Dingen die ik wel goed/mooi/leuk vind aan mezelf

Ik wil dit niet zozeer kaderen in de zin van body positivity of selflove, maar ik link het liever gewoon aan een positieve kijk. Ik vind de #selflove beweging heel interessant en hoopgevend, maar ik ben ook altijd een beetje sceptisch naar alles met hashtags omdat er altijd mensen zijn die daar een beetje extreem in worden. Doe rustig. Doe met mate. Ik vind het wel leuk dat mensen dan van die gekke quotes gaan verzinnen: ik lees die eigenlijk wel graag. Zo van die inspirational quotes die je van voor de volle 5 seconden naleeft en waar je daarna nooit meer aan denkt:

A flower doesn’t think of competing with the flower next to it, it just blooms

Zen Shin x 234 miljoen op Pinterest

Dus ja alle bloemetjes zijn mooi en iedereen heeft andere favoriete bloemetjes. Ik vind chrystanten belachelijk maar kijk, mensen zetten ze wel massaal op kerkhoven dus ja, wie ben ik hè. Ik vind orchideën ook stom maar veel mensen niet en hyacinten maken mij wel helemaal blij. Er is trouwens een zekere reuzenaronskelk die enkel op Sumatra groeit en die stinkt naar lijk. Maar goed, iedereen zijn ding. Daarom: een positieve kijk op mezelf (al mag ik hopen dat ik niet ruik zoals de reuzenaronskelk).

 • Ik heb lange wimpers. Vooral mijn onderste wimpers zijn bizar lang, als ik daar mascara aandoe dan lijkt het echt nergens naar. Mijn bovenste wimpers zijn niet zozeer lang, het zijn er vooral veel. Soms zit er eens een uitschieter tussen waardoor ik letterlijk af en toe eens een stukje wimper afknip (sorry). Hoera dus voor mijn lange, donkere wimpers.
 • De manier waarop ik gefascineerd naar diertjes kan kijken, vind ik een leuke eigenschap van mezelf. Ik blijf daar heel kinderlijk in (net als in nog veel andere dingen eigenlijk). Als er een kever op mijn arm komt zitten, dan is er een grote kans dat ik zeg: “Dag vriend! Hoe gaat het ermee vandaag?”. Ik ben ook niet bang van bijen, terwijl ik als kind ook gestoken ben geweest door een bij. Mensen reageren daar zo dramatisch op. Zit stil en die bij vliegt weer weg. Zelfs als ze aan mijn oor komt kriebelen, zal ik nog zeggen: “ja lieve bij, lekker zoet hè, maar ga toch maar een bloem zoeken.” Toen er een insect op mijn hand aan het lopen was, zei iemand ooit tegen mij: “jij bent eigenlijk echt een Disneyprinses hè”. Ik had geen mooier compliment kunnen krijgen. (Ik heb dan ook een grote aantrekkingskracht op dieren, zie foto’s hieronder en de foto hierboven. Ik zal ermee moeten trouwen). Van spinnen ben ik helaas wel bang, en dat komt omdat mama er bang van was vroeger en ik dat meekreeg als kind. Ik wil er supergraag vanaf en het is al veel beter – ik kijk er ook graag naar als ze achter glas zitten of op tv, maar ik schrik me altijd dood als ik ze plots in realiteit zie. Uitzondering is UITERAARD mijn spinnenvriend Harry uit Kos die me onlangs een bezoek bracht. Als je je afvraagt waarom ik niets met dieren doe als beroep: ik heb geen talent voor wetenschappen en ik ben er emotioneel niet geschikt voor. Ik huil al als een olifant zijn poot pijn doet in Planet Earth.
Vogeltje in Gran Canaria dat zich pijn gedaan had (wou ik meenemen naar ons appartement maar mocht niet van vriendin Eillish wegens ziektes, flauw hè)
Straatkat in Gran Canaria (OOK op vakantie met Eillish, zelfde verhaal als hiernaast (diepe zucht))

Kat die ik redde toen ik in Gran Canaria woonde. Ze vond alle mensen eerst monsters en na een beetje eten lag ze zo te slapen.
Aan mijn appartementje in Kos met (en dat meen ik serieus) de liefste hond die ik ooit zag. Hij wachtte me op na mijn werk aan mijn deur, gewoon, om te knuffelen. Ik was aan het kijken om hem mee te nemen naar België maar blijkbaar had hij een eigenaar en hij was ook gewoon echt een straathond die ervan hield om lekker vrij te zijn. Ik nam hem niet mee naar binnen omdat ik twee dagen in Kos woonde en een kat binnen nam en er al een briefje op mijn deur hing: NO ANIMALS ALLOWED. Nogmaals: diepe zucht. Kort daarna werd die kat gek genoeg doodgereden.
Ik vind dit een heel coole foto want er slaapt een kat op mijn schoot en ik kijk met mijn typische “HALLO LIEF DIER”-blik naar een kitten. Hoe mooi kan het leven zijn hè. Bovendien was het oktober en was het 23 graden in Kos ’s avonds.

 • Mijn zelfkennis is best goed. Ik had het er zelfs nog over met mijn psycholoog. Ik vertelde dat ik op zoek zou moeten gaan naar rust in mijn nieuwe job (kantoorjob + pendelen) en dat ik niet snap hoe mensen na hun werk elke dag ook nog eens sporten en sociaal doen. Dat werkt gewoon niet voor mij, ik word daar letterlijk onnozel van. Ik kan niet meer helder denken en snauw iedereen af, inclusief mezelf. Mijn psycholoog wees me er op dat dat voor veel mensen geldt maar dat veel mensen zich daar niet bewust van zijn en maar gewoon blijven gaan, en dat ik dat als positief punt mag zien dat ik dat wél al weet. Ik weet veel over mezelf, maar ik begrijp het alleen niet altijd even goed.
 • Mijn liefde voor lezen. Vroeger dacht ik: mensen die niet graag lezen, hebben gewoon het juiste boek nog niet gelezen. Maar toen gaf ik een vriendin met een fascinatie voor paarden een fantastisch boek over paarden, en vond ze het goed, maar had ze nog steeds niet die liefde voor boeken. Nu weet ik: mensen hebben vooral een universele liefde voor verhalen. In films, series, tijdschriften, mondeling (roddels!) en boeken. Verhalen zijn prachtig, dàt is wat mensen verbindt. Ik kijk heel graag series, maar boeken: wauw. Ik ben blij dat ik dat heb, dat verdwijnen in een boek. In films en series wordt alles je al een beetje met de paplepel ingegeven, maar bij een boek kan je fantasie nog werken. Voor wie als kind ook Blinker en de bakfietsbioscoop las: die bakfietsbioscoop zag er bij iedereen een beetje anders uit. En ze was bij iedereen even leuk.
 • Ik heb wel oog voor mooie dingen. Sommige mensen zien mooie dingen gewoon niet: ik krijg de kriebels van zo’n standaard interieur zonder gevoel. Ook kledij moet voor mij comfortabel zijn, maar ik wil het ook graag mooi. De uitzondering is als het vriest, dan interesseert het mij allemaal geen halve klop meer: dan draag ik zonder schaamte 2 jassen en 2 sjaals over elkaar en JA dan ben ik een wandelende pinguïn. Ik zeur dan ook, tegen mezelf, en dan maak ik lastige geluidjes, zo “huuuu” omdat ik het zo koud heb. Doe ik ook als ik moe ben. Daarmee kom ik op het volgende punt.
 • Mijn kinderlijkheid vind ik soms ook zo leuk. Ze ergert mij mateloos als ik volwassen moet overkomen en ik (jawel echt gebeurd) met mijn vork in mijn haar blijf hangen op restaurant omdat ik “aan het prutsen was”, maar soms is het zo fijn. Ik heb al wat turbulente jaren achter de rug en ik ben er best trots op dat ik daar niet cynisch door geworden ben. Soms overvalt mijn verdriet of mijn woede me nog, maar toch blijf ik vaak als een kind naar de wereld kijken. Ik verwonder mij over een wolk die passeert. Ik word een beetje emotioneel als mensen collectief iets goeds doen, als iémand iets goeds doet. Laat ons zeggen dat ik geen Vlaams Belang-stemmer (=extreemrechts) ben geworden, dat blijkt al een hele prestatie te zijn. Ik haat het als iemand mij daarin stopt, als iemand zegt “maar Kelly dat is toch maar een wolk”.

En jij? Uit welke bloemgeuren ben jij samengesteld?

14 Reacties

 1. november 15, 2019 / 9:41 pm

  Ik vind dit zo’n mooi lijstje! Het raakt me wel want je beschrijft jezelf zo intens. Je gaat vanzelf van jou houden als je dit leest. Ik las je blog net voor het eerst en ik ben benieuwd wat ik nog te lezen krijg. Een volger erbij! Daarnaast is alles herkenbaar, ik herken me echt in elk puntje wat je beschreef. Het is natuurlijk niet om die reden dat ik dit een heel mooi blogartikel vind. Het is echt heel mooi geschreven en je voelt dat je het meent. Vooral je laatste puntje vind ik heel mooi. Want we maken allemaal dingen mee maar het is de echte kunst om daar niet door ‘verzuurd’ te raken. En dat ben je duidelijk niet. De wereld heeft meer mensen zoals jij nodig. Echt waar.
  Nikita onlangs geplaatst…Ik ben een gezegend mens ♥My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   november 17, 2019 / 12:07 pm

   Ah wat een superlieve reactie! Ik neem het mee voor als ik nog eens naar een wolk kijk 🙂

 2. november 15, 2019 / 11:06 pm

  Jaa zo mooi dit! Ik ga ook zo’n post schrijven denk ik. Helaas geen lange wimpers hier maar ik kan me in de rest wel bizar goed vinden!
  Irene onlangs geplaatst…100 Dingen die mij blij maken #3My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   november 18, 2019 / 8:51 pm

   Doen! ’t Is ook weer een soort dankbaarheid voor jezelf. Ofzo. Voor 5 seconden hè dan (of 5 minuten, allez dan).

 3. november 16, 2019 / 11:19 am

  Erg leuk om te lezen! En misschien sluit ik me wel bij jou en Irene aan. 🙂
  Eergisteren zat ik naast mijn nieuwe leidinggevende in de auto, en we reden langs een bord met “Efteling” erop. Ik heb dan – nog steeds – de neiging om keihard “EFTELING!!!” te brullen. XD Terwijl ik nu toch onderhand wel zou moeten weten dat dat eigenlijk nooit het gewenste effect heeft. (I.e., een spontaan dagje Efteling.) Gelukkig kon ik me inhouden, maar dat zo’n simpel bord langs de snelweg dat effect kan hebben is ook wel erg mooi.
  Wendy onlangs geplaatst…Wendy heeft een nieuwe baan! (En een heleboel twijfels.)My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   november 18, 2019 / 8:53 pm

   Ik ben al benieuwd naar jouw leuke dingen dan 😀 haha ik zou dat ongetwijfeld ook hebben, en dan zo keihard wijzen naar dat bord.

 4. november 17, 2019 / 10:32 am

  Yess wat een heerlijk positief artikel, love it! En hier nog iemand die dol is op lezen. Alhoewel het er de laatste tijd wel vaak bij inschiet door alle drukte (slechts excuus haha)
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Hier ben ik trots op | Deel 2My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   november 18, 2019 / 8:54 pm

   Haha herkenbaar hoor 😉 gaat heel hard met periodes bij mij. Of ik wil alles ter wereld lezen en wel NU, of ik vind er maar geen tijd voor.

 5. november 17, 2019 / 4:55 pm

  Super leuk om te lezen! Lezen is heel belangrijk en goed voor je ontwikkeling.

  Ik vind het fijn dat ik zo’n sterke motivatie heb.
  Dio onlangs geplaatst…7 zakelijke Quick Wins voor 2019My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   november 18, 2019 / 8:50 pm

   Dankjewel! 🙂 Innerlijke motivatie is inderdaad iets moois.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   november 23, 2019 / 3:58 pm

   Dankje! Dierenvrienden zijn de beste mensen hè 😉

 6. december 9, 2019 / 4:57 pm

  Zo mooi dat je dit kan schrijven over jezelf!
  En zo mooi ook al die katten en honden om je heen. En ff slikken bij de kat die werd overreden, ai toch 🙁

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   december 10, 2019 / 1:02 pm

   Dankje Leen!
   Ja, ’t was nochtans een mooie witte met roste vlekjes. Maar helaas echt het leven in Griekenland, met straatkatjes die gedumpt worden bij het vuilnis. We hebben er toen nog 5 gered, van amper een week of 3 oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.