11: november

Maar mannekes lief, november is gepasseerd. December is aangebroken, de maand van de lichtjes, van adventskalenders en van verdikken. Ik hoor soms “december is slachtoffer van zijn eigen succes” omdat daar feestdagen tussen zitten en iedereen daar blijkbaar altijd keiveel van verwacht.

Ik heb dat dus niet. Ik heb een minifamilie en de kerstperiode loopt hier niet zoals in de films en dat is oké. Mijn leven is zo al soap genoeg. Maar genoeg over december hè, dit is ocharme een maandoverzicht van november. Ik heb niet veel gedaan. Ik heb gewerkt, in de trein gezeten en hoofdpijn gehad. Maar kom, laten we toch even kijken of er daartussen iets interessants is gebeurd.

Shopzondag Gent

Als het shopzondag is in Gent, gaan mama en ik altijd ontbijten. Dat was deze keer (opnieuw) in Norma. Het contrast met de vorige keer was groot, want toen zaten we op het terras bij de laatste hittegolf van 2019. Nu was het aan het regenen en gingen we niet naar de bloemenmarkt maar gingen we shoppen. We kochten een paraplu en geurkaarsen (linnen) in de Hema, neusden in de H&M home en ik riskeerde mijn leven nog eens tussen de kinderwagens in de Primark. Ik kocht een muts, sweater en rok en nog wat prullen als haarrekkers (dat is een verplichting in de Primark). Het was van in Gran Canaria geleden dat ik nog eens in een Primark was geweest en ik had het niet gemist.

Work work work

Ik begon dus te werken op mijn nieuwe job en ik voelde me daar ontzettend volwassen omdat het nu opeens zo “voor echt” lijkt. Ik ben elke dag moe door al die nieuwe indrukken, maar verder gaat alles daar goed eigenlijk! Het is soms intensief maar gelukkig had ik 11 november en 15 november mijn feestdagen en ik nam 2 december ook een dagje verlof op, dus ik kan wel wat recupereren tussendoor. 🙂 Het pendelen valt beter mee dan verwacht (behalve mijn ellendige fiets), al moet ik zeggen dat ik nu wel mijn noise cancelling hoofdtelefoon bestelde. Het was alsof er een teken uit de hemel kwam nadat er exact op Black Friday Britse toeristen mijn laatste treinwagon uitkozen om cava te slurpen uit plastic bekertjes en luidruchtig en tja, Brits te zijn en ik dus eindelijk overhaald werd om mijn geld te investeren in stilte. Ik ben inmiddels dus eigenaar van een gouden Sony weetikveelwat noise cancelling hoofdtelefoon met 48% korting van bol.com – ik weet dat die 48% misschien keiharde consumentenbedrog is maar kijk, ik kan in stilte leven.

Leve zondagen

Op zondagen hadden we vaak ook mooi weer en ging ik met ons mama naar mijn omaatje. We maakten supermooie wandelingen en ik moest uiteraard koeien aaien. De ene hond wandelde en de andere, inmiddels 14,5-jarige hond zat weer in de buggy en en we hoorden weer “maar we dachten dat er een baby in ging zitten!”. Ahja, we zijn geen doorsnee familie. Dat mag hè.

Bevriezen met goede plannen

Ergens midden november werd het ineens ook zo bizar koud dat weerman Bram op MNM het ineens had over sneeuw (???) in Vlaanderen. Gelukkig kwam het zover niet en ik loste dat probleem op door alvast onze vakantie te plannen voor 2020. Mama wordt 50 en dat wil ze vieren, dus we gaan met ons twee naar Sardinië. Ik las “de caraïben van Europa” en we zijn allebei eigenlijk nog nooit in Italië geweest, dus we gaan een weekje pasta slurpen aan helderblauwe baaien. Ik heb uren op booking.com, tripadvisor en andere van die vervelende websites doorgebracht, heb blogs doorspit, B&B’s gemaild en ben uiteindelijk al bij ééntje uitgekomen die we zeker willen: Antica Villa Colonica. Daar ga je toch van dromen hè. 🙂 Ze hebben maar 6 kamers en ik merkte die persoonlijke service onmiddellijk, want bij het mailen gaven ze al tips over het eiland. Voor het ander deel van Sardinië moet ik nog even zoeken, je wordt nogal kritisch als je zelf in het toerisme gewerkt hebt. 😉

Kerstsfeer nog vòòr Sinterklaas

Er zijn er die zullen zeggen dat ik in de zak van Sinterklaas zal moeten, want ik zette al kerstbomen nog voor de heilige 6 december. Met mijn nieuwe collega zette ik er twee op het werk: de ene heeft eigenlijk zijn beste tijd al gehad en is samen te vatten in het woord zielig, maar kom. ’t Is niet voor niets de tijd van lichtjes en kitsch enzo hè, dus we hingen er slingers en andere lelijke dingen in en toen was hij minder kaal en was het eigenlijk best wel nog een ça va boom. Vriendin Charline hielp ik ook met haar kerstboom en ik uitte wat frustraties met de sneeuwspray. Sneeuwspraytherapie, mooi woord hè? In mijn eigen appartement kreeg ik van mama al een soort houten kerstboompje, verder is er nog geen kerstsfeer te bespeuren: ik ben dus wel nog een redelijk braaf kind hè Sint. Dat komt eigenlijk vooral door mijn kat want ik had het al over haar relatie met mijn kamerplanten (1 plant al 5 maanden in traumatherapie, nog steeds niet genezen, alle andere planten dagelijks op hun hoede), dus ik doe dit jaar niet aan kerstbomen. Jane is zo’n kat die ervoor zorgt dat ik over mijn kerstboom zal struikelen als ik thuiskom van mijn werk, en dat ik in de zomer van 2020 nog een scherf van een kerstbal zal terugvinden. 2 december ga ik wel de Ikea eens uitpluizen naar wat ik wel van sfeer in huis kan brengen.

Nog over die kat

Je zou denken dat ik een monsterlijke zwijnenkat in huis heb hè, dat ik nog niet eens een KERSTBOOM kan zetten. Een universeel recht van de mens, de kerstboom. Een geluk dat ik niet gelovig ben, of ik zou een rechtzaak moeten aanspannen tegen mijn kat. (Is een kerstboom eigenlijk wel een religieus symbool?). Je zou kunnen zeggen: wees eens een beetje streng tegen die kat, en dan laat ze die kerstboom wel met rust.

Wel.
Kijk.

Begrijp je? Ik kan nogal moeilijk boos worden op dit bolletje wol. Ze zet dan haar oortjes naar achteren en dan denk ik: “ohnee.” Het is verder een superflinke kat hoor, ze klimt alleen in dingen. Ze heeft dus ook een tipi, waar ze mee speelt maar eigenlijk zelden in slaapt (want waarom zou je in een knusse tent slapen als je ook op een ijskoude vloer kan rollen, inderdaad). Zo één keer per maand gaat ze toch kamperen en dat ziet er zo aandoenlijk uit dat ik daar een miljoen foto’s van moet nemen.

Ik heb me al afgevraagd of ik geen Instagrampagina moet maken van mijn kat omdat ze zo fotogeniek is, maar da’s dan alweer account nummer drie.

Anyway, dat was mijn november, of misschien vooral die van mijn kat 😉

Het nummertje van deze maand is van Max Ritcher, voor wat kippenvel bij de open haard.

Hoe was jouw maand?

10 Reacties

 1. december 2, 2019 / 5:51 am

  Leuke maand! Hier staat de kerstboom al een week hoor. Nooit dat principe gesnapt van sinterklaas en de kerstboom, er is voor die man toch geen gezelliger welkom dan een boom vol lichtjes? Ik ben ook aan het kijken voor noise cancelling, met 2 kleuters in huis is dat eerder een must om te overleven dan een luxe 😀
  Moederschip onlangs geplaatst…Moederschip maand-ABCMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 7, 2019 / 3:36 pm

   Haha da’s wel waar ja, en het is zo al donker genoeg hè buiten.

 2. december 2, 2019 / 7:30 pm

  Ik ben ook aan’t kijken voor een noise canceling hoofdtelefoon! Hopelijk met mijn geld van Nieuwjaar, haha :p En ja, de Primark. Altijd horror hé maar ik kom er toch ook nooit zonder prul – haarrekkers inderdaad – buiten.
  Irene onlangs geplaatst…Ik denk dat ik er weer ben. Soort van.My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 7, 2019 / 3:38 pm

   Wel ik kan mijn noise cancelling hoofdtelefoon al niet meer missen! Als ik hem afzet dan denk ik iedere keer weer dat ik me midden in een rampenfilm ofzo bevind: zoveel lawaai, zoveel prikkels! Zwier dat geld de deur maar uit in de solden :p

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 7, 2019 / 3:39 pm

   Dankje! Ja, dat weet ze zelf ook maar ik heb me toch een mini kerstboompje aangeschaft 😀

 3. Kaylin
  december 5, 2019 / 8:51 pm

  Ik zou allezins het instagramaccount van je kat volgen ;D Zeer veel plezier met het plannen van de reis. De voorpret kan minstens even leuk zijn als de bestemming zelf

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 7, 2019 / 3:39 pm

   Haha oké, ik zal het onthouden 😀 dankjewel, dat vind ik ook echt!

 4. december 27, 2019 / 8:56 am

  Klinkt als een heerlijk knusse maand en damn, ik wil ook op vakantie of er inderdaad op z’n minst al eentje plannen. Oké, Valencia ligt al vast, maar da’s een citytripje dus dat telt niet. Citytrips zijn vermoeiend.
  Leen onlangs geplaatst…Dit was mijn 2019My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 28, 2019 / 3:50 pm

   Dat was het best wel! Oh, ik haat citytrips. Dat is met megaveel stappen naar ja, overal nergens eigenlijk. Ik vind enkel het eten daar leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.