12: Once Upon a December

De laatste dag van 2019 maar ook gewoon nog de laatste van de maand, dus ik sluit traditioneel af met een maandoverzichtje.

Stoffige mijlpalen

Vriendin Eillish is terug van zonovergoten oorden in Portugal, waar ze onofficieel woont, dus dat vierden we met een ontbijt in Gent. Ik weet dat Gent auto’s haat, en ik weet dat Gent dieselauto’s en al die giftige griezelige milieuvervuilende stoffen nog meer haat, maar ik wou toch rijden. Ik pendel immers al vijf volle dagen per week naar onze hoofdstad dus ik wou mijn auto van onder het stof halen – letterlijk, want mijn auto’s kleur is zwart dus hij is 365 dagen stoffig, min de 4 dagen per jaar dat ik hem gekuist heb. Ik heb 1 uur gereden op wat normaal 15 minuten is (oké, 20). Want een tractor was iets onzinnigs aan het doen op de autosnelweg en Gent had een ondergrondse parking zomaar AFGESLOTEN. Toe! Fermé! Ik moest dus een voettocht van 20 minuten ondernemen om op mijn locatie te komen, waardoor mijn vriendin 1 vol uur op mij moest wachten. In miezerig België. En de confituur was op.

Mijn allerliefste Volkswagen Polo haalde ook de kaap van de 100 000 km! Hashtag mijlpaal. Hand in hand gaan we samen nog veel avonturen beleven, want my babe is officieel een versleten knar die geen halve eurocent meer waard zal zijn als ik hem verkoop, met zijn verderfelijke Dieselgeuren. Ik rijd dus met mijn auto tot hij letterlijk uit elkaar valt hij en morsdood zijn laatste adem uitblaast. Tot dan gaan hij, de piepende parkeercensoren en ik, vrolijk toeterend op pad.

Dagtrippen

Vriendin Charline en ik gingen ook op uitstap. Jawel, op dagtrip. Naar een aquarium, en nu ben ik de naam alweer kwijt, want het is iets heel ondoorgrondelijk en thanks to Google heb ik het weer: Nausicaá. In Frankrijk staat het allergrootste aquarium van Europa (zot e) en er wordt ook wat geneuzeld over “de relatie tussen de Mens en de Zee” en dat ze het publiek sensibiliseren voor “de Blauwe Planeet” dus mijn inner milieuactiviste was ook weer gerustgesteld.
Het was allemaal wreed wijs want we hadden oogcontact met een krokodil. Ik dacht: hallo meneer de krokodil, hoe heet jij?, en wellicht dacht hij (zéker een hij): stom mens, ge hebt amper vlees dus ge zijt niet niet eens de moeite om op te peuzelen, ga weg (ik ben vermagerd). We hebben ook tien minuten staan kijken naar een groen reptiel (ik ben de naam vergeten) waar we òòk oogcontact mee hadden. Ik had het al over mijn aantrekkingskracht op dieren in plaats van op mannen en het kan ongetwijfeld geen toeval zijn dat mijn vriendin ook al een hele tijd single is. Ik ga er een boek over schrijven.
Het handigste aan Nausicaá was dat er overal verhoogjes stonden zodat kindjes en mensen kleiner dan 1 meter 60 daar op konden gaan staan om beter naar de diertjes te kijken. Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen van zoveel liefdadigheid. Ondanks ons minutenlang oogcontact met krokodil en reptiel hadden we het grootste aquarium van Europa op zo’n drie en half uur doorlopen, en binnen die tijd hebben we ook geluncht. Een enkele rit was ongeveer 1 uur 45 minuten dus we hebben net zo lang in de auto gezeten als we daar rondgehuppeld hebben. Op de terugweg hebben we 80’s- en Disneymuziek opgelegd, en aangezien onze oren toezaten door de heuvels waren we absoluut op roadtrip.

Kijk naar zijn sneaky oog!

Zingen en dansen en dromen over kipfilets

Ik ging naar de afscheidsshow van Samson en Gert en gezien ik ooit al een hele blogpost wijdde aan Samson en Gert, kan je wel stellen dat ik fan ben sinds het eerste uur. Ongeveer, want ik was nog niet geboren in 1990, maar ik had lakens van Samson, dus dat telt. En toen de liedjes kwamen en Gert daar stond met zijn droge humor als altijd, waren we helemaal mee. We gingen naar Mexico, mee met de moto, op bezoek bij Heidi in Tirol, in het oerwoud en het kasteel van koning Samson, en oh de wereld was mooi en we gingen bij de brandweer en we deden van je joebadoebadoe en op op alles is op en de Samsonrock. Het was pure nostalgie en ik denk dat we gezongen hebben voor de hele tribune want de helft van die mensen zaten daar te kijken van “o, een liedje”. Zeer bizar vonden we. Bovendien hebben we écht vaak gelachen: er waren zéér gedurfde grapjes, maar we zaten ook wel in de show voor volwassenen. Ik ga niet veel verklappen, maar het gaat er onder andere om dat Albert, excuseer hè, AlberTOOO, wel eens een trio zou willen met Van Leemhuyzen erbij. Ja. Echt.

Met plezier geef ik je ook nog een update rond mijn kat Jane en dat doe ik deze maand graag met haar obsessie rond kipfilet. Ik geef haar doorgaans enkel droogvoer en geen natvoer, want ik vind dat dat stinkt. Voor je me aanziet voor slecht want wie geeft haar kat nu enkel droge korrels, HOW DARE YOU: ik sta wel twee keer per week in de supermarkt als vegetariër in het vleesrek kipfilet uit te kiezen VOOR MIJN KAT.

Jane is geobsedeerd door kipfilet. Haar hele dag draait rond die ene schel kipfilet die ze per dag krijgt. Als ze droomt, zie ik een droomwolkje waarin een lichtroze schel bewerkte kip zwiebert. Als ik me 1 centimeter richting de keuken durf te begeven dan worden al haar zenuwcellen gealarmeerd en als ik de koelkast durf opentrekken dan staat ze ineens, geruisloos naast of bijna IN de koelkast. Als ik het pakketje kip opentrek dan belandt haar plumeaustaart in mijn gezicht van uitzinnigheid en terwijl ik ze stukjes kip voer, spint ze alsof ze zonet de koningin der muizenvangers is geworden. Daarna gaat ze slapen en verder dromen van zwieberende kipfilet. Dat wou ik even meedelen. 

Bewogen 30 december

Ineens deelde An Lemmens ook mijn blogpost over toerisme en dierenleed die ik een half jaar geleden schreef. Ik dacht: whut! Alleen maar positief natuurlijk, want nu lézen mensen het misschien nog eens haha. Wie weet is er een olifant mee gered.

Ik had eindelijk ook mijn MRI-scan voor mijn hoofdpijn en mijn migraine. Op dit moment heb ik daar nog geen resultaten van, en het enige wat ik nu heb is (uiteraard, heb ik altijd) hoofdpijn en een stijve arm van de contrastvloeistof die ze ingespoten hebben. Wat me weer opviel: hoe zijn die verpleegkundigen altijd zo lief? Zelfs voor mijn mega standaard MRI-scan wou ik ter plekke een award uitreiken voor goede zorgen aan die verpleger.

Ahja. En tussendoor vierde ik ook wel kerstavond enzo hoor, maar dat is nooit een mega big thing hier. Het was gezellig en er was kaas. Hoera!

Het nummer van deze maand komt uit de immer magische film die niet van Dinsey (wel 20th Century Fox) maar daar alle allures van heeft en zelfs een megatopper is, Anastasia.

6 Reacties

 1. december 31, 2019 / 10:55 am

  Je omschrijving van de Samson show is echt zalig. Ik vertrouw mensen niet die niet meezingen bij zo’n dingen, daar moet toch iets mis mee zijn?

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   januari 8, 2020 / 1:25 pm

   Haha dankuzeer! Exact, dat is toch je jeugd die tot leven komt.

 2. januari 3, 2020 / 9:57 pm

  Nausicaa klinkt eerlijk gezegd gewoon als iets waar ge mottig van wordt. En hoe grappig zit Jane op die kattenkrabpaal?!
  Irene onlangs geplaatst…21 before 2021My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   januari 8, 2020 / 1:30 pm

   Nausicaa = mottig is EXACT wat mijn onderbewustzijn aan het denken was, maar wat ik zelf nog niet had bedacht. Ja schattig weer hè, ze heeft meer evenwicht dan ik (is niet moeilijk).

 3. Kaylin
  januari 5, 2020 / 7:14 pm

  Ik ben zelf verpleegkundige en dank je voor je complimentje 😀
  Maak je trouwens geen zorgen over droogvoer voor katten. Mijn schoonzus is dierenverzorgster en heeft geleerd dat dat zelfs het beste is voor katten. Ze hebben in principe geen natvoer nodig en korreltjes zijn goed voor hun tanden. Mijn miauwbeest leeft dus ook op droogvoer en soms snoepjes 🙂

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   januari 8, 2020 / 1:33 pm

   Go you! Vind ik zeer cool.
   Aha, weer wat bijgeleerd! Ik wist dat natvoer niet echt hoefde maar ik wist niet dat ik goede tanden kweekte voor Jane. Snoepen krijgt ze ook, maar in verhouding tot de kip boeit de snoep haar weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.