De hel van zaterdagvoormiddag

Op zaterdag moet ik Trump gelijk geven: de hellhole van België bestaat echt. Doe maar eens boodschappen op zaterdagvoormiddag.

Het begon bij mij in de Aldi, meerbepaald op de parking. Ik ben een hele lieve chauffeur voor zwakke weggebruikers, dus ik laat een mevrouw met haar winkelkar passeren terwijl ik wacht op camionette die arrogant stilstaat in het midden van de parking. Daarna haalt de chaffeur van de camionette het nog in zijn hoofd om naar mij te CLAXONNEREN omdat hij 5 seconden moet wachten omdat ik mijn parkeervak nog niet kan inrijden omdat iemand zijn deur opent?!?! Dan wil ik uitstappen en aan verbale verkeersagressie doen maar dan herinner ik mezelf eraan dat ik omver geblazen kan worden door een zuchtje wind en dan blijf ik zitten.

Aldi snapt nog steeds niet dat onze zeeën overspoeld worden door plastic, dus ik negeer hun groentenafdeling volledig (serieus, aubergines in plastic?). Ik ga rechtstreeks door naar de kippenfilet (mijn kat is verwend) en naar de Griekse yoghurt (de allerbeste). Er is geen streepje muziek, behalve dan het geslipper van de pantoffels van de één of andere marginaal die een voorraad diepvriesfrieten komt inslaan. Aan de kassa voél ik dat ik iets vergeten ben maar Wunderlist zegt van niet, maar then again: ik heb nog tijd om erover na te denken. Er staat immers een rij van drie kilometer en daarvan is 75% gepensioneerd. Ik herhaal: we zijn zaterdagvoormiddag. Ik mag het niet zeggen hè, maar die mensen hebben letterlijk maandag tot vrijdag van 8 tot 6 uur tijd om naar de winkel te gaan, en kiezen exact zaterdag om 10:00 eruit, wanneer de werkende mens misschien ook wel naar den Aldi zou kunnen gaan. Ik ben een zaag, ik weet het. Gelukkig is de kassierster vriendelijk.

Ik ben zo’n Zalandobitch en ik moet mijn pakketje terug gaan afgeven en ineens ook naar de bieb. Op weg naar het postkantoor volg ik braaf de verkeersregels – er is een verschil tussen assertief zijn en een agressieve zot zijn – maar dat betekent dat ik iemand voor laat die KJSDFDSFL zijn pinkers niet opzet en onverwacht dezelfde kant uitgaat als ik (dus ik doe al heel veel gebaren van UW PINKERS ZIJN GEEN OPTIE HE!!!!!!) en die mens neemt dan ook nog eens de allerlaatste parkeerplaats in! Ik moest verder parkeren en mijn boeken voor die bieb wegen héél zwaar, dus amai, ik denk niet dat ik kwader kan kijken naar die mens zonder pinkers. Passief agressief heet dat dan. Ooit komt er een dag dat ik een transformatie doormaak en megazelfzeker alles durf zeggen wat ik wil (en ga ik 1001 boetes krijgen voor verbale verkeersagressie).

Op weg naar de Delhaize moet ik mij heel hard inhouden om niet te claxonneren naar de Citroën voor mij die 27 km/uur rijdt waar je 50 mag (in Gran Canaria deed iedereen dat, claxonneren voor te traag rijden. Heerlijk), maar in de Delhaize speelt er wél muziek. Goeie muziek. Finesse van Bruno Mars, en Teardrops van Womack & Womack. Ik kon niet anders dan meezingen, en mijn humeur was direct weer on point.

5 Reacties

 1. december 9, 2019 / 1:39 pm

  My God echt, verschrikkelijk! Ik ben laatst ook op de zaterdagochtend naar de Aldi geweest en daar stond een mens met een dikke Mercedes ikweetnihoe scheef geparkeerd en die had dan nog het lef om tegen mij te zeggen dat ik moest opletten met uitrijden. WHATTHEFAKDUDE! Kon ik niet mee lachen. En van die bejaarden, ik snap dat ook niet… ’t Zou ook al helpen als de winkels op zondag ook open zouden zijn denk ik (niet per se tegen bejaarden maar dan gewoon dat ik op zondag ook mijn boodschappen kan doen indien nodig).
  Irene onlangs geplaatst…Dagboek van week 49.My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 10, 2019 / 1:06 pm

   Amai dan zou ik ook wel lastig zijn, wat een arrogantie weer. Ja, de Delhaize is hier open de zondagvoormiddag en ik vind dat ook wel een gemak! Alhoewel ik wel moet zeggen dat het lijkt alsof de hele gemeente zich daar dan verzameld heeft alsof het collectieve brandoefening is. ’t Is dat ze de zelfscan hebben, anders zou ik er wegblijven.

 2. december 19, 2019 / 8:12 pm

  Haha, zo herkenbaar! Wij gaan elke zaterdagvoormiddag naar Lidl, maar ook daar zijn veel gepensioneerden ;-). Ik heb een hekel aan die drukte. Ook irritant: mensen die hun winkelkar in het midden van het gangpad laten staan.
  Vanessa onlangs geplaatst…Meer water drinken in de winter: zo doe je datMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 20, 2019 / 1:26 pm

   Dankje voor je reactie! 🙂 Ja, vreselijk hè! Ik ga graag naar de supermarkt maar eigenlijk alleen op een random dinsdag om 11:00 ofzo 😀 klopt, ook vervelend hè, alsof het gangpad van hen is.

 3. januari 7, 2020 / 6:06 pm

  Chapeau voor boodschappen doen op zaterdag! Ik vermijd dat zoveel mogelijk. Afgelopen zaterdag kon ik niet anders en stapte voor het eerst de lokale Delhaize binnen. En ik zweer het u… 90% van de aanwezigen waren gepensioneerden. Die om de haverklap bleven staan om met iemand te kletsen. Die spreken dat af met elkaar volgens mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.