Kelly’s bevindingen #1: reiniging en magere latten

Hallo lieve lezers! Het was even stil in nosmalltalkland maar Kelly is helemaal terug. Ik zat ziek thuis deze week maar ik ben weer fris genoeg om mijn vingers over mijn toetsenbord te laten glijden en jullie te vergezellen met mijn juicy verhalen en woordkunsten. We beginnen 2020 dus met een gloednieuwe rubriek: Kelly’s bevindingen! Ja, dit is waar absoluut iedereen en niemand op zat te wachten: af en toe deel ik geheel columngewijs mee wat ik opgepikt heb ik deze ellendige en zeer schone wereld. Terugkerende rubrieken zijn absoluut niets voor mijn chaotisch warhoofd (ik ben altijd naar iéts op zoek) maar ’t is een nieuw jaar en goede voornemens, weetwel. Deze week: reiniging en magere latten. Daarnaast al een crisisinterventie: wat IS het nu jongens, tweeduizendtwintig of twintigtwintig? Het angstzweet breekt me uit als ik het jaar moet uitspreken en ik krijg last van vermijdingsdrang. O help!

Ik moet al eeuwen oftewel 11 maanden naar het gemeentehuis om een NEE-NEE sticker voor de reclamefolders. Helaas ben ik lui, vind ik het foldertje van de Aldi best handig en is het soms fijn om eens iets anders te ontvangen dan rekeningen (damn you autobelasting). Opvallend: met het nieuwe jaar vinden sommige bedrijven het leuk en winstgevend om mij een schuldgevoel voor (onbestaande) kerstkilo’s aan te praten.

De één na de andere folder krijg ik in de brievenbus, van fitnesscentra tot gezondheidswinkels. Ik moet me inschrijven voor een figuuranalyse, want met een infrabooster kan ik cellulitisvermindering krijgen. Ik moet er zelfs amper mijn luie zetel voor uit, want 15 minuten onder dat ding = 1 uur sporten. Magisch. Net Disneyland. Ergens anders is er thee met brandnetel en vuilboom (?) in de aanbieding, want mijn lichaam moet gezuiverd en gereinigd worden van al die vieze vuile transvetten (hmm kroketten) die ik tijdens de feestdagen in mijn mond heb gepropt. Daar heb je dan organen voor, zou je denken. Nee, net als mijn huis moet ik een jaarlijkse flinke poetsbeurt ondergaan maar gelukkig voor mij kan dat nu aan halve prijs. Oef zeg, je zou nog bedot worden.

Ik heb dan het “geluk” dat ik een zeer sceptisch mens ben en dat ik al tot het nee-kamp behoor omdat de marketeers u met een hoofdletter schrijven (ik ben toch de koning niet). Helaas zijn er veel andere mensen, die al in hun portefeuille duiken zodra ze -50% zien staan, en die wel degelijk hopen op “new year new me”. Ik verwonder me over die goedkope marketing, zo in 2020. Hé, ik weet het: het is reclame. De één zijn dood is een ander zijn brood. Maar doen we inmiddels niet met z’n allen aan bodypositivity? Of is dat tegenwoordig alleen weggelegd voor millennials die door Instagram scrollen? De tijd dat je op Instagram moest zijn voor de perfecte modellen is vervlogen, want het krioelt er van de Celeste Barbers.

Als we het over bodypositivity hebben, kom ik ineens uit bij het ander uiterste: thin-shaming. Adele is afgevallen en o daar gaan de Twitteraars: “someone feed her pls”. Want Adele mag er niet uit zien zoals ze wil, want we zijn hoe dan ook bang dat er iets mis is met dat lijf van haar. Lizzo mag pronken, Adele niet. Of mag dat enkel met maatje 38-42? Onlangs las ik in een chicklit: “mensen met een dik gezicht worden mooier ouder” en “alle magere latten zijn dan al gestorven aan een koolhydratentekort!”. Dus hieruit mag ik afleiden dat ik nooit koolhydraten eet en verrimpeld en vergroezeld oud zal worden. Hiep hiep hoera! Dat ik dag- en nachtcrème smeer, pasta gegeten heb en afgevallen ben door mijn medicatie boeit niet. Ja, het stond geschreven in een chicklit, maar nee, dat zou niet mogen tellen.

Moge de twenties nog veel meer symbool staan voor baas zijn over je eigen lijf, en dat je aan geen enkele norm moet voldoen behalve aan die van je eigen gezondheid. Go wild.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

11 Reacties

 1. januari 11, 2020 / 4:56 pm

  Mooi gezegd! Het is ook gewoon altijd wat in onze maatschappij vandaag. Of je bent te mager, of je bent te dik. Maar nooit is het goed. En dat terwijl we allemaal mooi zijn op onze manier. En ik ben ervan overtuigd dat je karakter bepaalt of je mooi bent of niet. Alleen dat.
  Nikita onlangs geplaatst…Ik kocht een iPhone 11My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   januari 12, 2020 / 10:22 am

   Dankje Nikita!

 2. januari 11, 2020 / 6:14 pm

  Er is iets wat ik niet begrijp : kan je enkel reacties plaatsen als je zelf ook blogt ?

  Anyway, Kelly, ik ben blij dat je er terug bent. Ik heb vlak voor 2020 (twintigtwintig zou ik zeggen) je blog ontdekt, en ik ben fan van je vrolijke stijl. Dus ik dacht al dat het was zoals meestal : als ik kom aanzetten is het feestje net gedaan, Kelly stopt er mee, ze vindt er geen bal meer aan, zoek maar een andere blog.
  Maar neen : she’s back. jeuj 🙂

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   januari 12, 2020 / 10:20 am

   Iedereen kan reacties plaatsen: aan discriminatie doe ik niet hoor. Blogger, niet blogger, mens dier plant: kom maar op! Ik ben al heel blij dat je het hier vrolijk vindt dus dat tokkel ik graag vrolijk verder! 😀 Altijd welkom in twintigtwintig!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   januari 12, 2020 / 10:26 am

   Twintignegentien klinkt inderdaad NERGENS naar hè! Maar langs de andere kant: ik zeg wel vaker dat ik geboren ben in negentienvierennegentig en zal minder vaak negentienhonderdvierennegentig zeggen. Maar ja, de 90’s.

 3. januari 12, 2020 / 10:44 am

  Ik heb wel een sticker plakken en zo te lezen mis ik niks door de reclameblaadjes niet te krijgen.
  Maar ik ben helemaal mee in wat je schrijft. Hoeveel mensen zouden niet hopen dat die dingen werken en zo bedot worden. Om tegelijk nog bewust of onbewust de boodschap binnen te krijgen dat ze nu niet goed genoeg zijn. Zeer jammer.
  Annelies onlangs geplaatst…De normMy Profile

 4. januari 12, 2020 / 1:49 pm

  Wij hebben ook zo’n NEE-NEE sticker plakken (enfin, echt goed plakken doet hij ondertussen niet meer want wij hebben zo’n stenen brievenbus met ribbels in onze gevel dus dat werkt daar niet voor maar kom) en ze hebben die van’t stad gewoon met de post opgestuurd. Al een geluk want zou er anders ook niet om gaan. Ik mis het boekske van den Aldi niet. Dat was bij ons wel de reden ook waarom mijn lief die sticker niet wou, haha. Maar wij laten ons nu altijd verrassen in den Aldi :p
  Irene onlangs geplaatst…Als je een eeuwige koukleum bent…My Profile

 5. januari 12, 2020 / 4:11 pm

  Fatshaming, thinshaming, wat-dan-ook-shaming… Ik snap niet waarom mensen daar zoveel energie in stoppen. Om maar niet aan hun eigen onzekerheden te hoeven denken? “Ik ongelukkig, iedereen ongelukkig”? Trieste ontwikkeling. Hopelijk zijn we daar in de twenties snel klaar mee. Go wild, inderdaad! 😀 Loesje heeft trouwens een leuke brievenbussticker. “Geen reclame a.u.b., wij hebben alles al.”
  Wendy onlangs geplaatst…Taak afgerond? Vier het met digitale confetti!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.