen allemaal wel eens alsof er geen zeesticks in onze handtas zitten. Ik veins zelfzekerheid op enkellaarzen van 10 centimeter alsof mijn jaszakken niet vol zakdoeken met snot zitten (ja dat is vies. Boehoe). Anderen lopen door de stad alsof hun sok niet afzakt in hun sneaker of alsof hun bhbeugel niet prikt (is dat nog van deze tijd, bhbeugels?). Allemaal oké. Ik heb mijn leven het grootste deel van de tijd absoluut niet op orde, en dat komt deels omdat ik een chaotisch hoofd heb en deels omdat dat nu éénmaal het normale leven is. Georganiseerdheid en orde is een vaak een leugen, of het nu gaat om zeesticks of sokken.

En als ik werkelijk de enige zou zijn wiens gedachten van hot naar her zweven en ik echt de enige ben die in de badkamer staat om vervolgens geen idéé te hebben wat ze daar kwam doen, zeg het mij. Dan verander ik mijn titel naar: ik ben een zogezegd georganiseerde zeestick. Maar please, dat klinkt heel zielig, zo’n eenzame zeestick, zwemmend in de zee tussen allemaal doodnormale fancy dolfijnen.

SKILLS hire me 25 euro/uur

ORIGINAL photo dolphins by Rudney Uezu on Unsplash

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Annelies

  Haha, super herkenbaar! Ik voel me altijd zo’n klungel in vergelijking met anderen. Als ik bezweet en hijgend in de trein zit, en dan s morgens nog eens heel de tijd moet niezen van het temperatuurverschil. Maar ik denk dat we dat mss allemaal wel van onszelf vinden en dat in de realiteit niemand er op let. Of dat hoop ik toch 😁
  Annelies onlangs geplaatst…Project schermvrije dagen #1My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha vanaf nu al niet meer in vergelijking met mij dan 😀 schattig klinkt dat voor mij, niezen door het temperatuurverschil. Maar dat is echt, we zijn altijd zo hard met onszelf bezig dat we niet meer letten op wat er tussen een ander zijn tanden zit!

 2. Hahaa, sorry maar dit is echt kapot lachen 😀 Ik wacht nog steeds op een boek van jou! Het te laat komen herken ik niet, ik ben standaard overal een kwartier te vroeg en dan heb je wel eens tijd om op een perron rond te lummelen natuurlijk. Maar die onhandigheid, dat is wel een sterkte van mij. As we speak zit ik te kijken op een blauwe vinger omdat ik erin geslaagd ben om mijn eigen hand tussen een autodeur (die ik zelf toe gooide) te pletten.
  Moederschip onlangs geplaatst…Mental loadMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik las je reactie gisterenochtend en ik stond echt ZONDER ochtendhumeur op omdat jij wacht op een boek van mij. Auw zeg, zo’n vinger tussen de autodeur. Ik heb er ook ervaring mee, ook met neuzen tussen autodeuren.

 3. Annelies

  Zalig geschreven.
  Ik ben altijd te vroeg klaar maar dat is omdat ik altijd denk nogneoveel te moeten doen dat ik te vroeg begin voor te bereiden.
  En die schone schijn ophouden is echt super herkenbaar!

  1. kellynosmalltalk

   Dankje! Oké, dat vind ik wel een logische verklaring. Ik weet dat ook maar ik denk dat ik ze opeens binnen een zeer korte tijdspanne kan klaarspelen. Ja, schone schijn inderdaad. We zijn allemaal een beetje Hyacinth uit Keeping up appearances.

 4. Karlijn

  ‘Allemaal oké. Ik heb mijn leven het grootste deel van de tijd absoluut niet op orde, en dat komt deels omdat ik een chaotisch hoofd heb en deels omdat dat nu éénmaal het normale leven is.’ Zo goed gezegd!

 5. Dit is echt zo leuk geschreven en ook echt precies wat ik nodig had. Ik ben zelf altijd bezig met hacks bedenken om mijn leven iets beter te organiseren, maar in werkelijkheid ligt mijn bed vol met sokken, heb ik op mijn bureau nog net genoeg plek om mijn koffie tas kwijt te kunnen en dus een super gigantisch probleem wanneer ik er per ongeluk een tik tegen geef.

  In werkelijkheid moet ik de kleinste dingen in mijn agenda zetten puur omdat ik het anders vergeet.
  Je bent dus absoluut niet alleen.
  Amber / Ambers Things onlangs geplaatst…P O E T R Y // Stay Inspired 020My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ah, dankjewel! 🙂 Blij dat ik niet de enige zeestick ben. Herkenbaar, dat van die koffietas.

 6. weetikhet

  Ik sta altijd 10 minuten op voorhand op mijn trein te wachten.
  Minstens.
  En weet je wat ?
  Dat is ook omwille van mijn chaotisch hoofd. Want ik fladder in gedachten mee met elke fruitvlieg die passeert, ik ga op een nanoseconde van alertheid naar droommodus, ik vergeet soms de weg als ik in een rond punt rijd,… kortom : als ik niet ruimschoots op tijd vertrek voor mijn trein, riskeer ik te vergeten dat ik een trein moet hàlen.
  Je ziet, er zijn veel soorten zeesticks in de oceaan.

  1. kellynosmalltalk

   Hmm, mooie verklaring, bijna vergeten dat je een trein moet halen. Klinkt logisch in chaotische zeestickhoofden.

   1. weetikhet

    Bedankt voor je begrip 🙂

 7. Lien

  Haha ik moest hier zo hard mee lachen. Bedankt om je bevindingen te delen! Nu ga ik me bij iedereen afvragen wat er in hun handtas aan het rotten is :D.
  Lien onlangs geplaatst…Vogels tellenMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Joepie, graag gedaan! Haha vroeger als tiener in mijn handtas: af en toe wel eens een mandarijn en dan stonk en schimmelde dat na een tijd tussen mijn boeken. Zo ene was ik. Mensen sleuren wat mee hè, nu ga ik verhalen verzinnen op de trein 😉

 8. Leen

  Ik doe alsof ik een mega-georganiseerde zeestick ben.. en dat lukt me een groot deel van de tijd wel, dankzij alle lijstjes die ik aanleg en planningen die ik maak. Zonder zou ik vervallen in totale chaos, denk ik. Snoozen daar heb ik een hekel aan, de gedachte dat je daar heerlijk ligt en elk moment weer in slaap kan vallen maar intussen is er de dreiging van die irritante wekker die je weer uit je sluimer gaat sleuren o de gruwel!! Tegenwoordig slaap ik zelfs meestal zonder wekker; meestal word ik ergens tussen 6am en 7am wakker en als dat niet gebeurt, dan is er nog de wekker van het lief om 7u05 dus geen paniek (maar die haal ik dus nooit).

  1. kellynosmalltalk

   Ja ik vind jou wel bewonderenswaardig inderdaad, met die zotte lijstjes! Haha ik snap wat je bedoelt maar ik heb een heel zacht wekkertje en ik word dan weer helemaal onnozel van het idee dat ik direct uit mijn bed zou moeten en direct aan het leven zou moeten beginnen. Mijn brein is daar nog niet klaar voor.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.