Wil je liever – Holly Jolly editie

Via Irenes blog ontdekte ik de heerlijke this or that in kersteditie van de blog Ambers Things. Daarmee ontdekte ik een nieuwe blog en moest ik uiteraard die lijst ook zelf invullen want lees dan, hoe cool is die?

Wil je liever …

1. thuisblijven en veel cadeautjes krijgen of naar Disneyland gaan en geen cadeautjes krijgen?

Heel graag Disneyland, alleen al om te kerstshoppen in hun Main Street. Ze hebben van die Mickey Mouse kerstballen enzo, echt must have.

2. Olaf of Sven als beste vriend hebben?

Uiteraard gaat iedereen OLAF!!! roepen, en uiteraard is dat het antwoord dat de wereldbevolking verwacht van mij na mijn “Olafmagie” in mijn laatste blogpost over de Frozen II film, maar ik ga voor Sven. Ik vind Olaf fantastisch maar ik vind Olaf ook wel zo’n beetje een James Cooke geval: een beetje vermoeiend na een tijdje. Heel entertaining hoor, maar als beste vriend wil ik een Svennetje.

3. een elf of een rendier zijn?

Gezien mijn fascinatie voor dieren, wil ik graag een rendier zijn.

4. wonen in een gingerbread house of in de speelgoed fabriek van de kerstman?

Dan doe ik liever van je knibbel knabbel knuisje en dan woon ik wel in een gingerbread house. Bovendien ga ik akkoord met Amber en snap ik hoegenaamd niet dat er speelgoed bestaat dat lawaai maakt. Van die toverstaffen die Let it go beginnen zingen? Burn it! Als ik later ooit een kind maak, dan zet ik op het geboortekaartje bij de cadeautips: alles dat geen lawaai maakt. Of is dat erover? Nee hè? Ik heb dan tenslotte net een kind gebaard, dan mag ik alles.

5. kerstlichtjes als nagels of marentakken haar?

Euh, kerstlichtjes denk ik.

6. meedoen in Elf of in Home Alone?

Ik moest Elf googelen, want af en toe gebeurt het mij dat ik dingen nog nooit gezien heb. Ook het geval met Lord of the Rings, Star Wars en van die dingen. Als het mij niet boeit, dan kijk ik het niet (ik ben een eigenwijs mens). Ik weet niet waarom ik Elf nog nooit gezien heb, maar kies hem toch want Home Alone vind ik stom. Ik ga de tv hacken dit jaar en De Kleine Prins in de plaats programmeren, ik denk dat er niemand is die dat erg zal vinden.

7. 700 cadeautjes kopen of 700 cadeautjes inpakken?

De cadeautjes kopen, maar dan enkel op voorwaarde dat het online mag. Inpakken gaat bij mij namelijk zo:
Stap 1: op YouTube zoeken: how to wrap a present
Stap 2: oké, eitje
Stap 3: ik knip verkeerd/ik scheur iets/mijn plakband plakt aan elkaar en in mijn haar = mijn cadeau lijkt op een vooroorlogse mottenbal
Stap 4: existentiële crisis
Stap 5: Hema cadeautas

8. gearresteerd worden omdat je doet alsof je de kerstman bent of omdat je cadeautjes steelt?

Het eerste omdat ik als kerstman filmwaardig zou zijn.

9. een buik zoals de kerstman of een neus als Rudolph?

Ik stel me voor dat de buik van de kerstman ook heel behaard is, dus laat ik toch maar Rudophs neus nemen.

10. een week lang ieder uur Let it go volledig zingen of een maand lang elke dag een lelijke kersttrui aan?

Ik zing absoluut ieder uur Let it go en ik hang er met plezier ook nog Into the unknown aan. Je weet wel, voor de volledigheid. Ik doe het ook graag in een lelijke kersttrui. #noshame maar wel in mijn eigen woonkamer hè.

11. heel december alleen maar naar All I want for Christmas of naar Last Christmas luisteren?

LAST CHRISTMAS I GAVE YOU MY HEART uiteraard. <3 George. Ik zag ook de kerstfilm met Emilia Clarke en hij was supermooi! Trouwens, iedereen zegt “met Emilia Clarke” maar het is ook met Emma Thompson en dat mens is hilarisch. De film is echt een kerstfilm, maar de rol van Emma Thompson maakt het af. Aanrader!

12. dat de kerstlichtjes allemaal uitgaan of dat de kerstballen uit de boom vallen wanneer je ergens komt? 

Magisch realisme much deze, maar ik zou dan willen dat de kerstballen uit de boom vallen omdat ik het wel grappig zou vinden als ik dan ook invloed zou hebben op wiens tenen die zouden vallen.

13. een jaar onbeperkt mogen reizen of twee jaar gratis boeken cadeau krijgen?

Reizen pretty please! Hoe graag ik ook lees, reizen is minder vanzelfsprekend en het is alweer een tijdje geleden dat ik op reis ben geweest. Mocht ik onbeperkt kunnen plannen, een jaar lang, dan wauw. Ik denk dat ik eerst hallo ga zeggen aan alle beestjes in Afrika, eens langs IJsland ga en dan nog een hike doe, in de hoop dat ik dan als herboren terugkom (probably not).

14. kerst doorbrengen met iedereen die je ooit heeft gekwetst of helemaal alleen opgesloten in een kamer waar heel luide kerstmuziek klinkt?

Hmm, ik ben nogal een bomma op vlak van luide muziek, maar ik zal het wel een avond overleven. Wellicht ga ik eerst dansen, daarna normaal doen, dan gek worden en dramatisch “laat mij hier uu-uiit” roepen en dan stokstijf op de grond liggen ofzo. Het eerste is trouwens wel leuke inspiratie voor een kortverhaal.

15. een ritje maken met de kerstslee of verdwijnen in de zak van de kerstman?

Wie er in de zak van de kerstman wil, is gek volgens mij. Wat voor een claustrofobisch gevoel moet dat zijn. Nee, ik slee wel mee met de rendieren.

Hoe zit het met jouw holly jolly-sferen?

6 Reacties

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 18, 2019 / 9:33 pm

   Ja, dan wil je toch naar Lapland hè!

 1. december 18, 2019 / 9:24 pm

  Ja loooove den George! <3 Welke film is dat met Emilia en Emma want ik vind Emma ook de max! En bedankt voor het beeld van de harige buik, daar had ik zelf nog niet aan gedacht :p
  Irene onlangs geplaatst…Favorietenlijstje #3My Profile

 2. december 22, 2019 / 8:32 pm

  • Waaauwww! Wat is dit leuk! Ik heb echt luidop gelachen met je antwoorden.
  • Ik wil die film ook écht gaan kijken, maar het komt er maar niet van :'(
  • In The Christmas Chronicals, beland je in een andere wereld wanneer je in de zak valt, vandaar die vraag… (Had ik er wel even moeten bijzetten merk ik nu…)

  Nog eens HEEEEEEl erg bedankt om deze tag over te nemen! You rock!

  Liefs,
  Amber
  Amber Jamie onlangs geplaatst…X M A S // Stay Inspired 017My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 22, 2019 / 11:28 pm

   Ah ik ben blij dat je het leuk vond om je eigen tag nog eens te lezen! 😀 Ja de film zal nog wel even spelen denk ik, desnoods kan je hem na de cinemazalen nog eens thuis bekijken ofzo 🙂 en ahaaa, ja dat wist ik niet inderdaad van The Christmas Chronicals maar dat ligt allicht aan mij hoor. Jij bedankt voor de leuke inspiratie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.